Силен ритуал предимно изпълняван от жени при пълнолуние

Лунната магия е една типична магия привличаща повечето жени-вещери, а и не само тях. Тук ще намерите отговорите на въпросите, които Ви интересуват.

Модератор: damnameneus

Мнениеот ODISEY » 08 Юли 2004, 10:34

Пълнолунието за жените е вълшебно време. Това е времето, когато силата на Луната е в зенита, а това означава, че силата на всяка жена е несравнимо голяма. Жените в древността знаели за магнетичната сила на Луната и при пълнолуние изпълнявали магичес¬ки ритуали.

Ритуал за пречистване

Вземете съд - желателно сребърна ваза или чаша. Напълнете го с вода и го поставете така, че светлината на пълната Луна да пада върху него в течение на няколко часа. След това поставете съда пред себе си и сложете върху него двете си ръце. Представете си, че лунната енергия докосва дланите ви и постепенно се разпростира по цялото ви тяло. Произнесете следното заклинание:

„Сребриста лунна светлина, даваща сила и чистота, пречисти ме!"

След това загребете малко вода и намокрете избрани от вас точки на тялото. В различните култури съществуват разни системи на енергетични центрове на тялото на човека:
- седем - в индийските традиции;
- три - при древните келти;
- пет точки, напомнящи пентаграм - при египтяните.
Различно протичал и самият ритуал на пречистване. В Източна Азия обикновено измивали цялото тяло със светена вода, в Африка и в Средния Изток - само ръцете и краката. Възможни са всякакви варианти - може да се вземе и лунна вана.
Желателно е ритуалът да се съпровожда със заклинания, тогава силата на въздействието му нараства. Когато потопите ръце във водата, усетете как във вас нахлува мощен енергиен поток, а всичко от което трябва да се избавите, отива във водата. Тогава произнесете следните думи:
„Луна, майко на нощта, царице на черния небосклон, благослови мен и направлявай мислите ми".
След това докоснете с ръка избраните точки на тялото и усетете прилива на лунни сили, обърнете се към Луната, призовете я и й поискайте помощ:
„Майко - Луна, укрепи духа ми, дай ми съзидателна сила, очисти ме от всичко, което е недостойно".

В края на ритуала загребете малко вода и произнесете:
„Аз съм чиста и съвършена, като младенец в началото на своя път. Благодаря ти, Богиньо. Пребъди с мен, помогни ми да съхраня душата си в твоя сребърен свят".

Ритуалът на пречистването завършва с танци, даряващи жените с хармония между тях и околния свят. Танцът е подготовка към лунния транс - най-главната част от ритуала, посветен на пълнолунието.

Ритуал на лунния транс

За да се настроите за него помагат сребърните украшения и лунният камък, белият и сребристият цвят. Девет е свещеното лунно число - ето защо трябва да има девет предмета, сред които задължително да са огледало, свещ и сребърен съд.
Луната е женско начало, съответства на интуицията, в нейна власт се намират сънят и подсъзнанието, мистичният план на живота. Лунната енергия дава сила за осъществяване на замислени планове и победа.
И така, в нощта на пълнолунието, точно в полунощ, може да започне ритуалът. Затова е необходимо пространство, където лунната светлина да прониква свободно, да се застане в кръга от светлината и да протегнат ръце към Луната. Почувствате как тялото ви постепенно ще се превърне в сребърен съд, пълен със скъпоценна течност. Абстрахирайте се от всичко и се отдайте изцяло това усещане.

Магията на лунното огледало

Работата с огледало е интересна с това, че силата на пълната Луна може да се получи само при пълнолуние. Тази сила се дава от огледалото, при пълна тъмнина го поставете така, че върху него да пада само светлината на пълната луна. Обърнете се към Луната. След това бавно въртете огледало по посока на часовникова стрелка, гледайте в него и концентрирайте енергията си. Та огледалото става миниатюрен двойник на Луната.
В ритуала лунното огледало се използва като магически кристал. Гледайте в огледало и произнесете заклинание!
„Вълшебна повърхност, свети завесата на миналото повдигни През звездното сияние ме преведи и необятното ми покажи Нека през време и пространство да надзърна и в друг образ, да се видя."
Изниква картина от миналото, идва отговор на въпрос.

Пълнолунието - това е времето, когато много неща стават възможни! Помнете това!
Аватар
ODISEY
WebMaster
 
Мнения: 57
Регистриран на: 20 Май 2004, 18:11

Мнениеот _NierikA_ » 10 Юли 2004, 09:05

Интересни ритуали,но имам 1 въпрос
при ритуала за пречистване след като се приклиучи какво се прави с водата?
Realnostta e fal6iva,me4tite sa istinski!
Аватар
_NierikA_
 
Мнения: 3
Регистриран на: 07 Юли 2004, 08:06
Местоположение: Varna

Мнениеот Arhimikus_NA » 11 Юли 2004, 11:15

Казваш предимно от жени се изпълнява... а може ли и от мъже?
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 286
Регистриран на: 01 Яну 1970, 00:00

Мнениеот ODISEY » 12 Юли 2004, 08:13

След като приключиш ритуала изсипи водата в някоя река, ще отнесе негативната енергия.

Може и от мъже ;)

Написах "предимно от жени" защото жените използват много по-вече силата на Луната.
Аватар
ODISEY
WebMaster
 
Мнения: 57
Регистриран на: 20 Май 2004, 18:11

Мнениеот Arhimikus_NA » 13 Юли 2004, 10:04

Mersi za poqsnenieto :grin: wse pak 6te probwam i az :grin:
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 286
Регистриран на: 01 Яну 1970, 00:00

Мнениеот fly^spirit » 14 Авг 2004, 10:09

Чувала съм и за друг подобен ритуал на този на лунното огледало.Само че е за усилване на интуицията.Вземете кръгла масичка.Сложете в центъра йкупичка ,пълна с чиста вода.Вземете кръгло огледало,подръжте го десетина минути обърнато нагоре така,че луната да попада точно в него.След това го завъртете към купичката,за да се отразява в нея.Пак постойте неподвижно десет минути.Всеки път,когато ви се иска да призовете шестото си чувство,отпивайте по малко от водата.Естествено ритуала се изпалнява по време на пълнолуние.Древните жреци били убедени,че във водата е пленена чиста лунна светлина.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 168
Регистриран на: 12 Авг 2004, 10:45
Местоположение: pomorie

Мнениеот Lunichkata » 24 Авг 2004, 08:12

Някой да знае,дали е вярно,че когато се глдува при пълнолуние се отслабва по-бързо и по-лесно.Наистина ли луната има такова въздействие или майка ми си въобразява icon_bduh
В живота пътища много и никой от тях не е лек,но най-труден е този,по който се става човек!
Аватар
Lunichkata
 
Мнения: 9
Регистриран на: 19 Авг 2004, 07:51

Мнениеот desito » 24 Авг 2004, 16:41

майка ти не си въобразява-действително е така-добре е да се гладува при намаляваща нула-припомни си за приливите и отливите-луната преди много години е била свързана със земята,но после се е откъснала-и така действат тези привличащи сили!
Аватар
desito
 
Мнения: 3
Регистриран на: 27 Юни 2004, 20:58

Мнениеот Lunichkata » 24 Авг 2004, 21:29

и все пак не мога да разбера какво общо има отслабването с тези притеглящи сили?! :roll:
В живота пътища много и никой от тях не е лек,но най-труден е този,по който се става човек!
Аватар
Lunichkata
 
Мнения: 9
Регистриран на: 19 Авг 2004, 07:51

Мнениеот damnameneus » 04 Апр 2005, 11:13

Здравейте всички!!

Радвам се, че все пак има и хора, които с чисто сърце почитат Богинята и искат да се докоснат до силата и.
Аз съм служител на Богинята Бендида-Хеката. Исках да ви попитам дали знаете нещо относно древните ритуали на Богинята и ако не, дали ще ви е интересно да научите.

Благодаря ви предварително за отговора.
Аватар
damnameneus
Модератор
 
Мнения: 511
Регистриран на: 03 Апр 2005, 23:47
Местоположение: Plovdiv

Мнениеот EliKarim » 05 Апр 2005, 00:26

damnameneus написа:дали ще ви е интересно да научите.

.


В това не се съмнявай! Тук почти всеки иска да научи повече за всичко и всеки.
Аватар
EliKarim
Модератор
 
Мнения: 781
Регистриран на: 24 Сеп 2004, 19:57

Мнениеот Shadow Mage » 05 Апр 2005, 13:26

Съгласен съм с Ели, че няма де е зле да "пуснеш" малко повече инфо и ритуали за Лунната магия. :smile: Аз самия съм ползвал 1-2 лунни ритуала и имам желание да науча още колкото може. Изключително приятно бях изненадан от едно лунно заклинание за късмет - от това колко бързо и качествено действа. Така, че ако искаш пусни още някой лунен ритуал icon_blob1
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 327
Регистриран на: 19 Фев 2005, 15:17
Местоположение: Sliven

Мнениеот damnameneus » 05 Апр 2005, 18:02

Това заклинание се нарича тайната Мойсеева молитва към Селена, по произхода си то е от част от античните магически папируси и е от така наречената осма Мойсеева книга, която е била доста известно магическо съчинение в древността. Първата част на заклинанието се състои от имена на духове и божества, някои египетски други не, а второто е обръщение към богинята Селена. В оригинала заклинанието е написано на старогръцки, въпреки че е намерено в Египет.

“Ойнел биу Хнуб уер акромбус ураои уер аи Хаф Хор оки анох боринт мамикурф аеи аеи а аеи еие еие Те тур уер ме хрур ху таис ехридзе ехринкс мамеа урф богиньо с лице на девица, Господарко Селена, изпълни това дело ………… ”


Заклинанието може да се използва към даден лунен ритуал за подсилването му. Не е особено желателно да се прибягва до това заклинание при дребни неща, защото това може да разгневи Богинята.

Не бих могъл да кажа какво общо има Мойсей със Селена, но това е така и то от хиляди години.
Аватар
damnameneus
Модератор
 
Мнения: 511
Регистриран на: 03 Апр 2005, 23:47
Местоположение: Plovdiv

Мнениеот EliKarim » 05 Апр 2005, 23:12

Искам да добавя само, че ако звученето на думите (или буквите) е твърде различно от първоначалното, тогава ритуалът няма да има същата сила. Той просто няма да е същият.

Не казвам несполучлив, просто изразявам доза съмнение.
Аватар
EliKarim
Модератор
 
Мнения: 781
Регистриран на: 24 Сеп 2004, 19:57

Мнениеот damnameneus » 06 Апр 2005, 00:42

мога да кажа, че ели има право. Ако някои желае мога да предоставя текста в оригинал на сторогръцки, аз съм го предоставил в транскрибция и превод, но ако има владеещи старогръцки няма проблем ще се радвам. Иначе е вярно, че произнасянето на имената на духовете и божествата е от значение, защото самото произнасяне създава поток на сила. Има заклинания които са пакет вибрации така да се каже, а има и такива, в които символиката има по голямо значение. Горното заклинание е от първия тип. Тези неразбираеми за науката имено са наричани номина барбара - или варварски имена.
Аватар
damnameneus
Модератор
 
Мнения: 511
Регистриран на: 03 Апр 2005, 23:47
Местоположение: Plovdiv

Мнениеот Lunohod » 05 Юли 2005, 10:04

Съжалявам, че чак сега питам.Дали може да пуснеш оригинала на заклинанието?Така както го чета мисля, че не е на старогръцки(разликата между новогръцки и старогръцки е основно в транскрибцията), но мисля че може да се преведе и да се намери правилната транскрибция.Ще се радвам ако се получи.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот bori » 06 Яну 2007, 19:04

искам да попитам за лунното огледало,трябва първо да си зададеш въпрос и след това то ще ти отговори ли или то ще ти даде отговор но някакъв въпрос?
Аватар
bori
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 35
Регистриран на: 04 Яну 2007, 09:31

Мнениеот bori » 26 Яну 2007, 19:10

Ако някои желае мога да предоставя текста в оригинал на сторогръцки, аз съм го предоставил в транскрибция и превод, но ако има владеещи старогръцки няма проблем ще се радвам..

да,ако може

а и ако може да ми отговорите на предишния въпрос за огледалото :wink: Благодаря предварително
Аватар
bori
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 35
Регистриран на: 04 Яну 2007, 09:31

Мнениеот vivienne_nt » 15 Авг 2008, 08:20

Бих искала да Ви попитам - може ли благословената вода на пълнолуние да се пие или да се дава на друг човек /болен/?
Аватар
vivienne_nt
 
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Юли 2008, 07:22

Мнениеот damnameneus » 15 Авг 2008, 20:09

Може и дори е препоръчително, ноне само пиене, а и миене, винаги е добре да се комбинират нещата. Когато е за болен обаче, зависи от какво разбира се е добре да си е правена водата за тази цел. Ако блоният страда от психични проблеми, прилагането на вода от пълнолуние не е най-добрият вариант
Аватар
damnameneus
Модератор
 
Мнения: 511
Регистриран на: 03 Апр 2005, 23:47
Местоположение: Plovdiv


Назад към Лунна магия - Хеката

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта