Скрита Секция в MagicGateBg

Това е личната страница на Wizard за връзка с Вас. Можете да задавате въпроси, както и да водим диалог на различни окултни теми или ако търсите отговори на магически ритуали.

Мнениеот degagement » 04 Мар 2012, 03:12

Явно държиш на сайта :) това е чудесна новина.

Ако все пак няма никакви постъпления, имам още едно предложение. Поемам част от разходите за сметка на една затворена секция. Стига да има такава практика тук, разбира се. Много ми се иска една практическа секция с малко нахъсани хора. Дори двама да са, ако практикуваме е предостатъчно. предпочитам затворена секция, тъй като това е начина хората да се отпуснат да споделят личен опит, без да се притесняват, че сульо и пульо, които обичат само да спамят и никаква полза от тях, ще им четат писаното и ще критикуват за щяло и нещяло.

Тъй като не съм никоя тук, за да поискам подобно нещо на доверие, по-добрия вариант е просто да поема част от разходите, тъй като сайта ще ми е полезен. Горе-долу това беше инициативата по начало - дарение, тъй като сайта ни е полезен icon_flowerface

От друга страна това май се оказа единствения сайт, където не се трие ценната информация поради детинска прищявка на администратора. В друг сайт изтриха заради мен труда на много хора. Малко се разочаровах да си призная. Бях подготвена за подобен обрат на нещата, но моята воля е да практикувам и не се отказвам лесно.

При мен нещата протичат пишейки по форуми. Знам много добре, че нито ме бива за организатор, нито имам опита да създам подобен сайт. Познанията по уеб дизайн са ми достатъчни, но не ме бива никак да изградя подобна информационна единица, затова използвам вече създадените такива от хора, които умеят да организират.

Ако са ти необходими повечко детайли, имам нужда горе-долу от това:
Една видима тема за всички, където да пише темата на следващата практика, за да ми пишат на лична желаещите да участват.
Останалите теми ще са скрити. Ще се дава достъп на желаещите да се включат и да споделят практиката си.
Вариантите са десетки - медитации, съставяне на заклинания, сигили, ритуали, сънища, астрална проекция... всичко в областта на магията.
Нямам претенции за някакви велики тайни и т.н. Просто съвместна практика с други, които желаят да не са сами в практиката си.

Е, Уизард? Какво мислиш по въпроса? Половината разходи на мой гръб за една секция?
Тук дори да ме баннеш като ти писне от мен, поне няма да бъде съсипан труда на още десетина души.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот Wizard » 10 Мар 2012, 14:06

Има предложение (направено от degagement), да наравим една скрита секция в MagicGateBg. Не се наемам да прогнозирам това дали ще бъде успешна и колко време ще просъществува, но както винаги съм отворен за всякакви нововъведения, които биха довели да разрастването и положителното развитие на MagicGateBg.
За сега нямаме никакви правила и предложения за това какво ще се прави в тази секция. По-горе съм копирал мнението на degagement, тя сама да Ви представи нагледно нещата така както смята, че би трябвало да бъдат.
Ако има желаещи и разбира се, ако всичко което се замисля е с някаква стойност, то такава секция ще бъде направена. А кой и как ще може да посещава тази Скрита Секция, ще оствя това за сега като отворен въпрос...

П.П. Мнението на degagement бе преместено от друга тема и поустнато тук, защото бе повод за отварянето на тази тема.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1256
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Lord Voldemor » 10 Мар 2012, 15:24

И на мен ми допада идеята за такава закрита секция-в нея да се допускат потребителите,коите са показали,че разполагат поне със знание над средното.Така могат да се дават по-малко обстоятелствени обяснения,както и да се публикуват ,,по-иначе''ритуали,които са неподходящи за широката общественост,по понятни причини.
Като цел тази секция да се осъществи като по изчистено,конкретизирано пространство.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот degagement » 12 Мар 2012, 11:48

Идеята ми е малко по-различна.
Търся практика, а не готови идеи, които се взимат от книги или други сайтове.
Крайната цел е не само да обсъждаме кой ритуал е силен и кой пич е егаси якия маг, а да се хванем и да ги направим ритуалите, дето смятаме за "яки".
Можем да работим със стихии (елементи). Може да решим да се занимаваме една седмица с еди-какъв-си тип медитация по еди-коя-си система, щото сме чули, че дава интересни резултати, като през това време да споделим къде и какви спънки срещаме, кой как е успял да ги преодолее.
А може да се хванем с телекинеза, астрална проекция или левитация.
Поставяме цели и ги постигаме. Развиваме вече придобитото. Или почваме от нулата все едно.
Всички можем да четем и да знаем. Малко по-оплетен е пътя когато започнеш да ги правиш нещата, за да можеш. Като започнеш да ги правиш, виждаш че не е точно като приказките за лека нощ по книгите.
Не да показваме знаене, а да правим, за да можем.

Идеята ми не беше свързана с елитарност от типа "ниско-средно-високо ниво". Практиката ми говори, че един начинаещ, който практикува е много по-ценен от напреднал, който вече лежи на стари лаври и не се развива. От практикуващия сега, можеш да научиш нещо ново. Онзи, който почива на стари лаври, може да ти даде само неща, които вече е казал и написал.

Другия момент е да не се работи по мои идеи. Който и даде предложение да се занимаваме с Кабала или гадаене с Таро или каквото и да било, ще бъде взето под внимание. Единствено условие: ако даваш тема и насока на практиката, то да участваш в нея.
Не искам да се развиваме и да работим според моите желания и нужди, а според тези на хората от форума.
Ако някой не иска да пише публично идеята си, винаги може да ми я прати на лична и после да я представя като анонимна.

Не искам и да се ограничаваме в практиката да се правят само неща за напреднали и само за начинаещи. Може и да текат 2-3 проекта паралелно, ако има хора, които желаят да работят. Ще опитам да се включа във всичките.

Не знам как по-добре да го опиша: знаенето да го превърнем в можене.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Приемам въпроси, идеи и предложения.
Може някой да даде по-добри идеи.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот StellaMorgana » 12 Мар 2012, 17:07

Ако не по опит и знания, как предлагаш да се подберат потребителите, които да имат достъп до скритата секция? Защото ако става по заявено желание, малко се губи смисъла да бъде скрита.
Иначе идеята е добра.
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 142
Регистриран на: 17 Дек 2009, 18:13

Мнениеот Mixael » 12 Мар 2012, 17:38

Идеята ми допада за скрита секция. Смисъла е че там ще се правят неща. Ще се предлагат идеи. Ще се работи по тях. Няма да се вижда от потребители които няма да работят по проектите там. Всеки може да участва само е достатъчна мотивация за работа, а не просто да напише нещо и след това да не се появява месеци. Смисъла е активността на секцията и потребителите там.
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 148
Регистриран на: 23 Дек 2004, 00:31

Мнениеот degagement » 13 Мар 2012, 13:51

StellaMorgana написа:Ако не по опит и знания, как предлагаш да се подберат потребителите, които да имат достъп до скритата секция? Защото ако става по заявено желание, малко се губи смисъла да бъде скрита.
Иначе идеята е добра.


Описва се какво ще се прави като за начало. Примерно график за седмица до 10 дни.
Който не прави нищо и не описва - вън :)

Ако човек се включва в практики и е активен, си получава достъпа за постоянна закрита секция.
Всичко на закрито, за да може човек спокойно да сподели какво прави, къде бърка, какво му е трудно и т.н. без да се притеснява от коментари и някой да седне да го укорява, задето "не слушка големите батковци".

Най тъп пример: Практика за заклинание за еди-какво си
2 дни проучваме какъв вид заклинание искаме - дали ще е оформено по метода на сигилите, с разместване на буквите или ще е под формата на ритмично звучащи думи от конкретен език; може да е с думи на български, но да отговарят на конкретна система - като призоваване към конкретна същност за помощ или по-скоро да звучи като старобългарски или някакъв диалект.
1 ден, за да го оформим
2 дни да го опитаме - примерно кратка медитация, отваряш кръг, наричаш предмет със заклинанието или просто повтаряш в транс
Могат да се извадят и вече съставени наготово заклинания от интернет или книга като пример, който да е като начална база
После коментари при кой какво се получава и как

Или: астрална проекция
2-3 дни всеки описва с какво ще започне, по кои книги, системи и т.н. После се работи по въпроса. Описва се всеки ден какво е станало, какво е усетено, успели ли сме да излезем или сме още на етап неподвижност, пречистване, визуализации и т.н.
Този пример не е много подходящ, тъй като астралната проекция изисква поне месец ежедневна работа, за да се обмени достатъчно опит, за онези, които след приключване на проекта решат да продължат практиката. Но пък може да има двама души, които да си седнат на задника да поработят астрално, знам ли
Знам само че за седмица, ще се обменят малко идеи и няма да стигнем до никъде

Друг вариант: Елемент Огън
огнени медитации, огнени ритуали, огнени усещания, опити да загреем нещо.... седмица до 10 дена работа със пирокинеза и огнена стихия
2 дни всеки да опише има ли предпочитани или опитани работещи техники, които иска да използва. 2 дни работа с нещо по-леко - усещане на стихията и медитации с нея
2 дни практиката от предните два дни + добавяме ритуал, който да е конкретна работа със стихията - примерно лечение на болно гърло (това е идея за зимния период, не се сещам за друго)
Изобщо да се опиташ да усетиш максимално енергията на елемента огън, да опиташ да боравиш с него, да се опиташ да станеш едно с него
Тъй като идеята е малко "пареща" ще трябва да се подходи по-внимателно, но именно поради тази причина ще работим ЗАЕДНО :)
Ако някой е гафил, да го спомене. Ако някой е постигал успехи с това - как е успял?
После 3 дни за нещо по-сериозно - примерно директно да насочим топлина по тялото или извън него, да опитаме да загреем обект. Не да станем гурута с огнената стихия за седмица, а по-скоро да изследваме възможностите. След подобен практикум, човек, който желае да се занимава по-сериозно с огнената стихия, вече има база от която да развива.

Пример:
Изработване на магически инструмент. Примерно жезъл.
2 дни вадим инфо за жезъла, който желаем. Решаваме от какъв материал ще е, набавяме материали.
2 дни за изработка.
2 дни за освещаване.
Всеки споменава какво желае да използва за освещаване. Събираме повече идеи. Някой може да намери по-добра идея от собствената си и да приложи идеята на друг. Ако някой срещша спънки - пита и коментираме какво и как може да се направи.

За сънища бих опитала, но там си изисква по-сериозно занимание било през деня, било преди заспиване и след събуждане. Но ако има поне още двама души, на които им се работи, тогава и такъв проект може да се стартира.

Изобщо каквото може да се сети човек в областта на магията. Обявява се тема или някой изявява желание да работи по нещо конкретно. Чакаме 2-3 дни да видим има ли и други желаещи и почваме. Определяме ритъма и целта и после започваме.

Можем да се занимаваме една седмица със немислене, с неподвижност, със взиране в сенки или друго подобно. Колкото пъти отново опитам подобна практика за "начинаещи" ежедневно за една седмица и с повече време отколко правя обикновено, винаги научавам някой нов трик.

Както се вижда, всичко може да бъде опитано от всеки. Не е нужно да си "великият посветен", за да изследваш възможностите си, да изследваш различни системи, да развиваш вече придобитото или да опиташ нещо ново, което до момента ти е било интересно, но все не си намирал време да започнеш или не си знаел с какво и от къде да започнеш.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот degagement » 13 Мар 2012, 14:02

Сещам се, че доста се споменава работа с демони тука.
До момента работата с демони ми се вижда като романтични надежди на недоизживяно детство и така и не ги пробвах на вкус господата.
Ето един пример ако двама души искат да се занимават с демони с конкретна цел (примерно призоваване с цел физическа мощ, тренират бойни изкуства да кажем или имат нужда от сила за работата си или да впечатлят мацка, все едно), споменават го. Примерно гоетичен демон или некрономиконски. Ще изисква повече от седмица подготовка. Даваме си примерно десет дена. Вадим си необходимото инфо, проучваме системата, какви дарове се принасят, какъв е типаца на демона, как да отворим защитно пространство в тази система, намираме призовавания, в какъв ден и час е необходимо да се прави, какви материали ще ни трябват, как се заземяваме и изчистваме след подобна практика и т..н

Идея е накрая да се синхронизираме с един и същи ритуал, по едно и също време, с едно и също намерение :)
После два дни коментари - какво е станало, изобщо станало ли е нещо, някой срещнал ли е проблеми и т.н.

Оставяме си секцията/темата незаключена, за да можем след време да споделим имало ли е резултати, желаните от нас резултати ли са били или нещо друго.

Нещо такова. В момента, пишейки от работа, просто изливам идеите както дойдат.

Имам идея за заглавие на секцията: "знам, искам, мога"
или "магия на практика"?
Други идеи? че мойте звучат малко банално :)
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот Lord Voldemor » 13 Мар 2012, 17:13

Тук има следовници на всякакви системи,някои от които дори влизащи в противоречие с други-ако ще се обединяват представители на най-различни традиции в един общ проект,то идеята за проекта трябва да почива на нещо,което няма да предизивика дисхармония в цялата операция.
За това нека заинтересованите относно тази секция да дадат мнения и идеи,които са достатъчно общи по х-р,за да не възникват противоречия.
Т. н-р преди време бях пуснал темата ,,Добро дело'',която инициираше такъв вид неконфликтно участие-най-важното условие,за да се случи един такъв проект.
От др. страна-за мен лично работа със стихии,взиране в сенки,направа на жезли-това са все неща,с които не се занимавам от бая години,защото не ми е необходимо.Когато откриеш пътят как се работи с нещо,ти вече когато ти е необходимо просто го правиш и толкоз-като да се върнеш на адрес,където вече си бил.Има базистни нива,които веднъж съзнанието ти достигне ли,обратната връзка става направо рефлексивно.Н-р не ми е необходимо да правя гадание преди ритуал,защото появи ли ми се желание за даден ритуал,значи ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ.Тук обаче въобще не става въпрос за участие на личността-магията когато е необходимо,се активира с конкретни инструкции кога и какво ТОЧНО трябва да се прави.Това няма връзка с личните ми желания,те винаги стоят на заден план,защото съм напълно наясно,че това е прекалено мащабна Сила,за да я вместваме в тясното пространство на егото.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот Wizard » 13 Мар 2012, 17:26

Нещата, които degagement предлага, независимо от това как звучат на пръв поглед, са добри и си струва да се създаде нещо подобно.

На мен лично НЕ ми стана много ясно КАК ще се работи - индивидуално, в група или от растояние всеки сам за себе си... Друго, degagement спомена, че трябва да се принасят дарове и какво още, реликви, ако призоваваме демони или правим друга ритуална магия. Сега, ако хората не могат да участват на живо, то трябва да се помисли КАК да се направи така, че да могат и тези хора, които имат желание да се присъединят към тези магични занимания, макар и от растояние.

Иначе идеята е добра, но виждам един пропуск за момента. Както и StellaMorgana каза, КАК ще се подбират хората, само със желание няма да стане... Освен това има още едно нещо - "който не пишe и споделя", вън... Малко пресилено бии било това да се случи, защото поне според мен биха се включили хора, които имат желание и са решени да научат повече за магията, как се правят ритуали, как се извършват церемониални магии, НО чисто и просто не биха имали нужното им време или поне не биха имали възможност да влизат по-често във форума (или в скритата секция). Затова си мисля, че правила ТРЯБВА да има, но да бъдат направени, така че да бъдат гъвкави и да обслужват пълноценно всички участници в скритата секция на форума.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1256
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот StellaMorgana » 13 Мар 2012, 18:08

А дали не може скритата секция да се направи във вид на нещо като училище (да, знам мнението на повечето хора тук за подобно училище)? Имам предвид следното - потребители с повече практика предлагат занимания, в които те решават кого да включат (примерно на базата на въпросник) и задават определени практики и задачи, без да има конкретен срок за изпълнение, но примерно с условие за обратна връзка поне веднъж в седмицата? Така ще има конкретни неща, които да се правят, с изискване за резултат, без този резултат да е нужно да бъде абсолютизиран.
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 142
Регистриран на: 17 Дек 2009, 18:13

Мнениеот Mixael » 13 Мар 2012, 20:13

Смятам че няма да има никаква пречка, всеки който желае да участва. Идеята е всеки да работи. Може целия форум да влезе в скритата секция, но ще останат само тези който работят. Така се получава нещо като пресяване от сериозно интересуващите, от тези който ги мързи или не практикуват а само спамят с разни реплики по адрес. Относно кандидатите и различните парадигми смятам че ще има разбирателство, и ако на някой не му харесва подхода на дадена практика може да я пропусне. Ако има повече пропуски от колкото неговите предложения за практика, смятам че участието в скритата секция е излишно.
Няма как да знаем кой къде го бива, освен ако той сам не го покаже с практика. Ако има въпросници може някой да няма компетенция по тези въпроси. Изисква се организация по изготвянето на въпросници, тяхното представяне и следене. Може по-натам, но в началото все още няма организация. По лесно е ако на всеки който желае да му се даде шанс да покаже и да развива себе си, като получава подкрепа и разбиране след конструктивен коментар на идеята/темата.
Предполагам самата изначална идея са скрита секция е за групово практикуване. Като не е задължително да е на живо! Нещо като он-лайн група, която се съобразява с парадигмата на всеки персонално. Колкото повече хора има с едно намеренеие, толкова е по голяма вероятност има то да се прояви. Абсолютно съм за всякакви намерения и решения. Лично съм за обединяване а не за разделение на енергията.
"Който не пише и споделя, вън"... Вече всеки има интернет, и ако има мотивация за работа, ще влиза в срокове. Тези срокове са условни. Те отговарят повече за това човек колко иска да практикува, дали всеки ден или чат пат, от време на време, или хич. Ако имам тема, идея, стремежа ми е да я развия, да дам от себе си, да развия себе си. Ако правиш нещо всеки ден, нямаш търпение да споделиш преживяното с останалите. Има ли мотивация , няма пречка.
Колкото повече хора има , толкова идеи и гледни точки, което е прекрасно. А невероятното ще е в сработването на различните парадигми и вярвания в едно. Ако всеки разбира че всички системи произлизат от едно място, няма да има разделение а трансформация. Една идея да се пригоди към друга парадигма....
1.Всеки може да е кандидат ако изкаже мотивация.
2.Да работи в съгласие и да дава идея.
3.Да дава практики и идеи за развиване на такава.
4. Да практикува без условности и да спазва срок, освен ако предварително не е дал аргументи ако не практикува.
5.Да не разпространява практиките на други места , без разрешение от авторите.
6. Най активните могат да взимат решения самостоятелно за развитието на секцията( след като някой не е влизал от седмици, няма как да се съобразим с неговото мнение днес).
Това са най елементарни изисквания, и който работи няма да му пречат. Ще има динамика, но ще има и застой! И Вселената е на пулсации! Така че спокойно, никой няма да е изгонен заради лошия си ник. Активността ще бъде определена в последствие, от всеки ден до седмица, месец.
Това са идеи за една структурирана система на действие. Нещо като работна секция. Както ходим на работа.
Имам и идея за нейното име....Ядрото! Защото то символизира всичко зараждащо се, концентрирано, цялостно, сила....фрактална структура, от микро до макро космос.
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 148
Регистриран на: 23 Дек 2004, 00:31

Мнениеот degagement » 15 Мар 2012, 21:55

Идеите и на Стела Моргана и на Михаел са много добри и като нищо ще бъдат приложени на практика.
Нищо не пречи да има тема за начинаещи, където да могат да работят на спокойствие и да знаят, че има кой да им даде съвет, когато им е необходимо.
Само дето не знам точно какво се разбира под "училище". В смисъл задачи ОК, но зависи кой в каква система се заинмава. Ако примерно някой иска да се занимава с некрономикон, не мога да му помогна. С някои други системи не е проблем.

А и така вместо вече да питат "с какво да започна, дайте съвет", могат директно да започнат някаква подходяща практика. Вместо да слушат едни и същи съвети, могат да прочетат темите по въпроса (доста такива има) и да започнат с практика, вместо да се колебаят и да се въртят в кръг.

Идеята на Михаел е обмислена и разработена. Предполагам минимум на 90% ще се приложи на практика.

Само ще трябва да се разделят малко нещата, да има отделни теми, които да са виждани от хората, които се включват за първи път, за да се отсеят онези, които ще поискат достъп от любопитство, колкото да видят какво има в секцията, а после не практикуват и не описват направеното.

Мисля април да почваме. Около пети някъде. Има още две седмици да се дооформи идеята точно под каква форма да е секцията и може да се започва.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот degagement » 15 Мар 2012, 23:05

Wizard написа:На мен лично НЕ ми стана много ясно КАК ще се работи - индивидуално, в група или от растояние всеки сам за себе си...

Според целта на текущия проект, може всеки да работи индивидуално, а може и да се синхронизираме от разстояние да правим еднаква практика или по едно и също време.

Wizard написа:Друго, degagement спомена, че трябва да се принасят дарове и какво още, реликви, ако призоваваме демони или правим друга ритуална магия.

Това беше пример, всичко зависи от целта на проекта, по който ще се работи.

Wizard написа:Сега, ако хората не могат да участват на живо, то трябва да се помисли КАК да се направи така, че да могат и тези хора, които имат желание да се присъединят към тези магични занимания, макар и от растояние

Коментира се в темата, която се вижда от участващите в проекта. Всичко се синхронизира там. Изготвям примерна програма, съгласувана с участващите, разбираме се кога какво се прави и после коментираме резултатите. Много е специфично. Опитвала съм различни видове практики в група през интернет и всеки път е различно.

Wizard написа:виждам един пропуск за момента. Както и StellaMorgana каза, КАК ще се подбират хората, само със желание няма да стане... Освен това има още едно нещо - "който не пишe и споделя", вън... Малко пресилено бии било това да се случи, защото поне според мен биха се включили хора, които имат желание и са решени да научат повече за магията, как се правят ритуали, как се извършват церемониални магии, НО чисто и просто не биха имали нужното им време или поне не биха имали възможност да влизат по-често във форума (или в скритата секция). Затова си мисля, че правила ТРЯБВА да има, но да бъдат направени, така че да бъдат гъвкави и да обслужват пълноценно всички участници в скритата секция на форума.

Това се решава лесно. Ако не пишеш седмица до десет дена, значи просто нямаш желание да се занимаваш. Ако си на море 2 седмици - обаждаш се. Правиш си колкото можеш нещата, описваш ги на хартия примерно, и като се върнеш и отново имаш достъп до интернет - постваш.
В днешно време повечето домакинства имат повече от един компютър вкъщи. Все един път седмично ще се добереш до компютър, без някой да ти висне зад гърба да чете какво пишеш.
Както и да го гледаме, в краен случай, поне веднъж седмично всеки може да описва. От постовете си личи кога човек има желание да се развива и кога гледа да отбие номера.
Прав си, че не трябва да са драстични мерките, но и не е добре да оставим петима спамери, които воайорстват труда на двама, които се занимават сериозно. Баланс ще си намерим в практиката.
-----------------------------------------------------------------------------------------
За "училището", след като вече така беше наречено:
Имам предишен опит. Включвала съм се и съм водила такива проекти. Абсолютно приложимо е и лесно за изпълнение.
Само трябва да се обсъди кой в каква насока иска да се занимава, за да може да се измисли подходяща "програма". След първите седмица-две, всеки ще забележи, че вече и сам може да си подбира повечето неща, които да прави.

Май ще текат два проекта съвместно: "училище" и "ядрото". До тук за такива имаше предложения.
Идеята за тази секция е да се работи ЗАЕДНО, така че ще се решава съвместно. Е, ако няма други предложения за съвместна практика, измислям такива. После винаги някой може да предложи промяна. Или предлагам няколко и заедно решаваме в крайна сметка по кое да работим.

Доколкото съм забелязала, ако дам примерна програма по дни, която да се следва, има повече желаещи, така че ще давам такава на всяка нова идея, по която решим да работим.
---------------------------------------------------------------------------------
Уизард, пети април като начална дата добре ли е за теб? Или да сложим друга? Само трябва да се има впредвид, че са необходими ден-два за администриране на секцията преди да се започне. Особено ако стартира проект "училище", тъй като ще е необходимо да сложа достатъчно информация. Имам предостатъчно такава, но е необходимо да я подредя, за да е по-разбрано и по-леко за четене.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот degagement » 15 Мар 2012, 23:29

Lord Voldemor написа:Тук има следовници на всякакви системи,някои от които дори влизащи в противоречие с други-ако ще се обединяват представители на най-различни традиции в един общ проект,то идеята за проекта трябва да почива на нещо,което няма да предизивика дисхармония в цялата операция.

Бърз и тъп пример: Правим ритуал за пари. Всеки разработва един в своята система. По този начин работиш, с онова, което желаеш, но имаш възможност да видиш гледни точки от други системи.
Или работим със сънища - един ползва системата на кастанеда, друг тибетска система, трети - собствени практики някакви. Така всеки може да види и различен подход, какво е общото или различното във различните системи. Примерно позата на тялото има значение при подобни опити, а това може да се приложи със всяка система.
Това е само пример. После може да решим да работим по съвсем различни работи.

Lord Voldemor написа:За това нека заинтересованите относно тази секция да дадат мнения и идеи,които са достатъчно общи по х-р,за да не възникват противоречия.

Да, точно това е идеята в общи линии. Не се сетих да го напиша, но ти си го разяснил.

Lord Voldemor написа:От др. страна-за мен лично работа със стихии,взиране в сенки,направа на жезли-това са все неща,с които не се занимавам от бая години,защото не ми е необходимо.Когато откриеш пътят как се работи с нещо,ти вече когато ти е необходимо просто го правиш и толкоз-като да се върнеш на адрес,където вече си бил.Има базистни нива,които веднъж съзнанието ти достигне ли,обратната връзка става направо рефлексивно.

Дадените неща бяха примери. Първото, което ми дойде на ум.
Но явно и не съм обяснила добре. Добра беше идеята на Уизард да отвори тема, за да се дават идеи и да се задават въпроси, защото така мога да опиша онова, което за мен по принцип си е по подразбиране.
Ако проекта ще трае седмица до десет дена, а на теб проекта не ти харесва, не се включваш. Това за разделчето, където са краткосрочните проекти. Включваш се по тези проекти, които ти допадат. Или предлагаш твоя идея и се работи по нея.
Раздела, където вече имат достъп хората, които по принцип си участват в проектите - там си влизаш винаги, даваш предложения и идеи, коментираш си разни трикове и техники, които не искаш да се четат от целия форум, а само от хората, които са активни практически и също споделят опита и триковете си с теб. Този раздел ми се струва, че отговаря точно на идеята "ядрото" на Михаел.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот Lord Voldemor » 16 Мар 2012, 00:22

Начинанието вече придобива ясни контури...дайте сега да му предадем плът-конкретна идея,с която да се започне?
От изразените мнения ще се открои с какво най-много ни се занимава 8)
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот StellaMorgana » 16 Мар 2012, 06:58

degagement написа:Само дето не знам точно какво се разбира под "училище". В смисъл задачи ОК, но зависи кой в каква система се заинмава. Ако примерно някой иска да се занимава с некрономикон, не мога да му помогна. С някои други системи не е проблем.

Имам предвид следното - няколко потребителя биха могли да изявят желание да бъдат "учители", тоест ако някой се занимава да речем с демонология и има желание да помага на начинаещите, обявява се курс "Демонология" с учител еди - кой - си. Wizard би могъл да каже дали въпросният потребител има нужния опит и знания, за да бъде учител. И който иска да се занимава с това, заявява желание пред учителя и той решава дали да го включи в занимания. Дава задачи и чака обратна връзка поне веднъж в седмицата.
Примерно аз бих се включила в курс "Магия със свещи" ако го ръководи Cath. Lord Voldemor, rain, Nemezius биха могли да ръководят няколко такива курса стига да имат желание и време, разбира се.
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 142
Регистриран на: 17 Дек 2009, 18:13

Мнениеот Wizard » 16 Мар 2012, 12:34

Идеите Ви на всички, започнаха да ми харесват и да приемат някакви очертания за нещо, което може наистина да стане значимо...

Ще цитирам по памет казаното по-горе, затова моля за извиниение, ако не съм перафразирал правилно.
Значи имаше идея за Училище и Ядро. Ако ги приемем за сега само като "работни термини", то си струва да помислим над това. Аз виждам ЕДНА скрита секция за участници от MagicGateBg форуми, които искат - да помагат, да се рзавиват, да се учат в областа на Магия-та. Тази СКРИТА секция ще се раздели (засега) на два под-форума - единият би се казвал примерно "Училище за магове" (като под "магове" да се разбира хора упражняващи магия, без оглед на ориентацията си) а другата скрита част да се казва напр. - "Магия и Практика" (там ще се събират хората с опит и знания достатъчни да провеждат успешни магически ритуали).
В секцията на ядрото - "Магия и Практика" няма да могат да влизат тези участници от "Училище за магове", т.е. няма да имат достъп до това да четат какво правят и КАК работят хората там. Обратно, хората от "Магия и Практика" ще МОГАТ да влизат и пишат в "Училище за магове". Целта на това би била да се помага на тези, които сега започват в областта на Магия-та и имат нужда от помощ, която ще им се дава при желание от хората в ядрото.
Това е за сега по организиране на структурата на форума от скритата част.
ИМА неща, които е рано да споделям сега. Те бяха замислени преди време и ще бъдат реализирани скоро, надявам се да е в сравнително кратък срок. Идеите, за които пишем тук сега, ще намерят много голям отклик и пространство, така че вярвам, ще останете доволни... :wink:

Трябва да помислим още над правилата. Mixael е дал вече предложение за някой от тях. Добре е всеки който участва в тази дискусия до сега да помисли и над някои други правила и НАЧИНИ за приемане на членове в скритата част на форума.

Имаше преложение за това да се открият теми и в тях основно да се водят от модераторите на МГ. Това е много хубава идея и аз я подкрепям напълно. Само остава да се поговори с модераторите дали те биха се съгласили на подобна работа.

Добре е да се даде малко повече гластност на това, което планираме. Както може би знаете < FaceWizardBook > не може да се чете от потребители на форума на МГ, ако не са се регистрирали преди това в него. Затова, ако имате социални акаунти в туитър, фейсбуук, имейли и т.н. да разгласите на заинтересовани хора да се включат с нас в това начинание... Така бихме събрали по-бързо група, за да започнат заниманията.

За сега срок не знам дали е добре да поставяме, защото още не са решени много от нещата. Не е добра практика, ако започнем нещо И постоянно да го променяме в движение. Така рискуваме да провалим една добра идея/намерение в зародиша и. Затова първо трябва да уточним детайлите по това как ще изглежда/името на сркритата секция, правила за участване и хора желаещи да започнат практиката си.

Ще пусна една тема в раздел Новини, за да могат хората, които само четат но не се регистрират във форума да имат представа КАКВО планираме на направим в МГ.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1256
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот degagement » 16 Мар 2012, 17:10

Само предлагам раздел "ядрото" да е от две части - едната за практика, т.е. да се докажат като практици онези, които после да участват в коментарите на практики и т.н. В смисъл да се отделят хората, които просто умеят да търсят инфо и са две библиотеки, но практически никакви ги няма. Хора, които работят СЕГА, а не почиват на стари лаври.
Не знам за другите, но съм се наслушала на важничене от хора, които често ползват гугъл и повтарят чужди думи. Доколкото съм забелязала такива хора не могат да родят своя идея, не се развиват повече. А и вече са изписали романите си. Чели сме ги. Книжки и форуми четем всички.
Може и да греша. Ще се съобразя с онова, което искат останалите хора от форума.

Друга идея е да нямаме за цел да доказваме, че местим планини и да левитираме, за да не се изкривят нещата към състезание "кой е по-по-най". Да не се надговорваме кой е по-велик.
Който излязъл успешно астрално на 100% - добре, който не успял - продължава да работи, ако това е нещото, което иска да развие.
Колкото успеем да го осъществим - толкова. Че това е много трудно изпълнимо. Състезанието е нещо, в което са ни възпитавали от бебета.

Мисля да участвам практически и в "училището" и в "ядрото". Т.е. да практикувам и на двата фронта. Може и да съм опитала повечето неща за "начинаещи", но какво ми пречи да опитам нови системи и подходи? А какъв по-добър начин от този да започнеш от нулата или почти от нулата? Примерно Кабала така и не я доразвих. Намерих тибетски техники и идеи, които дават добри резултати, но работя по тях едва от 2-3 месеца. С демони почти не съм работила, май само Лилит беше опитана както подобава. Елементите не развих на достатъчно високо ниво, въпреки че ми се удаваха три от тях (четвъртия ми разказа играта), тъй като имах по-интересни неща в момента. Сънуването изисква години практика, за да надскочиш ниво "начинаещ". Изобщо много неща са, които биха били скучни на участващите в "ядрото", но в "училище" да са интересни и хората да искат да работят по тях.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот degagement » 16 Мар 2012, 17:28

Трябва да помислим още над правилата. Mixael е дал вече предложение за някой от тях. Добре е всеки който участва в тази дискусия до сега да помисли и над някои други правила и НАЧИНИ за приемане на членове в скритата част на форума.


Стандартните правила: пишем на кирилица, не се обиждаме и заяждаме + някои допълнителни

Начините за приемане на членове в практическа секция: 1. практика 2. практика 3. практика :)
Разботим по различни проекти. Включващите се в практиките могат да бъдат приети.
Бърз пример: включил си се по три практики, бил си активен - можеш да поискаш достъп до постоянната практическа секция. Вече членуващите гласуват дали да бъдеш приет. Като за начало, преди да се съберат поне четирима души, нямам идея кой да решава. Уизард може да помогне със съвет, Михаел, Лодр Волдемор. Те до момента изявиха най-дейно участие. Стела Моргана даде много добра идея за "училище" и определено беше активна в идеята, т.е. абсолютно заслужава право на глас там.

Имам бърза идея и за "училище": работиш сам седмица-две, описваш направеното и после се включваш там, където пишат всички.
Просто защото всеки може да поиска достъп, да изпопрочете вече написаното и да се откаже. Трябва да се види, че човек е мотивиран да практикува, а не да отбива номера.
Всеки да вижда само своята си работа през цялото време, би било много скучно и лесно ще се отказват хората. Ако вече работещите могат да четат и работата на другите, ще имат повече идеи за развитие и ще са по-мотивирани.

Предлагам и в "училище" да не се слагат всички под калъп. Не една единствена "система за обучение", а индивидуален вариант за всеки, според неговия път на развитие, да е ефективно за всеки един, не малка част от нещата да са добри за един участник, а повечето му работа да е досадна и нежелана от него. Да си поставим за цел сериозно развитие и да го направим. Това е голямо предизвикателство, но тъй като ще има повече от един човек, който да дава насоки и съвети, е постижимо.

Това ми ражда мозъка за момента. Други предложения?
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Следваща

Назад към FaceWizardBook

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 0 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 0 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта