ЗА О.Т.О в БГ

Това е вече за хард-магьосниците, които имат нюх към фините неща от Закона на магията.

Мнениеот AryanSun » 04 Яну 2006, 11:36

Клон на Ордо Темпли Ориентис е имало в България преди
няколко години.Но понастоящем е закрит.Носиха се всякак
ви слухове,от най-налудничавите(намеса на тайни служби,
военни и пр) до най-тривиалните(а именно,че членовете на
БГ Оазиса емигрирали в различни страни).Второто се оказа
истината.

От доста време обсъждам идеята с приятели за създаване
на нова БГ ложа.Така или иначе аз все някога ще се иниции
рам в ОТО,защото ми е стара мечта.Но ако съм сам,ще бъда
само "асоцииран" техен последовател,а много по-добре би
било,ако се съберем към 20 човека и направим една ложа.

Това не е много лесно да се изпълни,но не е невъзможно.
Всъщност горе-долу стоят нещата с ОТО в ЮАР,доколкото
разбрах.Когато се съберат определена група желаещи,
канят фратъри от чужбина(ако не и директно от САЩ)
и те ги инициират.

Е,най-близкия клон на ОТО до БГ е в Македония.Можем да им
пишем и да ги поканим тук за един-два дена.Мисля,че повече
време от това няма да е необходимо за извършване на всички
процедури.

Та ако има желаещи,ще пиша то ОТО в Македония и ще ги питам
за подробностите(относно инициациите,създаването на ложа и пр).
Аз лично смятам,че е добре ние да ги поканим,но ако някой има
възражения и предпочита да отиде до Македония,нека сподели
и своето мнение.

Важно е обаче да се съберем достатъчно хора.

Желаещи има ли?
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 925
Регистриран на: 10 Юни 2005, 16:50

Мнениеот Марио » 16 Мар 2006, 13:47

Доста интересно.Аз лично съм За, обичам новостите.Но като гледам няма да се съберат достатъчно желаещи.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 643
Регистриран на: 05 Яну 2005, 16:14

Мнениеот Poison » 19 Мар 2006, 11:35

А каква е точно практиката на ОТО? Исками се да разбера точно ква е работата им и да схвана принципите ма нещо се обърквам нацяло. А и що Македония????? Не вярвам в Бг да няма последователи. И ако се обадите и се съюзите какво следва? Някаква съвместна работа ли? Каква?Ако са последователи на Кроули и аз съм ЗА!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот AryanSun » 19 Мар 2006, 18:25

Poison написа:А каква е точно практиката на ОТО? Исками се да разбера точно ква е работата им и да схвана принципите ма нещо се обърквам нацяло. А и що Македония????? Не вярвам в Бг да няма последователи. И ако се обадите и се съюзите какво следва? Някаква съвместна работа ли? Каква?Ако са последователи на Кроули и аз съм ЗА!


Да,последователи на Кроули са.Колкото до това какви са
и що са-ами даже с теб доста си поприказвахме в тоя раздел.
Виж ОТО-Ордо Темпли Ориентис темата:))погледни там,ако жела
еш:))
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 925
Регистриран на: 10 Юни 2005, 16:50

Мнениеот alistar » 06 Юли 2006, 23:29

Аз съм ЗА! Броите ме и мен ако ще се прави ложа! Кажете ако мога с нещо да бъда полезен още при приготовленията...
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 257
Регистриран на: 28 Юни 2006, 21:58
Местоположение: Varna

Мнениеот Cath » 11 Юли 2006, 11:06

всички са за, но никой не се сети да зададе въпроса - ложа, добре, но какво ще правим? аз лично бих задала и въпроса - ще ми се налага ли да пия котешка кръв и да ставам хомосексуална? :wink: и дори да се създаде ложа, в която да предположим че бих взела участие, какви ще са нейните цели, изисквания, моите задължения в нея и така нататъка... мислете бе хора...
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот AryanSun » 11 Юли 2006, 19:57

Cath написа:аз лично бих задала и въпроса - ще ми се налага ли да пия котешка кръв и да ставам хомосексуална? :wink:


Няма такива неща в ОТО-нито жертвоприношения ,нито оргии.Все
пак там членуват интелигентни хора,а не идиоти.Като пуснах този
пост,смятах,че тези,които ще предявят желание за членство,ще
са запознати с това що е ОТО-с историята,практиките и т.н.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 925
Регистриран на: 10 Юни 2005, 16:50

Мнениеот BeFree » 20 Юни 2007, 20:24

ми аз сам нов ама ми е интересно ако има нещо за тях ама да е на БГ ми подаите няма да откажа :)
Аватар
BeFree
 
Мнения: 8
Регистриран на: 20 Юни 2007, 19:49

Мнениеот archangel_metatron » 21 Юни 2007, 10:28

И аз съм за
Cogito ergo summe
Аватар
archangel_metatron
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 41
Регистриран на: 04 Апр 2007, 11:00

Мнениеот Cagliostro » 13 Фев 2008, 14:44

От всичките 15 членове на О.Т.О. в България в момента само двама са в чужбина, един в САЩ и аз в Германия.Причината поради която нещата се разсъхнаха не беше имиграцията а липсата на ясна практична методика за развитие в О.Т.О..Много хора напуснаха Ордена в края на 90те и се ориентираха към други Магически групи и ордени главно I.O.T. и Golden Dawn където пък на свой ред нещата също замряха поради грешки в мотивацията на хората в I.O.T. или липсата на свестна методика в G.D..
О.Т.О. още е в развитие и от 110 години насам няма установена практическа система,напоследък дори са променени значително и иницияционните церемоний което вдъби дори и членове от високите степени.
Лошо няма,но все пак които постъпи в Ордена очаква да научи нещо повече от това което може да прочете в книгите на Кроули които може да си купи и без да се обвързва с когото и да е.Според Кроули О.Т.О. няма за задача да обучава индивидите в Магия а да помогне на Човечеството като цяло безболезнено да се адаптира към новият Еон.Задачата да подготви индивида за Великото Дело се пада на Astrum Argentum които като структура и система няма общо с О.Т.О..В Щатите Филис Шеклер(ученичка на Кроули и жена на Греди МакМърти)която беше и единствената жива Магистърка на Храма в А.А. създаде "The College of Thelema" за да запълни тая празнота в О.Т.О. и да даде възможност на хора да се подготвят за А.А. където не се кандидатсва ами човек трябва да получи покана но нещо не се получи както трябва.Практически в О.Т.О.се работи чрез иницияций които са Супер и както Кроули казва който ги е съставил си е разбирал от работата и чрез правене на "ритуали на елементите и празненства за времената"както се препоръчва в Liber AL и правенето на Гностичната Меса.
Всичко това би било чудесно ако не се зацикляше в една доста примитивна "телемска черковщина" и надпревара в кой е "по отворен".Поради това че няма свесто обяснени практики било то ритуални или не повечето групи започнаха да правят свой ритуали и работни планове и се привързаха към тях до толкова че започнаха да не виждат грешките си а и от "горните етажи" не се прояви никакъв интерес към появилото се многообразие(от глупости в повечето случаи).
Все пак дразни и отчайва когато някои положи огромен труд за да направи някакъв ритуал и това не доведе никакви свестни резултати освен някакво временно напомпване и когато се потърси помощ дори и да има желание "от горе" да няма какво да се даде като съвет тъй като не се работи по една универсална символична система(както се претендира).
Практиките които дава Кроули са почти изцяло базирани върху трудовете на Самуел Матърс и Уилиам Уесткот които на свои ред взимат Египетската Книга на"Мъртвите",християнската Кабалла както е видяна от Атанасий Кирхер през 17ти век, Еноховата Магия на Джон Дий от 16ти век и посветителната система на S.R.I.A. за да създадат The Hermetic Order of the Golden Dawn.
Дори Кроули да създава много свестни ритуали тои докрай се придържа към системата на G.D.като променя само няколко неща в номерацията на пътеките в Дървото на Живота и приписанията на еврейските букви и Зодийте към Таро картите.
Кабаллата във вида и използван от G.D. произхожда от християнските тълкуванията на йезуитът Кирхер може-би върху схемата на Дървото на Живота разработена от Великият Кабалист Моше Кордоверо в школата в Сафет Палестина през 16ти век и трудовете на Йоханес Ройхлин и Кнор фон Розенрот от 16ти и 17ти век всеки от които представя своето виждане по въпроса как е устроен Света описан в ученията на древна Юдея и никое от тези не е 100%коректно както се вижда ако се хване Човек да изследва нещата сериозно.Системата на О.Т.О. на свой ред е построена върху хиндуисткото учение за Кундалини и Чакрите но е изцяло кодирана в масонска символика която може да се преведе така че да се работи и на "двата стана" но това изисква много труд и хората от А.А. гордо отказват да внесат яснота относно правилното тълкувание на символите на Дървото на Живота ако въобще има ясна картина по въпроса ,но като знам трудолюбието на Брат Айон не може да няма поне опит да се избистрят нещата.По въпроса за работа дирекно с Чакрите и с Кундалини Енергията в ниските степени на О.Т.О. не се дават никакви ясни инструкций,Кроули също е безполезен за начинаеши в почти всеки аспект.
О.Т.О. е съдаден първоначално като Орден само за Майстори Масони а не за начинаещи,Кроули го отваря като преработва първите три степени на "Йоанитското Масонство" които са Чирак,Калфа и Маистор и ги преименува в Мъж или Жена ,Магъосник(вместо Масон) и Майстор Магъосник които всеки може да приеме без да се изисква какъвто и да е норматив освен приемането на Liber AL за основен житейски принцип и закон.Тази външна част на Ордена наречена "Човек на Земята"е и където са проблемите тъй като както обясних няма практическа методика а за да се напредне във втората трияда на "Любовниците" 5,6 и 7та
степени трябва да се "качи" ниво и от високите степени да се прецени че кандидатът е годен и да бъде поканен което се случва много рядко а да се постигне 9 степен е практически невъзможно.Много свестни хора с право роптаят и напускат Ордена поради тази изолираност на високите степени което събужда подозрения че Орденът е превърнат във финансова пирамида от днешното ръководство.
Лично аз не съм на това мнение и смятам че да има норматив за ниво като критерий за напредък е нещо изключително важно но още по-важно е да има солидна и качествена методика за индивидуално развитие която да не дава възможност за заблуди или дискриминация ако някой няма талант или е да речем "прос галфон" тъй като всичко е променяемо стига да се знае как.
Смятам че О.Т.О. е едно уникално явление което трябва да се развива ,но не съм сигурен че това може да се получи лесно при днешното състояние на нещата,просто трябват хора на високо ниво на самоконтрол и познание за да се компенсират дефицитите били те практически или идеологически.
Аватар
Cagliostro
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 15
Регистриран на: 11 Фев 2008, 14:35
Местоположение: Германия

Мнениеот tanarel » 14 Фев 2008, 09:09

Cagliostro написа:От всичките 15 членове на О.Т.О. в България в момента само двама са в чужбина, един в САЩ и аз в Германия.Причината поради която нещата се разсъхнаха не беше имиграцията а липсата на ясна практична методика за развитие в О.Т.О..Много хора напуснаха Ордена в края на 90те и се ориентираха към други Магически групи и ордени главно I.O.T. и Golden Dawn където пък на свой ред нещата също замряха поради грешки в мотивацията на хората в I.O.T. или липсата на свестна методика в G.D..
О.Т.О. още е в развитие и от 110 години насам няма установена практическа система,напоследък дори са променени значително и иницияционните церемоний което вдъби дори и членове от високите степени.
Лошо няма,но все пак които постъпи в Ордена очаква да научи нещо повече от това което може да прочете в книгите на Кроули които може да си купи и без да се обвързва с когото и да е.Според Кроули О.Т.О. няма за задача да обучава индивидите в Магия а да помогне на Човечеството като цяло безболезнено да се адаптира към новият Еон.Задачата да подготви индивида за Великото Дело се пада на Astrum Argentum които като структура и система няма общо с О.Т.О..В Щатите Филис Шеклер(ученичка на Кроули и жена на Греди МакМърти)която беше и единствената жива Магистърка на Храма в А.А. създаде "The College of Thelema" за да запълни тая празнота в О.Т.О. и да даде възможност на хора да се подготвят за А.А. където не се кандидатсва ами човек трябва да получи покана но нещо не се получи както трябва.Практически в О.Т.О.се работи чрез иницияций които са Супер и както Кроули казва който ги е съставил си е разбирал от работата и чрез правене на "ритуали на елементите и празненства за времената"както се препоръчва в Liber AL и правенето на Гностичната Меса.
Всичко това би било чудесно ако не се зацикляше в една доста примитивна "телемска черковщина" и надпревара в кой е "по отворен".Поради това че няма свесто обяснени практики било то ритуални или не повечето групи започнаха да правят свой ритуали и работни планове и се привързаха към тях до толкова че започнаха да не виждат грешките си а и от "горните етажи" не се прояви никакъв интерес към появилото се многообразие(от глупости в повечето случаи).
Все пак дразни и отчайва когато някои положи огромен труд за да направи някакъв ритуал и това не доведе никакви свестни резултати освен някакво временно напомпване и когато се потърси помощ дори и да има желание "от горе" да няма какво да се даде като съвет тъй като не се работи по една универсална символична система(както се претендира).
Практиките които дава Кроули са почти изцяло базирани върху трудовете на Самуел Матърс и Уилиам Уесткот които на свои ред взимат Египетската Книга на"Мъртвите",християнската Кабалла както е видяна от Атанасий Кирхер през 17ти век, Еноховата Магия на Джон Дий от 16ти век и посветителната система на S.R.I.A. за да създадат The Hermetic Order of the Golden Dawn.
Дори Кроули да създава много свестни ритуали тои докрай се придържа към системата на G.D.като променя само няколко неща в номерацията на пътеките в Дървото на Живота и приписанията на еврейските букви и Зодийте към Таро картите.
Кабаллата във вида и използван от G.D. произхожда от християнските тълкуванията на йезуитът Кирхер може-би върху схемата на Дървото на Живота разработена от Великият Кабалист Моше Кордоверо в школата в Сафет Палестина през 16ти век и трудовете на Йоханес Ройхлин и Кнор фон Розенрот от 16ти и 17ти век всеки от които представя своето виждане по въпроса как е устроен Света описан в ученията на древна Юдея и никое от тези не е 100%коректно както се вижда ако се хване Човек да изследва нещата сериозно.Системата на О.Т.О. на свой ред е построена върху хиндуисткото учение за Кундалини и Чакрите но е изцяло кодирана в масонска символика която може да се преведе така че да се работи и на "двата стана" но това изисква много труд и хората от А.А. гордо отказват да внесат яснота относно правилното тълкувание на символите на Дървото на Живота ако въобще има ясна картина по въпроса ,но като знам трудолюбието на Брат Айон не може да няма поне опит да се избистрят нещата.По въпроса за работа дирекно с Чакрите и с Кундалини Енергията в ниските степени на О.Т.О. не се дават никакви ясни инструкций,Кроули също е безполезен за начинаеши в почти всеки аспект.
О.Т.О. е съдаден първоначално като Орден само за Майстори Масони а не за начинаещи,Кроули го отваря като преработва първите три степени на "Йоанитското Масонство" които са Чирак,Калфа и Маистор и ги преименува в Мъж или Жена ,Магъосник(вместо Масон) и Майстор Магъосник които всеки може да приеме без да се изисква какъвто и да е норматив освен приемането на Liber AL за основен житейски принцип и закон.Тази външна част на Ордена наречена "Човек на Земята"е и където са проблемите тъй като както обясних няма практическа методика а за да се напредне във втората трияда на "Любовниците" 5,6 и 7та
степени трябва да се "качи" ниво и от високите степени да се прецени че кандидатът е годен и да бъде поканен което се случва много рядко а да се постигне 9 степен е практически невъзможно.Много свестни хора с право роптаят и напускат Ордена поради тази изолираност на високите степени което събужда подозрения че Орденът е превърнат във финансова пирамида от днешното ръководство.
Лично аз не съм на това мнение и смятам че да има норматив за ниво като критерий за напредък е нещо изключително важно но още по-важно е да има солидна и качествена методика за индивидуално развитие която да не дава възможност за заблуди или дискриминация ако някой няма талант или е да речем "прос галфон" тъй като всичко е променяемо стига да се знае как.
Смятам че О.Т.О. е едно уникално явление което трябва да се развива ,но не съм сигурен че това може да се получи лесно при днешното състояние на нещата,просто трябват хора на високо ниво на самоконтрол и познание за да се компенсират дефицитите били те практически или идеологически.



Отдавна не бях чел нещо стоиносно в тоя форум -
освен можеби нещата на Админа на форума !
Поздравявам те за това мнение , icon_eusa_clap
личи си , че знаеш за какво говориш , аз също се
бях запалил по ОТО и още съм в известна степен ,
въпреки , че вече нямам намерение да се иницирам
там , новия Еон настъпва с пълна сила , и ОТО вече
не е това което е бил като по-времето на Кроули -
за мен системата е вече остаряла . Тук искам да кажа
че се възприемам като човек които признава , че все още
е само стъпил на пътеката на Великото Изкуство и
постояно се учи - поне се опитвам :wink:
Системата на ОТО е базирана на учения които са само
частица от истинската пълнотта на светлината и е буламач
от евр. кабала , египетски мистицизъм и източни практики .
За мен наи - добрата система е тази която сам си изработиш и
която работи добре за теб , стига да почива на универсални
неща разбира се , под универсални разбирам следното да вземем
например кундалини , тя е универсална , независимо по - какъв
начин е наричана в различните системи и духовни учения , на нея
не и пука много , много как я наричат , тя си е част от творението ,
както и ние - та такива ми ти работи по тая тема

Изображение
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 146
Регистриран на: 23 Дек 2006, 11:12

Мнениеот svetlio » 26 Авг 2013, 17:05

здравейте мн.моля каде са групите как кога?!!!?от както сам в бг.несрещнах никои?!от малак сам посветен в нещата и тозижшивот ми ЛИПСВА!!!не мога да пиша на кирилица иначе бих ви обяснил подробно.моля пишете уважение св.
Аватар
svetlio
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Авг 2013, 10:16


Назад към Златната Зора - Алистър Кроули

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 0 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 0 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта