ХИРОМАНТИЯ - гледане на ръце

Тук можете да пишете за всякакъв вид гадания, които не са опоменати в другите раздели на форума.

Модератор: Cath

Мнениеот cradle_77 » 19 Окт 2005, 19:35

icon_flowerface icon_flowerface icon_flowerface Обикновено се гледа на двете ръце, които разкриват различни неща. Лявата ръка говори за генетичното наследство, таланта, за психофизичния и емоционалния потенциал на човека. Тя показва това, което е дадено от съдбата. Дясната ръка пък открива какво човек ще реализира в живота си.
На всяка ръка могат да се видят осем хълма - на Юпитер, Венера, Сатурн, Меркурий, Луна, два на Марс и на Слънцето (или Аполонов). Гадае се по големината, формата, мекотата и набраздеността им. Те разкриват все любопитни факти за човека. Добре развитият хълм на Венера например означава сексуалност, животинска природа. Притежателите му обикновено са хора на живота, донжуановци. Ако имате звезда на Юпитеровия хълм пък, непременно ще имате блестящ успех в кариерата, писано ви е да се радвате на популярност в обществото. Сатурновият хълм говори за нивото на разума, пестеливостта и упоритостта. Добре развитият хълм разкрива меланхолична личност, практичност и прямота.
Линиите, които прорязват дланта, също преставляват интерес за гадателите.

Колкото по-набраздена е ръката, толкова по-интересен е човекът.

Има линии, които могат да се видят на всяка ръка, други се срещат по-рядко. Линия на живота например има всеки, дължината и формата й обаче е индивидуална. Дългата и красиво оформена линия предсказва дълъг живот и добро здраве. Ако е прекъсната на няколко места обаче, притежателят й ще има тежък, изпълнен с изпитания и нещастия живот. Линията на сърцето разкрива чувствата. Ако е тънка и бледа, притежателят й вероятно страда от импотентност.
Линията на съдбата определя общественото положение, упоритостта, волята и желанията на човека. Когато е дълга и добре оформена, говори за успех. Ако линията на здравето пресича линията на живота, притежателят й непременно ще бъде поставен пред смъртна опасност в даден период от живота си. Добро здраве предвещава непрекъсната линия на здравето.
Линия на брака притежават само хора, на които съдбата е отредила да си намерят половинка. По нея може да се познае и как ще протече съвместният живот - ако е ясно очертана, ще се радвате на перфектен брак. Линиите на децата, които се намират под кутрето, показват с колко малчугани ще се сдобиете - по-плътните чертички означават момченца. За броя на децата се гледа само на дясната ръка. Повечето хора имат гривни на сгъвката на ръката. Колкото по-голям е броят им, толкова по-дълъг и щастлив живот ви очаква. Прекъснатите гривни говорят за пречки и проблеми.



Формата на ръката разкрива характера на човека. Колкото и да не ви се вярва, доказано e, че на основата на дланта, нейния изглед, релеф, цвят могат да се открият безспорни медицински истини. Линиите на ръцете разкриват нашата душевност, чувствителност, съдба и говорят много за бъдещия ни живот. Разбира се, гадаенето на ръка е доста трудно, но според мен нужно е не само да се познават тайните на дланите, но и да се развие усета и гадателят да се доверява най-вече на собствения си инстинкт. Защото, когато науката няма какво да каже, може би изграденото чувство и познаването на хората има.

И така гадаенето може да се раздели най-общо на три дяла:

- Хирогномия - форми на ръката.
- Хълмове на ръката.
- Хиромантия - линии на дланта.

Хирогномията сама по себе си е тесен дял на хиромантията. Основното е, че ЛЯВАТА РЪКА е така наречената отрицателна ръка и говори за генетичното наследство, таланта, за психофизическия и емоционален потенциал. ДЯСНАТА РЪКА е положителната и ни открива това, което анализираната личност ще реализира в своя живот, ще съзида или пък ще отстрани от това, което е наследила. Колко и до каква степен ще съвпаднат желанията и възможностите, мечтите и реалността - това зависи от много фактори, за които няма правила Най-често срещаните форми на ръката са шест:

1. Примитивна ръка - това е най-нисшата форма на ръката. Притежават я хора с ограничена интелигентност. Палецът е къс, несиметричен, твърд. Пръстите са малки, деформирани, ноктите са прекалено твърди, къси и без блясък. Цветът им е сивкаво - черен. Лица с такива ръце обикновено се интересуват само от физическа работа, говорът им е неартикулиран, реакциите - непредполагаеми. Като приятели често са животински привързани.

2. Елементарна ръка - тя е по-висша форма на примитивната ръка, която се среща при хора с по ниско образование, при спортистите, правистите, търговците. Палецът е почти винаги къс, но пропорционален с голяма форма. Пръстите не са красиви, ноктите са широки, червеникави и твърди. Хората с такава форма на ръката обичат реда и не усложняват живота си с непотребно философстване. Те са земни хора, добри приятели, но в любовта им липсва внимание и нежност. Амбициозни са, но без особени способности за концентрация, необходими за сериозна работа.

3. Художествена ръка - Красиво име за една красива ръка! Среща се при артистичните натури, поетите, танцьорите. Палецът има средна дължина, еластичен и много подвижен. Пръстите са симетрични, с вретенообразна форма. Конструкцията им е нежна и префинена. Ноктите са красиви, с дългообразна форма, гладки и розови. Хората с художествена форма на ръката са мечтатели, с развита фантазия, много емоционални. Интересува ги всичко, което е красиво или мистично: окултизъм, спиритизъм, магия. Те са ексцентрични и често остават неразбрани от околните. Поддават се на чуждо влияние, често сменят настроението си. 4. Философска ръка - откриваме я при разумните, решителните и много образованите хора. Палецът е изразителен, силен и красиво оформен. Първата му част (на волята) е по-къса от втората (на разума). Пръстите са хармонични и кокалести. Ноктите са меки, в корена тесни, а при края-ъгловати. Шепата е голяма. Хората с такава ръка са много проницателни, надарени с аналитичен дух. Те планират всичко и грешат рядко, етични са, често религиозни. Всичко тайнствено и недостижимо ги привлича силно. Рядко забогатяват, славата и безпаричието ги преследват цял живот. Най-щастливи са, когато ощастливят другите.

5. Духовна ръка - най-рядко срещаната форма на ръката. Наблюдава се при хора, които нямат чувство за реалност и, които живеят в един свой самовглъбен свят. Палецът има вретенообразна форма, дълъг е пропорционален и еластичен. Пръстите са дълги, малко сплеснати и към върха заострени. Ноктите най-често са вретенообразни, дълги и бледи. Дланите са неравномерно издигнати. Хора с духовна форма на ръката са ирационални, те живеят в облаците. Нуждаят се от непрекъсната подкрепа, чувствителни са, склонни към депресии.

6. Смесена ръка - тя е съчетание от предишните форми. Ноктите, а и пръстите се различават по форма. Такива хора притежават многостранни качества, любознателност и вечно неспокойствие. Животът за тях е игра, изкушение. Те са непостоянни.


РЪЦЕТЕ ГОВОРЯТ
· Топла и суха шепа - сприхав нрав, сърдечност.

· Розова кожа-холеричност, самочувствие, чувствителност, дружелюбност.

· Прозрачна кожа - малокръвност, лошо здраве, резервираност, егоизъм.

· Тъмночервена кожа - бруталност, излишна енергия, нетолерантност, примитивизъм, алкохолизъм.

· Жълтеникава кожа - болен черен дроб, отравяне с никотин. ХЪЛМОВЕ НА ДЛАНТА

А сега ще се изкачим по всичките осем хълма, колкото има дланта. Тук гадаенето се определя от големината, формата, мекотата и набраздеността на хълмовете, които зависят от наследствените фактори, начина на живот и професията.
Лесно ще откриете местоположението на хълмовете. В подножието на всеки пръст се намира по един хълм, съответно: под показалеца стои ЮПИТЕРОВИЯТ ХЪЛМ, под средния - САТУРНОВИЯТ ХЪЛМ, под безименния е АПОЛОНОВИЯТ ХЪЛМ, а под малкия - МЕРКУРОВ ХЪЛМ. Останалите четири са разположени върху дланта: ВЕНЕРИНИЯТ ХЪЛМ е изпъкналата част на дланта в продължение на корена на палеца, ограден с линията на живота. Следващият хълм, който има две разновидности и МАРСОВИЯТ ХЪЛМ. Горният марсов хълм стои точно под меркуровия, а долният - над венериния хълм. И остана ЛУННИЯТ ХЪЛМ. Той е в края на дланта под горния марсов хълм.

ВЕНЕРИН ХЪЛМ
По името на римската богиня на красотата и любовта, защитничка на сексуалността, чувствеността, емоциите.

Образ и тълкуване:

Нормално развит венерин хълм: любезност в контактите с хората, красиви маниери, умерена сексуалност, чувствителност.

Много развит венерин хълм: сексуална независимост, донжуанство, болна сексуалност, нимфомания, животинска природа.

Слаб венерин хълм: фригидност, импотентност, липса на чувствителност, егоизъм.

Гладък венерин хълм: спокоен и обикновен емоционален живот без големи събития, малко любовни връзки.

Набразден венерин хълм: неспокоен живот с много любовни връзки и скандали, болести по половите органи.

Вертикални линии на венериния хълм: мекушава природа, преструване, болнавост.

Водоравни линии на венериния хълм: много любовни връзки, силен емоционален живот и преживявания, лукавство в еротиката.

Голяма решетка на венериния хълм: буйна, страстна натура, прекаляване със секса, ненаситност.

Кръст на венериния хълм: голяма, нещастна любов, комплекси, търпение.

Звезда на венериния хълм: щастие в любовта, успех с помощта на любовни партньори, слава.

Кръг или остров на венериния хълм: операция на половите органи, инфекция с последствия, стерилност.

Квадрат на венериния хълм: период на изолация, въздържаност, страх от секса.

Точка на венериния хълм: хронична полова болест, любовна травма.


--------------------------------------------------------------------------------

ЮПИТЕРОВ ХЪЛМ
Този хълм е много важен, защото изгледа му, големината и знаците на него говорят за най-важните човешки характеристики:етичност, честност.

Образ и тълкуване:

Нормално развит юпитеров хълм: уравновесеност, честност, реални амбиции, почтеност.

Силно развит юпитеров хълм: голямо самочувствие, огромно желание за самоизтъкване, прекалена гордост. Ако този хълм е доминиращият, то анализираната личност е много трудна за сътрудничество или приятелство. Изразителна потентност и нереалност.

Слаб юпитеров хълм: среща се рядко и е знак за безличност, инерция, липса на амбиции.

Гладък юпитеров хълм: спокойствие, отстъпчивост.

Хоризонтална линия на юпитеровия хълм: опасност за главата и очите, промяна в моралните схващания.

Кръст на юпитеровия хълм: само на това място на дланта, това е щастлив знак, който говори за природна защита от лоши ситуации.

Решетка на юпитеровия хълм: недостатъчен самоконтрол, некоректност.

Звезда на юпитеровия хълм: блестящ успех в кариерата, слава, почести.

Кръг или остров на юпитеровия хълм: борбеност, моралност, праведност.

Квадрат на юпитеровия хълм: изолация, грешки в преценките, неопитност, заради която се плаща.

Точка на юпитеровия хълм: търпение поради застрашено обществено положение, затвор.Червената точка говори за автоагресивност, неконтролирани постъпкиСАТУРНОВ ХЪЛМ
Говори за нивото на разума, пестеливостта, упоритостта.

Образ и тълкуване:

Нормално развит сатурнов хълм: равновесие, остроумие, вглъбеност.

Много изразителен сатурнов хълм: меланхолия, страдание, самота, честност, практичност.

Слаб сатурнов хълм: живот без вълнения, вглъбеност, честност.

Гладък сатурнов хълм: малко радости и малко страдания в живота, склонност към медитация.

Решетка на сатурновия хълм: странност, чудачество, аутизъм.

Една линия на сатурновия хълм: голямо щастие в живота, успех.

Много линии на сатурновия хълм: многобройни битки, пречка, тъга.

Кръст на сатурновия хълм: наранявания, счупване на кости, остарели жизнени принципи.

Звезда на сатурновия хълм: хронична, нелечима болест, туберкулоза.

Кръг или остров на сатурновия хълм: наследяване на имоти, период на чудни събития, коренни промени в живота.

Квадрат на сатурновия хълм: възможност за физическа изолация, чудачество, егоизъм.

Точка на сатурновия хълм: тежко нараняване, удари, травми.


--------------------------------------------------------------------------------

АПОЛОНОВ ХЪЛМ
Със своята големина, форма и знаци това възвишение говори много за художествените способности, таланта, чувството за естетика. При старите гърци Аполон е бил бог на изкуството, пророчеството, светлината, слънцето.

Образ и тълкуване:

Нормално развит аполонов хълм: посредствен талант, концентрация, чувство за красота.

Силно изразен аполонов хълм: талант, гениалност, многостранност.

Неизразен аполонов хълм: липса на чувство за красота, простащина.

Гладък аполонов хълм: живот без никакво отношение към изкуството, неуспехи в областта на изкуството.

Хоризонтална линия на аполоновия хълм: успех и почести, талант.

Много вертикални линии на аполоновия хълм: многостранност, талант в много области, сръчност.

Кръст на аполоновия хълм: неосъществими амбиции в областта на изкуството, комплекс за малоценност.

Звезда на аполоновия хълм: успех, слава, популярност, способност за предвиждания в областта на окултизма.

Точка на аполоновия хълм: неуспехи в областта на изкуството, сривове, усложнения, губене на авторитет. МЕРКУРИЕВ ХЪЛМ
Меркурий-бог на търговията, на писмеността. Хълмът говори за сръчността в областта на търговията, финансовите комбинации и комуникациите.

Образ и тълкуване:

Обикновен, нормално развит меркуриев хълм: способност за ориентиране и адаптиране във всяка ситуация, способност за общуване.

Много изразителен меркуриев хълм: непослушност, нестабилност, клептомания, опасна приказливост.

Слаб и неразвит меркуриев хълм: малка духовна сила, заекване, склонност към спекулации, дребнавост.

Решетка на меркуриевия хълм: тайни действия, затвор, лоши приятели в работата.

Кръг или остров на меркуриевия хълм: нервно заболяване, опасност от ранна смърт.

Кръст на меркуриевия хълм: собствена вина за неуспехите, нещастен избор на приятели.

Квадрат на меркуриевия хълм: щастие от по-стари хора, помощ и защита от ръководителите.

Точка на меркуриевия хълм: трудности и пречки в говора, глухонямост.



--------------------------------------------------------------------------------

МАРСОВ ХЪЛМ
Различават се два марсови хълма:Горен и Долен.Може би защото около Марс в нашата галактика обикалят два сателита. При старите римляни Марс е бил бог на войната.

Образ и тълкуване:

Нормално изразен горен марсов хълм: умерена пробивност, храброст, решителност.

Силно изразен горен марсов хълм: чувствителност към критика, ревност, силно чувство за притежание.

Гладък и тесен горен марсов хълм: прикритост, агресивност,поради страхливост.

Решетка на горния марсов хълм: необузданост, прекалено хабене на сили, склонност към порочност.

Кръг или остров на горния марсов хълм: вероятност от тежки травми или автомобилна катастрофа, от електричество или от метални предмети.

Кръст на горния марсов хълм: опасност от липса на самоконтрол, агресия, буйна натура, склонност към караници и разправии.

Квадрат на горния марсов хълм: това е знак за голяма щастие, самоконтрол и рационално използване на собствената енергия.

Триъгълник на горния марсов хълм: тактичност, конструктивна енергия, склонност към размисли и преценки.

Звезда на горния марсов хълм: професия, свързана с носене на униформа, щастие във военната кариера. ДОЛЕН МАРСОВ ХЪЛМ

Образ, знаци и тълкуване:

Нормално развит: среден темперамент, нормална чувствителност, храброст.

Много развит: неочаквани реакции в секса, любовта, страстна натура, която е склонна към простащини, примитивизъм.

Слабо изразен: незаинтересованост към любов и секс.


--------------------------------------------------------------------------------

ЛУНЕН ХЪЛМ

Луната символизира раждането и смъртта. В астрологията е символ на илюзиите, мечтателството, женската пасивност.

Образ и тълкуване:

Нормален: художествена фантазия, въображение, сантименталност.

Много изразителен: болна фантазия, опасност от лудост, склонност към самоубийство, нестабилност.

Неразвит лунен хълм: живот без вълнения, неразвита фантазия, земна натура.

Решетка на хълма: тежка меланхолия, безсъние по време на пълнолуние, депресивност.

Кръст на лунния хълм: хиромантски талант, талант за астрология, голяма чувствителност.

Звезда на лунния хълм: склонност към лунатизъм, мисли за самоубийство, фанатизъм във вярата. ПРЪСТИ

Всеки от пръстите си има име, което отговаря на съответния хълм под него.И така над юпитеровия хълм или показалеца е юпитеровият пръст. Средният се нарича сатурнов, безименният е аполоновият, а малкият:меркуриев. Ще разгледаме само палецът, който е единственият без име, но за сметка на това е най-интересният.


ПАЛЕЦ
Палецът е нещо специално, той говори за най-важните човешки чувства: логика, воля, емоции. Той е най-интелигентният, най-подвижният и най-независимият от всички пръсти. Той е разделен на три части (отделени с водоравни линии): частта на емоциите започва от венериния хълм, втората средна част е на логиката, а последната, която се намира непосредствено зад нокътя, е частта на волята.

Част на волята: говори за духовни възможности, решителност, твърдоглавие, авторитет, влияние върху околните, енергичност, самоувереност.

Част на логиката: открива мисловните и интелектуални способности, степента на логичното възприемане на света, концентрацията, дипломатичността.

Част на емоциите: сексуалност, чувствителност, зависимост от другия пол, любезност. ЛИНИИ НА ДЛАНТА

А сега, след като се запознахме с ръцете, хълмовете, ноктите, различните знаци, предстои най-интересната част-хиромантията. Сега сигурно се питате коя длан е по-важна? Доказано,че лявата ръка не бива да бъде подценявана. И двете ръце говорят за нашата същност.

ЛИНИЯ НА ЖИВОТА
Тя започва между юпитеровия хълм и горният марсов хълм, като заобикаля венериния. В повечето случаи тази линия завършва на външната част на дланта.

Образ и тълкуване:

Дълга, красиво оформена линия на живота: предсказва дълъг и пълноценен живот, добро здраве, силни нерви. Ако линията на дясната ръка е по къса от лявата, личността ще живее по-кратко, съответно ако е по-дълга ще живее дълго.

Дълга линия с разклонения нагоре: свидетелства за оптимистична натура, жизненост, сила, добри стечения на обстоятелствата.

Разклонения надолу: хабене на жизнената енергия, препускане по течението на съдбата.

Широка тъмночервена линия на живота: силна чувственост, страст, въодушевление. Ако е в съчетание с месест и набразден венерин хълм и силно изразен долен марсов хълм, то тогава за тази личност със сигурност може да се каже, че прекалено много се влияе от своите нагони и чувства.

Жълтеникава линия на живота: болен черен дроб, отравяне с никотин.

Много видима първа част на лилията: болести, които изчерпват силите, ранно остаряване, лошо генетично наследство.

Верижна линия на живота: тежък живот, нещастия, тъга.

Множество линии, които, пресичат линията на живота: силно влияние върху хората и средата, намеса на роднини в личния живот.

Кръст на линията на живота: както винаги и сега това е много лош знак. Говори за промяна на житейските положения, нещастия, проблеми.

Остров на линията на живота: болест или период на дълго изолиране, самота.

Червени точки върху линията на живота: трески, възпаления, лошо състояние на здравето.

Черна точка на линията на живота: тежка травма, склонност към самоубийство.
Черна точка в края на линията на живота: внезапна смърт.

Линия на живота с прекъсване и продължение: щастливо преодоляна смъртна опасност.


--------------------------------------------------------------------------------

ЛИНИЯ НА ГЛАВАТА
Тази линия е една от линиите, които задължително присъстват на всяка длан. Тя говори за интелигентност, фантазия, оптимизъм, евентуални физически увреждания, операции. Обикновено започва в подножието на юпитеровия хълм. След това върви паралелно с линията на живота и свършва на лунния хълм (не я бъркайте с линията на сърцето, която е над нея и завършва под кутрето).

Образ и тълкуване:

Дълга красиво оформена линия на главата: висока интелигентност, самосъзнание. Обикновено говори за успех в много сфери на живота.

Разделена линия на живота от тази на главата: наивност, лекомислие, влияние от чуждо мнение.

Къса линия на главата: добро интелектуално начало, но малко развитие. Възможно е възпаление на мозъчната тъкан.

Дълга линия на главата: прекалена внимателност, аналитичност, често пъти и егоизъм, голяма интелигентност.

Начало на линията от юпитеровия хълм: голяма слава, високо положение в обществото, честност.

Начало на линията от долния марсов хълм: агресивност, бруталност, изключителна енергия, страхливост.

Прекъсване на линията на главата: тежки увреждания, опити за самоубийство, загуба на паметта.

Остров на линията на главата: период на амнезия, тежък житейски период, през който личността се затваря в себе си, изолация.

Верижна линия на главата: лошо запаметяване, мигрени, болки в главата, понякога неискреност, машинации.

Тънка червеникава линия на главата: лошо самочувствие, несигурност, влияние от околните.

Розова, вълнообразна линия на главата: дипломация, лукавство, комбинативност.

Точка на линията на главата: тежка повреда, голяма психическа травма.

Точка в края на линията на главата: заболяване на очите, операции.

Звезда в края на линията на главата: фанатизъм, мания за преследване, фанатична вяра.

Ако линията на главата завършва с две разклонения: двойнственост, чувство за ориентация.
Ако линията на главата завършва с повече от две разклонения: любознателност, многостранни интереси, интелектуален глад.

Линия на главата в средата на дланта: умствена недоразвитост и изостаналост.

Ако линията на главата завършва на аполоновия хълм: успех в изкуството, слава, богатство.

Ако линията на главата завършва на меркуриевия хълм: лукавство, склонност към измами.
Прекъсната линия на главата с продължение: щастливо преодоляна опасност, добър изход от операция.

Ако в края на линията има разклонения нагоре: това означава усъвършенстване, увеличаване на интелектуалната сила с годините.
ЛИНИЯ НА СЪРЦЕТО
Още една много интересна линия. Намира се над линията на главата. Според нейния изглед, дължина и цвят можете да разберете много за чувствата и здравето на анализираната личност. И когато вече говорим за чувства, нека си спомним думите на гениалния Алфред Хичкок: "Любовта е партия карти, в която всички лъжат:мъжете-за да спечелят, а жените - за да не изгубят".

Образ и тълкуване:

Дълга, красиво оформена линия на сърцето: сърдечност, грациозност, здраво сърце.
Ако линията на сърцето се намира близо до пръстите: скъперничество, ревност.

Ако линията е отдалечена от пръстите: великодушие, пожертвование, грижа за семейството, несебичност.

Широка линия на сърцето с розов цвят: силна, полова енергия, прекалена чувствителност, страстност, експлозивност.

Тънка линия на сърцето с бледочервен цвят: импотентност, слаб имунитет.

Верижна линия на сърцето: слабост на кръвоносните съдове, заболяване на сърцето, аритмия.

Острови върху линията на съ рцето: емоционални травми, търпение, операции.

Точки на линията на сърцето: полова ненаситност, нимфомания, емоционални травми, скандали.

Двойна линия на сърцето: любов, разделена на две - една за пред хората и една скрита.

Ако линиите на главата, живота и сърцето са къси: кратък живот, тежко заболяване.

Голямо прекъсване на линията на сърцето: разочарование, раздяла с любимия човек.

Ако линията на сърцето е прекъсната под меркуриевия хълм: трудности с децата, губене на пари.

Ако линията се прекъсва под аполоновия хълм: емоционални кризи в сферата на изкуството.

Прекъсване под сатурновия хълм: за раздялата с любимия човек са виновни консервативните възгледи на обществото, противоположните вероизповедания, намесата на родителите.

Прекъсване под юпитеровия хълм: раздяла, за която са виновни обективни обстоятелства, затвор.

Звезда в края на линията на сърцето: прекаляване със секса, наследствена лудост.

Остров на линията на сърцето: силно очно налягане.

Две разклонения на линията на сърцето спрямо юпитеровия и сатурновия хълм: личността преминава от крайност в крайност, прекалената чувствителност се заменя от необяснима жестокост, търсене на идеалната любов, високи морални принципи и търпение заради това.

Ако линията на сърцето липсва: изключително лош знак, проблеми със сърцето, циркулацията.


--------------------------------------------------------------------------------

ЛИНИЯ НА СЪДБАТА
Самото име на тази линия поставя вечния човешки въпрос:има ли съдба или не? Във всеки случай, това което е сигурно е, че на всеки от нас е оставено достатъчно пространство за собствен избор. На един и същ проблем всеки от нас би реагирал по начин, присъщ на неговия характер, темперамент, възпитание, навици. И така, съзнателно или не той сам изгражда своя живот, своята съдба.
Желанието на хиромантите е да надникнат в лабиринтите на човешката психика, така че свързвайки причините със следствието да могат да отгатнат какво ще се случи.
И така линията на съдбата е огледало на кариерата, общественото положение, упоритостта, волята и желанията за професионална реализация. Тя е ясен знак за нашите негативни страни: несигурност, лоши влияния, пречки, колебания. В идеалния случай тази линия започва на свивката на дланта от китката и се качва към сатурновия пръст (ето защо е наричана още сатурнова линия). Пресича и докосва линията на живота, на главата и сърцето, създавайки неразривна връзка между тези важни сфери.

Образ и тълкуване:

Дълга, красиво оформена линия на съдбата: успех, подкрепа от хората около нас, правилна цел, премерени възможности.

Начало на сатурновата линия от линията на живота(двете излизат от една): успех като резултат от собствените усилия, правилно ориентирани сили, мъдрост.

Ако линията на живота започва от венериния хълм: успех с помощта на любовните партньори, секса, еротиката.

Начало на сатурновата линия от лунния хълм: кариера, осъществена с помощта на добра интуиция, осъществяване на мечтите от младини.

Начало на сатурновата линия от долния марсов хълм: успех чрез голяма борба, преодоляване на пречките, прекалено хабене на енергия.

Ако края на линията е на сатурновия хълм: чудесна съдба, необикновен житейски път, фатални преживявания с щастлив изход.

Край на сатурновата линия върху юпитеровия хълм: високо обществено положение, влиятелни приятели, тайни връзки, правилни постъпки.

Завършване на линията на съдбата на аполоновия хълм: успех в изкуството, контакти с хора на изкуството.

Ако линията на съдбата завършва на меркуриевия хълм: изключителен служебен успех, хазартни игри, спекулации.

Дълга верижна линия на съдбата: външните стечения на обстоятелствата променят развитието на кариерата, несигурност.

Зигзагообразна линия на съдбата: пречки, но и способност за ориентация при тежки обстоятелства.

Двойна сатурнова линия: голяма подкрепа от страна на семейството, приятелите, двойно щастие, успехи на две различни страни.

Линия на съдбата придружена от още една по-къса линия: двойна професия през едно късо време, двоен избор за печалба, добри инвестиции.
Звезда в края на линията на съдбата (за край се приема този откъм пръстите) трагичен край поради катастрофална грешка, банкрутиране, нещастие.

Кръст на сатурновата линия: склонност към проучване на тайнствени науки, опасност за живота.

Кръст на място, където линията на съдбата е прекъсната: тежък удар на съдбата, избегната смърт с голяма материална загуба.

Дълбоки тъмни точки на сатурновата линия: нещастие в служебните проблеми, измама от страна на приятели, загуба на общественото положение.

Хоризонтални линии, пресичащи линията на съдбата: трудности, проблеми, служебни неуспехи, пречки.

Остров на сатурновата линия: тежък период в кариерата, самота, изолация, затвор.
Решетки на сатурновата линия: труден живот, непрекъсната борба.

Длан без сатурнови линии: слабо щастие, незаинтересованост за всичко, което е свързано с успехите, недостатъчна амбиция.
Ако разклоненията са нагоре: голяма психофизична активност, намаляване на интелектуалнитеЛИНИЯ НА СЛАВАТА И УСПЕХА (АПОЛОНОВА ЛИНИЯ)
Тази линия говори за таланта, за художествените способности, слава, постижения. Започва в началото на ръката, преминава между венериния и лунния хълм и свършва в подножието на аполоновия хълм.

Образ и тълкуване:

Дълга красиво оформена аполонова линия: голяма слава, успех, богатство.

Верижна аполонова линия: неспособност да се преодолеят пречките и да се докаже таланта.

Криволичеща аполонова линия: трудности в намирането на собствен глас в областта на изкуството, трудна ориентация, голямо самочувствие.

Начало на аполоновата линия в самата свивка на дланта: талант за изкуство, успех, богатство.

Начало на аполоновата линия от линията на живота: подкрепа и помощ от роднини.

Звезда на края на аполоновата линия: мъчение, което е увенчано с успех.

Кръст на аполоновата линия: трудности с външния свят, с критиците и колегите.

Остров в средата на аполоновата линия: изненадващи падения, скандали, неприятности, които влияят отрицателно на кариерата.

Квадрат на аполоновата линия: лоши ходове, въпреки това успех с помощта на приятели.


--------------------------------------------------------------------------------

ЛИНИЯ НА ЗДРАВЕТО
Това е една от най-алтернативните линии, които ни помагат по-правилно да разтълкуваме някои други линии и знаци. Мненията на хиромантите се различават относно мястото, където тази линия започва. Ако тя съществува би трябвало да минава през ръката без да докосва линията на живота нито на едно място. Най-добре за човека е, ако въобще няма тази линия. Защото в този случай човешката конструкция е силна. Обяснението на този факт е, че човек има много повече шансове да се възстанови, ако линията на здравето въобще не съществува на дланта. Колкото тази линия е по-силно изразена, толкова е по-слаба нервната система на човека. Ако линията на здравето и на живота се пресичат, то на това място и в тази година за личността съществува смъртна опасност.
Противно на тези убеждения, много други хироманти мислят и тълкуват линията на здравето абсолютно противоположно. Въпреки мнението, че линията на здравето е лош знак, породени от желанието да се предложи нещо оригинално, тази линия е положителен знак. Ако сте от онези щастливци, които я притежават, няма да ви е трудно да я намерите. Тя започва на долната част на дланта, под или на венериния хълм, и се простира към меркуриевия хълм.

Образ и тълкуване:

Дълга непрекъсната линия на здравето: добро здраве, лек сън, личността познава тайните на успеха в кариерата.

Прекъсвана линия на здравето: променящо се здравословно състояние, лоша циркулация.

Вълнообразна линия на здравето: променливо здравословно състояние, невроза, неуспех в служебните начинания.

Звезда на линията на здравето: безплодие, импотентност.

Кръст в началото на линията на здравето (под кутрето): опасност от ослепяване.

Кръст в края на линията на здравето: внезапно влошаване на здравословното състояние, проблеми в професията, които оказват влияние на здравето.

Жълтеникава линия на здравето: изтощаване, вследствие неправилен начин на живот или последствия от жълтеница.


--------------------------------------------------------------------------------

ЛИНИЯ НА БРАКА
Или още линия на съвместния живот. Лесно ще я намерите върху дланта:ако стиснете шепата си, тази къса водоравна линия между меркуриевия пръст и линията на сърцето красиво ще се очертае. Разбира се, ако я имате.

Образ и тълкуване:

Красиво оформена линия на брака: щастие, разбирателство, дълъг и хармоничен брачен живот.

Ако линията на брака е близо до тази на сърцето: личност, която ще се ожени много млада.

Разклонена линия на брака в началото: разделен живот в началото на брака.

Разклонена линия на брака в края: разделен живот в края на брака.

Прекъсване и продължаване на линията на брака: кризата в брака ще бъде успешно преодоляна.

Къса линия на брака с островче: търпение в брака, избор на погрешен партньор, много проблеми, развод със скандали.

Двойна линия на брака: брак само на хартия, две едновременни връзки, едната от които е извънбрачна.

Кръст на линията на брака: жестоко прекъсване на брачния живот, психически травми.

Точка на линията на брака: женитба насила, под влияние на роднини и близки.Брак чрез измама.

Остров на линията на брака: личност с такава линия на брака не би трябвало изобщо да встъпва в брак, защото ще има проблеми, нещастия и травми.

Две или повече линии на брака на двете ръце: два или повече брака.

Ако линията на брака липсва на дланите: незаинтересованост за брак, неспособност да се живее заедно, страх от обвързване, егоизъм. ЛИНИЯ НА ДЕЦАТА
Това са вертикалните чертички, които се спускат от корена на меркуриевия пръст към линията на сърцето. Някои хироманти твърдят, че правите и дълбоко изразени линии означават деца от мъжки пол, а отвесните и тънки-от женски. Но това все пак е един доста несигурен начин за прогнозиране. Важно е да запомните следното: само ясни, красиво оформени линии на децата говорят за числото на бебетата, които ще бъдат родени. Гадаенето става по дясната ръка.

Образ и тълкуване:

Една красиво оформена линия на децата: анализираната личност няма да отиде по далеч от обикновеното репродуциране.

Повече вертикални линии: много деца.

Една линия, но с разделен край: близнаци.

Тънки деформирани линии на децата: спонтанен или желан аборт.

Остров на линията на децата: тежка болест на детето.

Ако линията на децата липсва: безплодие.


--------------------------------------------------------------------------------

ГРИВНИ
Те се намират на самата свивка на ръката, между корена на шепата и началото на ръката.

Образ и тълкуване:

Красиво оформена линия без прекъсване: спокоен и щастлив живот.

Прекъсната гривна: детинство и младост, които не са щастливи.Проблеми.Пречки.

Верижна гривна: неспокойна първа третина от живота.

Кръст на първата гривна: ранна смърт на единия родител.

Две красиво оформени гривни: личността ще живее приблизително 60 години.

Прекъсванията на гривната или красивата форма имат значение какъв живот чака личността: пълен с проблеми или с много щастие.

Три нормални гривни: обикновено дълъг здрав и щастлив живот.

Четири гривни: един от най-редките и най-щастливи знаци.


--------------------------------------------------------------------------------

НАЧИН, ПО КОЙТО СЕ ВЗЕМА ОТПЕЧАТЪК НА ДЛАНТА

Ако всичко това ви е заинтригувало достатъчно, можете чрез отпечатъци да проучите своите приятели и роднини. Освен това от отпечатъците ще се получи страхотна графика, която може да украси дома ви.

За вземане на отпечатъци от дланите е необходимо:
1.Качествена хартия
2.Темперни бои
3.Валяк
4.Твърда плоча(най-добре парче линолеум)

Нанесете тънък слой темперни бои на хартията, под която сте сложили линолеума, добре я размажете, за да бъде слоя колкото се може по-тънък и полека я нанесете на една от дланите. Когато покриете цялата повърхност на дланта сложете чист лист хартия на масата и фиксирайте корена на шепата. След това внимателно спуснете дланта на хартията. Трябва да почувствате, че всяка част от дланта е докоснала хартията, а това се постига с натиск на горната част на шепата. След това също така внимателно вдигнете дланта, почвайки от пръстите. icon_flowerface icon_flowerface icon_flowerface
Аватар
cradle_77
 
Мнения: 6
Регистриран на: 17 Окт 2005, 10:22
Местоположение: sofia

Мнениеот Lubopitko » 20 Окт 2005, 08:35

Страшно много ти благодаря, много полезна статия
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 73
Регистриран на: 15 Фев 2005, 11:44
Местоположение: София

Мнениеот debika » 20 Окт 2005, 12:42

да много хубава!а имаш ли статия и за бенките и тяхното значение?аз имам бенка на юпитеровия хълм на лявата ръка,какво може да значи?
Аватар
debika
Модератор
 
Мнения: 120
Регистриран на: 12 Сеп 2005, 12:12

Мнениеот Poison » 22 Окт 2005, 14:11

А аджаба ей тва ми трябваше! Супер icon_eusa_clap icon_eusa_dance

И абадауйей къде е тоя юпитеров хълм?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот cradle_77 » 23 Окт 2005, 09:13

Life line- Линия на живота
Head- Линия на разума
Heart- Линия на сърцето
Горните три влизат в групата на линиите присъстващи на всяка ръка
Fate- Линия на съдбата (още наричана линия на Сатурн)
Success- Линия на Слънцето (още наричана линия на Аполон)
Health- Линия на здравето или т.нар линия на Меркурий

Към т.нар "спомагателни" се отнасят по-долу изброените. Характерно за тях е, че не присъстват на повечето ръце. Много малко са хората, които могат да се похвалят с ръце, на които присъстват всички линии, както от основен, така и от спомагателен тип. Погледнете отново 4-тата картинка:


Mars line- Линия на Марс
Intuition- Линия на Уран
Girdle of Venus- т.нар Пояс на Венера
Bracelets- т.нар Гривни


Сега обърнете внимание на третата картинка. Под номер 6 е отбелязана липсващата в 4-тата картинка Линия/и на брака, а под номер 2 присъства особен случай (за особените случаи ще обясня подробно когато разглеждам всяка линия поотделно) на линията на Нептун

Запознах ви с видовете линии. Сега нека разгледаме типовете възвишения, които се срещат на ръката. Обърнете внимание на следното графично изображение:

Така ето и наименованията им съответно както са по цифри в посочената графика:


1- Възвишение на Венера
2- Малко възвишение на Марс
3- Възвишение на Юпитер
4- Възвишение на Сатурн
5- Възвишение на Слънцето (Аполон)
6- Възвишение на Меркурий
7- Голямо възвишение на Марс
8- Възвишение на Луната

ЕТО И НЯКОИ ГРАФИКИ С ПОЯСНЕНИЯ ЗА ЛИНИИТЕ НА РЪКАТА
Аватар
cradle_77
 
Мнения: 6
Регистриран на: 17 Окт 2005, 10:22
Местоположение: sofia

Мнениеот Firestorm » 23 Окт 2005, 17:02

Страшна статия!!!!! icon_eusa_clap От къде взе информацията?Можеш ли да препоръчаш книга или сайт, защото се интересувам и искам да науча повече.
The Force is strong with you!
Аватар
Firestorm
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 39
Регистриран на: 20 Фев 2005, 19:34
Местоположение: София

Мнениеот Wizard » 24 Окт 2005, 16:11

А сега нещо и от мен, което ще е като малък "подарък":wink:

Погледнете си ЛЯВАТА ръка, ако имате точно под БЕЗИМЕННИЯ си пръст знак - ТРИЗЪБЕЦ, това е сигурен знак, че ще бъдете голям Магьосник....

аз го имам... (извинете ме за скромността, но това ми е от зодията...:wink:)
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот mert » 25 Окт 2005, 12:09

ако имаш един тризъбец ясно какво значи,ама аз имам два
Аватар
mert
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 31
Регистриран на: 22 Окт 2004, 14:47
Местоположение: Пловдив

Мнениеот Poison » 25 Окт 2005, 15:53

Е къде над безименния пръст...то тва е във въздуха над пръста :roll: :roll: :roll: Нещо не схващам.
И не разбрах на коя ръка се гледа първо.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот debika » 26 Окт 2005, 13:06

моето е по-скоро двузъбец ! но моля ,може ли да ми каже някой какво озна4ава бенката под показалеца на лявата ръка?Бях чела някъде че бенките по дланите показват мисия ,с която е роден човек .Някой знае ли подробности по въпроса?
Аватар
debika
Модератор
 
Мнения: 120
Регистриран на: 12 Сеп 2005, 12:12

Мнениеот cradle_77 » 26 Окт 2005, 14:45

icon_flowerface попадна ми една статия за бенките та.....
ако е на дясната ръка е знак за творчески способности
ако е на лявата имат богата душевност и са добри приятели...

ако имам възможност ще пусна повечко за бенките icon_flowerface icon_flowerface
Аватар
cradle_77
 
Мнения: 6
Регистриран на: 17 Окт 2005, 10:22
Местоположение: sofia

Мнениеот debika » 26 Окт 2005, 18:56

страхотно , ще чакам!благодаря!
Аватар
debika
Модератор
 
Мнения: 120
Регистриран на: 12 Сеп 2005, 12:12

Мнениеот cradle_77 » 28 Окт 2005, 08:55

icon_flowerface По разположението на бенките може да се тълкува човешкия характер и съдба. Приема се, че колкото е по-голяма бенката, толкова е по-важна ролята и като символ. Колкото е по-кръгла, толкова по-добро предназнаменование носи. Ако е силно изпъкнала, то тя е белег за щастлива съдба. Овалните и продълговатите бележат нещастия.



А ето какво показва разположението им:

- върху челото – вдясно- ум, слава, просперитет; вляво – екстравагантност, безпомощност

- по клепачите – спокоен характер, увереност и акуратност

- по веждите – отдясно- щастие и възможен ранен брак; отляво – трудности, борба

- по ухото – безпощадност

- върху бузата – отдясно – щастие, особено в брака; отляво – трудности, борба

- по скулите – успех, просперитет, късмет

- около устата – чувственост

- по брадичката – лошо здраве

- върху носа – голям късмет, развита сексуалност

- на шията – редуване на множество успехи и разбити надежди; неочаквано наследство; в началото – несполуки, но накрая – успех

- върху китката – природни способности, водещи към успех

- по дясната ръка – късмет; по лявата – парични грижи

- на рамото – трудни и сложни моменти

- по гърдите – отдясно – променлива съдба; отляво – сполука и щастие; при жените – издава и горещ темперамент

- по корема – самолюбива натура, с много слабости; леност, понякога алчност

- по гърба- честност и щедрост, съчетани с високомерие и самовлюбеност. Когато бенката е много ниско- чувственост и склонност към слабости.

- по ребрата – вдясно – страхливост, безделничество, безчувственост, отегчителен характер; отляво – същите качества, но в по-малка степен, съчетани с иронично отношение към себе си.

- върху бедрата отпред и отзад – силни, здрави деца и много внуци; отстрани и отвътре на дясното бедро – добър характер, богатство и щастие в семейния живот; отстрани на лявото бедро – самота, загуба, бедност.

- на дясното коляно – безгрижен брак и финансова обезпеченост; на лявото – суетност

- на глезена – изисканост, превръщаща мъжа в конте, а при жените е белег на голямо трудолюбие и енергия

- върху дясното стъпало – любов към разделите; върху лявото – съобразителност

- на друго място по краката – леност.
Аватар
cradle_77
 
Мнения: 6
Регистриран на: 17 Окт 2005, 10:22
Местоположение: sofia

Мнениеот nancy_pz » 01 Май 2007, 16:03

това за бенките е супер мерси
pink
Аватар
nancy_pz
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 36
Регистриран на: 30 Апр 2007, 17:49
Местоположение: pazardjik

Мнениеот B-L-O-T » 01 Май 2007, 17:09

Със снимки темата равен няма да има . Аз от мазоли не мога да си видя дали имам тризъбец . Уизард виж и от другата страна ,може и от там да имаш още някой . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 1257
Регистриран на: 13 Май 2006, 06:45

Мнениеот demonic » 05 Юли 2007, 08:59

аз имам тризъбец и съм много щастлива :):):)
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 379
Регистриран на: 01 Юли 2007, 20:17
Местоположение: sofia

Мнениеот Vivka » 20 Ное 2007, 17:41

Аз имам бенка на средния пръст на дясната ръка в дясно на нокътя.Някой може ли да ми каже какво означава?
Аватар
Vivka
 
Мнения: 7
Регистриран на: 19 Ное 2007, 18:15
Местоположение: Sofia

Мнениеот svet-le-to » 25 Фев 2008, 14:56

аз имам и на едната и дръгата ръка тризъбец .... и аз съм много щастлива ...може да ви се стори глупаво но досега не съм изпробвала ни една магийка в сайта от страх да не оплескам нещата :) но щом ми се отдава ще взема да се престраша
Аватар
svet-le-to
 
Мнения: 9
Регистриран на: 22 Фев 2008, 14:52

Мнениеот the_lonely_gothic_girl » 21 Авг 2009, 13:06

Аз имам кръстове и по двете си ръце не са 1-2, а са доста....и буквички - М и А.Някои знае ли какво значи това? :roll:
Аватар
the_lonely_gothic_girl
 
Мнения: 3
Регистриран на: 25 Дек 2008, 11:58

Мнениеот Wizard » 21 Авг 2009, 15:19

the_lonely_gothic_girl написа:Аз имам кръстове и по двете си ръце не са 1-2, а са доста....и буквички - М и А.Някои знае ли какво значи това? :roll:



Така казано - никой не може да ти помогне. Трябва снимка поне, да се види къде точно се намират и дали знаците са това, което ти казваш, че са.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Следваща

Назад към Гадателство

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта