Осъзнати сънища

Сънищата - какви са те, можем ли да ги контролираме, в състояние ли сме да правим магия, докато сънуваме. Опишете съня си и открийте неговото тълкуване.

Модератор: Raya

Назад към Сънища

Мнениеот mitonlo90 » 09 Юни 2015, 12:40

Здравейте значи напоследък имам доста осъзнати сънища обаче не мога да контролирам съня си осъзнавам , че в момента сънувам обаче усещам силни вибрации и натиск в челото си и върха на главата и не мога да го спра . Вчера пък сънувах , че говоря със себе си беше много ярък сън и можех да виждам чакрите си и нещо се качваше нагоре попитах себе си какво е това и чух , че е кундалини и така напоследък само натиск усещам и вибрации . Някой да знае какво означава ?
Аватар
mitonlo90
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 13
Регистриран на: 24 Яну 2015, 23:54

Мнениеот ~RaGDolL~ » 10 Юни 2015, 10:39

Едва ли съм най-подходящия човек да ти отговори, ама като гледам засега не за изкочили други желаещи. Първо, защо просто не влезе в Гугъл и не написа "кундалини"? Направих го вместо теб, цъкай и чети. Първият резултат ми се вижда полезен - хем кратко, хем ти става ясно за какво става въпрос, хем е на Български.

Колкото до сънищата - медитираш ли по принцип? Ако да - продължавай, ако не - започни. Може само да помогне в ситуацията. Не се опитвай да насилиш нищо, фактът че успяваш да осъзнаеш че сънуваш е достатъчно добър като за начало. По колко съня помниш на вечер? На твое място, бих се съсредоточила върху усъвършенстването си на етапа, на който съм. Опитай се първо да задобрееш в самото осъзнато сънуване, гледай да помниш по 4-5 съня на вечер с подробностите. Всяко усещане и емоция, всяко място, всеки детайл. Добра идея е да си записваш всичко, което си спомняш веднага след като се събудиш.

Кундалини - знам какво е като идея, но никога не съм се занимавала с чакрите ми или със нея. Скоро ще трябва да започна, но моментът още не е дошъл за мен. Нищо съществено не знам, не мога да помогна, но ти влез и си прочети информацията в интернет, предполагам ще ти се изясни каквото не ти е ясно в момента. Ти работиш ли по въпроса, опитваш ли се да активираш нещо, или просто ти се случва натурално? Същото за сънищата - опитваш ли се да се научиш по някаква система, или просто ти се случва натурално?
Аватар
~RaGDolL~
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 19 Фев 2007, 19:55

Мнениеот mitonlo90 » 10 Юни 2015, 19:45

Първо много ти благодаря за отговора :) и не не се опитвам да правя нещо просто се случва, и помня само 2/3 сънища през останалото време съм буден. И говоря все едно със себе си и така вибрациите си продължават опитвам , се да използвам момента когато съм буден за астрална проекция но не се случва .. само вибрирам :) :mrgreen: между челото и нещо ми пронизва чакрите и се издига нагоре !
Аватар
mitonlo90
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 13
Регистриран на: 24 Яну 2015, 23:54

Мнениеот eXPerience » 13 Юни 2015, 12:20

Ти само предполагаш, че "говориш със себе си", видял си чакри и т.н., а такива догадки можеш да правиш само след много опит. Вместо това трябва да питаш за всяко нещо, което те интересува, така както си започнал с въпросите. Защото коментарът ти малко звучи като: "Нещо колата ми не пали. Знаеш ли какво и има?" И ти ще поискаш повече подробности (стартерът завърта ли изобщо, има ли гориво в резервоара, обезвъздушена ли е системата и т.н.), защото това не е достатъчно, или ще дадеш 2-3 предположения и ще оставиш приятеля си сам да провери кое е правилното.
Възможно е това, което си видял насън, да няма реална стойност. Но фактът, че си видял нещо, за което не си чувал досега (доколкото разбрах от въпроса ти), е обещаващ.

За да разследваш повече въпроса, ти трябва контрол над съня. Той не се получава с някакво умствено усилие, а с един непреклонен устрем на тялото, на цялата ти същност. Същият устрем ще ти трябва за да си спреш мисленето си. Например пробвай да "прочетеш" този текст, без да чуваш думите в главата си и без да ти изникват никакви картини и асоциации. Друг вариант е да слушаш реч (на език, който знаеш, разбира се), без да "разбираш" думите, а когато напреднеш много, може дори да забравиш факта, че това е глас на човек, а вместо това да чуваш само някаква какофония от звуци.
Както вече казах, за да правиш тези упражнения, се използва същият този устрем, който ти трябва, за да контролираш съня.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот ~RaGDolL~ » 15 Юни 2015, 10:47

не се опитвам да правя нещо просто се случва....

... опитвам , се да използвам момента когато съм буден за астрална проекция но не се случва .. само вибрирам


Аха, да. Иначе всичко си става натурално, не си се нагълтал с никакви нюейджърски идеи и то просто така си става, нали? Хах. :roll:

Сега аз лично нямам опит с астрални проекции. Никога не ме е зарибявала идеята, не съм намерила нужда да практикувам точно това, не знам много по въпроса и имам 0 опит, така че тук ще трябва да ти помогне някой друг. Мога само да дам скромен съвет - запознай се добре с процеса и метода. Бъди наясно с детайлите. Да тръгнеш да правиш астрални проекции без ясна идея какво точно се изисква от теб и как да го направиш... мисля че можеш да си довлечеш само ядове. И от тази страна на нещата (болест), и от другата (атака, от която няма да знаеш как да се защитиш).

За сънищата мога само да повторя това, което вече казах, но и мога да ти го обясня по-подробно. Дано ти е от помощ. Когато аз започнах да *сънувам*, нещата станаха много бързо, не се наложи точно да "уча" нищо, просто следвах определена прогресия. Стъпки, свикване. Мернах някъде из този форум информация че такова нещо съществува, казах си "смятай, и аз искам" и... нищо, почнах. Знам че при повечето хора не е точно така и си има упражнения и методи за улесняване на нещата, разтърси се малко. На мен никога не са ми трябвали, така че не съм много запозната. Чела съм че хората правят разни проверки, питат се дали са будни или не, вглеждат се в разни детайли за да определят доколко обстановката има общо с "реалния" свят. Водят дневници. Дневникът е добра идея. Никога не съм си водила. За мен е едно от тия неща, които знам че трбява да направя, и просто не ги правя. Като да спра да пуша например : ) Но е добра идея, започни да си водиш. С времето ще ти е по-лесно да забележиш мотиви в сънищата ти и ще можеш да откриваш разни значения, които преди са ти убягвали. Поне на теория. Както и да е. Независимо кой как стига до това, съм останала с впечатлението че процесът и стъпките вероятно са едни и същи.

1. Осъзнаваш че сънуваш (ти си тук, на тази стъпка): Тук се учиш да се "събуждаш" в съня без да се събуждаш наистина. Учиш се и да внимаваш в случващото се, да помниш, да забелязваш детайли и мотиви. Постарай се да задобрееш в това, преди да продължиш нататък. Постарай се да си стабилен в "събуждането" ти, да не се губиш в съня, да не губиш осъзнатост, да не се събуждаш наистина и да не предизвикваш скачане от сън в сън.

2. Контролираш съня: Ммм, или по-скоро манипулираш. Не претендирам че е вярно, но личното ми схващане е следното: контролираш действията си, контролираш мислите си, контролираш къде се намираш; манипулираш средата, можеш да искаш или отказваш неща от нея, можеш да си я пренаредиш и да се разхождаш свободно из нея, можеш да учиш неща от нея. Ще поясня. Ако ти се лети - летиш. Ако ти се диша под вода - дишаш. Ако ти се ходи някъде - отиваш. Ако искаш да разговаряш с някой участник в съня ти, можеш. Ако не искаш - също можеш. Можеш да се биеш, можеш и да бягаш. Това ти е контрола. Обаче ако ти трябва предмет, например оръжие - го изискваш (от средата) и то се появява. Ако примерно ти трябва вода или ти е горещо, или имаш нужда от подслон, или се чудиш за нещо в контекста на съня, имаш някакъв въпрос - ти се дава почти автоматично, само трябва да поискаш необходимото ти. Можеш да си поискаш каквото си искаш и да уточниш подробности и предназначения в какъвто детайл си искаш. Но не го създаваш, дава ти се. Това ти е манипулацията. Като усвоиш и двете, става весело.
Също можеш да си сложиш съня на пауза, да станеш да свършиш нещо (за малко) и да се върнеш и да си го продължиш. Можеш и да го превърташ, ама и двете са занимавки и не винаги ми се получаваха като хората. Също, освен че манипулираш сценария, в който те е пуснал сънят и си избираш какво искаш и как ще действаш, можеш направо да се "пуснеш" наново в друг сценарий на друго място, ако да кажем трябва да се пребориш с нещо и не успяваш или нещо те притеснява и не се чувстваш ок. Също можеш да си определиш как и къде ще те пусне, но това е по-сложно и идва по-нататък.

Опитваш се да стигнеш до тази стъпка, но още не си задобрял в първата. Дай си време да се почувстваш удобно и стабилно на първото стъпало, преди да скочиш към второто. Тук почва да става интересно - можеш да избереш дали да си на просто наблюдател, както в точка 1, и да гледаш как се развиват нещата. Но можеш и да се намесиш. Само че ако не си свикнал или се притесниш нещо, сънят ти може да те "изплюе" в друг сън и да започне ново сценарийче. Нищо, пак можеш да се включиш и да си действаш, но е леко объркващо и шашкащо в началото. Затова казвам да задобрееш на етапа, на който се намираш. Учиш се да забелязваш без да те забелязват. Учиш се да наблюдаваш без да нарушаваш сценария, който ти се представя. Учиш се да си спокоен и само да приемаш информацията и случващото се. Учиш се да не губиш концетрация - устремът, за който ти обясни eXPerience. "Свикваш" може би е по-правилния термин, или поне беше при мен. Ако се впуснеш в интерпретации и мисли (което ще те разконцентрира) може да си загубиш осъзнаването или ще се събудиш наистина, или ще те изплюе в нов сценарий, който може и да не е приятен и може да си забравил че е сън и че имаш избор. Поне това е моя опит.

3. Създаваш сънища - тук не мога да обясня много ясно как се случват нещата, но общо взето става следното: сънуваш си, осъзнаваш че сънуваш, след това започваш да се разхождаш и да правиш разни неща в рамките на сценария, в който те е "пуснал" сънят ти първоначално. Обаче в даден момент си казваш че искаш да преживееш определено нещо. Примерно да се видиш с някакъв човек за да отидете някъде заедно и да правите някви неща (хехе, сещай се, но не само ), можеш да се замислиш за предмет, който си загубил и искаш да намериш, може да имаш някакви определени въпроси за реалността и примерно науката (като Менделеев или Тесла, въпреки че неговото май не е баш същото). Решаваш какво ти се прави и се изплюваш сам от настоящия сценарии, вкарвайки се в нова обстановка, създадена (от средата, базирайки се на нуждата, желанието и подробностите, които си уточнил) така че да ти е най-благоприятна за задачата, която си си поставил. Същото може да се направи и "отвън", решавайки какво искаш да сънуваш и какво те интересува още преди да си легнеш. Само че намирам този метод за по-труден от "вътрешния".

4. ???

Не знам дали има следващо стъпало, загубих способността да правя тия неща преди доста години. Само искам да подчертая, че когато се развивах в областта, нямаше болка или напрежение никъде по тялото ми. Нищо никъде не ме е пронизвало и не помня да съм усещала вибрации от никакъв тип. Знам ли, може просто да не съм обърнала внимание и да не съм се "ослушвала" както трябва.

Но от моя гледна точка, нещата просто си се случиха, след това спряха да се случват. Даже не знам защо точно. Имам си разни теорийки. Ако някой с повече опит и по-конкретни знания от моите иска да удари едно рамо, ще споделя какво стана и ще се радвам ако може да ми потвърди или отхвърли теориите. От тогава до ден днешен дори не си спомням сънищата си. Минаха нещо от порядъка на 6-7 години. Понякога (рядко) се събуждам с "ехо" от сън и знам че съм сънувала нещо важно, значимо или поне интересно, но не мога посмъртно да си го спомня.

Наскоро имах странно ехо, усещах "тежестта" (не точно, не мога да го опиша. бил е там, след това го нямаше и беше все едно ръката ми си има нейно ехо от съня) от меч в ръката си, усещах галопа на коня, който бях яздила, усещах ехото от емоциите в съня ми, след това в реалния свят намерих случайно разни неща които ми демонстрираха че нито те, нито сънят са случайни. И, както винаги през последните години, посмъртно не мога да си спомня детайлите, не мога да си спомня цялата история, нищо. Просто разни разпокъсани спомени и остатъчни усещания. Тегаво и фрустриращо е меко казано. sad11
Аватар
~RaGDolL~
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 19 Фев 2007, 19:55

Мнениеот eXPerience » 18 Юни 2015, 19:57

Втора точка - контрол над съня - всъщност е част от първа. Създаването на сънища всъщност е смяна, а следващата стъпка е точно т. нар. астрална проекция.

Колкото повече енергия притежава човек към момента на сънуване, толкова сънят е по-подреден, стабилен и ясен, а в още по-добрите случаи - има осъзнато сънуване. И обратното - колкото по-малко е енергията, толкова по-тъпи и несвързани са елементите (например сънуваш, че караш колело, а в следващия момент то е малка играчка и я буташ с ръка), докато накрая сънищата съвсем изчезнат.
Енергията зависи от... всичко. Като се започне от началната налична енергия (някои хора са вродено по-енергични от други), премине се през общото физическо състояние (тонус на тялото, дали си болен, какво си ял, дали си спал - затова обикновено човек сънува повече и по-ясно, когато наближи време да става) и емоционалните обременености (неприятни спомени, притеснения за бъдещето, проблеми с хората около теб), и се стигне до секса и наличието на деца.

Последните две имат голям ефект, но пък се коментират възможно най-малко и изключително малко на брой автори са писали по въпроса (от всички налични автори по всички религиозни и магически въпроси) - броят се на пръстите на ръцете.
Всеки знае, че мъжете губят много енергия по време на самия сексуален акт, но това далеч не е всичко. Човек изгубва нещо вътрешно и когато му се роди дете.
Друго енергийно явление е, че когато мъж и жена правят секс дори и само веднъж, между тях остава енергийна връзка, която отнема енергия от жената и я предоставя на мъжа. При мъжете това, което може да отслаби имунната им система, са многобройните сексуални актове за кратък период от време, а при жените - многобройните партньори. Най-фрапиращият случай, за който съм чувал, е за 30 годишна жена, която нямала менструация от 1-2 години (без никаква здравословна причина). Тъжна ситуация за въпросната жена, защото за нея няма изгледи да има собствено дете (освен с чужда яйцеклетка). Някои хора пък стигат дотам да твърдят, че енергийни бащи на дадено бебе са всички мъже, с които жената е спала до момента на зачеване на бебето.
Върху последното нямам наблюдения (и не ми звучи много правдоподобно). Но с времето намирам информация и размисли по тези въпроси даже и от хора, които са атеисти и скептици по всякакви магьоснически теми. Затова преди време се бях захванал да разуча тази тема за енергийната връзка между мъжа и жената. И заразпитвах познати и приятелки. Тези момичета, които към момента не бяха спали с никого, имаха нормален брой сънища и се чувстваха добре. Натрупалите повече бройки се чувстваха отпаднали, "не както преди време" и по-мързеливи. Но най-тежък беше случаят с едно момиче, което макар и да беше спала с трима в живота си дотогава (поне трима, тъй като имайки настоящ приятел, адресираше този въпрос с "предишните ми"), беше изключително изтощено. Веднъж беше се разболяла от някаква настинка или лек грип. Нямах възможност да общувам с нея известно време и след като я потърсих след месец, тя все още беше болна от същата настинка! На въпроса за сънищата, ми изтърси "аз не сънувам".

Не очаквам някой мъж да разбере женската гледна точка за секса. Аз самият също не мога да си я представя много добре и говоря от косвени наблюдения. Цялата тази тема съм я намирал спомената само от 2-3 автори. Информацията е различна и понякога противоречива, но поне имаме някаква отправна точка, а не пълна липса на информация. От друга страна заради все по-големия разврат, който цари в съвременните страни, хората започнаха да се усещат.

В крайна сметка нека да вземем за пример едно обикновено, физически здраво дете. То никога не е правило секс (и съответно няма свои деца), не е обременено от тежки мисли, няма емоционални конфликти от миналото, няма тревоги и амбиции за бъдещето (желанието да стане полицай е просто прищявка). Нощите на такова дете са изпълнени с осъзнати сънища, астрални проекции или пък някакви други неща, които биха били определени като психическо заболяване при възрастен човек. Аз например като малък, без да осъзнавам какво точно правя, обичах да се втренчвам и така да спирам мислите си. Доколкото знам, това е симптом на аутизъм, но аз го правех не защото мозъкът ми е блокирал или нещо от сорта, а защото така си спирах мислите и това ме караше да се чувствам добре. И го правех толкова продължително, че картината пред погледа ми потъмняваше и достигах момент, в който не виждах нищо пред себе си. Не знам какво точно би последвало след това, но ми трябваха години дори частично да възстановя тази си детска способност.
Нали всеки повтаря как иска отново да бъде дете? Спирането на мислите и "неправенето" са основата за възвръщането на това състояние.

Ragdoll, ти щом нямаш сънища, значи си много слаба. Може и да не го съзнаваш, както повечето хора. Можеш да повишиш енергията си чрез рекапитулация, която е описана в "The Sorcerer's Crossing" от Taisha Abelar (а и на много други места в интернет).
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот ~RaGDolL~ » 18 Юни 2015, 22:53

eXPerience, засичаме се пак. Радвам се, че има някой, на който му се пише :)

Относно първата и втората ми точки - какво да ти кажа, на мен така са ми подредени нещата в главата. Много хора, с които съм разговаряла, знаят че сънуват, усещат всичко нормално, но не могат да се намесят. Помнят си сънищата в детайл, помнят емоциите и всичко останало, осъзнават че сънуват докато го правят, но просто не могат да контролират нищо. Аз бях така известно време в началото, само наблюдавах. След това другите неща си дойдоха на мястото. Астралната проекция - имаш предвид точка 4? Хмм, не знам, май ни се разминават схващанията тук. Виждам ги като различни неща. Обясни ми. Смяната - да де, ама го има момента с решаването къде ще идеш. Виждам разлика между това средата да те хвърли където си иска и да те хвърли където ти искаш.

Много интересни точки повдигаш за секса и енергията. Намира ми се тук една книжка на Ошо относно секса - "From Sex to Superconsciousness". Седи си на харда ми от месеци, бях забравила за нея, мерси че ме подсети! Не знам какво представлява работата на Ошо, само съм чувала името и знам че е гуру, ама съм до там. Ще прочета книгата и ще видим.

Колкото до мен - хахах, след всичките ми писания за етапите, през които съм минала и фактът, че всичко се случи съвсем спонтанно и натурално, само от едното "и аз искам", ме питаш дали пък не съм като "повечето хора" и не си давам сметка, че непомненето на сънища е проблем. За добро или зло, рядко се случва да съм част от групата на "повечето хора" в който и да е аспект от живота ми. Сега за слабостта - без да навлизам в подробности, ще ти кажа какво ми се случи по времето, когато си загубих способността да сънувам осъзнато (със всичките му точки и атрибути), и след това:

- 1ви цикъл,директно след това кисти и спря да ми идва, което доведе до взимане на противозачатъчни на 13. Пия ги до ден днешен, просто не ми идва като ги спра.
- загуба на девственост, цистит
- старт на тежка клинична депресия, тогава за първи път почнаха да ми се губят някои сънища, не бяха толкова "ярки" и не бяха толкова много
- поява на тревожност барабар с депресията + силно желание просто да се самоубия. Седмици, месеци, години. Тук сънищата вече ги нямаше.
- изнасилване. Загуба на всякакво желание за секс като резултат, сериозна травма, ужасна болка като се опитвах да правя секс, още депресия. Тук още не сме излезли от 14тата ми година.
-още проблеми с репродуктивната система
- редуващи се епизоди на дълбока депресия и сравнителна нормалност
- на 17, започване на антидепресанти, щото пак щях да умирам, гадни кошмари, тях си ги помнех
- заминах в чужбина на 17, "стресиращо" е меко казано.
-върнах се в БГ след като завърших средно, уж за хубаво
-ужасна идея, последваха депресия, нервен срив, психоза за около половин година без лекарства.
- сега съм на почти 22. Ок съм, но за сметка на това усещам разни присъствия около себе си (недоброжелателни), разни тегави неща ми говорят в главата, понякога ми се бъркат из емоциите, наскоро за момент спрях да си усещам цялото тяло - почна от ръцете и в крайна сметка всичко ми се струваше "чуждо", движех се като робот.

Подчертавам, че въпреки историята ми на психически болести, всъщност не съм луда. Дали осъзнавам че съм слаба? Хехехе, не, супер съм. Репродуктивната ми система не работи отсамосебе си от години. Не мога да правя секс от години. "Чувам"/"виждам"/усещам неща и не мога да си спра. Бях така като дете, но успешно си внушавах че съм си го представяла допреди няколко месеца. Сънищата всъщност се връщат в последните няколко седмици, просто адски бавно - само остатъчни бледи спомени и общи идеи за това какъв е бил главният сюжет. Та. Общо взето се чувствам осакатена през повечето време на всички възможни нива. Дали осъзнавам, че съм слаба? Може и да ми е минавало през акъла :wink: Благодаря ти за идеята и препоръчаната книга! Може да е полезна и на автора на темата, ако още чете. Ей сега ще се разтърся из нета да видя за какво става дума. Ако искаш да споделиш мнение и идеи за конкретната ми ситуация - заповядай.
Аватар
~RaGDolL~
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 19 Фев 2007, 19:55

Мнениеот StealthMG » 19 Юни 2015, 11:15

Още от момента, в който си се осъзнала в съня си вече си в състояние на Астрална проекция. Ти поне си помниш сънищата, аз толкова рядко ги помня, че си е цяло събитие, като се случи дори отчасти да си спомня :mrgreen: . За сметка на това, понякога когато съм се отзовавал с някой в негов сън се е случвало той да започне с описанието на съня, а аз да довърша или да добавя детайли, които той е потвърждава; че ги е имало. В книгите на Робърт Монро може да намериш доста информация относно Астралните му преживявания и съответно оттам да почерпиш опит и идеи за нещата, както и възможни начини и пътища на реализирането им.
Колкото до секса - има начини да си преодолееш тая бариера/блокаж. Може да потърсиш помощ от астралните същности да ти помогнат с регулирането ти на тея емоции и да ти помогнат да отстраниш блокажите. Може в прибавка да опиташ и някой други техники (сексуална магия Нек вариант). Визирам някой от 50-те, ако искаш да пробваш с тях.
И не се притеснявай от клишетата с които ни обсипват, то май почти всички, които сме тръгнали по пътя на окултизма и магията сме за психиатри и специализирани заведения по преценка на "съвременната ни медицина". :mrgreen: Ако искаш повече инфо пиши на лични.
Аватар
StealthMG
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 35
Регистриран на: 29 Окт 2014, 12:44

Мнениеот eXPerience » 22 Юни 2015, 23:36

Както и да го си правиш сметката, с такъв емоционален багаж няма да напреднеш много. Трябва да го изчистиш.
Мисля, че към момента най-известният наш съвременник по практиките със сексуалната енергия е Mantak Chia - има цели гигабайти с видео и книги в Интернет. Но неговите практики са по-скоро за здраве, отколкото за Сила. Няма да публикувам конкретни линкове, защото някои от книгите му са графично по-подробни от учебник по биология.

Явно с право не ми харесва изразът "астрална проекция" - всеки разбира различно нещо. Това, което аз имах предвид, е познатото до баналност "да видиш спящото си тяло отстрани". Има цели книги, посветени на тази работа, но това е само една от стъпките/вратите/препятствията (и стъпките ги има навсякъде в Интернет по форумите, специализирани в областта на осъзнатото сънуване). Първи ги предоставя на публичното пространство Карлос Кастанеда и оттам идеите му плъзват по цял свят - възникват преки последователи на Кастанеда, практикуващи Тенсегрити, Хакери на сънища, или пък разни неучастващи в конкретни групи, като Алексей Ксендзюк, но също така възникват и всякакви групи с измислени от тях религии и учения. Не знам ти твоите стъпки откъде си ги намерила, но реалните стъпки/врати/препятствия са известни до баналност. Ще опиша съвсем накратко, а ти си преразгледай източниците на информация.
Първото препятствие е да се научиш да се осъзнаваш насън и целта е очевидна - да се научиш да контролираш съня. Това не са две отделни стъпки, както ти си мислиш. Дори и да не си осъзната насън, пак можеш да го контролираш, но пък ако все още не можеш да контролираш, няма как да се научиш, без да си осъзната и да се упражняваш преднамерено. Ти вече сама си се убедила в това от своите преживявания - първо само си наблюдавала, а после си започнала да участваш.
Второто препятствие е да сменяш сънищата, без да се събуждаш. Тъй като повечето сънища са безполезни (освен може би за някой психолог, който иска да направи анализ), трябва да можеш да ги подменяш, без да се събуждаш. Идеята на това упражнение е да можеш да посещаваш други "светове", които са реални, но не се намират в нашата Вселена. Може би ти звучи абсурдно, но като се замислиш наистина е подобно на "астрална проекция". Не е лошо да се разглежда така. Разликата между тези светове и обикновените сънища е същата, или дори по-голяма от разликата между обикновените сънища и будно състояние. Няма как по друг начин да се опише. Тук е уловката на цялата работа - някой трябва да те "заведе" до такъв свят, някое Неорганично същество. Не знам какво най-много можеш да постигнеш, ако не се справиш с тази стъпка, но мисля, че най-много можеш да се надяваш на контрол над съня, и може би да сънуваш подобен сън като на някой приятел. И толкова.
Третото препятствие е да се видиш отстрани, докато спиш. Когато това се случи (и наистина установиш, че наблюдаваш себе си), се разпада представата ти за това, което наричаш "Аз". За пръв път успяваш да установиш, че съзнанието ти е извън тялото. Няма го и обичайният начин на мислене. Чувството е все едно човек е умрял и се гледа отстрани. Затова ако имаш емоционален багаж и не можеш да се контролираш, е доста стресиращо. Обикновено децата стигат до стъпка две, в редки случаи до три.
Четвъртото препятствие е да имаш общ сън с друг човек. Не да сънувате едно и също, а да имате общ сън - има разлика. Както може би се сещаш, тук вече се очаква да потърсиш някой магьосник, а оттам нататък той ще ти каже какво да правиш. Не че това е някаква свръх поверителна информация, а просто не съм ги минал все още и казаното от мен ще бъде обикновено папагалстване. Освен това петото изобщо няма да се хареса на "здравомислещите".

Ако се захванеш сериозно с цялата тази работа (и съответно тя е за теб), нещата ще ти се наредят така, че намериш каквото и когото ти трябва.
Питаш каква е разликата между това ти да направиш тези неща и да ти се случат от сами. Същата е като да се учиш да караш кола и да се возиш в нея. Ако не можеш да шофираш, а се возиш в кола, шофирана от мен например, колата ще се движи натам, накъдето аз искам, което няма да те устройва винаги. И не забравяй, че в даден момент аз може да реша да сляза от колата и да те оставя. Тогава ще разбереш, че изобщо не знаеш какво да правиш оттук нататък, защото досега не си правила нищо.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот ~RaGDolL~ » 23 Юни 2015, 10:12

Искам да отговоря , обаче далеч не съм на кеф в момента. Затова ако нещо по-долу ти прозвучи грубо, eXPerience, извинявай отсега.

Първо - относно стъпките, които посочих и "източниците", които смяташ че трябва да преразгледам. Няма такива - всичко, което описах е процеса, през който минах и личната ми интерпретация. Не съм чела нито Кастанеда, нито взаимстваната от неговите писания информация, която циркулира навсякъде.

не се наложи точно да "уча" нищо, просто следвах определена прогресия.


Тва го казах съвсем ясно и буквално - не съм учила нищо отникъде. Прогресията не съм я учила, чела, развивала, създавала или провокирала аз. Просто се случи и бях там, следвайки я. Опитах се да я опиша. Ако ти е в разрез със схващанията - прощавай, аз просто споделям какво ми се случи и не съм предендирала друго. Последните годинки ню ейджа взе да навлиза по-стабилно и съм засичала разни статийки, където нещата ми се сториха подобни, та затова казах:

Независимо кой как стига до това, съм останала с впечатлението че процесът и стъпките вероятно са едни и същи.


Нямам нищо против източниците, които изглежда смяташ за легитимни извори на информация и напътствия (Кастанеда и учениците му например). Напротив. От години искам да се запозная с тях, някъде в близкото бъдеще ще да е. Просто винаги обстоятелствата са ме бутали в други посоки. Като си из болниците и психиатърските кабинети с години, забравяш че и ти можеш да буташ обстоятелствата. Просто тая идея ти е на светлинни години от реалността и си на практика безпомощен.

Астралната проекция - май наистина всеки разбира каквото си иска. По този въпрос идеите ни май съвпадат:

"да видиш спящото си тяло отстрани"


И оттам тръгваш да пътуваш, да те водят и който каквото е описал из източниците ти или самият ти си преживявал. Тва съм го чела по-малко и от сънуването. Не намирах причина да чета за сънуването - нещата си ставанаха така или иначе, щото исках и можех (поне докато бях здрава). А да чета за проекции не намерих желание.

Само не мога да схвана нещо. При положение че многократно съм казала че споделям само собствения ми опит (и търся помощ, не съм се върнала тук за шоуто), при положение че не претендирам за никаква точност или авторитет и подчертах, че нещата са се случили отсамосебе си, щото реших че "и аз искам", би трябвало да ти стане ясно че просто се мъча буквално да споделя ограничения си опит и да науча нещо. И го споделям, щото на авторът на темата като гледам няма да седне да си потърси информацията като хората, та просто исках да му кажа малко от малко какво да очаква поне от сънищата.

Обясних какво ми се е случило, обясних как спрях да си контролирам сънищата и основните събития от онова време. Казах че търся помощ, май на две или три места. Нещо аз ли не се изразявам достатъчно ясно, или ти просто сметна за подходящо да ми говориш все едно съм решила да се правя на най-голямата и съм седнала да разпространявам някви изпапагалствани и зле осъзнати идеи? Оценявам информацията, която споделяш, и авторите, към които ме насочваш, но не и тона.
Аватар
~RaGDolL~
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 19 Фев 2007, 19:55

Мнениеот eXPerience » 25 Юни 2015, 17:31

Всъщност ето тук споменаваш, че си чела нещо по въпроса:

~RaGDolL~ написа:Чела съм че хората правят разни проверки, питат се дали са будни или не, вглеждат се в разни детайли за да определят доколко обстановката има общо с "реалния" свят. Водят дневници.


Ясно е, че пишеш от опит, но фактът, че не знаеш какво следва след смяната на сънища (дори и да не си го преживяла), означава, че каквото и да си чела по въпроса, то е непълно - това се опитвах да ти кажа. Има хора, които считат осъзнатото сънуване само за някакво психологическо упражнение. Не че методите им да постигнат желаното са грешни, но както казах - това не е всичко.

И трябва да се отучиш да се засягаш толкова лесно, особено когато няма повод за това. Това не ти го казвам, за да се обидиш съвсем, а защото от такива малки неща се губи енергията, която ти трябва, за да се осъзнаеш насън.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот ~RaGDolL~ » 30 Юни 2015, 07:27

eXPerience написа:
Всъщност ето тук споменаваш, че си чела нещо по въпроса:

~RaGDolL~ написа:Чела съм че хората правят разни проверки, питат се дали са будни или не, вглеждат се в разни детайли за да определят доколко обстановката има общо с "реалния" свят. Водят дневници.


Да, а всъщност го споменавам и тук:

Последните годинки ню ейджа взе да навлиза по-стабилно и съм засичала разни статийки...


Става въпрос за няколко години по-късно. Иначе за засягането - прав си, трябва да се избягва. Но не си ме засегнал ти, аз затова си казах че не съм на кеф и ти се извиних предварително. icon_flowerface

За непълната информация - да, на мен самият ми опит е непълен, нали затова мрънкам, хаха. Точно започвах да се чувствам по-сигурна и да се забавлявам, и се усетих че сънищата ми стават "по-бледи", не са толкова "истински", регресирах към обикновени неосъзнати сънища и след това започнах като цяло да не помня какво сънувам, просто все едно не съм сънувала изобщо през нощта. Мисля да отделя време и да се запозная най-накрая с творчеството на Кастанеда. Най-много да ми е полезно, а най-малко - интересно.
Аватар
~RaGDolL~
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 19 Фев 2007, 19:55


Назад към Сънища

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта