?Kъм Wizard

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Curse_of_Shadow » 15 Юли 2005, 21:00

Искам да стана магьосник. ПОМОЩ!!!
Аватар
Curse_of_Shadow

Мнениеот ChaoS » 15 Юли 2005, 21:29

Моля по- иронично-саркастично-цинично настроените от вас да не се присмиват.
Молбата на това хлапе е искрена и изказана точно така, както е. Просто му помогнете да се ориентира накъде, става ли?
Поиска помщ и аз помогнах до където можах. Но има въпроси на които не мога да отговоря. А вие можете. Затова го пратих насам.

Уизард, знам, че си готов да помагаш на хората. Помогни на това хлапе да започне. Предложи(другите също) литература и т.н.

Ам... сори, че пиша такива неща, ама искам да помогна. А като не мога- търся такива, които могат.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот AZA » 15 Юли 2005, 22:24

Хм ... това твое мнение ме накара да се замисля ... за това, че винаги когато някой е директен става обект на нападане ... каакто и да е
Какво по точно го влече ... ?! Не че и аз съм много навътре де , ама ..
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Selina » 15 Юли 2005, 23:06

Интересно...
Но от какво по точно се интересува и какво иска да практикува?
И едно много важно нещо....какво разбира под магьосник?
Аватар
Selina
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 16 Юли 2005, 10:08

Така е, затова e създаден MagicGateBg, за да помага... Разбира се лично Аз не бих могъл да помогна на всеки в това, което иска, но поне не ми пречи на опитам. :wink:

Значи ChaoS, за това хлапе мога засега само да го насоча към страниците на сайта на MagicGateBg и едва след това като изчете и постовете във нашия форум, тогава да пита за това, което го интересува. Иначе така е много общо - ИСКАМ ДА СТАНА МАГЬОСНИК! Всеки иска, но не всеки може да стане такъв....

Curse_of_Shadow има много въпроси и отговори, които ще трябва сам да си задаваш и съотвено сам да си отговаряш, това какво ще ти кажа Аз или някой Друг, няма много значение, по важното е как ти самия се усещаш за една такава дейност, като това да бъдеш част от Магията...

Чети, търси, учи се и едва след това би бил наясно дали можеш да станеш магьосник...

Druido
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Poison » 16 Юли 2005, 15:32

Тва ми е познато. И аз искам същото и на мен ми се дават същите отговори. Бая зор ще види тва хлапе ама то тва е друга работа.
И бадауей аз още не съм се ориентирала както трябва. :roll:
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот AryanSun » 16 Юли 2005, 15:38

Poison написа:Тва ми е познато. И аз искам същото и на мен ми се дават същите отговори. Бая зор ще види тва хлапе ама то тва е друга работа.
И бадауей аз още не съм се ориентирала както трябва. :roll:

Първо формулирай целите си:защо въобще си се захванала с магия.
Какво търсиш,какво искаш?Останалото ще дойде:))).
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 16 Юли 2005, 18:01

дам, определено цел от сорта 'искам да бъркам в главите на хората, да се разпореждам с животите им и да имам всичко каквото си поискам', няма да има мн добър резултат.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Звездичка » 16 Юли 2005, 20:19

Според мен трябва да изучаваш различни магически системи(уика, висша магия, хаос магия, енохова магия и др.) и после да определиш какво най-много ти допада и с какво искаш да се занимаваш. Освен това бих те посъветвала да четеш много (не само окултна литература), за да обогатиш общата си култура и да развиваш въображението си. Това е изключително важно за развитието ти като магьосник. Успех 8)
Iehi Aour.
Аватар
Звездичка
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 17 Юли 2005, 08:27

Благодаря ви а сигурно и хлапето ви е благодарно. Всъщност напоследък мисля за такава хибридна магия, която да обхваща например хаос принципите ама с драконовата магия например или буквите дето Ели е писала за тях. Или пък ангелска магия с уика или подобно. Абе ще ми се да обединя нещата и все ми се струва че ако стане силата ще е по-голяма. Само да намеря пътя!
Кажете ми това дали е възможно?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 17 Юли 2005, 19:13

Виж... По принцип една от основните идеи на Хаос Магията е именно употребата на различни системи. Тя е една от най-пластичните в това отношение магии, тъй като чрез нея ти можеш да обединяваш други видове магически похвати в едно.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Звездичка » 18 Юли 2005, 07:22

Да, прав си...но, доколкото разбрах, тя все още не се е занимавала с магия, а хаос магията изисква по-сериозна подготовка. Ако сега започне да се занимава с хаос магия, вероятността да се обърка или откаже, е доста голяма...
Затова, Poison, бих те посъветвала първо да започнеш с нещо друго и след известно време да се насочиш към хаос магията, ако тя те влече. Колкото до еноховата магия, ще ти бъде доста трудно да намериш книга, в която тя е обединена с уика, тъй като е част от Висшата/ритуална/ магия. Нормално е да искаш да обединиш нещата, но ще ти се наложи да прочетеш повече различни книги за тази цел.:)
Iehi Aour.
Аватар
Звездичка
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 18 Юли 2005, 08:41

първо ДЪЛЖА ОГРОМНО ИЗВИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ брадчед ми ми е добарал компа вязал тук и е написал всичките тея простотии :(
наи искрено ви се извинявам ша му строша кофата и от ваше име
----------------------------------------------------------------------------------

а относно position едн съвет защо не започнеш първо с малко психология,- това поне лесно се разбира, после лека полека ще преминеш към истинската психо атака,а а като я усвоиш нея- кой знае може би дори ще овладееш част вампирските пролятия и т.н.....
вярно опаснички са но помисли те могат да ти дадът пълна власт над тялото и душата на даден човек :) - нима власта не е нещо към което се всички стремим
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 18 Юли 2005, 15:35

Аве хересс .. защо все ми се струва , че от постовете ти лъха желание за НАДМОШИЕ над някого ?! Имаш да се разбираш с някого и все още не си успял или .... ?
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 18 Юли 2005, 18:09

Wizard, дай е-майл спешно трябва да ти пратя нещо. Ти ще разбереш от кого е, но е важно
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 18 Юли 2005, 18:35

Всеки може да ми пише на следния и-мейл:
wizard@magicgatebg.com

heress, какво точно се е случило, защото нещо не бях тези дни он-лайн и явно съм изпуснал нишката :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот till_it_sleeps » 18 Юли 2005, 22:47

а относно position едн съвет защо не започнеш първо с малко психология,- това поне лесно се разбира, после лека полека ще преминеш към истинската психо атака,а а като я усвоиш нея- кой знае може би дори ще овладееш част вампирските пролятия и т.н.....
вярно опаснички са но помисли те могат да ти дадът пълна власт над тялото и душата на даден човек Smile - нима власта не е нещо към което се всички стремим

много ми хареса този съвет, Херес. и аз съм на мнение, че всичко трябва да става бавно и постепенно от А-Б. а не веднага да се втрунеш да правиш магии за щяло и не щяло, без да разбираш нито механизма им, нито предназначението. този начин вярно, че изглежда по-дълъг, но пък за сметка на това е най-стабилен (пък и по-натътък може и да се окаже по-кратък). ако иска някой да става фокусник, мисля че има други сайтове, които може да са му от доста по-голяма помощ. за мен окултизма е главно философия-всичко останало идва след нея.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 20 Юли 2005, 09:01

AZA написа:Аве хересс .. защо все ми се струва , че от постовете ти лъха желание за НАДМОШИЕ над някого ?! Имаш да се разбираш с някого и все още не си успял или .... ?

Надмощие казваш, дам това е така и мама смисъл да го крия, но нямам мищо против никого от този форум(ако говориш за стълкотворението ми с слънчевия ариец с него успяхме да се разберем и без да се бием, беше станало недоразумение и трябваше само да се изясним малко)
колкото до надмощието- аз съм сойн по принцип се стремя към него(и бих добавил че щом още можем да си говорим значи съм го постигнал отчасти) :mrgreen:
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор