Модератор: Arhimikus
Lustre4108 написа:Mailin80, по принцип в Уика Бога и Богинята се разглеждат като аспекти на Единния Източник. Валиенте може би лошо го е обяснила, но в замяна на това, този факт личи добре в книгите на най-обичаният Уика автор Скот Кънингам. В ритуала на отварянето на магическия кръг, в благославящото заклинание се казва :
"Нека силите на Единния
Източника на цялото творение,
всезапазващ, всесилен и вечен;
нека силите на Богинята, Лунната господарка
и силите на Рогатия Бог, господаря на Слънцето,
нека силите на духовете на камъните, господарите на Елементалните царства,
нека силите на звездите горе и земята долу
бъдат с мен в този момент и този час. "
Потърси книгата на Скот Кънингам "Wicca: A Guide for the Solitary Practitioner", там това е описано добре. Също, може да потърсиш и книгата на Марион Уенстейн "Блага магия"(има я на български) и там също се говори за "Единствената Сила що луната движи" . Последната книга не е нещо кой знае какво, но пък има някои интересни идеи. На Кънингам имам книгите на pdf ако искаш, пиши на лични ще измислим как да ти ги пратя.
Ако питаш мен(пък и някои академици също биха го потвърдили), повечето уж политеистични религии не са толкова политеистични. И в Египет, и при Прабългарите, там има едно божество - Ра, Танг-Ра. При Славяните също има един триединен бог - Триглав или Троян, чиито три лица са Велес, Сварог и Перун. И така нататък...