САТАНИНСКИ ПРАЗНИЦИ - ДА СЕ ПОСМЕЕМ ДРУЖНО

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Celestial » 24 Авг 2005, 21:36

Извинявам се за отсъствието, но и на мен ми се налага да работя violent1. Ето нещо весело. ПРИЯТНО ЧЕТИВО!!!

Най големият от сатанинските празници е... собственият рожден ден, което противоречи с всички останали религии, чиито последователи почитат някой специфичен бог и неговата съответна дата. Сатанистът си мисли: "защо не създам бог, по свой образ и подобие, и този бог да бъда аз". И така, най-значимият празник е рожденният ден на сатаниста.

След собствения рожденния ден, двата най-главни празници са Варпургиевата нощ и Халоуийн (или Вси Светии). Най-интересното е, че Св. Валпурга е всъщност английска светица, умряла в края на VIII век и погребана в една скална кухина, която по-късно изпуска смола, имаща чудодеен ефект върху различни болести. Какво общо има светицата със сатанизма? Ами много просто: Св. Верпурга се чества на 1 май, като нейният ден заема мястото на един по-ранен езически празник. Празникът на Св. Верпурга е използван само за да се запази най-езическият празник, а именно грандиозната кулминация на Пролетното равноденствие, нощтта, в която всички демони, зли духове, призраци и самодиви излизат, за да проведат своите диви пиршества, символизиращи плодовитоста на Пролетното равноденствие. За сатанистите Валпургиевата нощ се възприема като сатанинската "нова година". Счита се, че по това време воалът между земята и астралния свят е много тънък и това е идеалното време за заклинания, за магии... Всички меси, ритуали, магии, общувания с духове са много по-силни тази нощ, в сравнение с обикновено. Това е времето за заплануване на идващата година, кое е важно за сатаниста, какви са нуждите, които има и какво иска да постигне през новата година. освен това Валпургиевата нощ е празник и на плодовитостта, съзряването на жената, сексуалността.

Халоуийн (Самхейн) се празнува на 31-ви Октомври. Първоначално тази нощ е един от големите празници на огъня и прибирането на реколтата в Британия по времето на друидите. В Шотландия тя се свързва с времето, когато духовете на мъртвите, демоните, вещиците и чародеите са необикновено активни и благосклонни. За сатанистите този ден е определен за завършването на всичко започнато през топлия сезон и поставяне на ред в отношенията с хората. Ритуалите за отмъщение имат специално значение в този ден, така че всеки да може да завърши топлия сезон спокойно. Това е времето за приключване на недоволството, злобата и омразата и всяко друго чувство, придизвикано от несправедливостта, които трябва да бъдат излети на воля, така че враговете да бъдат наказани по справедлив начин чрез магически формули. След който и да е извършен ритуал, в полунощ на 31-ви срещу 1-ви, трябва да последва голямо тържество със запалване на големи огньове, богати пирове, удовлетворяване на нуждите, танцуване, секс, преяждане и пълно отпускане.

Други по-малки празници са Ламмас на 1 Август и Имболик на 2 Февруари.

Легендарните сатанински тържества, огньове и пиршества по време на Валпургиевата нощ, Халоуийн, Ламмас и Имболик се правят точно шест седмици след: Пролетното равноденствие (21-23 Март), Лятното слънцестоене (21-23 Юни), Есенното равноденствие (21-23 Септември) и Зимното слънцестоене (21-23 Декември), които също се почитат, но по-слабо.

Един нов сатанински празник е 22-ри Септември, Денят за горене на Библията. Тази традиция започва от 2001г., когато се поставя началото на този ежегоен празник, в който всеки сатанист би трябвало да вземе участие. Християнски книги, листовки, литература и всякакви артикули се събират, за да бъдат изгорени. Според много сатанисти "празникът" е позьорски и детски, но по-младите и надъхани сатанисти изпълняват ритуалното горене с далче по-голямо удоволствие от останалите празници.
Le Mot Juste
Аватар
Celestial
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nathaniel » 25 Авг 2005, 00:03

То не е за смях а за рев бе братче! То бива тъпотии, ама това е ... абе нямам думи. Само не разбрах като горят БИБЛИЯТА, коя горят, Католическата версия, Протестантската или Православната. Мисля, че ще е добре да вземат да се дооточнят да не стане някой гаф. Че я виш може да изгорят нещо за добро и току виш нарушили някой техен "закон".
Само едно дооточнение...МИЛИ "САТАНИСТИ", няма такава "религия", ако ще се занимавате и служите на демони (ваша работа), но поне се научете, че САТАНА идва е вавилонска дума за ВРАГ ;) Та вие "врагисти" ли сте? angel13.gif
Аватар
Nathaniel

Мнениеот Poison » 25 Авг 2005, 11:30

Нещо на въпреки със сатанистите ли?! :mrgreen:
Аз никак не разбирам разбиранията им...ма както и да е!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nathaniel » 25 Авг 2005, 16:02

[font=Arial]Poison, ако питаш какво против "сатанистите" имам ... ами НАПАЛМ :) blob8 [/font]
. : : Nathaniel : : .
Аватар
Nathaniel

Мнениеот xaxoxixi » 25 Авг 2005, 20:30

хахаха хихи, че защо? Сатаната е най-добрият рекламен агент на църквата (протестанстка, католическа и православна), ако не беше той, щеше ли църквата (протестанстка, католическа и православна) да просъществува толкова? страхът е голяма работа :)
Аватар
xaxoxixi

Мнениеот Звездичка » 25 Авг 2005, 21:10

...или пък обратното. :mrgreen: Все пак, Християнството би могло да просъществува някак без Сатаната, но Сатаната без Християнството нямаше да го има изобщо. icon_eusa_dance
angel13.gif
Iehi Aour.
Аватар
Звездичка
MagicGateBg Приятел

Мнениеот xaxoxixi » 25 Авг 2005, 21:21

o така е, но заедно са идеална двойка
за да повярваш в сатаната преди това трябва да си живял в доста християнско общество. що не сме чули никъде за дзен-сатанисти (едно на страна, че имат 2-3 мозъчни клетки и едва ли биха се увлекли по една измишльотина, но все пак мисля, че е добър пример) :)
Аватар
xaxoxixi

Мнениеот AryanSun » 25 Авг 2005, 21:51

Звездичка написа:...или пък обратното. :mrgreen: Все пак, Християнството би могло да просъществува някак без Сатаната, но Сатаната без Християнството нямаше да го има изобщо. icon_eusa_dance
angel13.gif

Не мисля.Нали основната идея на християнството е спасението.
Спасението от греха,спасението от Дявола.Нали преди идване
то на Христос рая е бил затворен и душите на праведниците са
отивали в ада,където са били и на грешниците.Така поне твърдят
религиозните писания.

А Христос идва за да изкупи греховете на хората,без неговата
саможертва няма да има изкупление и няма да има спасение.
Пак повтарям-спасение от кого?От Сатан и Ада.

Друг е въпроса че спасението се състои в любов,състрадание и пр...
Но точно тук е и опасната клопка-обичаш от страх,помагаш от
страх,съчувстваш от страх...за да се избавиш от някаква параноя
враг,който не е ясно съществува ли.

Така че Сатан и Христос май наистина са "женени".
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nathaniel » 26 Авг 2005, 09:27

[font=Arial]xaxoxixi,
Не мисля,че Църквата комерсиализира злото, първо,защото злото няма битие, да не говорим, че няма логика сам на себе си да правиш антиреклама.
Православната Църква никога не е държала последователите си в страх, нито се е опитвала( и опитва) да им налага страхопочитание. Това е запазената марка на католиците.(освен,ако ти не можеш да направиш разлика между двете)Те открай време се опитват да властват чрез религия на страха.
При Православието няма нищо такова.Пътят ти е посочен( и ти се посочва)- ако ти решиш, ще вървиш по него.Никой няма право да ти налага мнение.все пак правото на свободна воля е дар от Бога. И точно заради свободната воля ,човек избира дали да вярва в Бог или в нещо друго, или да избере въобще да не вярва.
Говори се за страх от Бога не като страх-подчинение, а като страх- уважение.Не искаш да огорчиш родителите си и затова внимаваш какво говориш и правиш пред тях, това не означава, че те е страх от тях, а показва, че ги обичаш и не искаш да ги нараниш с действията си- същото е и при уважението ти към Бога.
Питали са ме защо на добри хора се случват лоши неща,защо Бог наказва добрите и вярващите, а лошите гуляят и тънат в разкош. Ами обяснението е много просто- Бог наказва тези,които обича ,както бащата наказва детето си,когато не слуша.Това не означава, че Бог е несправедлив, а напротив, помислете, не е ли по-добре да страдаме тук,отколкото да страдаме цяла вечност.
[/font]
Аватар
Nathaniel

Мнениеот Nathaniel » 26 Авг 2005, 09:51

Слънчеви ми Ариецо, приятелю,
Как достигна до тази умопомрачителна фраза, взета вероятно от детските кошмари на Ницше:
Сатан и Христос май наистина са "женени".
Е, всеки има право на мнение, колкото и грешно да е то.
Както ти написах вече във форума "Шифърът на Леонардо...", ако искаш да спориш на теми, касаещи вярата, вземи прочети някоя богословска книшка...ей така, поне да отбиеш номера, за да знаеш за какво говориш.Спри, моля те, да гледаш филми и да се опитваш да тълкуваш по тях.ПОЧЕТИ МАЛКО, мога да ти препоръчам:
"Наща Вяра", "Православен Катехизис" или "Въведение в Християнството" на Т. Коев и Г. Бакалов.
Не че не се опитваш да мислиш, НАПРОТИВ, ама, моля те, ограничи подобни изцепки, като изявления от тоя род. Не се прави на философ или поне спри да четеш Ницше. Виж, така се почват ересите.
Аватар
Nathaniel

Мнениеот Vrania Volosia » 26 Авг 2005, 13:59

:mrgreen: ВААА...Nathaniel??? И ако ти не си CORD, аз ще ида да се гръмна...(но преди тва , ще си го изкарам на теб, можеби)
...И на какъв, по дяволите с еправиш? На войн на тъпия ИСУС ли??? а?? Ще ме накараш да се пръсна от смях...И да пукна ако капчица от тая статия е нещо нередно, пък даже и горенето на скапаната библия...тъпите християни толкова са горели езически неща!angry5 Е*ахти фанатзириания , уплашен, всевярващ, СУЕВЕРЕН народ...Нправо да си умреш...Че си го изкарва и на горката книга! Чел ли си я бе icon_censored ???Или повтаряш думите на оня шваба- папата...лека му скорошна пръст... :mrgreen: Вместо да приемаш всичко на вяра от тая скапана книга БИБЛИЯТА ( а зпоне съм я изяла с корицата и намерих в нея повече неточности, грешки, кражби от други религии и лъжи, отколкото в детска приказка)...Та , като ще се правиш на интересен вземи поне да помилиш над нея разумно с мозъка си, а не с скапната си вяра...зимам да се притеснявам за теб...Господ е голям лъжльо, че да му вярваш безпрекословно....Аз вярвам само на себе си...Затва религиите са скапано нещо...ПФУ!!! Само слабаци се нуждаят от религии, които д аим казват какво да правят...
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 26 Авг 2005, 14:23

Nathaniel написа: Църквата никога не е държала последователите си в страх, нито се е опитвала( и опитва) да им налага страхопочитание.

[font=Tahoma]--.> АМИ ИНКВИЗИЦИЯТА?!
[/font]
Много бързо забравяте бе хора. Не беше ли точно църквата горила вещиците на клада??? а сега я защитавате??? Какво да кажа просто нямам думи!!!

Та са ми обяснете какво като едните са католици другите православни - НАЛИ ВСИЧКИ СА ХРИСТЯНИ ИЛИ БЪРКАМ??? Т.Е. КЛАДАТА ИДВА ОТ ХРИСТОС НАЛИ? т.е. ако православните христяни не бяхме под турско и татарско владение КЛАДИ ЩЕШЕ ДА ИМА И ТУК!
Последна промяна heress на 26 Авг 2005, 17:24, променена общо 4 пъти
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 26 Авг 2005, 14:30

Звездичка написа:...или пък обратното. :mrgreen: Все пак, Християнството би могло да просъществува някак без Сатаната, но Сатаната без Християнството нямаше да го има изобщо. icon_eusa_dance
angel13.gif

САТАН ВИНАГИ ГО Е ИМАЛО!!! ТОЙ Е СЕТ ПРИ ЕГИПТЯНИТЕ, ЛОКИ ПРИ СКАНДИНАВЦИТЕ И ТН...КУЦАТИ ИСТОРИЯТА НА РЕЛИГИИТЕ , А?
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 26 Авг 2005, 14:35

Нека да се придържаме към добрия тон, така че по-горните писания ще бъдат редактирани!
Както сме казвали, ВСЕКИ ИМА право на мнение - УВАЖАВАЙТЕ СЕ!

Никой не може да бъде прав за неща, които са недоказуеми и са само плод на хипотези!!!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Vrania Volosia » 26 Авг 2005, 14:35

Poison написа:Нещо на въпреки със сатанистите ли?! :mrgreen:
Аз никак не разбирам разбиранията им...ма както и да е!

И ТЕ УВАЖАВАМ, ЗАЩОТО СИ НЕКОМПЕТЕНТНА, НО МЪЛЧИШ, ЗАРАЗЛИКА ОТ ТОЯ ТУКА (НАТАНИЕЛ) [schild=17 fontcolor=000000 shadowcolor=C0C0C0 shieldshadow=1]IDIOT[/schild]
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 26 Авг 2005, 14:38

Wizard написа:Нека да се придържаме към добрия тон, така че по-горните писания ще бъдат редактирани!
Както сме казвали, ВСЕКИ ИМА право на мнение - УВАЖАВАЙТЕ СЕ!

Никой не може да бъде прав за неща, които са недоказуеми и са само плод на хипотези!!!

ОК...ЩЕ СИ МЪЛЧА САМО ЗАРАДИ ТЕБ!...ЗАЩОТО УВАЖАВАМ ХОРА, КОИТО НЕ ДАВАТ МНЕНИЯ БЕЗ ДА СА КОМПЕТЕНТНИ ...И СИ РАЗБИРАТ ОТ ЗАНЯТА

АЗ ГОВОРЯ ЗА НЕЩА, ДОКАЗАНИ ОТ ИСТОРИЯТА И НАУКАТА...НЕ ВЯРВАМ НА ДРУГО! САМО НА ОЧИТЕ И УЧИТЕ СИ, И НА ИНТУИЦИЯТА СИ
Последна промяна Vrania Volosia на 26 Авг 2005, 14:40, променена общо 1 път
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 26 Авг 2005, 14:39

БЕ хора какво да ви кажа вярвайте си че ще идете в рая... нема лошо само да ви питам тогава--.> КАКВО ДИРИТЕ БАБА СИ ТУКА??
Все си мислех че тук всички са с по- широки разбирания от овцата.....
Явно съм грешал. За мое голямо съжаление и тук има хора с промити мозъци...
Последна промяна heress на 26 Авг 2005, 14:46, променена общо 1 път
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 26 Авг 2005, 14:42

ДА БЕ , НАИСТИНА! МАГИЯТА Е ЗАБРАНЕНА ЗА ХРИСТИЯНИТЕ...КВО ПРАВИТЕ АДЖАБА ТУК??? ЗНАЕХ СИ, ЧЕ НЕ СТЕ ЧЕЛИ БИБЛИЯТА И ГОВОРИТЕ ОТ ОБЩА КУЛТУРА[schild=17 fontcolor=000000 shadowcolor=C0C0C0 shieldshadow=1]POOLS[/schild]
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот xaxoxixi » 26 Авг 2005, 16:52

абе не съм много по християнството, но пък вие се излагате, като вярвате в сатана. пък бил той работил преди това като сет и локи. не заменяте ли едни вериги с други? аз не съм чувал/а за свобода, която трябва да бъде забелязвана. забелязва се само затвора. а вие говорите, че сатаната бил свободата и тн.

относно това, за кого бил умрял христос на кръста, не знам, но едва ли е заради сатаната. по-скоро заради натрупания мрак в хората, все пак свободна воля, нали сте чували?

към натаниел, не казвам, че са комерсиализирали сатаната, а го използват, за да подтикнат хора към спасение от въображаем страх. а това е принуда и изнудване.

към враня, светът не се дели на християни и сатанисти... това е просто в главата ти
Аватар
xaxoxixi

Мнениеот heress » 26 Авг 2005, 17:22

Пояснение Аз не съм в сатанист, аз вярвам само на себе си!!!
Просто Сатан е по скоро метафора а не реално божество вижте мнението на Vrania Volosia в тема Съществува ли сатаната!
А относно свободата Тъмната страна на хората е един от основните пътища които водят към нея!
за повчече инфо постнал съм една дълга статия - Тъмнината- воля да бъдем свободни! Там ясно съм казал мнението си
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор