Цензурирането на Интернет

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот eXPerience » 30 Яну 2012, 22:35

От няколко седмици насам в мрежата е пълно със статии и коментари, които описват за наближаващия край на Интернет. Мислех, че хората навън са запознати с това, но днес се оказа, че не е съвсем така. Аз лично смятам, че темата е важна и се надявам модераторите на сайта да разрешат съществуването на дискусия и тук, в МеджикГейт.
Става въпрос за два законопроекта, изработени в САЩ (SOPA - Закон за спиране на онлайн пиратството, и PIPA - Закон за съхраняване на интелектуалната собственост), които ще цензурират свободата в Интернет. Няма да копирам съдържанието на статии тук, а ще пусна линкове към няколко случайни такива, за да не стане прекалено дълъг пост:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=840988
http://blog.peio.org/?p=7545
http://news.ibox.bg/news/id_944140163

Може и да не изглежда странно за България и българските политици, че се влага толкова много старание всичко това да бъде скрито от обикновените граждани, но прочетох няколко коментара в чуждестранни сайтове и от тях ми стана ясно, че и в други страни е така. Изработката на законопроект не става от днес за утре. Явно управляващите са гледали да крият от всички хора по света колкото се може по-дълго. Много ми намирисва на историите за илюминати и компания... Нека не забравяме, че Интернет е единственото неутрално, неуправлявано от никого място в този свят, където свободата ни е най-голяма. В него се събират различни хора, но със сходни интереси, начин на мислене или обща цел. Организирането на каквито и да е незадължителни социални дейности става много по-лесно, по-бързо и по-ефективно. А сега Интернет ще ни бъде отнет. Край на всичко, което е създадено от обикновения човек в мрежата, а не от някоя алчна за пари компания. Е, може би нещата не изглеждат толкова зле. Вероятно много хора биха си помислили "Преди 10-15 години, когато нямаше Интернет, хората пак си живяха и даже беше по-добре от сега." Но в днешните напрегнати и противоречиви времена, когато е важно човек да се интересува от събитията по света и да вижда различните гледни точки, не трябва да оставаме само с филтрираната информация от другите медии. Предполагам всички знаем колко достоверна и пълна може да бъде тя... Затова изчезването на Интернет сега далеч няма да се равнява на липсата му преди. Няма да умрем без него, разбира се, но защо да си усложняваме живота по такъв начин? Трябва да се направи нещо и всичко това да спре.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lord Voldemor » 31 Яну 2012, 06:29

Интернет безспорно е нож с две остриета-въпросът е-кой държи този нож?
Основната му вреда се състои в неподходящото за малки деца съдържание на не малко сайтове-това оказва солидно влияние в/у някои крехки мозъци.Другото е замяната на естествените човешки взаимоотношения с изцяло виртуалните.Това води до психологически изменения,които официално все още не са проучени.Също така интернет лесно става и порводник за всякакви идеи и занимания,които отнемат цялото свободно време на огромна част от човечеството-вместо да се прави нещо смислено.Всъщност,мисля си че нета е основно средство за тези сили,които се хранят с емноционалната човешка енергия.Преди време това се е правило чрез религиозната вяра.Днес-чрез ентъртеймъта,станал синекдоха за целият ни модерен свят.
Разбира се,най-красивото в цялата работа е бързият достъп до всякаква информация.
Светът все по-хомогенно се оформя под знака на полицейски правителства-Щатите,Западна Европа-всеичко е под наблюдение с камери,сателити и какво или още не.Масовите протести във Франция,Гърция и Великобритания не доведоха до отсъпки от страна на правителства,спрямо изискванията на протестиращите.Че каква е функцията на едно правителство,ако не да представлява реалните интереси на своите граждани?
Световните лидери обаче ясно показаха,че не само не се интересуват от мнението на своите поданици,но и че нищо не може да ги отклони от Новият Световен ред(Наскоро гледах едно интервю с Хенри Кисинджър,който спокойно заяви,че сега,в условията на глобална криза е идеалният момент за налагането този Световен ред)Кисинджър има нобелова награда за мир,въпреки че лично е отговорен за безчет бомбардировки специално над цивилни във Виетнам,но това са ,,подробности''.
Посягането над изконните човешки права не само,че не е проблем за управляващият ,,елит'',а си е абсолютна необходимост,прокарвана постепено и поетапно.
Интересна е и тая криза-богатството на милиардерите от началото на ,,кризата'' е нарастнало общо с 28% според сп.Форбс''.Хм.Този статистика мисля,че обяснява достатъчно.
Все пак,каквото и да правят тия илюминати и пр.-усилията им са вече безплодни,тъй като планетата навлиза в нова еволюционна фаза,където ловките политически маневри нямат приложение.
Гаетано Моска пише в ,,Управляващи елити'' че най-голеният страх на този ,,елит'' е от ,,звярът''-т.е народа.
Аз казвам,че страхът им е напълно оправдан.Щурмът на съвремената Бастилия вече се осъществява с духовни средства,така че тия служители на Тъмнината са обречени чрез собствените си действия-който сее ветрове,жъне бури.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот petroslav » 31 Яну 2012, 19:26

Наскоро гледах филм от ютуб.ком който казва истината за Обама и неговите оправляващи. Това става преди 2-3 седмици. Филма е 2011 година на мене ми беше доста интерес. Става въпрос за конспирацията в америка, но не от духовната гледна точка на конспирацията. И така ... след като го изгледах филма през деня вечера каво гледам по БТВ новините: САЩ забрани УИКИПЕДИА поради защита на авторското право. Точно в самия край на филма се казва според се казва, че обама смята да ограничи свободата на словото на хората в щатите, а нали знаете в този сайт всеки може да пише каквото си поиска. За мене това си беше невероятна случка =) И вече това цензуриране не ме учудва. Ако успеят да забранят всички торренти и темподобни споделяния на файлове в интернет точно преди най голямата пресконференция за светевната конспирация правена някога която ще е в края на годината. Това означава че хората от цял свят няма да имат достъп до нея. Но и да ги забранят торентите и да се преследват от закона все пак живеем в демокрация с гъвкави закони с мн дупки в тях. Интернет също е мн гъвкаво пространсво. Затова невиждам от какво могат да ни лишат.
Аватар
petroslav
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 21
Регистриран на: 03 Мар 2009, 14:23

Мнениеот eXPerience » 01 Фев 2012, 13:00

Lord Voldemor, това звучи доста обнадеждаващо. Не съм много запознат с този духовен преход, но съм убеден, че няма да е кратък. Въпросът е: Защо трябва да изтърпим един куп глупости преди това? Дори и да изчезне Интернет, пак ще има хора, които да си губят времето по подобен начин. Но тези, които правят смислени неща, ще бъдат затруднени. Мен не ме е срам да си призная, че и аз обичам да играя игри на компютъра понякога, но също така оттам съм научил много неща.

petroslav, точно вчера четох статия, в която Обама уж се обявява против тези закони в сегашния им вид, защото ограничават свободата на словото. Оказа се по лицемерен, отколкото си мислех. Вярно е, че Интернет е гъвкав, но в сегашния си вид. Ако бъдат приложени тези закони, ще останат само няколко рекламни сайта на големите компании. Всичко друго ще изчезне. Няма как да си гъвкав в Биг Брадър.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 380:BG:NOT

Това трябва да е споразумението, написано по най-сухия начин. Нямах нужното търпение да го изчета цялото - много труден за четене текст. Сигурно има дупки, но най-лесно ще ги намери този, който учи право. А дори и да бъдат използвани от някого, той сигурно че бъде "очистен". Защото при съществуването на подобни, насила наложени закони в дадена страна, няма как тя да бъде наречена демократична.

Хубаво си говорим тук за Интернет. Но дали поради несъобразтелност или заради малкото информация в мрежата (то статии - много, но всичките са преразкази една на друга), аз поне не се досетих веднага, че тези закони излизат и извън правата за притежание на програми, филми и музика. Споразумението по-горе и статия, която четох вчера, ме подсетиха, че това се простира и в научните открития. Ако използваш нещо, върху което някой друг има права, ще бъдеш престъпник. А в науката няма как да откриеш нещо ново без да използваш старо (или поне в съвременната наука). И така Илюминатите най-горе ще се радват на научните открития, които правят хората, работещи лично за тях, а ние ще се радваме на трохички от въпросните открития. Чудих се как да нарека това и се сещам само за една дума - ГЕНОЦИД! Геноцид над човешкия интелект и възможности за развитие. Сутиацията наистина е много зле.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lord Voldemor » 01 Фев 2012, 13:50

Все повече хора вече са напълно на ясно-поне осмислено теоретически-че нещата са дирижират тясно политически от въпросните илюминати.Друг факт е,че зад тях стоят ,,същества''които не са човеци.Всички завоеватели-като Александър Македонски,Наполеон,Хитлер-сами са заявявали,че могъществото им е дарено от Висши господари,притежаващи нечовешки сили.Поведението им-в жестокият му аспект-също не е човешко.Буквално.
Изразът-,,тоя не е човек,а звяр'' всъщност означава,именно,че злодеятелят не е човек.Не е човешко същество онзи,у когото няма състрадание към човеците,както няма съжаление и към предходните аспекти в еволюцията на човека-той с еднаква лекота би отнел човешки живот,би изсякъл екваториална гора и изстребил рядък животински вид.Оправданието-че го правят за печалба,примерно-не е друго,освен именно оправдание.Защо един може да реже с нож човешки глави с усърдие и лекота,а друг дори му става лошо,ако види чужда кръв?
Такова същество НЕ Е човек-той нито притежава разум,нито притежава хармоничното хищничество на пантерата.Кое тогава да го прави човек?
Та затова и в 21 век продължава поредицата от войни-отново и отново.Ирак,Авганистан,после Либия,сега пък се доочертават геопопитическите платформи за разгръщане на масиран военен конфликт в Сирия,Северна Корея и Иран.Край,както е повече от видно,няма да има.
Добрата новина е,че наистина в скоро време-твърдо вярвам,че стечението на обстоятелствата не ще позволява такъв вид малоумно поведение.Не че казвам,че трябва да се примирим с това.Цял живот съм се подготвял за отпор на тия личности,но сега ми е ясно,че краят им така или иначе е близък.Никого в нищо не убеждавам,това е мое усещане,а за себе си зная,че интуцията абсолютно никога не ме подвежда.
М/у другото,още от малък ми е правило впечатление,колко визуални грозни са почти всички от политиците-наши и чужди.Може би се дължи на низшите инволтации,които преминават през тях.Такава инволтация е и омразата на хората,която неизбежно се насочва към тях,и колкото и да ги пазят разни магьосници,няма как да избегнеш концентрирания гняв на милионно множество от хора,още повече когато този гняв е оправдан.
И да,абсолютно съм също съгласен,че уместният термин тук е геноцид.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот eXPerience » 03 Фев 2012, 13:05

Струва ми се, че преди да стане всичко това ще има дни, в които ще правим магия, за да подпомогнем физическото си оцеляване. Но както и да е. Явно следващата стъпка на илюминатите ще е да спрат Интернет. Вероятно ще разберем точната дата, на която това ще се ратифицира от европейските народни представители. Според мен ще е добре всеки, който има желание, да опита да въздейства в положителна посока на това гласуване. Вярвам, че ако сме достатъчно много, ще има резултат.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот darklord » 03 Фев 2012, 20:14

Понеже стана въпрос за илюминатите та реших и аз да се включа.Струва ми се,че цензурата в интернет е най-безобидното нещо което са направили и ще правят.Според мен цензурата е грешка от тяхна страна или е опипване на почвата,така да се каже за да проверят до каква степен хората могат да бъдат единни.През 1995г. излизат карти за игра 'Илюминати-Нов световен ред'(Има ги в амазон ако някой го интересува).Та в тези карти има неща които вече са се случили с доста големи подробности все пак са от 95г.Интересното е в тези които не са се случили или предстоят.Цялостната картинка според тези карти а и не само, въопще не е красива.Та ако тези неща наистина предстоят в което сам почти сигурен,интернет ще е най-малкия ни проблем.
Аватар
darklord
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Юли 2007, 11:29
Местоположение: unknown

Мнениеот eXPerience » 05 Фев 2012, 20:01

Хакерите Anonymous започнаха активни действия по случай подписването на ACTA. Познайте коя беше първата им жертва. Това е... България.

http://prophon.org/

Ще пусна и скрийншотове, за да остане споменът тук, след като бъде поправен сайтът. :mrgreen:

Изображение

Изображение

И клипа:


Този домейн е бил просвоен от Anonymous съгласно раздел #14 от правилата на Интернет.

Привет, PROPHON,

Ние сме Анонимните. До нашето внимание достигна информация, че ВИЕ и още дванайсет други алчни организации сте пописали отворено писмо в подкрепа на т. нар. "Търговско споразумение за борба с фалшифицирането".

Не само вашето писмо е пълно с неверни твърдения, но вие също така съществено предизвиквате тревогите на хората относно тяхната СВОБОДА "безпочвени предположения и манипулации". Това е неприемвливо, тук ни разгневихте. Вие сте първите, но не и последните. Това да е за урок на всички останали поддръжници на ACTA.
Ние сме Анонимните.
Ние сме легион.
Ние не прощаваме.
Ние не забравяме.

Очаквайте ни.



Кеф ми беше да напиша превода на тоя текст. Още не съм разбрал за какво точно е този сайт, но можем само да вземем пример от тази случка.

darklord, информацията за тези карти е оскъдна в Интернет, но май успях да намеря и изтегля самата игра, заедно с правилата. Сега ще ги разгледам. Благодаря, че ги спомена. :)

П. С. Коментарът стана малко разтеглен, ама карай. :D
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот petroslav » 07 Фев 2012, 20:20

Аз в логото на анонимните разчитам и откривам символика използвана от илюминати в музикалната индустрия, а и не само там.

Понеже стана прекалено много за илюминати ще ви кажа един любопитен факт, който сам уткрих. Във Варна на плажа има 2 тренировъчни басейна, които се пълнят с минерална вода. Над тях има построена чешма от която тече гореща минерална вода. Гражданите редовно ходят и си наливат вода от нея, защото наистина водата е много хубава за мене е по добра дори от тази в магазина на известните ни марки. Чешмата е построена така че всеки за да си налее вода трябва или да клекне или да се поклони. А отгоре на чешмата какво има ? Два дракона (рептила, същите като тези във ватикана), които държат едно яйце (планетата земя :-) ).
После се поинтересувах и разбрах някои клюки, че кмета на Варна често ходил до ватикана през последните мандати; тази чешма е имало спорове да се маха заради масонски символи, но кмета казъл града какви проблеми има вие за една чешма...

Абе дайте да ставаме зли гении и да бъдем илюминати 2 :)))))
Аватар
petroslav
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 21
Регистриран на: 03 Мар 2009, 14:23

Мнениеот Lord Voldemor » 08 Фев 2012, 18:58

Когато преди 2-3 години попаднах на инфо за рептилийте-извънземни,тогава ми се стори по-скоро абсурдно-в смисъл,ако ще е висша раса,прекосяваща космическите простори-защо да са рептилии,чийто вид на Земята е толкова нисш?
Това за чешмата обаче е едно от многото ,,случайности''появяващи се навсякъде по света.
Дейвид Айк има доста филми и книги,които дават адекватна информация за случващото се.
Въпросът е,че тези символи имат могъщо влияние в/у съзнанието-те и затова присъстват по логотата на телевизии,музилани албуми и т.н.
По темата за анонимните-да,прекалено захаросано изглежда идеята,че там някъде се спотайва елит интелигенти,които да ни пазят от Големия брат.Още повече,че те се определят като легион.Това едва ли е случайно.А вижте в Библията на кого името е легион.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот Wizard » 09 Фев 2012, 10:16

Наскоро четох някъде в западната преса, че Хакери се обединяват за събиране на средства за изстрелването на СОБСТВЕН орбитален спътник, на който да бъдат поставени както Торенти, така и да се разпространява сигнал за Интернет... :wink:

Иначе... не мисля, че Интернет ще изчезне напълно... Помислете, че всички големи организации банкови, административни, здравни и т.н. ползват интернет, да не забравяме и бизнес търговията, фондовите борси. Ако спрат нета, то това означава дестки години връщане назад в миналото... Според мен биха започнали да следят ИП-тата на потребителите, отколкото спиране на нета...
Но хората са изобертателни, все ща измислят нещо, АКО ЛИ ВЕЧЕ НЕ Е ИЗМИСЛЕНО И ЧАКА ДА СЕ ВЪВЕДЕ...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Irnik » 11 Фев 2012, 15:07

Темата за гущероподобните е много интересна. При мен също имаше голяма доза скептицизъм когато за пръв път се сблъсках с подобна информация. Разбира се, теориите на Айк, подхванати от немалко други автори, докарват добри приходи с тиражите си. Всичко става комерсиално. Дори в сайтовете за видеосподеляне се опитват да изкарат, че едва ли не всеки втори известен човек има вертикални зеници и в свободното си време се препича на слънце и похапва мухи. :) Но както се казва "Не може да има толкова много дим без никакъв огън".

По мои сведения, британското кралско семейство със сигурност е от този вид. Което от своя страна поражда редица въпроси за роднинските им връзки с други европейски фамилии със "синя кръв", измежду които е и нашият Симеон II.
А за чешмата във Варна ми стана много любопитно, разрових се и попаднах на това:
"Малките плувци, които тренират в басейна непосредствено до чешмата, споделят, че погледната от водата създава впечатление, че драконите държат някаква енергия, която им дава сили да плуват.
Малкият плувец Страцимир пипа златното яйце и твърди, че то му дава сила да плува по-добре" :?
И понеже усещам някакво притеснение относно бъдещето, споко, тези които си правят сметките без "Кръчмаря", няма да им се получат толкова лесно нещата, бъдете сигурни. icon_flowerface

Поздрав: http://www.youtube.com/watch?v=gxNB05mKAco
Истинскиятврагевътревтеб.
Аватар
Irnik
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 19
Регистриран на: 27 Авг 2008, 14:19
Местоположение: Lovech,Veliko Turnovo, Sofia

Мнениеот eXPerience » 14 Фев 2012, 20:41

Преди 4-5 дни бе свален сайтът на ЦРУ в САЩ. Чак днес успях да вляза в него. :D

Преди бях чел статия за флуорирането на водата. Въвеждат го първо в Германия (ако не се бъркам) малко след Втората световна война. Следват бурни, яростни протести. Хиляди и десетки хиляди отиват на протест. Но все пак водата им остава флуорирана. Минава време, въвежда се и на други места и се появяват ефектите. Хората стават пасивни. Много по-малко граждани се явяват на какъвто и да е протест, отколкото преди да въведат флуорирането. И това най-вероятно е само един от начините за контрол, които използват Илюминатите. Скоро ще дойде момент, в който само нещо "ударно" ще може да отвори очите на хората. Мислил съм преди за тези рептилии. Някои от тях се явяват по телевизията в човешка форма. Тази им форма и начин на поведение не са естествените. Т.е. да ги поддържат е като да държат опънат ластик - трябва да влагат енергия и внимание. Дали не може по някакъв начин да им се помогне да изпуснат този ластик по време на някое живо предаване, например...
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Wizard » 24 Фев 2012, 21:26

eXPerience написа:Мислил съм преди за тези рептилии. Някои от тях се явяват по телевизията в човешка форма. Тази им форма и начин на поведение не са естествените. Т.е. да ги поддържат е като да държат опънат ластик - трябва да влагат енергия и внимание. Дали не може по някакъв начин да им се помогне да изпуснат този ластик по време на някое живо предаване, например...


С най-обикновено зомбиране би моглоо да стане. Но не забравяй, че и тези не са вчеращни, и си имат в отбора хора като нас... да им помагат.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот eXPerience » 04 Юли 2012, 20:27

Днес законопроектът ACTA е бил гласуван и отхвърлен от Европейския парламент. Изглежда се очертават дълги и щастливи пиратски години. Но със сигурност на хоризонта ще се появи нова пречка. Затова да теглим на воля, докато можем. icon_occasion
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Mixael » 04 Юли 2012, 21:47

Ако малко се замисля от къде на къде този Айк (четох две негови книги) започна да прави фурор и да отваря очите на хората под носа на правителства, илюминати и целия отбор извън земни Орион и Сириус... Ако казва истината биха го затапили веднага от раз. Смятам че той е пионка в играта. Всъщност казва някой неща за фамилии, голямата печалба от войните, банковите системи и най вече набляга за нов световен ред...и т.н.
1- Ако световните лидери и всякакви илюминати са подготвили почвата, някой трябва да ги утвърди сред масите та макар и изобличаващо уж.
2- Контрола е отдавна вкаран в човека, и това че се манифестира го кара да свиква без никаква съпротива.Той не вижда нищо смущаващо, ходи на работа, гледа шоуто на Слави, слуша музика, пие, пуши, набутва се с лекарства, следи за мода, филми....всичко е наред когато един роб не осъзнава че е такъв.
3- Когато хиляди хора разберат за съществуването на Нов Световен Ред , той и да не е съществувал ще започне да съществува. Това е едно издигане на пиедестал, или коронясване ако щете. А Дейвид Айк е един шут, който тръби за големите конспирации, прави си парички от семинари, и става много популярен с голямата си уста.
Всяка структура има пирамидална форма. Обикновена фирма има работници и началници до шефа...Много фирми се отчитат на държавата която е със същата структура, хората и властта. Държавите правят съюз ЕС....като идеята да има единна валута, едно правителство. САЩ, Мексико и Канада имат споразумение да отпаднат границите, и да имат единна валута, азиатските страни също + ЕС и Африка ....всички след време да се съберат в единно правителство. НАТО да е армията на НСР.
Това са ми лични наблюдения.
За интернет много им се иска да сложат ръка...за сега успяват персонално ако набележат някой. В глобален мащаб целта е информационно затъмнение. Защото това е мястото където информацията се разпространява най-бързо преди да бъде премахната ако е неудобна. Телевизията, радиото, вестниците, са собственост на илюминати, и е оръжие за програмиране на населението. "Казаха по телевизията че сестрати е к***а" ходи доказвай че нямаш сестра. Просто може да си набеден без проблем по поръчка. Филмите са уникално средство как един ум да привиква към всякакви насилия, без да му прави впечатление. Привикваш към всякакви неща...и най лошото вяра в НАДЕЖДАТА. Тя е мираж за мен. Да имаш надежда нещо да се случи да се промени някак да си по добре...това няма да стане, просто си седиш кротък с НАДЕЖДА. Взимаш си порция ТВ програмно шоу, филм или нещо друго, и си кротуваш.
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 148
Регистриран на: 23 Дек 2004, 00:31


Назад към В казана на Вещицата

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 7 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 7 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта