fly^spirit написа:Кое дава власт на Господ над нас?Ами разбира се,че вярата.Ако не вярваш в нещо -за теб поне то не съществува(до доказване на противното:).
Не мисля, че ако не вярваш в нещо или не знаеш за него, то престава да действа върху теб. Ако малко дете, което нищо не знае за закона за гравитацията, скочи от 12-тия етаж, неговото ненезнание няма да го спаси. По същия начин хората, които не вярват в Бог, не живвеят по други вселенски закони от тези, които вярват.
Вярата и знанието, разбира се, са различни неща. Предполагам, че когато вярваш в нещо, тази вяра му дава сила. Но се съмнявам, че липсата на вяра може да обезсили Бог.
Какво точно представлява Господ? Различните религии дават своите интерпретации по въпроса. За мен всички те говорят за една и съща същност, макар да звучи различно - просто различни гледни точки за едно и също. Предполагам, че тази същност /всеки я нарича различно; аз за краткост използвам думата Бог/ е толкова необятна, че не може да бъде обхваната изцяло от човешките представи. Затова в различнитее религии виждаме различни нейни аспекти. А да се опише точно не може и поради ограничеността на думите.