Редакция на "правилата"

Новините в MagicGateBg! Ако искате да споделите с всички нас някаква новина относно магията, важно събитие, можете да го правите тук.

Модератор: debika

Назад към Новини

Мнениеот Wizard » 21 Апр 2009, 18:13

Предстои да се редактират леко (но доста съществено) "правилата" на писане във форумите на MagicGateBg. Това е наложително, в следствие на дългогодишния ни вече опит по отношение на това какви потребители се регистрират и пишат тук във форума.

Това, което ще се направи е да се премахнат и "мъртвите души" т.е. потребители, които са влезли само веднъж при своята регистрация и не са се появили повече или такива, които не са се логвали в собствения си акаунт повече от две години...

Трябва да знаете, че лично съм се заел (както и с модераторите на МГ) да се спре "детското" нашествие (или по скоро фалшивите юзери, които пишеха безмислени теми), което беше обзело форума преди 6-7 месеца. СПАМА се наказва с БАН !!! Такива са правилата вече в МГ! На който не му харесва, МОЛЯ има толкова много други форумчета, претендиращи за окултно-магическа ориентираност - ПИШЕТЕ ТАМ! В MagicGateBg ще останат и ще пишат хора, които искат наистина да НАУЧАТ, РАЗБЕРАТ, ПОСТИГНАТ, ПРИДОБИЯТ и НАПРЕДНАТ по пътя на магическото си самоусъвършенстване.

Потребители, които нямат навършени 17 години не е желатено да се регистрират и да пишат във форума, това е още едно от правилата, за които ще се следи! Не си мислете, че не можем да разберем, когато пишете поустове, приблизително на колко години сте, ако не е посочена реалната дата на раждане... За такива потребители ще последва отново БАН! Не за друго, но не бих желал да продължавам да получавам мейли от тревожни майки и татковци, че тяхното 14-16 годишно "дете" пише и се интересува във форум за магия... Лично аз се учудвам, но каво да се прави, все пак ще сложа това предупреждение ЗАЩОТО е наложително да се каже, че повечето от ритуалите тук са НАПЪЛНО РАБОТЕЩИ и "упорити" при това за разваляне. Не случайно създадел на форума е човек, който не е лаик (за разлика от други такива) по темата и мога много добре да разгранича, кое е ценно и качествено като информация и магически ритуал и кое е просто - нахвърляни набързо, неразбираеми и неработещи в последствие думи.

Както вече казах това са част от промените, но това са по съществените и затова ще се следят и изпълняват най-стриктно. Излишно спамене в тема, бан, потребители, които не са на необходимите години да се обучават в магия и са се регистрирали във форума - бан.

По-добре е като влизат потребителите да не виждат един куп написани поустове и в крайна сметка НИЩО съществено! Преди време, когато върлуваха бандата на спамерите (от "съседен" форум) :wink: беше пълно, всеки ден с какви ли не поустове. Влизам да видя какво става и буквално се загубвам в новоотворените поустове, защото наред с ценните такива, чета и поустове, които меко казано ми идва да... :mrgreen:

Както и да е. Това сега ще се промени! По-добре е една-две, пет отворени теми, отколкото 20 и нищо конкретно. Така хем ще е полезно присъствието тук в МГ, хем няма да си губим взаимно времето да четем глупости.

Ок, това е от мен. Ако някои реши нещо да коментира, благодарен ще съм на всеки за съветите му с цел подобряванена качествената работа на форума!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот rain » 07 Май 2009, 19:21

Знаете ли, бях решил да си затварям очите...но почнахте да ми прекалявате пак с глупостите.
Въобще няма да толерирам спам и безплодни теми (които за мен пак са чист спам). Едни и същи
простотии са нацвъкани из целия форум пак (имена няма да споменавам), които са дъвкани още
преди години. Единият щял да ми живее вечно, другия пък се оплаква, че не му работела телекинезата?!
Вие нещо май си правите подигравка, но щом така ще бъде...мога и да трия до безкрай, имайте го предвид.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Мнениеот Wizard » 07 Май 2009, 20:36

Умишлено свързах темите, защото така или иначе става дума за едно и също нещо. Правилата във форума ще се впишат още преди да се регистрирате във форума и след като се съгласите с тях - това означава, че ще трябва да сте ги приели преди това и да ги спазвате след това.
ЕДНО много важно правило за тези, които умишлено регистрират спамерски никове и след това се опитват да заливат форума с "умни" (и неграмотно написани!) постове. Та това правило ще бъде - директен БАН! Видя ли поуст от типа на този, в който потребителя ни "светва", че и Драконите били магични същества... просто си отива. Нека след това да си създава пак никове, мейли и т.н. Спаремите бяха до тук! Преди време бях така леко толерантен, но "конкуренцията" - според Трисмегист, ме кара да прибягвам до тези мерки. Не за друго, ами защото, ако отворя отново директното регистриране във форума, ясно е че тези конкуриращи се с МГ представители ще се насочат многократно в описването на сънища; за това какъв бил баща им; как им изтръпвали ръцете и още една две теми като тези, защото обикновено те нямат просто какво друго да измислят.

ЗАЩО това (спам-а) не се среща в други форуми или е в много по-слаба форма - ами защото нещата явно се въртят около нещо друго, а не там където на тях им се иска. Има и друго обяснение - капацитетите тук по един или друг начин са много по-различни и с много повече способности, за разлика от някои наскоро създадени тийн-меджик-форими...

Както Рейн каза - ще трием - това поне е лесно! Ще взема да си сложа аз един специален бутон на лаптопа - Изображение така поне няма да се лутам много в клавишите :mrgreen:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Wizard » 07 Юни 2009, 10:52

Правилата, които важат за MagicGateBg, вече са факт! Можете да ги видите, ако активирате линка "Регистрация". Всички настоящи и бъдещи потребители ще трябва да се съобразяват с тях. Секцията "Правила" във форума ще се видоизмени и ще бъде по скоро, ако имате някакви затруднения при ползването на форума. В тази секция би следвало да намирате инфо или да задавате съответно въпросите си.
По принцип въвеждането на правила има за цел не да дискриминира, игнорира, ограничава и т.н. , правилата се създават, за да се съблюдава някакъв ред и поведение на общуване. Нито едно от условията за ползване на форумите в МГ не цели да ви пресира по някакъв начин - всичко се прави с единствената цел да ни е удобно и приятно, когато ползваме форума.

Накрая искам да добавя нещо не маловажно: ще бъдат изтривани всички поустове или теми, които нямат нищо общо с дискутираната тема, а поуста може да бъде споделен на Лична Бележка със съответния потребител до който е адресиран! Аз ще бъде един от главните "виновници" за това, така че не търсете непременно вината за това в някои от нашите модове. Идеята ми е тук да бъде събрана само информация (всичко свързано с магията и окултното), която за бъде полезна за читателите на форума.
Но както вече казах по-горе, може да си направите справка за самите правила.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот andiin » 12 Юли 2009, 18:00

приветствам тези правила
Аватар
andiin
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Юни 2009, 19:25

Мнениеот valko » 21 Юли 2009, 01:24

Wizard, има ли опция за забрана да ми изпращат личните бележки? Против съм да ми досаждат психопати!
Целунете ми чакрата!
Аватар
valko
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 97
Регистриран на: 18 Апр 2009, 08:29

Мнениеот Nemezius » 21 Юли 2009, 19:09

valko написа:Wizard, има ли опция за забрана да ми изпращат личните бележки? Против съм да ми досаждат психопати!


UCP->Board Preferences->Edit global settings->Allow users to send you private messages:(Yes/NO)
Настрой това на "Nо" и си готов :) Тогава само администратори и модератори можат да ти пишат.
Другия вариант е да забраняваш на отделни потребители да ти пишат, като това се прави пак в потребителския панел->Private messages->Rules, folders & settings
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот rain » 17 Авг 2009, 09:52

Напоследък започнах да гледам само философски глупости и разни духовни фантасмагории.
Ще ме прощавате, но това е форум за магия. Ако няма да пишете нищо с практическа стойност,
което да е в полза на някой, то въобще не си правете труда да си хабите приказките и да ми
разтягате локуми (имате си скайп за тази работа). Ще трия всякакви празнословия и приказки
без покритие. Ако търсите "философии", ходете и пишете в такива форуми, тук не е такова място.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Мнениеот paparosko » 17 Авг 2009, 13:02

rain,

Как можеш да правиш магия без да си наясно с философията на магията?
Или може би неизвестността е по-интересна.

Все пак благодаря ти за урока!

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 156
Регистриран на: 21 Юли 2007, 14:57

Мнениеот rain » 17 Авг 2009, 13:17

Съгласен съм, но ако се говори за нещо ново, а упорито се пишат едни и същи
приказки до безкрай. Не знам вие какви магии практикувате, но ако се изразяват
само в тези съждения работата е ясна. Пожелавам ви да не се сблъскате никога
със сериозен случай.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Мнениеот paparosko » 17 Авг 2009, 14:05

Съжалявам, но принципът на действие, т.е. философията на магията от древността до сега е една и съща.
Вселенските принципи и закони не се променят, а и не можеш да избягаш от тях.

Различни са магическите ритуали и атрибутите към тях, които помагат единствено за по-добра подготовка, настройка и концентрация на мага за изпълнение на съответния мисловен магически процес.

Осъзнатият живот е една постоянна магия.

Благодаря за пожеланието.

Успех!

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 156
Регистриран на: 21 Юли 2007, 14:57

Мнениеот rain » 03 Ное 2009, 19:19

Уважаеми потребители, бих искал да ви помоля да уважавате родния ни език.
Натъквам се на какви ли не граматически бисери и груби правописни грешки,
че просто се чудя как не се усещате и кой би взел насериозно мненията ви. За
непълнолетните, да кажем извинени сте, нали сте още малки, но за големи
хора си е чиста излагация. Старайте се поне от малко, никой не ви иска
перфектен правопис.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Мнениеот Lord Voldemor » 03 Ное 2009, 20:20

Егрегорът на българският език е направо мъртъв :) По-новото поколение съвсем вече го довърши...
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот rain » 16 Ное 2009, 22:05

Напоследък се пише по стари теми от 2-3 години с по една две думи отговор: "много интересно",
"добра информация" и т.н. Това не е е точно спам, но няма смисъл форумът да се пълни с ненужна
информация, затова към новорегистриралите се, ако ще реабилитирате стари теми нека да е с някаква
насоченост, а не празни коментари.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Мнениеот Lord Voldemor » 17 Ное 2009, 02:55

Е,накои теми,които имат стойност не е излишно да се отворят за дискусия.Друг е въпросът,дали ще се допълнят с нещо стойностно,за което приветствам,ако е наличност.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот tanarel » 19 Фев 2010, 01:06

rain написа:Съгласен съм, но ако се говори за нещо ново, а упорито се пишат едни и същи
приказки до безкрай. Не знам вие какви магии практикувате, но ако се изразяват
само в тези съждения работата е ясна. Пожелавам ви да не се сблъскате никога
със сериозен случай.



дъжд, ти си оставаш най-добрия
модератор на нашия форум за
всички времена! icon_eusa_clap
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 146
Регистриран на: 23 Дек 2006, 11:12


Назад към Новини

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта