Скрита Секция в MagicGateBg

Това е личната страница на Wizard за връзка с Вас. Можете да задавате въпроси, както и да водим диалог на различни окултни теми или ако търсите отговори на магически ритуали.

Мнениеот StellaMorgana » 16 Мар 2012, 18:46

degagement написа:Имам бърза идея и за "училище": работиш сам седмица-две, описваш направеното и после се включваш там, където пишат всички.
Просто защото всеки може да поиска достъп, да изпопрочете вече написаното и да се откаже. Трябва да се види, че човек е мотивиран да практикува, а не да отбива номера.

Да, напълно съм съгласна с това, защото иначе ще е много лесно да се крадат материали и да се разпространяват из нета като авторски. Само едно допълнение имам - дава се първи урок (и аз не знам какво точно) с практическа задача, която да е изпълнима и от съвсем начинаещ, стига да работи. Дава се срок, примерно 10 дни, в който дори да не е изпълнена задачата, в кометар наистина да си проличи, че е работено и чак тогава да се включва в дадения курс в училището. Коментарът се изпраща на учителя и той включва въпросния ученик или не го включва. Ако нещо изисква да покажеш желание за работа и че работиш, по - малко вероятно е да се включват хора, само за да видят информацията и да офейкат.
И още една идейка, ако се приеме - преминалите през курсове, които съответстват на действащи практики в "Ядрото" да получават достъп до него. Тоест ако се практикува Хаос магия и даденият ученик е преминал успешно през курс по Хаос магия, той да бъде включен във въпросната практика. Въпреки че това може би изисква да бъде отделен достъпа до различните практики, а така може да се затрудни този, който отговаря за това ...
Колкото до индивидуалния път, хубаво ще е всеки желаещ да се включи в училището да даде кратко описание от какво точно се интересува, дали е чел нещо по въпроса и какво, дали има опит с други практики, защото принципно някой може да иска да започне съвсем отначало, докато друг може да е пробвал някои техники и те да са сработили, та двамата няма защо да започват от едно и също стъпало.
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 142
Регистриран на: 17 Дек 2009, 18:13

Мнениеот Mixael » 16 Мар 2012, 19:27

Идеята за училище може да бъдат основите. Ритуали, медитация, начини на дишане, видове транс, различни парадигми...което ще ги подготви за пълноценно участие в ядрото. Там ще има развитие на личния поглед, подход и усет за дадена ритуална практика...личностно развитие и лични резултати. По тази причина няма да имат достъп хората в ниво училище, за да не им се даде шаблон, а това да не е техния начин. Което само ще ги обърка в посоката им. Може да не разбират нещата писани там, да нямат необходимия опит...В ядрото всеки ще изказва своята концепция , която ще бъде коментирана градивно с аргументи от личен опит. Ще има проекти за проявление на общо намерение. Проекти за индивидуално развитие и групово такова. Ще се разработват нови практики. Ще е добре ако в ядрото има секция дневници, секция предложения-разработки, секция ритуална практика. В последната ще се вписват само готови ритуали който ще се правят за период от време. След което могат да бъдат архивирани, а коментарите по тях ще са в секция предложения-разработки...в дневниците всеки ще записва своите впечатления и получени резултати, ако има , ако няма какво му липсва, какво да се при даде и какво да се махне. Добре е да направим график за човек който ще наблюдава по една седмица секцията училище и ядро. Графика ще е на ротационен принцип всеки по седмица. Като това му дава право да дава съвети, да мъмри и наблюдава да не се изпадне в самозаблуда.... като всичко ще е в добрия тон. Като това ангажира допълнително ако е нужно да се вземе отношение. Решенията ще се гласуват от всички който са в ядрото. Като всеки новопостъпил ще бъде изслушван, но решението ще се взима само от първите потребители който ще играят функцията на съвет. Който изкаже желанието да напусне съвета, на негово място няма да бъде назначаван друг, като съвета може да е минимум трима. Който не е активен в рамките на три месеца, ще бъде изключван от съвета. Съвета може да има отделна секция която няма да е видима за потребителите който не са в него. Сигурно ще се питате за какво е цялата тая работа. За да има развитие една магическа структура, трябва да се взимат решения, те се взимат от активните потребители. Дори в момента ние сме вид съвет, решаваме какво да правим и как да стане.
Може би ви се струва сложничко и ангажиращо, но в процеса на работа сами ще видите че такова нещо трябва да има. Например ако всеки индивидуално даде идея, ще имаме 10 такива, от който ще изминат минимум две седмици докато се реши какво да се прави, какво да се прави, по какъв подход, и накрая ще го направят двама. Ако има съвет, там ще се приемат идеите, ще се гласува за най доброто, ще се следи за изпълнение в срок, ще се видят резултатите който ще се архивират. Същото ще е но когато човек знае че е в съвета, някак се отнася по-сериозно към дейността, наблюдаващия ще е като вид мониторинг. Например нещо се бави, някой е обидил, той докладва на съвета дали да се махне този потребител от скритата секция. Ако всичко е структурирано, ще е ясно, със задачи, практики и всякакви действия.
Има ли хора който да са съгласни с подобна идея? Или да се придържаме към скрити секции училище и ядро?
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 148
Регистриран на: 23 Дек 2004, 00:31

Мнениеот degagement » 16 Мар 2012, 19:28

Да, 10 дни като че ли е добър срок.
Една задача за десет дни, но каква?
Ако се започва от нулата, за да си мотивиран, ти би трябвало да работиш поне 8 от тези 10 дни (един си избираш за почивка).
Една проста задача лесно се изпълнява.
Предлагам да се дадат базови практики, на които да се описва изпълнението. Какво се е случило, какви неща са усетени по тялото или не. Практиката как точно е изпълнена, правени ли са промени и какви, какво се е променило след като е била видоизменена задачата....
Не е добре и да се даде едно нещо. Могат да се предложат 2-3 варианта, от които човек да си избере.
Ако започваш съвсем от нулата е добре да се поработи с концентрации и пречиствания (според системата може и да е друго, сега това ми идва на ум), може би прости защитни техники или отваряне на кръг. Могат да се предложат няколко различни вида концентрации или прости практики, които да бъдат изпълнявани. Човек може да си хареса 1-2 неща и да прави тях, но може да иска да опита всичките.

Ако се даде нещо, по което да се занимаваш 2 от тея 10 дни, то кой ти гарантира, че този човек е мотивиран и няма да се откаже при първата трудност?
Ако са задачи, където работиш един на 5 дни, то отбиваш номера. Магията е непрекъснато развитие и надскачане на собствените граници. Мисълта ми е, че ако човек не е мотивиран да работи, прави по някоя дреболия от дъжд на вятър и т.н., то тогава ние не сме му необходими. И самичък можеш да си останеш на старото дередже.

Ако ще се заемаме да подготвяме хора по някакъв начин, то нека подходим отговорно. Нека им дадем добра база, нека им помогнем да са мотивирани и да се развиват. Когато повече хора работят и споделят опит, нещата са по-лесни, желанието за практика е по-голямо, като резултатите са по-бързи и по-добри. Когато има хора, които знаят повече от теб и са готови да ти дадат знанието си, то ти се стараеш да не ги разочароваш ако искаш да продължат да споделят с теб. Когато търсиш сам и виждаш, че е необходима малко информация в точния момент, но не знаеш къде да я намериш или кой би ти отговорил, да не се налага да преровиш две библиотеки, а да имаш на разположение хора, които ще те насочат, но и ще изискват да си дадеш малко зор (нямам предвид тормоз, а нормални усилия, постижими за всеки).

Това е моето виждане. Някой да има препоръки или да допълни? Може би нещо не е ОК описано така или е неясно?

И имам предложение да решим в каква насока да са първите 2-3 практики за ядрото. Всеки може да сподели с какво би работил.
Ето няколко мои предложения:
1. Осъзнаване на сънищата, боравене със сънища, срещи на сън, да се изпълни цяла конкретна практика на сън, гадаене през сън, посещаване на конкретни места, срещане на знаещи същества (последното отнема време)...
2. Подобни с астрална проекция
3. Създаване на ритуал за: здраве, пари, сила, знание, развитие....
4. Създаване на конкретен магически предмет, който да увеличи знанието и силата или да укрепи развитието, който да привлече необходимите хора и книги към нас за дълги периоди
5. Изследвания в областта на конкретни трансове, изграждане на ключове за различни цели (вместо всеки път да се отделя много време за инвокиране/евокиране на конкретна същност или влизане в определено състояние, да изработим предмет или да заредим жест или друго, което да ни позволи да постигнем същото за минута-две). Това би помогнало ако имаме за цел да правим магия на публично място, примерно нямаме време до другия ден, за да си направим ритуала вкъщи нощеска. Имаме си жеста/предмета, който отстрани не изглежда нищо особено и си получаваме резултата.
6. Лечение. Опитваме конкретни лечителски техники. Предполагам ще правим опитите върху животни или от разстояние. Имам предвид енергийно лечение.
7. И моето най-любимо: Невидимост. Намираме всички възможни техники и експериментираме. За около две седмици почти всеки ще успее да постигне реален резултат.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 541
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот degagement » 16 Мар 2012, 19:45

Предлагам ако ще се прави "съвет", което вече стана малко бюрократично и сложно, трябва поне първите, които стартираме този проект, да сме съгласни. До тук пишем и даваме идеи активно петима. Тъй като едва ли не положихме основите, много ми се ще да видя мнението на всичките. А и Уизард има последната дума за собствения си форум.

Само не искам нещата да се изкривяват от вида: Ние сме съвета, всички ще правят каквото кажем и ще се развиват както им кажем.
Съвет по-скоро, за да се решават "административните" въпроси:
- еди-кой-си потребител само дава акъл и спами, не носи нищо полезно - значи се предупреждава, че по този начин ще загуби достъп
- еди-кой-си иска да получи достъп - решава се дали вече включилите се искат такъв човек да се присъедини
ей такива дреболии-гадорийки, с които щем не щем, ще трябва да се справим

Не мисля, че трима души е добре да дават тон в живота на 10. Това е доказан успешен модел в ежедневието и на работа, но ние все пак се стараем да се измъкнем от стадото и да сме развиващи се магьосници. Но като се замисля, че винаги има нужда от надзирател, който да поощрява или да ръчка с остена, за да се свърши някаква работа, отдавам и дължимото на предложеинето на Михаел.
Това има сериозна нужда от обсъждане, и най-вече: другите какво мислят по въпроса?
Защото засега пишем и даваме идеи само петима. Каквото го направим - такова следващите желаещи да участват ще трябва да го приемат.

Но ми звучи гадничко и драстично. Пак ще прегледам поста на Михаел и ще си задам въпросите.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 541
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот degagement » 16 Мар 2012, 20:44

Mixael написа:Решенията ще се гласуват от всички който са в ядрото. Като всеки новопостъпил ще бъде изслушван, но решението ще се взима само от първите потребители който ще играят функцията на съвет.

Този съвет какво решава по-точно? Каква е идеята ти?

Mixael написа:Който изкаже желанието да напусне съвета, на негово място няма да бъде назначаван друг, като съвета може да е минимум трима.

Това не го разбрах. В смисъл: ние дето си слагаме основите, ще си го развиваме и само ние решаваме окончателно?
Пак излиза въпроса какво решаваме ние? Кой да получи достъп ли или и друго?

Mixael написа:Сигурно ще се питате за какво е цялата тая работа. За да има развитие една магическа структура, трябва да се взимат решения, те се взимат от активните потребители. Дори в момента ние сме вид съвет, решаваме какво да правим и как да стане.

Тук съм съгласна на 100%.
Задавам въпроси, тъй като искам да се изясни идеята, не да оставам с впечатление, че ще си имаме император и двама съветници, които според прищявка, да съсипят нещата. През това вече минах няколко пъти. Ще опитам да направя необходимото да го избегнем.

Mixael написа:Например ако всеки индивидуално даде идея, ще имаме 10 такива, от който ще изминат минимум две седмици докато се реши какво да се прави, какво да се прави, по какъв подход, и накрая ще го направят двама.

Това е интересно. А и зависи колко души ще участват. А който не сподели мнението си до определен брой дни, просто не участва във взимането на решение.

Mixael написа:Има ли хора който да са съгласни с подобна идея? Или да се придържаме към скрити секции училище и ядро?

Изобщо не разбрах идеята. Предлагаш всичко да е на едно и съвета да решава за всички ли? Кой какво да прави и как да го прави?
Питам, за да доуточниш нещата.

На мнение съм, че администрирането на скритата секция за момента може да се оформи само като идея. Когато бъде стартирана, по време на функционирането и' нещата биха могли да се променят. Да не говорим, че в началото всеки ще тегли чергата към себе си и ще иска да е на неговата (докато Уизард не даде запор, разбира се :mrgreen: ). Предлагам да ги решим сега тези неща, за да не се дърпаме после, вместо да практикуваме.
Тъй като не съм добър организатор, много-много не ме вълнува кой какво ще решава. Искам функционираща практическа секция.
Падам си по практиката и по това да работя с мотивирани хора.

Демокрацията може и да е добър вариант, но ще отнема по две седмици да решим всяка една дреболия.

А може да го решим, след като създадем и подготвим секцията. След като оправим разделите, сложим първоначална информация, видим колко души започваме и кой в каква насока иска да се развива. След като разберем секцията като цяло има ли бъдеще, кой дава креативни идеи и кой си е мислил, че иска да се занимава с това, но предпочита да се откаже.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 541
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот DrQuinn » 16 Мар 2012, 23:23

Не знам дали аз пропускам нещо, но навярно и на други начинаещи не им е ясно защо ви е още една скрита секция, след като вече имате закрит 'вътрешен' форум (доколкото знам). :roll:
Аватар
DrQuinn
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 17
Регистриран на: 16 Ное 2011, 17:22
Местоположение: Venice of the North

Мнениеот StellaMorgana » 16 Мар 2012, 23:37

degagement написа:Ето няколко мои предложения:
1. Осъзнаване на сънищата, боравене със сънища, срещи на сън, да се изпълни цяла конкретна практика на сън, гадаене през сън, посещаване на конкретни места, срещане на знаещи същества (последното отнема време)...
2. Подобни с астрална проекция
3. Създаване на ритуал за: здраве, пари, сила, знание, развитие....
4. Създаване на конкретен магически предмет, който да увеличи знанието и силата или да укрепи развитието, който да привлече необходимите хора и книги към нас за дълги периоди
5. Изследвания в областта на конкретни трансове, изграждане на ключове за различни цели (вместо всеки път да се отделя много време за инвокиране/евокиране на конкретна същност или влизане в определено състояние, да изработим предмет или да заредим жест или друго, което да ни позволи да постигнем същото за минута-две). Това би помогнало ако имаме за цел да правим магия на публично място, примерно нямаме време до другия ден, за да си направим ритуала вкъщи нощеска. Имаме си жеста/предмета, който отстрани не изглежда нищо особено и си получаваме резултата.
6. Лечение. Опитваме конкретни лечителски техники. Предполагам ще правим опитите върху животни или от разстояние. Имам предвид енергийно лечение.
7. И моето най-любимо: Невидимост. Намираме всички възможни техники и експериментираме. За около две седмици почти всеки ще успее да постигне реален резултат.

Предложенията са много добри. Аз с удоволствие бих работила като за начало поне по първите 2. Мислиш ли, че трябва да има ограничение един човек в колко практики трябва да се включи? В смисъл, няма ли да е трудно да работиш по повече от едно нещо едновременно?
Колкото до съвета, да, добре е да има такъв, но наистина не ми стана ясно какво точно ще се решава от този съвет.
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 142
Регистриран на: 17 Дек 2009, 18:13

Мнениеот Mixael » 16 Мар 2012, 23:38

Предлагам готова структура на едно звено, за да не се променя в движение а да е ясно още в началото. За да работи едно нещо трябва да има организация и координация. Организацията е всичко което дадем от себе си, опит, информация, изграждане и мотивация, а координацията е по между ни да се насочва правилно и методично за развитието на всички. Не е задължително да се занимаваме с дребни проблеми, затова е наблюдаващия. Решенията не са съд, а обсъждане на проблем и неговото решаване. Една структура без фундамент ще се срути, давам максимума три четири месеца и всичко замира. Ако ние не поддържаме интерес, ако спрем да се развиваме и се опитваме само да нареждаме, също няма да се получи качество. Никой да не си мисли че като е в съвета няма да бъде мъмрен ако го заслужава. Хората в съвета ще практикуват най-много от всички. Щом става дума за новите членове, и тяхната мотивация за практика, ще е решаващо нашето развитие. Всеки може да си намери информация , да чете, да пише по форуми...а колко имат възможността да коментират с хора които наистина практикуват. Това е и стимул за тях. Създава се едно движение споделяне -опит. Ако искаме да създадем нещо в дългосрочен план, ще е необходимо повече от индивидуалността.
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 148
Регистриран на: 23 Дек 2004, 00:31

Мнениеот Mixael » 17 Мар 2012, 00:12

Мислиш ли, че трябва да има ограничение един човек в колко практики трябва да се включи? В смисъл, няма ли да е трудно да работиш по повече от едно нещо едновременно?
Колкото до съвета, да, добре е да има такъв, но наистина не ми стана ясно какво точно ще се решава от този съвет.




Смятам че не трябва да се ограничаваме в това. Всеки може да участва във всички практики, стига да му стигат силите и времето. Този съвет ще взима решения, относно развитието. Няма да диктува правила. Дори съвета няма да е толкова функционален колкото си мислите. Никой няма да седи там "горе" и да нарежда. Ако има неразбирателство, спор, недопустими действия на потребители, някой е спрял да практикува, не се пише по задачи в определения срок...съвета ще обединява, и ще прави всичко възможно да има резултати, ще изисква...ще гони потребител, като това ще е най-крайната мярка след предупреждения...общо взето хората които са в съвета ще носят отговорности за организация и координация...съвета ще беседва само тогава когато е необходимо или когато се прави план за действие. Дори не е необходимо да има час на събиране, а само секция която да се дават неща за обсъждане в рамките на дни.
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 148
Регистриран на: 23 Дек 2004, 00:31

Мнениеот Lord Voldemor » 17 Мар 2012, 01:34

Мен чак ме засърбяха ръцете...това начинание може да се окаже именно импулсът,от който имаше нужда форума....
По отношение на Ядрото-хората в него трябва да разпределят функциите си-ясно делегираните отговорности ще изискват конкретни действия,и така нещата ще се развиват.За да не стане ригидна системата,заетите ,,длъжности'' да са с отворен х-р,позволяващ включването и на нови членове.
Въпросът с пресяването на членовете на Ядрото-смятам,че не е особено трудно да се прецени кога едно знание е плод на книжки,и кога зад него се крие реална опитност.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот degagement » 17 Мар 2012, 03:50

DrQuinn написа:Не знам дали аз пропускам нещо, но навярно и на други начинаещи не им е ясно защо ви е още една скрита секция, след като вече имате закрит 'вътрешен' форум (доколкото знам). :roll:

И да има такова нещо, това си е вътрешен форум, а не практическа секция.
Не да се ограничаваме до 5 души, които сме в добри отношения. Вече си имам такива познати.
Идеята е всеки един във форума да има възможност да се включва в практиките. Онези, които правят нещо повече от това да говорят, да могат да се развиват със себеподобни (както и аз, разбира се), без да има значение кой кого харесва и кой какъв имидж има.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 541
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот StellaMorgana » 17 Мар 2012, 07:29

Mixael написа: Никой няма да седи там "горе" и да нарежда. Ако има неразбирателство, спор, недопустими действия на потребители, някой е спрял да практикува, не се пише по задачи в определения срок...съвета ще обединява, и ще прави всичко възможно да има резултати, ще изисква...ще гони потребител, като това ще е най-крайната мярка след предупреждения...общо взето хората които са в съвета ще носят отговорности за организация и координация...съвета ще беседва само тогава когато е необходимо или когато се прави план за действие. Дори не е необходимо да има час на събиране, а само секция която да се дават неща за обсъждане в рамките на дни.

Напълно си прав, съгласна съм, че никой не трябва да седи и да нарежда, защото то би било обидно за останалите. Мисълта ми беше по - скоро дали практиките ще бъдат създавани по предложение на съвета, тоест някой дава идея и съветът решава дали тя да се осъществи, или всички заедно ще решават. Аз си мисля, че е добре това да става с гласуване на всички потребители в секцията. И да, трябва да се науча да се изразявам по - разбираемо :oops:
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 142
Регистриран на: 17 Дек 2009, 18:13

Мнениеот Nemezius » 17 Мар 2012, 09:43

Здравейте отново.
Като цяло, идеите са добри- идеята за бууткамп/училище не е за пръв път в пространството, но може да е добре все пак да се обмислят някои от нещата относно ограничаване броя на текущите проекти. Струва ми се малко непрактично някой да се разпилява едновременно по повече от 3-4-5 проекта с различна насоченост, особено ако човекът е по в началото(естествено, винаги има изключения).

Различните предложения, дадени по-горе: Някои от тях са подходящи за кратките срокове от 10-тина дни, но други ще отнемат доста по-дълго- работата със сънища примерно. Предполагам, по такива проекти ще се работи доста по-дълго от предложения по-горе срок(освен ако не съм разбрал правилно и той е валиден само за получаване на достъп до секциите).

Зададените въпроси за съществуването на "вътрешен форум": "Цветовете на магията" беше неуспешен проект. Да, съществуваше преди доста време, но това, до колкото знам, е минало. Не би било лошо, все пак, да се учим от грешките си. Като един от участвалите в него, най-малкото мога да дам кратко описание на основните допуснати в него грешки:
  • Допусна се анархия в началния подбор на участниците- нямахме обща насока, идеята беше обмен на знания, а не практика. Изчитайки написаното до тук, се надявам това да не се случи.
  • След първоначалната анархия, бе въведено "демократично гласуване" за допускане на нови участници в секцията. Звучи добре, нали?! Да, стига това да обективно, а не да се допускат, както тогава, лично отношение да влияе на преценката и "кадърни" и изпълнени с желание за развитие хора да не бъдат допускани, защото са имали "наглостта" да оспорят нечие мнение, вместо да раболепничат и да се прекланят пред по-"старшите". Познавайки degagemen и Mixael, знам че това няма да се случи.

Дали бих се включил: Надявам се да имам достатъчно време, но това към настоящия момент е млако под въпрос- ще видим.

Успех в начинанието,

Немезиус
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот StellaMorgana » 17 Мар 2012, 12:26

Nemezius написа:Здравейте отново.
Като цяло, идеите са добри- идеята за бууткамп/училище не е за пръв път в пространството, но може да е добре все пак да се обмислят някои от нещата относно ограничаване броя на текущите проекти. Струва ми се малко непрактично някой да се разпилява едновременно по повече от 3-4-5 проекта с различна насоченост, особено ако човекът е по в началото(естествено, винаги има изключения).

Точно това имах и аз предвид - всеки изхожда от собствената си позиция и аз лично не бих могла да се съсредоточа достатъчно върху повече от един проект. Разбира се, има хора с повече свободно време, които може да имат възможност да работят по повече неща.

Nemezius написа:Различните предложения, дадени по-горе: Някои от тях са подходящи за кратките срокове от 10-тина дни, но други ще отнемат доста по-дълго- работата със сънища примерно. Предполагам, по такива проекти ще се работи доста по-дълго от предложения по-горе срок(освен ако не съм разбрал правилно и той е валиден само за получаване на достъп до секциите).

Доколкото аз разбрах, това са проекти за практическата секция, не за училището. За последното сроковете би трябвало да бъдат съобразени с нивото на "ученика", така си мисля аз. И докато за сънищата наистина се изисква повече време за работа, то резултати биха могли да бъдат очаквани и в по - кратък срок, говорим за осъзнато сънуване, не знам, може и да греша.

Nemezius написа:Зададените въпроси за съществуването на "вътрешен форум": "Цветовете на магията" беше неуспешен проект. Да, съществуваше преди доста време, но това, до колкото знам, е минало. Не би било лошо, все пак, да се учим от грешките си. Като един от участвалите в него, най-малкото мога да дам кратко описание на основните допуснати в него грешки:
  • Допусна се анархия в началния подбор на участниците- нямахме обща насока, идеята беше обмен на знания, а не практика. Изчитайки написаното до тук, се надявам това да не се случи.
  • След първоначалната анархия, бе въведено "демократично гласуване" за допускане на нови участници в секцията. Звучи добре, нали?! Да, стига това да обективно, а не да се допускат, както тогава, лично отношение да влияе на преценката и "кадърни" и изпълнени с желание за развитие хора да не бъдат допускани, защото са имали "наглостта" да оспорят нечие мнение, вместо да раболепничат и да се прекланят пред по-"старшите". Познавайки degagemen и Mixael, знам че това няма да се случи.

Ето защо е добре да има човек като теб, който да ни насочва и съветва, за да не се допусне да правим същите грешки. Аз също имах регистрация в "Цветовете на магията", но основно четях, без да съм заявявала желание да се включа. И мисля, че принципно идеята беше много добра, както и оформлението, не знам за изпълнението.
Nemezius написа:Дали бих се включил: Надявам се да имам достатъчно време, но това към настоящия момент е млако под въпрос- ще видим.

Успех в начинанието,

Немезиус

Вярвам, че на всички ще бъде от полза ако се включиш, дано намериш време.
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 142
Регистриран на: 17 Дек 2009, 18:13

Мнениеот Mixael » 17 Мар 2012, 12:44

StellaMorgana написа:
Mixael написа: Никой няма да седи там "горе" и да нарежда. Ако има неразбирателство, спор, недопустими действия на потребители, някой е спрял да практикува, не се пише по задачи в определения срок...съвета ще обединява, и ще прави всичко възможно да има резултати, ще изисква...ще гони потребител, като това ще е най-крайната мярка след предупреждения...общо взето хората които са в съвета ще носят отговорности за организация и координация...съвета ще беседва само тогава когато е необходимо или когато се прави план за действие. Дори не е необходимо да има час на събиране, а само секция която да се дават неща за обсъждане в рамките на дни.

Напълно си прав, съгласна съм, че никой не трябва да седи и да нарежда, защото то би било обидно за останалите. Мисълта ми беше по - скоро дали практиките ще бъдат създавани по предложение на съвета, тоест някой дава идея и съветът решава дали тя да се осъществи, или всички заедно ще решават. Аз си мисля, че е добре това да става с гласуване на всички потребители в секцията. И да, трябва да се науча да се изразявам по - разбираемо :oops:



Смятам че пълната свобода за идеи и практически занимания ще се пресеят от само себе си. Когато има идея ще се види кой ще участва, може индивидуално може и групово, но няма да се игнорират в никакъв случай. Ако започнем да обсъждаме всяко действие, ще сме тромави. Абсолютно точно, с гласуване или без, ще се даде всеки сам да избира с какво да се занимава. С обсъждане в съвета ще има, за практика която засяга личното развитие на самото Ядро, за идеята и развитието на обща цел. Ако една практика е смущаваща, тогава може да се обсъди внимателно, без да с дърпа спирачка на ентусиазма.
Сроковете ще са според практиката.
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 148
Регистриран на: 23 Дек 2004, 00:31

Мнениеот Nemezius » 17 Мар 2012, 20:13

StellaMorgana написа:Ето защо е добре да има човек като теб, който да ни насочва и съветва, за да не се допусне да правим същите грешки. Аз също имах регистрация в "Цветовете на магията", но основно четях, без да съм заявявала желание да се включа. И мисля, че принципно идеята беше много добра, както и оформлението, не знам за изпълнението.


Само за уточнение, под "Цветовете на магията" нямам предвид въпросния сайт, за който се сещаш, Стела- такова беше името на скритата секция от МГ.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот degagement » 19 Мар 2012, 14:34

Не исках да посочвам имена на сайтове. Опитах се да го направя по-дискретно. Но тъй като не съм единствения човек на тази планета...
а и вече на всички казах, че са ми изтрили клановете, само дето не го обявих публично, така че не е тайна за никой.

Там гласувахме, тъй като си работехме постоянните 4-5 човека. Рядко друг се е включвал или е давал предложение за практика. Честно казано, може и само двама да сме работили понякога, но практиката си вървеше. Естествено от време на време съм била заета и не сме практикували. Но водех сама нещата. Хората почти не практикуваха без мен.
Сам човек не може да влачи на гърба си други 10-20 и да ги ръчка с остена. Трябват си поне двама-трима за такава организация,
да се обсъди, за да се приложат на практика по-добрите идеи.
Когато сама съм господар, мога да стана нагла, да прекрача границите и т.н., без да има кой да ме сръчка. И аз съм човек, греша + че характерчето ми е пиперливо. Нямам намерение да обидя никой, но пиша направо каквото мисля. А повечето от нас не могат да понесат някой да изрази обосновано мнение, различно от неговото, да не говорим за директно отправена критика...

За безразборния достъп на всеки, който пожелае - нямах възможност спрямо структурата на сайта да разгранича нещата.
Човек в началото винаги изглежда нахъсан и в няколко лични не можеш да прецениш дали ще практикува, а ако го мотаеш прекалено много време - в секцията ще си кукаш самичък.
Тук имаме възможност за отделни теми и подсекции, на които достъпът може да бъде разграничен. Имаш достъп до секцията, където хората пишат десетина дни, но виждаш само онова, което други преди теб са писали само първите си дни. Ако прескочиш 10 дни практика, едва тогава ще можеш да четеш писаното на продължилите да практикуват.
Или за "ядрото" - има си краткосрочни практики - ако не участваш в такива, значи желание за практика нямаш и няма смисъл да те допуснат до постоянната секция.

Конкретно нещата с практиката ги виждам доста ясни, тъй като опитах няколко вида администриране на подобни практически проекти.
Не съм се замисляла до момента просто да отворя една тема и там да опиша кратко и останалите да обсъдят, да кажат как те виждат нещата и да задават въпроси. Така имам предостатъчно идеи, от които може да се изгради стабилна структура.
Уизард обаче веднага се сети. Още едно доказателство, че човек сам не може да си ги влачи практическите проекти. Което подкрепя и идеята на Михаел за "съвет".

За "няколко проекта на куп":

Най-ефективният начин е да работиш по един проект, за да можеш да му отделиш нужното внимание. Това е факт. Опитвала съм десетки пъти да смесвам нещата - изисква упоритост, време и обикновено колкото и да се стараеш, нещо остава попретупано. НО и зависи от самите проекти. Ако текат едновременно вид ритуал и определен вид концентрации, те дори се допълват. Или ако работиш със сънища и чакри, примерно - има си практики за сънища, където се работи именно с чакрите. Ако добавиш трети проект, вече си е висш пилотаж и определено трябва да си безработен в момента, но се случва понякога имаш и време и възможност.

Например в постоянната практическа секция на "ядрото" има трима, които работят от доста време със сънища. Каквото и друго да си магестват по принцип, си развиват и сънното внимание помежду другото. Значи си имат темичка в постоянната секция и там си пишат кой какво прави и кой коя спънка как е преодолял. Ако им допадне някоя краткосрочна практика, нищо не пречи да се включат. Когато работиш по едно нещо с години, то ти си го вградил в ежедневието си. Един вид почти не отделяш време или ресурси за него. Ако са рунически медитации, то ти вече си си направил руни, те са заредени, имаш си събрани рунетейни и описани практики, имаш си някаква дупка в ежедневието, която вече от месеци се използва само за тези медитации и т.н. Такава практика не пречи на останалото. Да не говорим пък за сънищата - те наистина изискват години, за да прескочиш ниво начинаещ, но пък практиката спокойно може да е преди заспиване и след събуждане. Не са необходими инструменти и т.н.

Това имам предвид да се занимава човек с повече от един практически проект едновременно.
Всички сме минали по този път и ни е ясно че не може да се изисква от човек да участва в куп неща. Все пак си имаме и ежедневие, с което да се справяме - ходим на работа или учим, излизаме с приятели, отделяме време за гаджето...
Нещата ще бъдат съобразени с това, че сме хора, а не роботи, но не искам и да ви оставям с впечатление, че ще се търпят вечни оправдания - нежеланието за практика си личи.

За последното сроковете би трябвало да бъдат съобразени с нивото на "ученика", така си мисля аз.

Тука е малко спорна темата. Зависи и от това какво си опитвал и постигнал до момента, но ако имаш да правиш медитации, то не ства да ги правиш веднъж на 5 дни. Или се стягаш да отделиш едни 15 минути всеки ден, или си губиш времето.
Отварянето на защитното пространство например е различно - можеш да опиташ 2-3 различни вида по 1-2 пъти и си ок. Тоес тук можеш и веднъж на три дни да се занимаваш, не е проблем.
Много е индивидуално.
А има един основен момент: Всяка външна промяна започва вътре в теб.
Няма как да минеш, без да се научиш да се съсредоточаваш, а на по-късен етап - без да можеш да задържиш непроменено за определено време необходимото ти за практиката вътрешно състояние.
Можем да изпишем романи. Има неща, които можеш да съобразиш с човека, и такива, които ако не направи - само му губиш времето и той твоето. Тези неща ще бъдат обяснени на започващия. Няма да го плескаме с камшика ако не е изрядно послушно детенце, нито ще искаме някой да левитира на третата седмица.

Има ли още въпроси? Особено около тези идеи за "съобразяването със възможностите на начинаещ"?
Това е необходимо да се изясни. А е добре да видя и други мнения по въпроса.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 541
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот degagement » 19 Мар 2012, 14:56

Забравих момента с дискретността:
Каквото става в затворената секция си остава там.
Ако някой иска да публикува създадената от него практика - ОК, тя си е авторска и човек може да си я лепне където му е кеф (стига в нея да не е заимствано от практика на друг, който не желае нещата му да стават публични).

Да стане правило:
Да не се толерира никакво разгласяване на информация за затворената секция - кой какво практикува, как се справя, дали изобщо прави нещо или го мързи да гледа и т.н.
Какво мислите?
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 541
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот StellaMorgana » 19 Мар 2012, 17:18

Аз имах нещо по - различно предвид. Не това, че ще се толерира липсата на работа на ниво начинаещ. Аз и себе си определям като начинаещ, но имам мъничко опит със сънища, излизане извън тялото и магия със свещи. А има хора, които нямат никаква идея, но имат желание да практикуват. За това говорех, че всеки трябва да започне според това дали все пак има някакъв опит. За толериране на мързела и изнасяне на информация изобщо не става дума.
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 142
Регистриран на: 17 Дек 2009, 18:13

Мнениеот Nemezius » 19 Мар 2012, 17:32

degagement написа:Забравих момента с дискретността:
Каквото става в затворената секция си остава там.
Ако някой иска да публикува създадената от него практика - ОК, тя си е авторска и човек може да си я лепне където му е кеф (стига в нея да не е заимствано от практика на друг, който не желае нещата му да стават публични).

Да стане правило:
Да не се толерира никакво разгласяване на информация за затворената секция - кой какво практикува, как се справя, дали изобщо прави нещо или го мързи да гледа и т.н.
Какво мислите?


Няма как да не съм на 100% за това. Макар и да е много относително откого е "изтекла" информацията, въпрос на лична отговорност е да спазиш думата си пред себе си и останалите да не разпространяваш публикуваната от другите информация.

Идея за начална практика: "Пролетно прочистване". Пролет е, всички прочистваме домовете си, но защо да не прочистим също така себе си и околното пространство и на енергийно ниво?! Също така може да е и добро начало за разучаване на техники за енергийно прочистване в комбинация с медитация и визуализация.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

ПредишнаСледваща

Назад към FaceWizardBook

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта