Развиване на екстрасензорните възприятия

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот konnik » 31 Авг 2016, 10:47

Как може да се развие шестото чувство . Какви упражнения се правят .А също така и отваряне на третото око . Можели всеки човек да развие тези способности .
Ако може някой да ме светне по тези въпроси :) :)
А също така и как може да проверим дали имаме такива способности ??
Аватар
konnik
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 23
Регистриран на: 18 Апр 2016, 14:31

Мнениеот Lustre4108 » 06 Сеп 2016, 18:46

Някога използвах книги от типа на "Метода Силва" - т.е. автогенни тренировки. Можеш да потърсиш и книгата на Женевив Полсън "Кундалини и чакрите" или "Кристалите" на Ума Силби. Започнах с тях и имах резултат. Лично аз мисля, че автогенния тренинг върши идеална работа, другите неща като "чакри", "аури", "енергийни полета" могат да са много полезни, но не са задължителни. Може да издириш и някой, който да те посвети в рейки, сейхим или сходните на това системи(също подходящи за начинаещи). И най-накрая: какъвто и магически път да хванеш, в крайна сметка ще развие по необходимост психическите сили.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 170
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот Saskinto » 08 Сеп 2016, 08:47

Посвещение ??? Как става това ?
Трябва да намеря някой човек или ??
Аватар
Saskinto
 
Мнения: 8
Регистриран на: 24 Апр 2016, 12:12

Мнениеот Lustre4108 » 09 Сеп 2016, 10:03

Да, точно да намериш човек, който посвещава в тия неща. Дори в България има доста такива организации и индивиди - просто напиши в търсачката "посвещение в Рейки", "Рейки настройка" или вместо Рейки, Сейхим. Помни обаче, че тия системи не са някаква супер сила. Добри са като да започнеш, но не и да спреш дотам.

Най-големия майстор, който развиваше някога психичните сили беше Борис Золотов. Имаше много ученици в България. Не знам обаче къде може да се открият тия хора.Не зная и дали той самия е още жив.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 170
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот myurid » 15 Окт 2016, 09:33

Как може да се развие шестото чувство.
Не може да се развият! Това е донякъде въпрос на гени, донякъде въпрос на характер и темперамент. Единствено може да засилиш този вид "шесто чувсто" който имаш". Хубавата новина е че 90% от хората имат някаква шества чувствителност в някаква степен, така че може да се работи по засилването.

Какви упражнения се правят.
може да с еразделят на два вида.
1. упражнения за "полиране на характера": целят да се уравновесят емоциите и мислите(по-логично настроените хора да станат по-емоционални, а по-емоционалните да се укротят и да станат по-мислещи); също така целят да се подчертае природния темперамент и да се направи максимално, мммм, фин, нежен, прецизен, нещо от този род. Едни упражнения са насочени за премахване на отрицателната нагласа към света, други за създаване на конструктивно отношение. Едно време са ги наричали борба с пороците и развитие на добродетелите; или пък "култивиране на характера", или самоусъвършенстване. все тая! Обикновено упражненията са на комплекти, като се допълват едно друго - например, едно ви кара да премахнете всякакав емоционална негативност, а друго ви кара да търсите неща в света към които е разумно да сте негативни, и така се избягва да се превърнете в сладникави все-обичащи ляляла.
Тази група упражнения ви прави стабилни. Без тях или лудницата ще пита за вас рано или късно, или ще станете безвреден чудак, който усеща нещо, но недостатъчно, може нещо но недостатъчно. Много рядко някои хора са опасни, и тогава магьосниците и ясновидците просто отказват да ги учат, докато не се погрижат за себе си - съответно единственото което се предлага на тези "жадни за сила и чудеса" търсещи е поредно след поредно психологично упражнение, което не дава и грам магически резултати. Но пък е необходимо.

2. Упражнения за "засилване на възприятията". директно упражняване на ясновидски умения по специален алгоритъм, максимално удобен за дадена област на живота. алгоритъмът действа и като патерица, и като усилващ елемент - колкото повече го ползваш, толкова повече усещаш от определа област. когато се надмине определен праг на усет, човек осъзнава самото "сетиво", нуждата от алгоритъма отпада, и шестото чувство става приложимо и в други области на живота. тук спадат упражнения за наблюдаване, визуализиране, споменатите автогенни тренировки, ритуалите-възхвали на боговете или светците. и т.н.

втората група са по-прости и като цяло всеки може да ги изпълни. първата група са по-сложи и не на всеки му стига волята да работи над тях.

А също така и отваряне на третото око.
това е просто алегория.

Можели всеки човек да развие тези способности.
да, но не за всеки е желателно - за някои е противопоказно.

Ако може някой да ме светне по тези въпроси :) :)
НЕКА БЪДЕ СВЕТЛИНА!

А също така и как може да проверим дали имаме такива способности ??
може
ако сетивността е достатъчно силна, повечето хора на около 20-22 години ги откриват. Те стават относително стабилни с края на пубертета. ако са по-силни, може и по-рано да ги забележат. Едни опищяват квартала, други се възгордяват, но умните неизменно си мълчат, за да не ги тъпчат с лекарства, и с времето нещата си идват на място сами. подобни способности подлежат на възпитание и трениране, в първите години е добре да се подтиснат малко, а по-късно вече да се стимулират.

ако не сте се усетили сами, тогава нещата са други. грубо казано нямате шанс да развитие особено ярко "шесто чувство" и да стигнете дотам че да говорите с някой "дбезплътен ух" като с друг човек. Но ако балансирате упражнения и от двете горни групи след5-10 години ще сте способни да усещате дали край вас има "незримо присъствие" в настоящия момент, да сте особено ефикасни при използване на гадателски инструменти(карти, зарове, боб, кафе, пясък, олио и прочие) и да предусещате неща за собственото си бъдеще. Няма еднозначен отговор колко усилия ще ви отнеме това... единствената гаранция е, че усилия ще са необходими. Защото с ясновидство не можеш да се "заразиш", както се беше уплашило едно гадже, което се изцепи че "от общуването ставам като теб". АЗ й се изхилих и нещата утекоха. Е, това е като с фитнеса - не е достатъчно да пиете ежедневно кафе с някой як, за да заякнете и вие, не е достатъчно и да ходите с него в залата и да му триете потта, ще трябва и вие да се изпотите.

що се отнася до това да се направи тест, уви, не знам за такъв. правил съм си много уж тестове - някои показват, че съм супер, други че ме няма никакъв. По същия начин стои и оценката от други ясновидци - крайно противоречива. Моето мнение е, че ясновидството не е пеене нито рисуване, че да ти трябва дарба - трудиш се и квото стане!

а по въпроса за намирането на тренировъчни системи :) от опит вече не дават този съвет онлайн.
ела да пием по едно кафе и ще си помисля дали да ти посоча някоя.
Аватар
myurid
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 64
Регистриран на: 28 Юни 2012, 15:58

Мнениеот konnik » 15 Окт 2016, 17:14

Много ти благодаря за изчерпателния отговор happy7
А за това кога човека намира тези способности мисля че вече започвам да усещам нещо за това и отворих тази тема .Например като се замисля за нещо след 20 30 Мин то се случва .Или когато някой влезе в стаята и усещам чувствата му .
За третото око гледах двама души в ютуб имат семинари най вече за развиване на епифизата ( третото око ) влизат с медитация , казват че като навлезеш там можеш да повикаш когото поискаш и да му зададеш какъвто въпрос искаш .
icon_flowerface
Аватар
konnik
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 23
Регистриран на: 18 Апр 2016, 14:31

Мнениеот myurid » 16 Окт 2016, 07:30

konnik написа:За третото око гледах двама души в ютуб имат семинари най вече за развиване на епифизата ( третото око ) влизат с медитация , казват че като навлезеш там можеш да повикаш когото поискаш и да му зададеш какъвто въпрос искаш.
че можеш, можеш :wink: но къде ти е гаранцията, че всичко което си навизуализираш е истинско, а не твои фантаии? :roll: лично аз видях голям зор да се науча да "филтрирам фантазиите", и все още ми се струва че не съм ннапълно успял.

...а има хора дето дракони призовават, христос и архангелите им се явяват, пратеници от другия край на галактиката си говорят с тях... confused2
Аватар
myurid
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 64
Регистриран на: 28 Юни 2012, 15:58

Мнениеот kriviq » 09 Яну 2019, 15:48

konnik написа:Много ти благодаря за изчерпателния отговор happy7
А за това кога човека намира тези способности мисля че вече започвам да усещам нещо за това и отворих тази тема .Например като се замисля за нещо след 20 30 Мин то се случва .Или когато някой влезе в стаята и усещам чувствата му .
За третото око гледах двама души в ютуб имат семинари най вече за развиване на епифизата ( третото око ) влизат с медитация , казват че като навлезеш там можеш да повикаш когото поискаш и да му зададеш какъвто въпрос искаш .
icon_flowerface

Това за чувствата не е пророческа дарба,и се нарича емпатия,не знам дали може да се развива но по мое мнение е прекрасна дарба за света макар че неприятна за емпата.Ако го изпитваш,предполагам те следва по петите и чувство за вина винаги,за това искам да ти кажа само спокойно не си сам и не се обвинявай за всички проблеми на света,не си отговорен за всичко пожелавам ти да намериш щастие и само хора със светли съзнания около теб :)
Аватар
kriviq
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 22
Регистриран на: 13 Авг 2010, 13:55


Назад към Въпроси

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта