какво да сторя

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот rusalita » 16 Юни 2011, 08:18

здравейте магове.
жестоко си изпатих от некрономикона,или поне така си мисля,защото от тогава страдам
имах нужда от пари,и направих номера със некрономиконската магия при която се пише заклинание на гърба на банкнота.но оттогава вече 7-8 месеца страдам от безпаричие.
може ли някой от вас да ми помогне,да ми каже как да постъпя за да се оттърва от тая тегоба.
със сигурност знам че по-вече няма да се занимавам със магии.
моля ви помогнете
Аватар
rusalita

Мнениеот Levana » 16 Юни 2011, 17:36

Няма лошо да се занимаваш с магия.
Стига да не е некрономикон, така като гледам прокопсал некрономиконец няма :roll:
Не казвам че не се получава, а че е прекалено нагласен, защото е създаден наскоро и дава прекалено много нежелани странични ефекти.

Опитай с молитви за разкаяние, ако неможеш сама питай някой свещенник(от твоята религия) какво да направиш. Обясни му че си сгрешила и се разкайваш за делата си... ако е свестен ще ти помогне.
По добре направи това, нали и без друго повече нямаш намерение да се занимаваш с магия. Ако не помогне поне няма да ти навреди, а и за разлика от разните врачки няма да ти струва сума пари.
Аватар
Levana

Мнениеот Wizard » 16 Юни 2011, 17:48

По-горното мнение бе пълна глупост, особено в часта му, че поради фактът че Некрономикон е "наскоро създаден", следователно трябва да е пълен с проблеми или "недействащи" магии.

КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА В СЛУЧАЯ - ами не може да искате да бъркате в кацата с мен и да не искате да си оближете пръстите... Опиталите сте заклинание, било то от книга или от МГ форума... ами те нещата не са безплатни ДРАГИ НАЧИНАЕЩИ и тези, които се мислите за просветени в магията...

Търсите съвет. Ами преди това, помислихте ли с какви намерения е направена тази магия и ако нещо се обърка, какво трябва да правите... В случая няма кой да помогне, защото видях какви са били намеренията ти, когато си правил/а магията... А пък псевдо маговете, които се опитват да "развалят" магия, особено направена по некрономикон или демонология, само си навличат още повече неприятности/проблеми/злополуки..., покрай останалите си тревоги.

ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗТЪРПИШ ТОВА, което си създал. С времето ще отшуми...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот eXPerience » 16 Юни 2011, 18:16

Аз без да съм се занимавал с Некрономикон ще ти кажа защо е станало така.

rusalita написа:направих номера със некрономиконската магия

Подобно несериозно отношение към която и да е магия (особено свързана с други същества) ще докара и подобни последствия. Решението ти да се откажеш, въпреки допуснатата грешка, също говори за такова отношение. Всеки е бъркал в магията и е получавал точно обратния резултат или нужния резултат, но по неочакван път.
Доколкото чета в коментарите под темата за магията, трябва да се използва само при липса на пари. Ти как точно я използва? "Нужда от пари" може да значи и, че ти се е приискало да имаш ново Ферари и си имал нужда от пари за него.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 16 Юни 2011, 18:48

Това много ми напомня на първите ми опити в магията. Определено си изпатих...и то не веднъж.

Първо да попитам – има ли възможност да откриеш надрасканата банкнота и пазиш ли я въобще?
Второ – от къде взе заклинанието? Сигурен/а ли си че от Некрономикон?
И последно – сам/а ли беше когато написа заклинанието?
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот rusalita » 16 Юни 2011, 19:00

здравей еликарим,да сигурна съм че магията е некрономиконска.това е тази с надписите върху 10 лв.банкнотата е похарчена веднага цялата без остатък,и когато я писах нямаше никой покрай мен.и не съм я използвала тази магия прищявка за ферари както подигравателно е написано по-горе
Аватар
rusalita

Мнениеот Lord Njarlathotep » 16 Юни 2011, 23:28

Toва ме радва... някой си е изпатил от Некрономикон Изображение

Както и да е.. можеш да опиташ да призовеш духовете чиито имена си използвала.. и да ги помолиш да премахнат влиянието си... и естествено с някаква жертва към това...

П.С. Моля не ме занимавай с лични... няма да си правя труда да отговарям...
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен

Мнениеот eXPerience » 18 Юни 2011, 13:19

Не е подигравка, а уточнение с пример. Добре, не си използвала магията за придобиване на допълнително пари за нещо ново и ненужно. Значи другият вариант, който остава, е: И преди това си страдала от безпаричие, и сега страдаш от такова. Т.е. нищо не се е променило. Аз поне не виждам трети вариант. Не казвам, че магията не работи. Може просто да не си успяла да направиш нищо с нея. Случва се. Хубаво помисли, преди да предприемаш нещо друго по въпроса. Ти можеш най-добре да прецениш. Само гледай да не оплескаш нещо повече...
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел

Мнениеот kimbo » 19 Юни 2011, 23:15

Без да се обиждат подръжниците на Некрономикон.

Лично мое мнение е че това с драсканиците върху банкнотата е несериозно.
Това че са написани някой имена не означава нищо.
По същата логика може да напишеш Уриел и готово.
От хилядолетия МАГОВЕ се стремят към вярната формула с куп сложни ритуали изискващи сериозна подготовка и знания, като говорим за магия с цел материална облага, и изведнъж пишете 4 имена на банкнотата и сте готови.

Сега едно уточнение.. ти си нямала пари и за това си решила да пробваш, сега в момента пак нямаш!? ами нищо не се е променило. Ти от къде знаеш че тегне някакво "проклятие" доста силно казано...
Ще ти кажа че ако си внушиш... наистина си е проклятие.

Давам ти пример: Мислиш че си болна, тежко ти е едва ли не лошо ти е край. Отиваш на лекар и ти правят пълни изследвания, Доктора ти казва че си абсолютно здрава и изведнъж за 2 минутки скокваш и вече нищо не те боли. Така че повтаряй си още че имаш "тежко проклятие... Тегнещо над теб".
Аватар
kimbo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rusalita » 20 Юни 2011, 08:05

така е кимбо,като се замисля си прав.благодаря ти
Аватар
rusalita

Мнениеот Levana » 21 Юни 2011, 14:24

Wizard написа:По-горното мнение бе пълна глупост, особено в часта му, че поради фактът че Некрономикон е "наскоро създаден", следователно трябва да е пълен с проблеми или "недействащи" магии.

А от кога датира некрономикона?
От както Лъвкрафт е написал фантастичен роман и някакви церемониални дейци са решили да вкарат символи в обръщение.
Да вярно е че символите отгорявят на духове.
Нямам намерението да влизам в спор с теб, нямам опита и знанията ти, но ако погледнеш том втори на Агрипа ще разбереш какво имам в предвид.
Аватар
Levana

Мнениеот Lord Njarlathotep » 22 Юни 2011, 00:48

תולעת ще си позволя да цитирам темата на Ekaya тук... защото силно се съмнявам да си направиш усилието да я прочетеш ако само ти дам линк... http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=4197

Ако ти се занимава оборвай... но се съмнявам да успееш... или да имаш достатъчното познание да го направиш...

Джон Дии прави препратки в свои гримоари към авторът на Некрономикон Абдул Ал Хазред...
Също така Дии има гримоари в които се съдържат части от Некрономикон

ekaya написа:Тази тема няма за цел да отговори на някои ширещи в този форум нападки и откровени обиди относно Некрономикон и хората, които практикуват по тази традиция и система.
Тази тема е за тези, които проявяват интерес към Некрономикон, занимават се с него или просто се интересуват от чисто любопитсво. Но независимо от това тя държи сметка за основонто - има Некрономикон и той не е измислен от Ловкрафт.
Ето какви впроси, мисля, ще е добере да обхване темата като за начало: Защо Ловкрафт твърди, че е измислил Некрономикон; Кой е Натан от Газа; Алистър Кроули, О.Т.О. и Некрономикон; Кратко обобщение за Некрономикон; Отговори на някои от най-често задаваните въпроси за Некрономикон; Некрономикон на Джон Дии; Връзките на Некрономикон с Нордическата традиция и т.н.

Pro Necronomicon
1. Кратки бележки

Според мен всички онези хора, които твърдят и се опитват да ни убедят в това, че Некрономикон е измислица на Ловкрафт, просто не могат да оценят и приемат развитието и силата на съвременната окултна наука. Много е жалко когато хора прочели по една книга или статия по въпроса (например „Атака”, бр. 56 от 16.12.2005 г.) приемат за даденост трактовките в нея, без да са в състояние или да са направили дори елементарен рисърч по въпроса.
Публикациите за неистинността Некрономикон обикновено съдържат прости твърдения, които не са съпроводени дори от елементарни анализи, камо ли с каквито и да било доказателства и обсъждане на доказателства. Подчертава се единствено, че Ловкрафт сам е признал за това „измисляне” и го е направил обществено достояние. Само дето съществуват доста други източници, в които Ловкрафт е бил първо себе си, човекът-творец, приятел и съизследовател, а не имидж и Пи Ар, в които казва неща, напълно различни от тези, които е направил публично достояние. Това, че едно мнение е придобило сравнително широка гражданственост не го прави вярно, а още по-малко ноторно известен факт.

Основната публикацията, набедена като „признание” и определяна като „доказателство”, че Ловкрафт е измислил Некрономикон, съдържаща и историята на книгата е публикувана за пръв път през 1937, а след това в1938 г.под заглавието „History of the Necronomicon”, издадена след "Limited Memorial Edition" през 1937 г в памет на Ловкрафт, който умила същата година.

Ранната и първоначална версия обаче на „историята” на Некрономикон се съдържа в писмото на Ловкрафт до Кларк Аштън Смит от 1927 г. и видно от множеството други писма на Ловкрафт до същия (през същата тази 1927 г.), Некрономикон е тема на обсъждане, но не като нещо създадено от Ловкрафт, а напротив. Писмата съдържат множество препратки относно проучванията за книгата и останалите от нея преписи:

Из писмо до Кларк Аштън Смит от 27 ноември 1927 г.: „I have had no chance to produce new material this autumn, but have been classifying notes and synopses in preparation for some monstrous tales later on. In particular I have drawn up some data on the celebrated and unmentionable Necronomicon of the mad Arab Abdul Alhazred!”. Именно събраната информация и бележки за Некрономикон Ловкрафт изпраща като текст на Смит, версията който с малки 10 години по-късно е публикувана като „Историята на Некрономикон” след смъртта му ("History of the Necronomicon", by H.P. Lovecraft, written in 1937).

В друго свое писмо от 1936 г. до Джеймс Блиш и Уилям Милър, пише: „You are fortunate in securing copies of the hellish and abhorred Necronomicon. Are they the Latin texts printed in Germany in the fifteenth century, or the Greek version printed in Italy in 1567, or the Spanish translation of 1623? Or do these copies represent different texts?”

Прието е, че вината за това Некрономикон да бъде обявен за „произведение на Ловкрафт” основно носи самият той с двусмислените си изказвания относно произхода на книгата и не до там недвусмисленото загатване на неговата роля в създаването й. Защо му е било всичко това?. Ловкрафт не е смятал творчеството си за особено стойностно и съществено, за него то е било блед опит на подражание на творци като Едгар Алън По, които е имал за пример. Тази му неувереност се разпростира до там, че първоначално той приел за добра идея възможността да присвои и асоциира един древен текст с хорърите си. В действителност Ловкрафт е успял да използва само някои извадки от превода на Джон Дии на Некрономикон, като се е базирал и на записки на практикуващи в областта на окултното, разкрасявайки бележките им по свое усмотрение. В последствие със засилването на психичните му проблеми и неспирния поток от фенове търсещи и искащи книгата параноята му се развила до там, че да обяви книгата за негова измислица. Ловкрафт смятал книгата за крайно опасна и че използването й можело да доведе до невиждан апокалипсис, обявявайки я за плод на своето въображение той вярвал, че ще предпази света. (Lovecraft at Last, Conover). По-късно ще разгледаме обстойно причините за това приписване на авторството на Некрономикон и някои от основните мнения, застъпени по въпроса.

Нека погледнем още една интересна подробност около името на автора на Некрономикон - Алхазред, което Ловкрафт търди, че е измислил. За да стигне до това име Ловкрафт казва, че е използвал моминското име на майка си Хазред и му придал арабско звучене. Майката на Ловкрафт обаче никога не е имала и носила такава име. Запитан за това Ловкрафт отговаря, че всъщност името било на негов пра пра пра пра пра родител, но самият той не е в състояние да приведе доказателства за това. Това е само един от примерите доколко собствените твърднения на Ловкрафт биха могли да бъдат кредитирани.

Предлагам на едноклетъното ти аз... да се наслади на текста... и да спре да говори безмислици...
Поствам ти го защото е общодостъпна информация... и ако претендираш дори за най-нисък клас филмарче... или баячка... ровещо се в интернет и правещо се на велик познавач на магията... ще е хубаво да я прочетеш... поне от обща култура... да не пишеш глупости... и да не ти се смеят... другите...
Но това, че отричаш Некрономикон... и гримоарите свързани с магияа на Древните... не е проблем... дори е хубаво...
Това означава, че нямаш личната сила за да работиш с тях...
А на нас не ни трабват силна конкуренция... нали... трябват ни само неща.. които да ни развесляват... от време на време...

Изображение
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен

Мнениеот rusalita » 22 Юни 2011, 06:03

абе хора,аз помолих за помощ.а вие почнахте да се карате помежду си като малки деца.ми който не иска да вярва да не вярва,що трябва да има обиди?
Аватар
rusalita

Мнениеот Levana » 22 Юни 2011, 07:57

Просто настъпвам филмарите по болното място.

Понеже се занимавам с разни неща,през годините набюдавах какво се случва в "средите" и така...
Има ценоразпис на услугите извършвани от неможещи. Затова съвета ми в самото начало беше да се обърнеш към официални лица - дори да не се справят, поне няма да ти струват много. И без това не искаш да се занимаваш с магия вече.

Ако има такива дето се засягат от думите ми, да помислят защо!

Опазил ме Господът на разсъмването
от злото на онова, което е сътворил,
и от злото на тъмнината, когато настъпи,
и от злото на духащи по възлите [магьосници],
и от злото на завистник, когато завиди!
Аватар
Levana

Мнениеот Nemezius » 22 Юни 2011, 11:06

МОЛЯ, ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ТЕМАТА!
Споровете относно автентичност на коя да е книга/практика НЕ СА за за този раздел, особено пък в тази тема!
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор