Анкетата за вас

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Cath » 05 Ное 2014, 18:33

Не знам как точно ми хрумна, но преди няколко дни реших, че искам да науча повече за състоянието на практиката, както и за нагласите на хората, занимаващи се с мистицизъм. Или с други думи - искам да науча повече за вас! Разбира се, веднъж щом съберем достатъчно отговори, резултатите от проучването ще бъдат публикувани в страницата на блог-а ми, линк към който можете да откриете в личния ми профил (че да не стане като реклама, защото не това е целта).

И така, с помощта на верни приятели, успях да съчиня завидно количество въпроси, отнасящи се до вашите вярвания, разбирания, практика и общи нагласи. Но за да бъде успешна анкетата, ще трябва да я попълнят възможно най-много хора. И тук имам нужда от вашата помощ. Споделете линкът към проучването с ваши познати и приятели, за които знаете, че имат интерес към мистицизма; споделете го в интернет форуми и групи, в които участвате; споделете го в социалните си мрежи, ако това не представлява проблем за вас. Споделяйте го с всеки, който смятате за подходящ, дори и да не ви е най-добрият приятел точно в този момент или дори и да се намира на другия край на света.

В процеса на работа, започнах да се обръщам към проучването с "МЕГА анкета". Надявам се, с ваша помощ, името да се оправдае.

Не ми е известно подобно нещо да е правено някога в България, така че, с малко преувеличение, можем да кажем, че попълването на анкетата, ще е един почти исторически акт. :mrgreen:

Но да не губим повече време! Моята голяма мистична анкета можете да попълните на този адрес: линк

А след като я попълните - споделете я! Благодаря ви предварително за помощта! notworthy
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот Wizard » 20 Ное 2014, 16:34

Поздравления за интересна идея Cath.
Определено веднага бих ти казал отговора от анкетата какъв би бил той, но нека все пак изчакам и самия резултат..
Ако искаш анкетата ти да има някаква достоверност/статистически резултат, ще са ти необходими поне 100 човека, отговорили на тези въпроси. По-малко биха били недостатъчни за реалистично тълкуване или някакви по-категорични изводи.

Лично аз мисля, че на въпросите от рода на: "Колко често извършвате магии обикновено?; "Осреднено колко често извършвате дейност, свързана с практиките ви, сред природата?"" би трябва ло да има и опция за свободен отговор. Не всеки се побира в рамките на: всеки ден, веднъж или два пъти седмично или веднъж в годината... има и други случаи, в които се прибягва да правенето на ритуал/магия. :wink:

Поздравления още веднъж и ще очаквам да видя резултатите - дали биха се покрили с моите очаквания :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Cath » 01 Дек 2014, 20:50

Здравей Wizard,

определено целта е поне 100 души, макар че за толкова подробен въпросник принципно и около 60-70 ще свършат работа от статистическа гледна точка. За момента резултатите показват както неочаквани обрати, така и потвърждават някои от личните ми заключения. Така например бях изненадана, че въпреки че непрекъснато се нятяква, че жените се занимават повече от мъжете с подобни неща, то от попълнилите анкетата до момента повечето са мъже. Къде са всички "вещици" питам се аз? :mrgreen:

Иначе, да, можеше да има и свободни отговори, но както си и мислех, повечето анкетирани използват свободните отговори, за да напишат някакви съвсем неопределени неща, ако изобщо попълват полетата. Целта на въпросите е чисто статистическа и смятам, че всеки може да прецени горе-долу как върви работата му като честота. Но да, има какво да се желае по формулировките. Ще си водя бележки за следващия път. :roll:

Още малко и ще станат 100 души. Нямаме бърза работа, а резултатите непременно ще споделя и тук. :)
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот eXPerience » 03 Дек 2014, 23:47

Според моите скромни очаквания мъжете трябва да са повече. Когато за последно влязох в theoccult.bz преди около 3 години (би трябвало всички да го знаете, затова няма да го броим за реклама :) ), от 10000 потребителя имаше само 1700 и нещо жени, а останалите 8000 и нещо бяха мъже. Едва ли сега е много по-различно. Стереотип е, че жените са по-суеверни, но това вече е друго.

А относно тези, които не могат да определят с какво точно се занимават - това ми напомня за случаите, когато като попиташ някого "Каква музика слушаш" и той ти отговаря "Всичко", а всъщност отговорът, който търси, е "Нищо", което потвърждава и "огромната" му колекция от песни - 2 GB. :)
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Cath » 23 Дек 2014, 16:26

Да, и на мен винаги тази асоциация ми идва! :mrgreen:

Виж, не ми е идвало на ум да видя кой пол е в повече по форумите. :roll: Но нали винаги се говори за това как жените, видиш ли, са по-предразположени към мистични изживявания и интереси. Или по-скоро са маааалко по-наивни от мъжете и вярват на повече глупости. Ох, дано само не започна феминистки спор! Хаха! Не се обиждайте дами! :)
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот Wizard » 24 Дек 2014, 13:00

Като се позамисля има МНОГО повече известни мъже магове, магьосници, отколкото жени! А така е и в психологията, която е по-близка до магическата теория.... Може би жени да са "стояли" зад тези успешни мъже, които са творили своите магическите теории, знам ли...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот myurid » 08 Мар 2015, 09:32

Cath, какво се случва с резултатите от анкетата? Любопитни сме, а в блога ти все още няма нищо. Минаха вече 4 месеца от началото й...
Аватар
myurid
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 64
Регистриран на: 28 Юни 2012, 15:58

Мнениеот eXPerience » 09 Мар 2015, 00:14

На 99% ли заседна анкетата? :mrgreen: Да не я вадим "недопечена" все пак. :)
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Cath » 10 Мар 2015, 19:34

Анкетата вече е затворена, резултатите се обработват. :roll:
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София


Назад към В казана на Вещицата

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 7 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 7 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта