Модератор: Nemezius
I.P.S. написа:Някой знае ли магически групи ,ковъни ако знаете пуснете коментарче със адрес за сайтове или няква друга информация за тях???
Cath написа:В крайна сметка искам да призова към по-нормално и не толкова "псевдомистично" (черни дрехи, тъмен грим, кожи и пентакли) усещане за света на окултното и към приключване на "мишкуването". Живеем във време, в което дори бабите баячки и магьосници са склонни да споделят опита си с непознати хора и го правят, за да запазят традицията. Та ние ли, които сме на светлинни години от тяхното знание и разбиране за достойнство и тайна, не можем да прекратим абсурдната и неактуална повеля "мълчи"? Вие решавате.
Кажи ми и ще знам;
Покажи ми и ще запомня;
Включи ме и ще Мога.
Nemezius написа:Ненапразно ордени като IOT приемат членовете си след поне 6 месечен изпитателен срок, през който кандидатът работи сам, изпраща дневници до определения му ментор, след което, при добри резултати, бива поканен на работна среща с няколко членове- да се види на място какво е постигнал при работата си и едва тогава да се реши става ли този човек за там или не- все пак това да отделиш 6 месеца от живота си не е никак малко, така че преминаването на толкова тежка програма показва поне сериозността на кандидата, т.е. че това не е просто момента прищявка.
и квооо? ти твърдиш че с един поглед или подробен анализ е възможно да се разпознае човек годен или не е... та ако можеше предварително да се отгатне, животът сам щеше да разпределя хората - ти насам, а ти натам, ти ставаш, ти не ставаш. точка. Уви, не е така - всеки от нас е същество в еволюция - днес сме негодни за нещо, утре вече ставаме, другиден сме съвършенни в същото нещо.А и ако твърдим, че сме окултно насочена група, би трябвало поне да сме наясно с хората, нали?
един не вижда, друг внижда... всеки решава сам за себе си... ето, иванчо заявава: аз съм чародей - огнепоклонник. примерно. Петьо веднга се лепва като ученик, марийка подминава безразлично, димчо върти недвусмислено пръст на слепоочите си че иванчо и петьо нещо им клопа, димитринка веднага скача, че иванчо бил сектант, дадо поп петко го заклеймява като сатанист, баща му му се радва, че синът му води някакав мистична група, макар и да не разбира за какво става дума, а на жена му на чичото на внучето братовчеда вече прави планове как да изкара пари от "наивните отнесени безмислени моралистични схващания за света" на иванчо... поне до деня в който Иванчо с едно мигване на дясното око му изпепелява хамбара... тогава братчеда се присъединява към дядо поп или към димитринка в тяхната антисектастско-антисатанистка кампания "за чистота на нравите", забравяйки че още вчера е мечтал как да изполва благородството на иванчо за собствено обогатяване... а да, забравихе и гошко, който също е станал ученик, но само с идеята "да овладее силата на огъня" за да властва над съседното село...Лично аз не виждам причина за криенето.
групите отдавна са се престрашили... но ние не сме способни да разпознаем Ментето от истинското Вино... иже никога не сме пили друго освен Боза... а който от нас вече е опитал Виното тръпчиво, нито сладко, нито кисело, той си трае, и си знае защо си трае... докато не станем като него, не ще разберем мълчанието, нито делата му.Колкото до мисленето на българина - ако си седим и чакаме нещата да се променят, това просто няма да стане. Иначе и аз смятам, че най-много ще се престраши една група, но то като тръгне, няма връщане. ;)
ultramarin написа:сайтове, форуми, центрове, периодични публични изяви, какво ли не
,ultramarin написа:Маджикгейт е нещо като битак на кръстопътя или МОЛ със всевъзможни магазинчета... но не и място за специализирана работа
ultramarin написа:и квооо? ти твърдиш че с един поглед или подробен анализ е възможно да се разпознае човек годен или не е
Cath написа:окултно насочена група, би трябвало поне да сме наясно с хората
ultramarin написа:групите отдавна са се престрашили... но ние не сме способни да разпознаем Ментето от истинското Вино... иже никога не сме пили друго освен Боза... а който от нас вече е опитал Виното тръпчиво, нито сладко, нито кисело, той си трае, и си знае защо си трае... докато не станем като него, не ще разберем мълчанието, нито делата му.