Ритуал за разваляне на магия

Лунната магия е една типична магия привличаща повечето жени-вещери, а и не само тях. Тук ще намерите отговорите на въпросите, които Ви интересуват.

Модератор: damnameneus

Мнениеот degagement » 02 Мар 2012, 22:50

Защо мислиш, че не съм чела повечето?
Книжката всеки може да я прочете, но колко хора познаваш, които имат реален опит, а не просто са чели книжки?
Мисля, че не знаеш едно нещо, по което да разграничиш човек с реални знания от човек, който изгражда авторитет без да знае каквото и да било.
Човек, който наистина е ценен може да сподели личен опит, да ти сподели трикове и методи, които не ги пише по книгите.
Книгите са една малка стъпка, която ти дава някаква информация, която остава като хубава приказка за лека нощ. Толкова.
Никакъв напредък, утре сме си същите говеда, каквито сме били и вчера.
Книги стотици, интернет е пълен с информация. И въпреки това колко от пишещите реално правят и научават нещо? Единици.

Не ме интересува кой е модератор или кой е смятан за авторитет. Това е много различно от това да си магьосник. Т.е., да ми посочваш модератори, че ме поправят не означава нищо от гледна точка на развитие. Предпочитам да възприемам пишещите тук като развиващи се хора. Споменах, че са модератори, защото имам уникалния талант да жегна все "властимащите".

Кат и Дамнаменеус имаха ккаво да кажат, а ти просто бръмчиш, прикрепяйки се към печелившата страна. Реално в поста ти няма нищо друго освен "бъди добро момиченце и слушкай големите батковци и какички". Е, няма да стане, не съм послушно момиче. Нито обичам да гледам отстрани и да подкрепям общото мнение, защото всички така правят. Предпочитам да пиша какво мисля както го мисля. Била съм права, бъркала съм, ставала съм за смях и каквото още се сетиш. Не ме притеснява това. Притеснява ме да седя отстрани и да повтарям общата приказка защото ме е страх някой като теб да не би случайно да ми напише нещо неприятно, та да ми падне имиджа.

Опитвам се да изкарам наяве малко личен опит.
Магията изостана по пътя някъде след онова, което пишат авторитетите и след онова, което бихме показали като имидж, ако не следваме общата приказка.
Ама това си го правим и на работа, и вкъщи, и в ежедневието си. Нищо не се е променило. Не се развиваме.
Можем да си четем до свършека на света, ако не ги правим нещата системно години наред, ще си останем просто пишещи според общото мнение.

Преди редовната упорита практика, можем само да ахкаме и да се чудим на какво да вярваме. Защото всъщност просто вярваме на едно или друго, според онова, което най много хора подкрепят. Нямаме база за сравнение преди самата практика.
Ако практикуваш, вече не се чудиш на какво да вярваш и коя практика ще работи, а знаеш.

Предлагам една малка задачка. Записваш си кои са хората, които мислиш, че са супер, знаят много, имат много полезни неща да споделят и т.н. После хващаш списъка един по един, преглеждаш им постовете за това колко личен опит са споделили. Всякакви идеи как друг да си улесни практиката. Как да направи нещо така, че да сработи. По кой начин да излъже ума си да се задържи фокусиран. С какво подпомага навлизането в транс. Изобщо всичко практически полезно, а не повтаряне на общото мнение, копи-пейст или препоръки на книжки, които вече всички познават. Кат и Дамнаменеус го покриват. Ами ти? Гледам имаш 61 поста до момента. Явно тази вечер си имам за четене.

Но си прав. Ако ще обсъждаме как да извадим полезна информация от сън, е необходима отделна тема. От друга страна не вярвам да има кой знае колко отговора по въпроса. По-скоро ще има критики към мен как да съм послушно момиченце, а това може и тук да стане. Но има модератор на секцията, който да реши това. Ще приема неговото решение.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 541
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот darklord » 03 Мар 2012, 12:43

С риск да бада нахокан ще се включа и аз.Относно сънищата мога да кажа,че самия аз който сам напълно начинаещ в практиката,съм имал сънища които помня (или това което е трябвало да запомня)до най-малка подробност включително разговори и тн..Аз смятам,че е напълно възможно да се изкара цял ритуал.Има доста инфо за техники и упражнения с които може да се постигне това.При мен просто става някои помня други забравям до 5 мин. след като се сабудя.Мисля,че трябва да се обърне внимание и на психологията и парапсихологиата които остават пренебрегнати а не би трябвало според мен.Не вземам никаква страна в спора ви.Това е лично мое мнение.Готов съм да пооема критики icon_color .
Аватар
darklord
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Юли 2007, 11:29
Местоположение: unknown

Мнениеот eXPerience » 03 Мар 2012, 12:49

Аз откъде да знам какво си чела? Попита за техники и ти казах къде можеш да намериш много. Точно техниките са нещата, които най-много трябва да се възприемат от книгите. Опитваш ги - "Тази при мен става, а тази не. Но при друг може да е обратното." След това започваш да откриваш свои.
Начинът, по който ти представи своя личен опит, накратко беше: "Аз не съм успяла да направя това - значи е невъзможно." И веднага тръгна да искаш техники само от личен опит. Станали са при някого, но не е гаранция, че ще станат и при теб.
Никъде не съм ти казвал кого да слушаш. Исках да ти кажа, че не трябва да се сърдиш, когато някой не е съгласен с теб, а да защитаваш позицията си, защото в спора се ражда истината. Аз също държа много на своята позиция, но понякога искам съвети. И тогава ако видя, че има какво ново да науча, я променям.
Искаш аз да ти дам техники от личен опит ли? Стой без секс да речем 1-2 месеца. Дори и да не се занимаваш с нещо друго, сънищата ти трябва да станат многократно по-ясни и броят на осъзнатите такива да се увеличи.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот darklord » 03 Мар 2012, 12:59

darklord написа:С риск да бада нахокан ще се включа и аз.Относно сънищата мога да кажа,че самия аз който сам напълно начинаещ в практиката,съм имал сънища които помня (или това което е трябвало да запомня)до най-малка подробност включително разговори и тн..Аз смятам,че е напълно възможно да се изкара цял ритуал.Има доста инфо за техники и упражнения с които може да се постигне това.При мен просто става някои помня други забравям до 5 мин. след като се сабудя.Мисля,че трябва да се обърне внимание и на психологията и парапсихологиата които остават пренебрегнати а не би трябвало според мен.Не вземам никаква страна в спора ви.Това е лично мое мнение.Готов съм да пооема критики icon_color .
.А и относно моите постове сигорно ще ги видиш.Често пиша без да мисля така че не им обраштай внимание.Понякога от толкова мислене е хубаво да се отдадеш на безмислие happy2 .
Аватар
darklord
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Юли 2007, 11:29
Местоположение: unknown

Мнениеот degagement » 04 Мар 2012, 00:30

Стой без секс да речем 1-2 месеца. Дори и да не се занимаваш с нещо друго, сънищата ти трябва да станат многократно по-ясни и броят на осъзнатите такива да се увеличи ---> Опитвала съм го и това, споменах години опит. Всъщност според момента, човека и начина по който се прави секс, би могъл да имаш много по-добър резултат именно след секс. Но ще трябва да изследваш сексуално-медитативна магия поне година-две преди това. А и темата е за сънищата. В друга тема може да описваме сексуалната магия.

Да кажем, че целта не е да се появят повече ясни сънища, а да се появят сънища-уроци, реално знание. Напълно въможно е, случвало ми се е неведнъж. Но случайно. Време е да се науча да го предизвиквам.

След като този тип сънища станат достатъчно, човек започва да различава реалните уроци, от онези, които му се иска да са уроци.
Има една много банална вече фраза: когато ученикът е готов, учителят се появява. Бих го перефразирала: когато си готов, урокът се появява.
Смисълът тук се губи напълно за някой, който не го е преживял поне десетина пъти. Преди това няма как да го разбереш. А онези, които вече са го разбрали обожават да се правят на потайни и знаещи и не продумват!

Та горе-долу е това: когато търсиш намираш. Пракикуваш както си му е реда, системно, редовно и т.н., направо вманиачено. Водиш си дневник, криеш го от всички, четеш по форумите за нещо ново дето може да се приложи на практика, намираш си едно-две другарчета, за да обсъждате нещата... изобщо нещата, които прави един истински жадуващ за знание.

Естествено желанието за знание е вътре в теб и не ти дава мира, иначе не би практикувал редовно, не би се докопвал със зъби и нокти до всяка частичка знание. Състоянието би трябвало да е подобно, но не за седмица, а за месеци да не спираш да търсиш и да опитваш. Дори при липса на каквато и да е информация, ако трябва да си измислиш практиката, но пак да работиш. И в същото време преди заспиване и на събуждане - практики и патуъркинги в такава насока.

Точно техниките са нещата, които най-много трябва да се възприемат от книгите. --> Пич, и това съм направила вече. Но не е само това. Има още много. В книгите са първите стъпки. Онова, което би ти помогнало да си спестиш година-две блъскане най-редовно бива пропуснато. Именно това могат да ти кажат други като тебе, които са опитвали. Ако трима души работят в една насока и споделят кой какво прави, какви спънки има и какви трикове е открил, ще напредват много по-бързо. Минах и през това. Предполагам заради това се сформират магическите групи.

Всъщност намерих отговор на въпроса си как да предизвикам да ми бъде предадено реално знание на сън .
Нещата ги знам, но за жалост се налага да пиша, за да излязат наяве.

Експириънс, не е необходимо тъпо и упорито да отстоявам своето и на всяка цена да защитавам любимото си его, в случая - гледната си точка. Това би означавало да повтарям едно и също, струва ми се излишно. Онова което знам със сигурност от собствен опит, просто го знам.
Защо трябва да убеждавам настървено? Който търси знание, ще го намери и независимо какви спънки ще срещне, ще намери начин да ги заобиколи или прескочи. Защо би трябвало да го убеждавам? За да градя имидж на знаеща? На права? Кой го грее права ли съм? Ще получа ли 5 лева, ако ме признаят за "права" тук?

Когато затворя компютъра, ако не практикувам, дори да имам най-великия имидж във форума, ще съм си старото жалко същество, което не е надвило самосъжалението си, не се е справило с материалната страна на съществуването си и не може да си намери дружки, нали така?
По-добре да впрегна тази енергия в практика и да оставя и другите да споделят мнения и опит. Кой знае? Може да се намери късче ценно знание в постовете им. Моето вече си го знам, по-добре да науча нещо ново.

Засега намерих начин да предизвикам урок на сън. Надписвам си една тетрадка и започвам. За жалост ще имам резултат до 2-3 месеца, така че за момента няма да мога да се правя на много важна и да споделям работещи идеи. И без това предния ми проект се изчерпа. Благодаря на всички, които отговориха по темата до момента. Вече си имам нова "мисията невъзможна".

Ако друг иска да опита заедно с мен и да обменяме опит - пуснете една лична. Може пък да получим резултат за по-малко от месец заедно.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 541
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот jameila » 23 Юни 2012, 15:26

Разбира се, че няма нищо лошо в това да изразяваш мнението си точно така, както го мислиш , но все пак, може така да се представят и аргументират нещата, че да има смисъл и полезна дискусия, а не обидени.Ако говорим спецялно за сънищата,също и от моя личен опи мога да споделя, че е изключително трудно подобен текст да бъде въстановен само от един сън, което не означава,че мисията е невъзможна. В случая мисля обаче,че Degagement не е обърнала внимание на една малка подробност от разказа на Domnameneus, именно това, че въпросния ритуал му е бил предаден от богинята Хеката, която му се е явила в едно състояние, което той определя на кратко,като сън. Когато една непозната същност установи неочаквано контакт с човека с цел да му предаде определена информация, то тогава сънуването придобива съвсем друг характер. разликата се крие в това, че контакта се случва реално на физическо ниво, а не на астрално както при осъзнатото сънуване, а съзнанието е в състояние на транс, което ти дава възможност да видиш образа на същността с която контактуваш. В момента в който сеанса приключи изведнъж се събуждаш, всеки звук, всяка дума продължават да кънтят, не само в главата ти, но и да вибрират в цялото тяло. Трудно е да се опише с думи ,но мисълта ми е, че в такъв момент напълно е възможно да се възпроизведе разговора и урока, който ти е бил предаден, до най малкия детайл. На въпроса как да се предизвика урок на сън, всичко зависи от това, от какъв вид знание се нуждаеш и да си наясно със себе си за какво ще го използваш.
Аватар
jameila
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 30
Регистриран на: 24 Авг 2011, 18:13
Местоположение: M..G..E

Предишна

Назад към Лунна магия - Хеката

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 0 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 0 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта