КОТКИТЕ

Вещери, вещици, уикани, друиди и всичко, което може да се свърже с практиката на вещерите.

Модератор: Arhimikus

Мнениеот sanguinary » 04 Юни 2015, 14:06

Не съм сигурен, че е подходящ раздела, а в същото време - всеки един раздел е подходящ, тъй като тези същества, макар и да съпътстват живота на човек, повече от 2 хил. години, едва ли някой би могъл да каже, че е разгадал дори и наполовина вътрешния им свят.
На мнение съм, че е добра идеята, да се направи раздел анимализъм или поне тотемизъм, тъй като, както и да го погледнем, всичко е тръгнало от там... или най-общо казано - шаманизма.
Бих могъл да помогна много за развитието на подобен раздел, а и смятам, че е достатъчно тъмна материя, за да смята някой, че сам би успял да вникне по-надълбоко в нея.
Основния мотив да напиша всичко това е именно - липсата на адекватни и достоверни източници, относно котешката същност и природа. Разбира се, както се досещате - нямам предвид начин на размножение и хранене (за тези неща си има форум за котки), а конкретно - езотеричния смисъл, функция и значение на тези същества.
Първия ми и основен въпрос е именно за източниците.
Има ли някой идея и представа, за съществуването на хора, материали и каквито и да било източници, които биха могли да внесат светлина по въпроса с котките?
Съществуват безброй поверия, а най-разпространеното от тях е, че котките кълнат.
Дали е вярно това, дали има сведения, подкрепящи или отричащи подобни твърдения; и най-вече някой има ли личен опит и наблюдения в областта?
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 422
Регистриран на: 04 Яну 2006, 07:43

Мнениеот eXPerience » 06 Юни 2015, 21:22

Има чисто научни обяснения за повечето от тези неща.
Съществува един отвратителен вирус, наречен Toxoplasma gondii, който се свързва предимно с котките. Когато попадне в мозъка, предизвиква личностни изменения.
http://en.wikipedia.org/wiki/Toxoplasmosis

Особено притеснителни са процентите на потенциално заразените. Препоръчвам на всекиго да намери и други статии в Гугъл.
Трудно е да се отсее истината от статиите в Интернет. Има някои доста интересни твърдения, като например че вирусът така преструктурира мозъка, че прави мъжете по-глупави, а жените - по-умни.
Но така или иначе всички източници са съгласни, че вирусът променя личността на човека. Може да предизвика шизофрения и други психически заболявания (което би обяснило "кълненето").
Друга интересна тема е как влияе на гризачите. Кара ги да "харесват" котките, а по-конкретно - миризмата на котешка урина. Нека не забравяме, че мишките са широко използвани в медицината за експерименти, защото са баланса между евтин "ресурс" и генетично подобие на хората. Тоест по какъвто начин се отразява нещо на тях, много вероятно е да се отрази по същия начин и на хората. Това би обяснило неоправданото боготворене на котките от страна на хората - още от Древен Египет, та до ден днешен (имам предвид манията по котки в Интернет).

Струва ми се, че котките нямат много по-големи "магически способности" от кучетата например. Кучетата много по-добре се справят с разпознаване на потенциален престъпник. Не говоря за полицейските, които са дресирани да надушват определени вещества, а за кучетата по принцип. Някъде бях чел, че това е така, защото на котките "не им пука", но това е най-лесно да се даде като отговор и да се избегне въпросът.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот sanguinary » 08 Юни 2015, 18:18

Благодаря за отговора, eXPerience.
Да, наясно съм с тази бактерия, но не съм сигурен дали не е някаква спекулация.
Все пак информацията е полезна, да.
От както се помня гледам котки и нито ги обожествявам, нито изпитвам влечение към урината им :mrgreen:
Относно разпознавателните им способности - 100% съм се убедил, че са по-сензитивни от кучетата, просто сигналите им са по-трудни за четене от нас. Под сензитивни имам предвид - директно сканиране и отчитане на енергийно поле, вибрации и т.н. Да, кучетата имат по-изострено обоняние, а миризмата разказва много за човека. И - да, при кучетата сигналите са по-лесни за разчитане от нас.
Относно поверието ..или митът за котешкото кълнене, честно казано, аз поне, съм доста раздвоен.
Чувал съм и съм ставал свидетел на събития, в които участват котки, като тяхната реакция... ми е много трудно да я определя. Трудно ми е да определя - дали предусеща това, което ще се случи или по някакъв начин го предизвиква.
Съществува твърдение, че котките лекуват, именно посредством това балансиране на енергии, които те си го правят за собствен комфорт, а не че ги е грижа кой е болен и кой здрав. Ако това е така, то със сигурност могат и да разболяват - макар и пак от чисто егоистични подбуди.
Това не винаги се изразява в агресия.
Например, случвало ми се е, след като систематично, даден субект посещава дома ми, котката ми да отказва да яде ден по-рано. След като си тръгне субекта, тя започва да се храни след известно време. При по-продължителен престой, дори се случваше да се разболее. Разбира се, аз тези неща започнах да ги отчитам в последствие, след което ги предотвратих.
Вероятно става дума за съвпадение - както биха се произнесли някои рационалисти, но въпреки всичко, изумителното беше, че тя спеше върху якето на субекта. И наистина странно - щом има непоносимост към него, да спи на якето му. Около месец... месец и нещо, след последната му визита, получи някакво зверско възпаление на бъбреците, съпътствано с много тежки кризи. Но не това е, което ми изясни защо му е спала на якето - тогава изобщо не помислих за връзката.
След спешната операция, която претърпя и го изписаха след ...около седмица, лепна някаква пневмония. Майка му, която е доста суеверна, реши да го прати при някакъв ходжа (мохамедани са поначало, помаци).
При влизането още, ходжата се развикал истерично: "Това яке и блузта ги сваляй веднага". Повторил това няколко пъти, докато го събличал и ги хвърлил пред вратата, след което се успокоил и му казал да си ги вземе, когато си тръгва и да ги изгори. Тогава направих връзката фактически.
Не знам, може и съвпадение да е.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 422
Регистриран на: 04 Яну 2006, 07:43

Мнениеот eXPerience » 13 Юни 2015, 12:46

Най-магическото, което се е случвало при мен, е улични котки да идват и да се търкат в краката ми, когато съм много негативно настроен (това преди години ми се случваше). Но от много време насам се събуждам и си живея с радост и уличните котки нещо ме позабравиха. Как да не се почувства пренебрегнат човек... :mrgreen:

Но като спомена субекти, посещаващи дома ти, дали не е възможно въпросните субекти случайно да попадат под някакво твое влияние? Виждал съм психически слаби хора да се сриват, разболяват и едва ли не да умрат, когато са продължително време в присъствието на талисман, подарък от много способен маг. По-малко от час, след като разкарам талисмана, те вече са напълно "здрави". Някой може да си помисли, че въпросният талисман е зле изготвен или дори че нарочно е направен да е зловреден. Но на мен нищо не ми става от него и си се чувствам добре. На някои хора явно не им понася никаква магия.
Все пак не знам как биха се вписали якето и блузата в тази картина.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот sanguinary » 21 Юни 2015, 20:18

Това за афинитета на котките към ниските вибрации и негативните енергии, също е към суеверията или по-точно поверията, но предполагам, че не ни е нужно да се докаже научно, за да го установи всеки, около който виреят котки.
Да, вероятността да срещне котка, когато човек попадне на тъмно, усойно място, гробища, болница или изоставена сграда е много по голяма, отколкото в парк, около църква... или каквото и да е място, където е пълно с положителни емоции и енергията редовно се reload-ва.
В това е и отговора на повечето, романтично настроени люде, които така възторжено обясняват - как са били сдухани и отчаяни, а котката им е дошла и е започнала да се гали в тях и да мърка. Няма как да им бъде обяснено, че животното изобщо не се интересува от състоянието на стопанина си, а от това - какво излъчва.
както и да е.
Относно талисманите - голяма грешка допуска този, който смята, че за него би работил талисман или амулет, който си е купил. Освен това, те също се нуждаят от презареждане или пречистване (на различните места го наричат различно).
Ако не знаят за какво им е и ако нямат идея от това - как работи, по-скоро би могъл да им навреди, но не и да ги предпази. В най-добрия случай, просто ще внесат по-екзотичен вид на стаята или на себе си (ако го използват като украшение, което е пълна глупост, поне за мен).
Подобно би било, ако някой си купи миксер за украса на кухнята.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 422
Регистриран на: 04 Яну 2006, 07:43


Назад към Вещерство - Уика - Паганизъм

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта