Хмм

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Lustre4108 » 07 Дек 2015, 19:07

Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 190
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот Wizard » 02 Яну 2016, 15:49

Ще действаме пак в нелегалност... 8)
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Lustre4108 » 02 Яну 2016, 21:44

Това едва ли ще се разпростре по-нататък от Таджикистан или други страни(мнозина от които изостанали). И все пак, има над какво да се замислим. Магията е нещо, което следва да се върши тайно, скрито и да не се тръби и шуми наоколо. Някога преследванията, а днес неодобрението на обществото е нещо, което сякаш действа по-скоро в полза на магьосниците, отколкото в тяхна вреда. Унивесално правило е, че магическата сила се концентрира в мълчание, а не в дърдорене. Ако ще се обучават хора, добре е това да не се вижда от външни наблюдатели - повече от ясно е, че цялата работа ще бъде прецакана. Аз лично съм познавал и срещал хора с невероятни способности, но повечето от тях предпочитат да мълчат и да не се легитимират. Онези, които го правят и публично заявяват с какво се занимават, ако оставим настрана глупавите страхове от неодобрение, презрение от социума и т.н., то те се излагат на опасност. Знаем, как завършиха живота си Ванга и Вяра Кочовска. И двете бяха много силни жени(както като дух, така и като магическа сила) и двете бяха пречупени накрая. И двете бяха признати и обичани от хората, но... Вяра Кочовска се превърна в една психическа и физическа развалина, а Ванга мина преживе през какво ли не, а сега знаем как й ядат кокалите някои. Такава беше и съдбата на много мои познати, добили известност и легитимирали се публично(извън Интернет средите). А определено заниманията с магия биха ти спечелили слава- най-често лоша, но да, все пак е слава, която може да е по-голяма от тази на звездите в музиката и киното. Знаем, как тя убива последните. Същото прави и с магическите хора. Някога имах ментор(в началото на заниманията ми), който непрестанно ми повтаряше: "Млъквай! Не говори какво ще правиш дори на мен. И въобще не се обаждай пред никого. Ако възнамеряваш да се разкриваш, кажи, да те убия навреме- защото ще е по-добре за теб, отколкото да се самоубиеш по този начин".
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 190
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот eXPerience » 24 Яну 2016, 03:39

Е, как така ще забранят Магията? Много по-ефикасно се оказва да я отричат и осмиват.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lustre4108 » 24 Яну 2016, 14:15

Ефективно да се осмива и отрича е полезно в какъв контекст?

Ако е с цел да се спре разпространението на подобни практики то отричането и осмиването е помогнало те да се засилят. Например глупостите на Джеймс Фрейзър в неговата "Златна клонка" са съдействали за появата на хиляди секти, култове и прочие движения, а той е искал именно да ги разобличи и унищожи. При все че има куп научни доказателства за съществуването на екстрасенски възприятия, телепатия и прочие, скептиците продължават да си отварят устите и резултатът беше отново тъкмо обратното. Анкети и проучвания доказват, че хората по света масово се интересуват от екстрасензорика, езотерика, окултизъм и пр. Пикът достига в скандинавските страни, САЩ и други места по света. Когато нещо се подтиска и осмива или пък се преследва отрито, то избуява с още по-голяма сила- факт, доказан и от психологията, както и биологията.

И все пак, популярният окултизъм изглежда е към своя залез. Но не защото е подтискан или осмиван. Условията днес да се занимаваш и да се развиваш в тая насока са повече от идеални. Само че, популярните парадигми бяха от една страна отровени от самите им последователи(например вижте как Уика беше отровена от дебилни автори като Силвър Рейвънулф). От друга, защото 90% да не кажа всички от тях вече принадлежат на миналото и са износени, изчерпани. Има хора на които помагат тия неща, но това, което съм забелязал е, че това са хора, които са изостанали някак в развитието си. Прави отвратително впечатление, че днес към известните, особено от шумно рекламиращите се парадигми прибягват хора, които или не ги бива да се справят с живота или по-лошо: хора с ментални увреждания, които търсят лечение в тях, защото само там го намират.

Нужна е нова парадигма, която да произтича от духовно/психично ниво, по-високо от това, на което се намира обществото в момента. Сигурен съм ,че някои хора са го намерили това ниво за себе си, но няма да си направят труда да споделят с другите, особено от добро сърце!!!Така, че, това си остава задача на всеки един практикуващ...
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 190
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот eXPerience » 25 Яну 2016, 01:36

Lustre4108 написа:Ефективно да се осмива и отрича е полезно в какъв контекст?


С цел да се намали разпространението.

Ганди нали е казал: "Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш." Е, в някои случаи може да има и стъпка назад. Тези, които се опитват да опровергават, са на степен "осмиване". Забраняването чрез закон вече е борба. Чудя се дали в Таджикистан няма още по-голямо избуяване, което обаче остава под радара.

Като цяло, всичко, което не може да се контролира и дава на човека някаква алтернатива на "от 9 до 5" дневния режим, бива отблъсквано по някакъв начин. Виждал съм практикуващ да говори относно една Източна магическа система "Знам какво искам от живота. Искам да правя това." Е как така? Ако всеки каже така, кой ще се занимава да бачка, да се блъска, да гради кариери и всичко това, за да храни някакви на върха? Освен това те няма да могат да се месят. На мен не ми трябва разрешението на някакви безполезни идиоти, за да направя магия, а това не им е изгодно. Ако всеки може сам да се справя с живота, какво ще правят безполезните? Кой ще поддържа тази огромна бюрократична машина? Съвременното общество е така изградено, че масовото използване на магия би довело до анархия (за разлика от много далечното минало, когато тя е била част от всичко). Държавата трябва да предоставя някаква сигурност, дори и да е фалшива такава. Да знаеш, че съседът ти може когато му скимне да ти направи нещо зловредно и никой няма да може да докаже това, би подкопало тази идея за сигурност. В един свят, в който всеки може да прави магии, на никого не биха му трябвали съдилища, доказателства за това или онова, разрешения и т.н. Всеки би се стремял да решава проблемите си собственоръчно. Контролът над масите би намалял драстично.

Допускат се някои парадигми, разбира се. Това са някакви безобидни или такива, които изискват вяра, следователно също заробват по някакъв начин. Един лечител или радиестезиолог не представлява особена опасност. Съмнявам се обаче, че призоваването на разни същности, например, ще бъде прието от масата с широко отворени обятия в скоро време. Всичко, което подкопава тази фалшива сигурност, бива заклеймено.

Не че аз съм някакъв анархист. Но премълчаването на фактите е една от причините да има заблудени, психично болни и т.н. в окултните среди.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lustre4108 » 26 Яну 2016, 18:14

Няма как да стане това, всеки да се занимава с магия. Първо, магията винаги е била и ще бъде въпрос на дарба, дарба, която НЕ ВСЕКИ има. И няма нищо лошо в това. Аз също бих искал да мога да пея или да свиря на някой музикален инструмент, или пък да рисувам. Искам, ама не става. Така е- всеки си има своя талант в нещо и трябва да го развива, а не да гледа в чинията на другия. Лично аз смятам че имам успехи в магията и не се чувствам като нещо по-велико от останалите. Както казах, всеки с дарбите си.

Една от критиките към Мистър Кроули, която бих отправил е, че магията не е и няма да бъде за всеки. Мисля, че тази заблуда, че всеки може и трябва да се занимава с нея е...ясно е до какво е довела. Но не е казано, че и такива като него, макар и силни в магията, са нямали своите огромни заблуди, де.

Та да не се отплесвам - аз лично нямам притеснения за това, че всеки би се хванал с магия. Осмиването или преследването е в полза на практикуващите( а според някои, точно най-големите асове в магията са предприемали гонения срещу по-дребните риби в магията, де). Магията трябва да се върши в мълчание, тайна, а не да приказвва глупакът какво прави и така не само да разсее натрупаната сила, ами и да привлече и внимание, което да навреди на операцията му.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 190
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот Lustre4108 » 26 Яну 2016, 18:26

Причината да има психично болни в окултните среди не е от премълчаването на нещо си, а от съвсем друго. По-скоро е обратното: хората с психични разстройства инстинктивно търсят магията по причини, които те не осъзнават(това твърдят и научните изследвания, занимаващи се с въпроса дали т.нар. "сензационни интереси' отключват заболяване или не). Отговорът защо е всичко това може да се намери в естеството на магията, в т.нар. трансперсонална психология и най-накрая: психиатрията. Факт е, че повечето шизофреници или шизоиди не са имали интерес към окултното преди да настъпи заболяването им. Това се случва или когато проблемът им се активира и действа все още латентно или след като заболяването настъпи.

А кой още има голям интерес към магията(вкл и здрав интерес към това, за разлика от патологичния)? Да започнем с децата. Също така - великите умове(сума ти учени и хора на изкуството). След това - диваците и примитивните хора. И най-накрая тук ще сложа психопати, психично болни и хора с огромни личностнови дефицити, хора, които изостават някак от общото развитие и се чувстват някак подтиснати от силата на мнозинството(90% от индивидите поклонници на т.нар Ляв Път0. Можеш ли сам да видиш какво ги обединява тия 4 групи? Детето расте и психиката му е неизградена, то тепърва трупа. Същото важи и за дивакът. Същото важи и за онези, които са направили големи пробиви в науката и технологията(така са от Нютон до Тесла и Джак Парсонс). И в това се състои разковничето на цялата мистерия - една от функциите на магията е да те изгражда вътрешно. Някои тепърва имат да се развиват(деца и примитивни хора), други надграждат(учени и хора на изкуството). А психично болните са преживели вътрешен срив и правят опити да си наваксат изгубеното(досущ както един компютър, след като му се срине операционната система, включва разни програми за вътрешно новоизграждане). Това последното дори го пише в разни учебници по психиатрия- актовете на чудатост при шизофреници не са проява на самото заболяване(никой психиатър няма да каже, че магическото мислене е патологично само по себе си!), а опит за напасване, за приспособяване на това, което е останало от личността, която се е сринала преди това...

Между другото, забелязал съм, че хората, които не заболяват психически днес и които се занимават активно с магия, често се занимават и с някаква форма на изкуство и успяват и там. Има и рисърчове, че в някои случаи такива хора(вярващи в пси-способности и пр) занимаващи се с наука, имат и по-добри успехи в академичната дейност(според други е обратното и т.н.). Темата ми е интересна на мен лично, но от всичко това става ясно: важно е заниманията да дадат някакъв плод, да се изявят в някаква творческа дейност. В противен случай, трупането на заряд от магически практики, без да се пренасочи в нещо градивно, ще доведе до куп проблеми, като физическа смърт, болест или психоза са най-малките!
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 190
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот eXPerience » 27 Яну 2016, 04:02

Разбира се, че не всеки може, но всеки ще иска. Както беше казал един по телевизията, "Работодателят би искал, ако можеш, да работиш 24/7". Ако човек тръгне по път на магическо развитие, той ще има цели, различни от това да бачка по цял ден, за да развива кариера. В не много далечното минало висшето образование не е било задължително, за да си намери човек сравнително хубава работа. Съответно е било по-скъпо и недостъпно. В днешно време има прекалено много сложни професии, които изискват специална подготовка. Отговорът? Висшето образование е по-достъпно, но вече и почти навсякъде задължително.

Обществото дава само най-необходимото, за да може човек да допринася обратно колкото може повече. Това еднообразие създава фалшиво чувство за уют, все хората едно ще живеят вечно. Те знаят с ума си, че не е така, разбира се, но същевременно се правят, че не знаят. Всяка промяна в тази система бива отхвърлена, защото иначе може да се окаже, че системата не е съвършена, а никой не иска да знае, че е живял живота си грешно. Чувал съм жена да казва: "Като по-млада се занимавах да имам кариера. И защо? Ако не бях го направила, сега детето ми щеше да е вече голямо." И всичко това не е заради някаква обща конспиративна схема, а просто защото хората са такива. Обикновено осъзнават късно, че са похабили живота си. Магията дава една по-реална цел, защото човек работи върху себе си, а не върху одобрението на другите. Аз затова не очаквам някога официалната наука да излезе с изявление как е доказала, че магическите практики работят. Най-малкото, едва ли ще се случи по наше време.

Въпросът за психопатите е много относителен. Като цяло не съм напълно запознат с темата, но има един хубав автор - Kevin Dutton, който се занимава с това. От неговите теории човек научава, че всъщност в много ситуации психопатите се справят неизмеримо по-добре от другите хора. Магията не е изключение. Има такива, които са готови умишлено да се променят в тази посока (което за някои е възможно), за да се сдобият с повече Сила.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lustre4108 » 27 Яну 2016, 08:00

Тая история със противопоставянето на "истинска същност-система" нещо не ми харесва, но това си е мое мнение. Лично аз смятам, че може да съществуват и двете неща, а има шанс, ако се развиеш добре и магически, да започнеш ти да управляваш Системата, ако надскочиш нивото на развитие, на което се намира тя. Мисия трудна, но не невъзможна.Системата не е статична, тя е динамична и Хаосът е интегриран в нея. Всеизвестно е, че всякакви привидно анти-социални групи(мафии, анархисти и пр) са част от нея, защото тя не може без тях. Властите умишлено сами ги създават - точно както се случва със ставащото с бежанците. Всичко това е театър, нагласен от правителствата на ЕС, САЩ и арабските страни.

Нещо повече, смятам, че самата Система може да те тласне да се развиеш, защото от това ще зависи и нейната собствена съдба. Ако тя спре да го прави, означава да загине. Системата не е нещо наложено от някой си там, а тъкмо обратното- тя е сумарен вектор от нивата на развитие и волите на всички индивиди, които я съставляват, вкл и тези, наричащи себе си магьосници.

Като цяло, аз познавам сума ти успели магове и вещици, които са успели и в професиите си и в живота и в магията. Просто, едното върви с другото.

Що се касае до това да си психопат и да си магьосник...тук бих казал "надежда всяка тука оставете". Психичните болести са болести именно защото тези, които страдат от тях, нямат никакъв самоконтрол. А без него закъде в магията? По-лошо, в българския фолклор често това, което описват като прокълнат човек, всъщност описват психично болен- не повече, не по-малко. Действието на една черна магия е идентично с това на психически вирус.

Малко известен факт е, че в миналото дори и да си показвал някакви наклонности в областта на магията, ако не издържиш изпитанията, на които ще те подложат, не те примат нито в магически, нито в масонски орден. Последните включват да оцелееш в бурна река, да се оправиш в тъмна гора и въобще - днес на тях подлагат само професионалните войници по време на курсовете им за оцеляване. Ако магьосникът няма подобни способности, той няма да може да владее елементалните сили и ще стане тяхна жертва, положение, в което се намират "лудите". Това, което ние правим днес е далеч от истинско магическо развитие, уви...
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 190
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот eXPerience » 28 Яну 2016, 03:36

Ти смяташ, че двете неща могат да съществуват заедно (с което съм съгласен), но ти имаш гледната точка на човек, който се занимава с Магия. Ще го кажа по друг начин: Съществува ли на света човек, който вярва в Магията, но не се занимава с нея, като същевременно няма нищо против други да го правят (но не само защото са му приятели)? Сигурно има такова малцинство. Но мнозинството, или поради религиозни причини, или поради скептични, ще решат, че не си прав да имаш такива занимания, като това се пренася и на макрониво и съответно оказва своето влияние.

Иначе относно психопатите, нещата не стоят точно така.





Нормалното състояние на човека често парализира ума при вземане на важни решения. Затова хора с психопатски тенденции биха се справили с оцеляването в гора или река много по-добре от обикновения човек (приемайки, че двете страни имат едно и също ниво на опит в подобни ситуации). Ако един хирург изведнъж го обземе някаква емоция и се разтрепери на операционната маса, може да убие пациента. От друга страна, хирург, който извършва операцията със същото спокойствие, с което приготвя пържола за скара, би свършил работата много по-добре. Същото се отнася и за Магията. Като някои избират да се променят в тази посока само малко, а други - колкото се може, повече.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lustre4108 » 28 Яну 2016, 22:25

Проблемът не е в обществото и това, което се генерира като психо-влияние на макрониво(както го нарече). Проблемът е в когнитивния дисонанс. Но се надскача. Ако магьосникът не успее да го надскочи, трябва да си направи равносметка къде греши.

Правиш грубата грешка, като придаваш огромна сила на религиозните скотове и скептиците. Преди бях споделил тук как родителите ми(които са скептици и не се поддават на "такива работи") сънуваха неща от моите медитации, докато ги измислях и правих едновременно, а тези медитации бяха базирани на моя митология. Бях чел и за други бивши атеисти и скептици. Да си скептик е нещо относително - има доста магьосници, които също са! Например срещал съм такива индивиди, които са супер нагли - вярват в това, което правят, всичко друго е глупост. И това не е просто от префърцуненост и високомерие, те наистина нямат никаква връзка с архетипи и символи от "чужди" парадигми. Скептикът е скептик, докато не получи нещо като откровение-правилното за него откровение!

От друга страна, аз съм убеден, че повечето магически парадигми, особено популярните и "съвременните" са си изпяли песента. Някои от древните традиции, като Египет например и други(някои от древноевропейските) могат да се приспособят към съвремието и дори да го надскочат и така да се задържат на власт дълго време. Ако това се случи, устите на хиляди скептици и опоненти на магията ще се затворят. Все си мисля, че някои са си създали такива, ама не горят от желание да просветят човечеството по една или друга причина. А дотогава?

Съществували са и съществуват много други начини за да се избегне това противопоставяне. Единият начин е култивирането както на личната сила, така и на личната харизма. Един истински магьосник или шаман я има!

Има една операция, добре известна от церемониалната магия и известна като "Познание и разговор със Свещения Гений или Ангел Хранител", наричана още операция на Абрамелин. В шаманизма се говори за животно на силата, в някои приказки се говореше за феи-кръстници и джинове, затворени в лампи и извършващи най-различни желания. Ницше пък говореше за Свръхчовека. Имена много, но всъщност това е осъществяване на връзка с един твой утопичен Аз, лишен от недостатъци, постигнал съвършенство, всичко онова, което искаш да бъдеш, но не си и ще станеш в един безкрайно отдалечен период от време. Ти все се стремиш и все ставаш Гения, но никога не го достигаш. Не го бъркай с Висшия Аз на теософите(който е най-доброто от това, което си сега).Връзката с него ти дава и нужната защита и водачество, достъп до неизчерпаема енергия, освобождение от някои кофти задължения в магията и т.н. и т.н. и т.н.

Има го и т.нар. майнд контрол и НЛП. Владеенето на такива техники автоматично намалява влиянието на колективната енергия.

Абе...който търси, мисля, че намира.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 190
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот eXPerience » 06 Мар 2016, 01:04

Когнитивният дисонанс е моментът, когато индивидът трябва да разшири вътрешният си инвертар от разбирания (да премести събирателната си точка) или да се срине психически. А може и както ти го нарече.
Lustre4108 написа:Скептикът е скептик, докато не получи нещо като откровение-правилното за него откровение!


Обществото винаги прави всичко възможно да попречи на такова разширение. Така е устроено. Религиите са основани на това - дават фалшиво чувство за сигурност, което направо забива човек в една позиция. Но тъй като религиите са изгубили доста от силата си (и губят все повече и повече), имаме нов метод за задържане на тази хомеостаза. Това е възвеличаването на себе си и на собственото его. Социални мрежи, споделяне на ненужни подробности относно личния живот с другите, споделяне и защита на безполезни мнения, идеи и концепции (относно музика, футбол и т.н.) - все средства за пилеене на енергия. Много хубаво описание на цялата ситуация дава Алексей Ксендзюк в "Неведомия човек". Няма как да посоча конкретна глава, защото всъщност доста голяма част от книгата е подобно описание. В крайна сметка ако човек се хване да наблюдава другите достатъчно дълго, и сам би открил тези закономерности.

Веднъж разклатят ли се дадени прогнили разбирания, връщане назад няма, но околните все пак биха продължили да опитват. Основното е, че ако човек слуша мнозинството и искрено се интересува от тяхната позиция по магически въпроси, автоматично ще бъде увлечен от тях и няма да стигне далеч. Или както съм го чувал: "Ако магьосник иска да коментира с други магьосници, това е добре. Коментирането с останалите е загуба на време." Неслучайно толкова много хора, занимаващи се с "окултни", "мистични" и т.н. въпроси, в човешката история са ставали отшелници.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lustre4108 » 06 Мар 2016, 18:13

Обратното- пълна загуба на време е да коментира с други "колеги". Просто магьосническите среди не се различават много от тези на лекарите, адвокатите или някои други професионални гилдии: пълни са с интриги, отрова, взаимна омраза. Рядко може да се случи някои да имат късмета да създават магьоснически семейства, като някои традиционни вещери, семейство Чик и Табата Сисеро и пр. Една от причините да се разхождам из разни среди е, че си търсих такава половинка, но вече изгубих надежда, че това може да се случи. А пък "приятели"...с магьосническите приятели врагове не ти трябват.

Мисля, че това със демонизирането на социалните мрежи е прекалено. Има сериозни научни прогнози, че и те скоро ще западнат(30-40 години). Просто това възвеличаване за което говориш, уморява.

Иначе по въпроса за скептиците(било то религиозни, било то "рационалистични")...има начини да се справи човек с тях.Може би е тъпотия, че го пиша, но има един дърварски начин и той е...абе научих го от разни гангстерски филми. Човек, с опрян пистолет в главата няма къде да ходи и ако трябва, сдава убеждения и прочие. Ако магьосническите/окултистките среди имаха някакво елементарно единство, досега да са се справили с проблема. Създаване на нужната група, събрана нейде по тъмна доба, да реди над снимката над бележити 'скептици" разни чантове до степен не да увредят въпросната скептическа мишвн сериозно, но да им дадат нужния "енергиен' тупаник, би им снижил егата. Атака, която да трае до тогава, докато съответните индивиди не излязат и не обявят, че вярват в "паранормалното" и не го отричат, може да промени нещата. Удари двама-трима такива, пречупи волята им, пък да видим.

Причината такива типове като Джеймс Ранди, Стивън Новела и прочие да лаят като разгонени кучета е, че се чувстват неуязвими. Повечето окултисти от ню ейдж тип вярвайки в глупости от типа на троични закони, карми, закон за ненасилие, разни псевдовъзвишени химери в хипи стил, са по-безобидни от хлебарка. А на "черните" адепти не им пука. И с право!

Но както казах, това е глупаво, защото проблемът е в магесниците. Ако те имаха поне елементарно единство, поне такова, каквото е между циганите, друго щеше да е. Обществото не би ритало срещу тях. Но уви, лично аз вече се отказах да вярвам в приказки. Тия его въвличания, за които говориш, за в стотици пъти по-големи всред окултистите, отколкото при който и да е друг.

Не съм фен на Кастанедианските истории като теб, не че нещо, ама не са мой тип. Но пък какво ще кажеш точно за преместването на събирателната точка и пасианса на медичите? Защо просто не си "направиш" реалност, където тия неща да ги няма? Или да изгубят силата над теб?Замисли се, защо им обръщаш внимание.Аз викам, че е възможно. Имам малък опит със "създването на реалност", където потока те носи стремглаво към всичко, което би искал да се случи и няма ни скептици, ни религиозни фанатици, ни дявол.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 190
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот eXPerience » 24 Мар 2016, 20:14

Ранди и компания ще бъдат убедени много лесно, когато се окаже, че от стотици и хиляди години насам магьосниците имат отговори на въпроси, с които науката тепърва се сблъсква. Например тези статии, които изникнаха не много отдавна:
http://www.telegraph.co.uk/news/science ... ldren.html
Оригиналната статия: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... 3/abstract

Обърни внимание на твърдението, че предаването на наследствена информация става по негенетичен път. Магическо обяснение на това бива разяснено от една от сподвижничките на Кастанеда. При полов акт мъжкият оставя енергийни линии в утробата на женската, които могат да бъдат премахнати само ако женската не прави секс с никого в продължение на седем години (при хората) или направи рекапитулация. Но това не е всичко.

http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... laims.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... finds.html

Може би последната статия изглежда малко съмнителна, но добива смисъл в магически контекст. Едно от предназначенията на въпросните енергийни линии е да захранват мъжкия с енергия. Затова жени, които са спали с много мъже, не могат да се влюбят след това. Те нямат енергия за това, докато при мъжете няма такъв проблем.

Горното е само един от много примери. Магическите явления няма да изгубят сила над теб, ако ги игнорираш. Създаването на реалност може би върши работа при манипулиране на събитията, но аз искам отговори. Засега само методите на Кастанеда ми вършат тази работа. В книгите му могат да бъдат намерени последователни, ясно разграничими стъпки - Вратите на сънуването, към съвсем конкретна цел - отделянето на "двойника". Няма никакви неясни, двусмислени, абстрактни указания, за които не е ясно накъде водят, докъде са те довели, или пък идеята, че вече си стигнал там и уж се очаква правиш нещо, а в крайна сметка не правиш нищо.

А иначе за социалните мрежи, дадох ги само като пример. Друг пример, за които се сещам: Група хора А се извинява на група Б за нещо, което предците на А, умрели още преди деситилетия или повече, са направили на предците на Б. Връх на човешката формалност и идиотщина.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lustre4108 » 27 Мар 2016, 17:06

eXPerience написа:
Ранди и компания ще бъдат убедени много лесно, когато се окаже, че от стотици и хиляди години насам магьосниците имат отговори на въпроси, с които науката тепърва се сблъсква. Например тези статии, които изникнаха не много отдавна:
http://www.telegraph.co.uk/news/science ... ldren.html
Оригиналната статия: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... 3/abstract


Без да се обиждаш, ама вярваш ли си че това, което си постнал по-горе ще убеди войнстващите скептици? Аз мога да цитирам далеч по-сериозни рисърчове от този(направени напоследък), Кроули и други известни окултисти са цитирали какво ли не. Няма да ги убедиш и с "фокуси".Науката неведнъж е "преоткривала" стари магически закони, да не говорим максимата на Артър Кларк, че всяка една напреднала технология е неразличима от магията и при внимателен анализ на технологичното ни развитие ще видим, колко много повтаряме древните митове и приказки! Цялото научно съзнание е произлязло от казана на алхимиците и вещиците но... тук мога да цитирам примери със страници, но ще оставя това за друга статия. И какво? Нито това, нито легалните рисърчовев областта на парапсихологията. Нищо не може да затвори устата(зийнала като тоалетна чиния) на Ранди и компания- нищо легално, нищо направено по честен път, защото те самите не са честни. Доказано е, че Ранди лъже нагло, само и само за да излезе той правия. И разни уж рационални и (псевдо) учени тикви му вярват - при все че той никога не е бил учен, не е завършил висше образование и прави безвкусни и евтини шоута. Оправдава се с това, че като млад крака го бил болял нещо и не можел да ходи до университета(а Стивън Хаукинг дори и парализиран, върши какви ли не чудеса). Народът вярва на циркаджията Ранди, а не вярва на учени като Др. Дийн Радин или още по-успешния проф.Дарил Бем. Последния е постигнал резултат 53 процента при изследване на ясновидски феномени, а резултатите му бяха повторени от други учени. Така че...скептиците ги оправя само магическият, "енергийният" пердах.А Ранди освен че е мошенник, ами на всичкото отгоре е и лява резба, което го прави още по-уязвим в тая насока.

За щастие, един уважаващ себе си магьосник, както и кадърен такъв, няма да се занимава с измет като тези и ще намери начин да надскочи социалните нагласи. Тук вече действа дарвинисткия принцип - оцеляват онези, които се приспособяват и се справят, другите загиват.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 190
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот eXPerience » 24 Апр 2016, 21:08

Моята идея е да бъде направено откритие, което не може да бъде обяснено по никакъв начин от съвременната наука и изобщо сегашните методи на търсене и изследване, с които науката разполага, да се окажат безполезни при изследване на въпросното откритие. Когато това се случи, хората, които имат неутрално отношение към Магията, ще изоставят скептиците и ще потърсят отговорите на своите въпроси в Магията.
Аз съм си харесал даденото от мен откритие, защото явлението съществува напълно независимо от човешкото съзнание. Има някакви научни хипотези, които се опитват да дадат обяснение въз основа на сегашните разбирания, но да видим доколко ще успеят.

Уважаващият себе си магьосник надскача социалните норми, но двама или повече биха надскочили още по-добре. Неслучайно някои магьосници се събират в групи, за да практикуват своите дейности. А доколко участниците са магьосници, доколко знаят какво правят и правят ли нещо смислено изобщо - това вече са отделни въпроси. Но така или иначе би било добре всеки, които има нужното да се занимава с Магия, да го прави.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lustre4108 » 25 Апр 2016, 07:27

Те така както се събират, така и след това се дърлят като ...тук ще се въздържа от коментар. Нагледал съм се на такива групи- било то хаотици, било то уикани, било то вещери, било то кастанедианци, било то церемониалисти или шамани. И съм разбрал, че тия неща не стават за нищо. Събират се на групи само тези, които са постигнали Магическата себереализация/Великото дело/Магическото просветление(бях пуснал една тема за елфите тук)...

Проблемите на магията са много и причините тя да бъде отхвърлена от съвременния свят. Начините тя да се завърне са два. Единият е да се създаде магическа парадигма, която да извира от ниво, многократно надскачащо общото ниво на развитие сега! Тоест, подобна магическа система би трябвало да може да даде такъв тласък на индивида, че той да надскочи сегашното ниво на развитие със векове и да отиде по-напред, както са правили досегашните такива. Един такъв вариант е създаването на нова митология - както е направил Лъвкрафт, но нивото, от което извират тия митове, не е достатъчно за да измести сегашните "духовни" парадигми. Ако такава система се създаде, чието ниво да надскочи това на сегашните религии и магически парадигми, магията автоматично става "официалната" "религия" или парадигма. И съм сигурен, че такива парадигми са създадени, но умните хора не ги споделят, а ги предават на децата си и така се създават нещо като магически династии.

Втория вариант е да се появи могъщ и силен враг, както на магьосниците, така и на учените(някой чел ли е книгите на Тери Брукс, поредицата на Шанара?). Може да се създаде мистична парадигма, която да канализира някакво изтрещяло съзнание, носещо религиозен фанатизъм, екзалтирана "духовност" и пр. И това се прави, явно недостатъчно за да се оформи въпросния враг. Парадигмата на Друнвало Мелхизедек, на т.нар. антикосмически сатанисти(Храм на Черната Светлина), религиозния фанатизъм в днешно време са нещо такова. Смята се, че когато надвисне жестока заплаха над главите на хората, те тогава забравят различията си и се обединяват в името на оцеляването си...
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 190
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот eXPerience » 25 Апр 2016, 18:54

Някъде бях чел, че хората имат нужда от драма. Ако няма реална причина за драма, те си сами създават такава. Звучи логично. Това е причината филмовата, книжната и други подобни индустрии имат успех. В това няма нищо лошо, докато не дойде моментът, в който тази нужда от драма започне да действа разрушително. Разгромът на всяка една общност (демократична или не) идва точно след период на голямо изобилие и сравнително лесен живот. Ако не се бъркам, точно в историята на Римската империя има един период, в който става толкова богата, че освобождава всички поданици от данъци. Скоро след това започва нейното падение - започват да се отцепват провинции, да се появяват секти и култове, да има проблеми в отношенията между хората и т.н. Сега западният свят върви към същия край. В миналото въздействието на монотеистичните религии ("Бог ме наблюдава и изпитва моята вяра постоянно"), заедно с по-трудното оцеляване са били достатъчни да задоволят тази нужда от драма. Сега има хора, които са готови да се сбият с някого само защото ги е погледнал накриво. На Запад особено все повече си търсят с какво да парадират. Всичко това, защото им е лесно. Както и да го пресмяташ, повечето хора имат прясна храна в хладилника, топла вода в бойлера и увереността, че рискът нещо да дойде при тях и да ги убие, докато спят, е на практика несъществуващ - всичко това са "луксове", за които предците ни биха направили всичко.

Твоето предложение да се появи общ враг би работило само докато този враг съществува. Скоро след като бъде премахнат, всичко ще започне да се връща към старото си състояние. Проблемът не е в политическите или магическите системи, а в хората. Малко са тези, които търсят реални решения на реални проблеми. Повечето гледат да изнамерят нещо, за което да се превземат.

http://www.huffingtonpost.com/2014/12/1 ... 41012.html
http://www.buzzfeed.com/kimberleydadds/ ... .dewyVwrpn

Ето един от многото примери. Да видиш ти, какви сериозни проблеми имали съвременните хора...
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27


Назад към В казана на Вещицата

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 9 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 9 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта