Книга на Сенките

Вещери, вещици, уикани, друиди и всичко, което може да се свърже с практиката на вещерите.

Модератор: Arhimikus

Мнениеот WildSpirit » 11 Ное 2004, 00:18

Споделете повече за този атрибут. Може би как сте оформили вашата собствена книга - дизайн и съдаржание...
Дива същност... Свободен ум... Ограничено всекидневие!
Аватар
WildSpirit
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 19 Сеп 2004, 20:13

Мнениеот arcopal » 11 Ное 2004, 06:52

:)) живеем в ново време и съответно ползваме нови технологиии...

моето сенчесто книжле се нарича: D:\_arc\documents\m_pro\struct.doc
и е организирано като MasterDocument ;) пиша в него по доста теми, най-вече:
Jour - тук описвам сънищата си... повечето, тези които ми си сторят интересни
Pro - всички предчуствия от миналата с "реализациите" им, за целта винаги нося със себе един кариран лист А4 и молив - кат усетя нещо и го записвам ;)
Psi - всички "стилове" магия и философия, които съм изучавал, така че всяка подтема да е нещо като структурирана програма... така мога лесно да ги сравнявам, анализирам, смесвам, упражнявам,...
Sci - конспекти на ученото в университета от гледна точка на магическото мислене; подтеми: математика, физика, ел-технологии, информатика


планирам да добавя още глави, но....
Аватар
arcopal
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 41
Регистриран на: 20 Окт 2004, 17:53

Мнениеот Гост » 11 Ное 2004, 11:16

arcopal, евала за мисленето ти :) малко са хората които биха го направили това точно така. Както ние се развиваме така и магията се развива... неможе в новото време да ползваме стари методи просто са трудни и понякога трудно приложими :) дано има повече хора които приемат така нещата.

Повечето хора си мислят - нещо за да е вярно и за да работи, трябва да е древно и старо :>
Гост
 

Мнениеот fallen angel » 19 Ное 2004, 00:20

За да е направена като хората тази книга трябва в нея да има вградени йивотински и растителни орнаменти. Кориците, листите, мастилото, лепените късчета от различни субекти и обекти.....и така нататак.
Като казвам лепени не си представяйте лексикон

И да добавя, не че не увайавам мнението на arcopal и Mortimus, но нали сега говорим за суздаване на такава книга на сенките каквато е су6тествувала в древността. За мен ако е в компа или на хвърчащи листи, това не е книга а просто записки като тези в дйобовете на някоя готвачка в ученически стол.. :mrgreen:
fallen angel
 

Мнениеот Гост » 19 Ное 2004, 09:58

fallen angel написа:И да добавя, не че не увайавам мнението на arcopal и Mortimus, но нали сега ........ просто записки като тези в дйобовете на някоя готвачка в ученически стол... :mrgreen:


Виж всеки си има собствени начини. Ти щом предпочиташ да правиш някаква тухла от 1000 страници с разни лепнати работи по нея от животни и т.н. лошо няма. Важното е да ти доставя удоволствие като работиш по нея. За мен е по важно да ми върши работа и да е практично от колкото да наблягам на автентичността му. Въпрос на вкус
Гост
 

Мнениеот Arhimikus_NA » 19 Ное 2004, 16:51

:grin: Acropal, много стилно.
Хубаво е когато мисленето ти се развива, макар че аз харесвам по-древните техники.
Но предствете си (за тези, които защитава именно тези техники), ако в древността е имало PC-та, дали вещите ще са записвали записките си на животински кожи или като файл тип .doc? :cool:
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 286
Регистриран на: 01 Яну 1970, 00:00

Мнениеот MornMeril » 24 Дек 2004, 15:27

хм :)) Аз пък имам и двата варянта :Р. Имам си една мъничка книжка, която нося почти винаги с себе си и едно .html варянтче :) В първата записвам сънищата си, разни спонтанни мисли - както мои така и на обграждащите ме хора. В html книжката пък събирам всякаква друга информация и записвам ритуалите който съм правила, както и примерни такива, които са ми давали приятели или съм си харесвала от книжка или някой online BOS. Имам си и страничка за поезия и т.н. Толкова ви стига :Р

Мисля, че е доста удачен варянт за книга на сенките. Въпреки, че знаеш ли някой ден какво ще се случи на РС-то ти и туковиж в този тежък момент бакъпите ти се изпарили и те :), но и листите не падат по-долу откъм несигурност :Р Както и да е :) И док-файлчетата и html са добър варянт.
Да си призная първо пробвах Excel, но нещо не ми хареса...:)
Въпреки всичко си ми харесва идеята за старинна книга... но не съм намерила подходяща. Може би като си харесам... :)
The lips of wisdom are closed except to the ears of understanding...
Аватар
MornMeril
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 16
Регистриран на: 28 Авг 2004, 10:54
Местоположение: Under the Moon ...

Мнениеот Гост » 04 Фев 2005, 21:05

Аз пък имам и двата варянта


И аз като MornMeril си имам и двата варянта, обичам винаги да съм една крачка напред (и понякога успявам) ;), имам две тетрадки :smile: доста дебелички и съм ги разделил на доста теми от света на магията, като-заклинания, ритуали, сънища, поезия и т.н. същото съдържа и едно pocket cd-rw 210mb, което също е озаглавено "Книга на Сенките" :smile: това е. ;)
Гост
 

Мнениеот Vault » 04 Фев 2005, 21:08

Госта съм аз, интернета ме прецака съжелявам :oops: ;)
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 39
Регистриран на: 01 Фев 2005, 18:41

Мнениеот Yu Ning Kai » 06 Фев 2005, 00:36

Което води до моят въпрос...
http://www.magicgate-bg.com/forum/viewtopic.php?t=338
Моля за малко помощ :-(
Ouva Ile Ta. Ouva Ile Sio. Olien Olieinen.Eta a Lei T Ta...
Аватар
Yu Ning Kai
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 15
Регистриран на: 05 Фев 2005, 23:50

Мнениеот Firestorm » 20 Фев 2005, 19:58

Книгата на сенките и нейното оформление си зависи изцяло от човека, който работи с нея. Аз например съм направила моята в папка, с различни раздели за всяко нещо и винаги мога да добавя по нещо във всеки раздел. Доставя ми голямо удоволствие да работя по нея, защото тя и начина по който я водя и украсявам отразяват мен самата.Книгата на сенките е уникална за всеки и така и трябва да бъде. Всеки може да я води така както му харесва - това е негово/нейно право.
Аватар
Firestorm
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 39
Регистриран на: 20 Фев 2005, 19:34
Местоположение: София

Мнениеот KaFFe^ » 03 Апр 2005, 15:30

И така аз пак съм тука и тука де:) та да ви попитам Книгата на Сенките се прави след като си изучил уичкрафтът нали? като си навлезнал по-навътре в материала и след като си почнал на практика да действаш? icon_color
Аватар
KaFFe^
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 60
Регистриран на: 03 Апр 2005, 14:44
Местоположение: Far Far Away

Мнениеот EliKarim » 03 Апр 2005, 18:22

KaFFe^ написа:И така аз пак съм тука и тука де:) та да ви попитам Книгата на Сенките се прави след като си изучил уичкрафтът нали? като си навлезнал по-навътре в материала и след като си почнал на практика да действаш? icon_color


Не е нужно да си изучил каквото и да е за я направиш. Човек се учи цял живот. Можеш да подготвиш своята "книга на сенките" още в самото начало на ученето и да записваш вътре всичко, което сметнеш за важно.
Аватар
EliKarim
Модератор
 
Мнения: 781
Регистриран на: 24 Сеп 2004, 19:57

Мнениеот Rocsana » 02 Сеп 2005, 16:57

Защо книга на сенките да съсществува само за Уика при всяка една традиция е нужно нещо подобно макар че моята бих казала е леко несистематизирана...жсе се сещам за нещо което съм пропуснала да напиша :roll:
Аватар
Rocsana
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 22
Регистриран на: 02 Сеп 2005, 16:38

Мнениеот dark_master » 18 Яну 2008, 11:59

всяка традиция си има такава , но не споменава пред непсветени в тази традиция .Колкото до въпроса на EliKarim можеш още от самото начало на твоя магичск път
+ Светлина, Сияние, Сътворние +
Аватар
dark_master
 
Мнения: 7
Регистриран на: 19 Дек 2007, 07:12

Мнениеот Magic_Soul » 18 Яну 2008, 16:55

мисля че на уичкрафта книгата на всички техни знания е ''Книга на сенките'', а в черните изкуства ''Гримоар''.
Аватар
Magic_Soul
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 106
Регистриран на: 29 Дек 2007, 20:07
Местоположение: s0fiq

Мнениеот EvilOne » 19 Яну 2008, 22:46

Така, за книгата на сенките...
В момента използвам един много дебел тефтер А4,разделен на две - магически дневник, в който записвам успехите и неуспехите си, както и разни впечатления и мисли, и втора част, нека кажем наръчник, в който описвам ритуалите, нужните за тях неща, заклинанията свързани с тях и евентуално - промените които с времето ще наложа.
Отделно, винаги около мен имам хвърчащи листове и тетрадки, не само за окултните си занимания, но и бидейки писател и журналист, винаги е добре да имам под ръка къде да запиша нещо внезапно хрумнало ми, видяно или чуто от някъде.
На компютъра, освен папки с статиите и разказите ми, имам и доста разнообразна колекция от окултни книги, диаграми, лунни календари и астрологични схеми.
Разбира се, за всеки си е различно, въпрос на вкус и предпочитание, но определено се чувствам по-"меджик" докато разгръщам страниците изписани с грижлив почерк и изпъстрени с мои илюстрации и схемички, от колкото докато ровя из файлове
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 74
Регистриран на: 25 Юли 2007, 12:18

Мнениеот Sukkuba » 26 Яну 2008, 17:27

Моята книга на сенките си я направих сама. Представлява няколко много стари тефтера без редове, зашити с кожени връзки, а кориците - едната я направих от сушени листа, а другата от картон, който подвързах с кожа. На мен лично ми е по-удобно да използвам тази форма на книга на сенките и съм против използването на компютри в това начинание, тъй като не мисля че която и да е от четирите стихии се свързва с технологиите. От друга страна всеки трябва да действа така както на него му е удобно. 8) Btw някои да знае магазин в България където да продават книги на сенките, които да не са най-обикновени тефтери ?
Аватар
Sukkuba
 
Мнения: 5
Регистриран на: 04 Дек 2007, 13:05

Мнениеот KaFFe^ » 26 Яну 2008, 19:23

Аз лично не съм чувал или виждал по книжарници такива тефтери да ги наречем, защото те не са книги просто защото са празни :) но, относно ръчно или механично водене на книгата на сенките, аз лично мисля, че ръчното е по автентично за самия себе си. Ако нямаш таблет ( устройство за рисуване на компютъра ) едва ли ще можеш да си рисуваш разни неща относно ритуала ;) е вярно картинки готови можеш ама не полагаме същият труд както на ръка :)
Аватар
KaFFe^
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 60
Регистриран на: 03 Апр 2005, 14:44
Местоположение: Far Far Away

Мнениеот Sukkuba » 26 Яну 2008, 19:43

KaFFe^ написа:Аз лично не съм чувал или виждал по книжарници такива тефтери да ги наречем, защото те не са книги просто защото са празни :) но, относно ръчно или механично водене на книгата на сенките, аз лично мисля, че ръчното е по автентично за самия себе си. Ако нямаш таблет ( устройство за рисуване на компютъра ) едва ли ще можеш да си рисуваш разни неща относно ритуала ;) е вярно картинки готови можеш ама не полагаме същият труд както на ръка :)


Не само че е по-автентично, но и като си направиш сам книга на сенките и като пишеш в нея, по този начин влагаш собствената си енергия в книгата. Не съм сигурна как е в другите религии, но съм чела че във вещврството е добре всичко да се прави на ръка, точно заради енергиите, които се използват. Не става въпрос само за гримоара, а и за дрехите, сиглите, благовонията и т.н.
Аватар
Sukkuba
 
Мнения: 5
Регистриран на: 04 Дек 2007, 13:05

Следваща

Назад към Вещерство - Уика - Паганизъм

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 5 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 5 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта