Може ли аромотерапията да влияе на мисленето?

Всеки, който се интересува и има познания, относно билките или знае методи за лекуване с билки - това е мястото.

Модератор: runner413

Мнениеот Poison » 23 Окт 2005, 15:35

Това ме вълнува от известно време. Моля ви кажете ми. За да бъда по точна става въпрос за двама мъже. Лично е. Чудя се как да накарам единия сам да се оттегли, сам да ме остави. Не искам да го наранявам. Искам другия. Офффама едни такива неща ме мъчат. Знам че силата на ароматите или кристалите не е за подценяване? Е кажете ми?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Trismegist » 01 Дек 2005, 19:43

Абе ти си луда направо.Ами намажи се с чесън,да смърдиш от далеко и ще изгониш всички мъже.Не само че ще повияе на мисленето,ами направо ще им го секне.

Извинявай,ама не се сдържах,трябваше да го кажа.
:P :P :P
Избий си тези фантазии,че ще излъжеш някой,който те харесва.
Или тръгваш с друг,нараняваш го и той се оттегля или го отблъскваш някак си,тръгваш с друг и пак го нараняваш.
Ама защо все до магия трабва да се стига,като си има канален ред.
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 02 Дек 2005, 20:09

Trismegist написа:Ама защо все до магия трабва да се стига,като си има канален ред.

Много точно казано!
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Poison » 11 Яну 2006, 16:22

Ма ся говорим за различни неща. Е добре айде кажете тогава защо царица Клеопатра е поставяла разни масла във ваната си? Да не би да е просто за кожата?! Полека. Знам че някои писма са писани и после мазани с мускус или амбър или нещо такова та като го отвори получателя да въздейства. За тва питам.
Бе трисмегист ти кви чесъни ми говориш бе маняк? Чудя се що се сещаш за чесъна първо. На мен ми идва на ум канелата или розата. Някви такива. Ма за чесън icon_salut
За тва не бих и помислила.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 11 Яну 2006, 17:09

Пойзън, чесно да ти кажа, понякога адски ме изнервяш. Но пък понякога си ми много сладка, не само защото може би искаш да научиш нещо, но и защото понякога слагаш такива теми, които са смислени. Разрови се из нета, има такива парфюми и етерични масла. Лично аз съм попадал на много интересни неща. Ако имам време следващия път ще ти дам някой друг адрес.
Трисмегист, кажи защо пренебрегваш тази тема? Я си представи едно момиченце, възползвало се от "чеснови номера" което те омая... ама наистина те омая!!! Кажи ми какво ще направиш с твоите ангели и демони... + Висшата ти магия? :)
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Trismegist » 11 Яну 2006, 18:15

Леле Архимикус ти си медиум хахаха.Последната ми приятелка
продаваше чесън на пазара на сергията на техните.Даже моите приятели и викаха чесъна хахаха.А тя често ядеше дюнери и обичаше оня чесновия сос хахаха.Така,че вече съм изпитал силата на чесъна хехех.Леле ще се пръсна от смях!
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 11 Яну 2006, 20:06

Виж, не искам да говоря с теб, а още по-малко да те карам да се замисляш. Ти си знаеш по-добре. И знаеш ли, помогни първо на себе си, после на другите.
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Trismegist » 12 Яну 2006, 01:25

Спокойно Arhimikus.Чета ти всеки път подписа,набива ми се на очи.
Ама много на серьозно взимаш нещата а това не помага много.
Всеки да си помага сам,това искам аз.То насила-хубост не ства,мн ясно.Може да изглеждам луд в очите на някои,но пет пари не давам.
Виждам,че не си забравил някои стари постове и още ти държи влага.
Аз още си имам отговорност за тях,но не съм се хванал да се задълбочавам,толкова.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 12 Яну 2006, 22:09

Взимам насериозно нещата, защото за мен магията не опира до това да визуализирам разни сфри и тем подобни неща. Колкото по-сериозно взимаш дадено нещо толкова по-навътре влизаш в него.
Не искам да казвам, че имам голям опит. Знимавам се едва от 6 години, но за тях ми се случих неща, които ми преобърнаха светогледа за магията. Като започнах мислих едно, сега разбирам, че е съвсем друго. Защото колко и незначително да ти изглежда дадено нещо в един ритуал, то е толкова важното колкото и самият ритуал.
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот AZA » 13 Яну 2006, 02:16

Arhimikus написа: Защото колко и незначително да ти изглежда дадено нещо в един ритуал, то е толкова важното колкото и самият ритуал.

Или колкото значение отдаваш на него ;) Винаги съм мислил, че всичко идва от главата.
Пойзън ... отнсосно твоя въпрос ... повечето големи фирми за парфюмерия използват съставки в продуктите си , който привличат. Не само към носителят им , а към даденият продукт/аромат.
А отнсосно отблъскването ... как мислиш се отблъсква някой , без той да се усети. Отговорът е ТРУДНО и за всеки е персонално. Т.Е. имам предвид ... виж какво го дразни и .. го направи. Макар , че е гадно.
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 13 Яну 2006, 18:05

:) Тук отново темата ще остане на заден план заради други коментари!!!

Пойзън, права си! Ароматите са използвани от древността, а да не говорим че и от животните. Веществата в някои ароматни растения лекуват, влияят на поведението, на мисленето, на настроението и т.н. Това в наши дни е цяла наука.
Първите методи за използване на аромотерапия били разработени от древните египтяни. През гръцко-романската епоха аромотерапията била отречена, но по-късно била открита от арабите. В Европа благовонните масла и секрети били пренесени от рицарите през кръстоносните походи през 11 – 13 век. Ароматите могат да се възприемат от организма чрез вдишване, чрез масаж (кожата) или дори като чай.... Права си за Клеопатра. Някои масла разтваряни във ваната действат невероятно на организма.
Съществуват много видове масла които помагат за намаляване на стреса. Към тях се причисляват: бергамон, мента, ела, жасмин, кедър, кориандър, лавандула, лимон, мандарина, роза, розмарин. Аромотерапевтите не смесват едно със друго маслата – защото така те намаляват своята ефективност.

Ще намеря записки, които имам за аломатите но ти напомням, че те се използват много широко в наши дни. Просто напиши какво по-точно те интересува, тъй като аромати има в кулинарията, в козметиката, в медицината и т.н.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Poison » 14 Яну 2006, 16:38

Ами благодаря Ели за това говорех! Всъщност ако можеш повече да ми кажеш за бадема, за лайката, за евкалипта?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 16 Яну 2006, 00:04

Не на всички хора,ароматите въздействат с еднакъв успех...
Някога може би сме имали безпогрешно обоняние,но сега всичко е притъпено до минимум...
А я си представи ,че точно тогава ги налегне хрема пичовете...
А бе с две думи - радвам се,че не съм от обкръжението ти Пойз...
icon_eusa_dance
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 16 Яну 2006, 16:35

Пойзън, според прочетеното от твоя пост разбирам, че вероятно са ти нужни аромати ползвани в козметиката и парфюмерията. Не съм специалист или всезнаещ за ароматите или билките, но за тези които си посочила бих ти написала нещо. Не си отбелязала за какво точно са ти нужни?!Лайката е любимият ми чай, така че мога да кажа, че това е невероятно растение!

Лайка
Това е много, много често срещано едногодишно тревисто растение. То има (особено цветните кошнчки) характерна приятна миризма и остър, възгорчив вкус. Цъфти от май до август. За лечебна цел се използват цветчетата. От лайка има всякакви продукти, така че е безмислено да се описват. Като билка е има специфично действие: противовъзпалително, антисептично, болкоуспокояващо, спазмолитично, ранозаздравяващо, успокояващо, потогонно и други действия.

Бадем - semen AmygdalaeМмм розовите цветчета на цъфналия бадем са особено красиви! Растението (дърво) произхожда от Средна Азия. Това е един от най – рано цъфтящите овощни видове. Като културно растение бадемът е бил познат в Сирия и Палестина 2000 години преди новата ера. Освен ядката която е широко разпространен хранителен продукт у нас и из Европа, бадемовото масло намира приложение в медицината и козметиката. За лечебни цели се използува горчива бадемова вода, която е болкоуспокояващо средство. Тя се получава от стрити горчиви бадеми чрез дестилация с водна пара и ферментация.
Да отбележа, че горчивите бадеми са опасни за здравето на деца в количество над 5 ядки!

Евкалипт
Това е вечнозелено дърво, което расте из Средиземноморието, Кавказкото черноморско крайбрежие. Родината на евкалипта е Австралия. За него знам малко, но информация за евкалипта можеш да откриеш из много атласи, билкарски книги, из интернет и дори от опаковките на някои хранителни продукти (бонбони, дъвки). Поради съдържанието на етерично масло евкалипта има антисептично, анестетично, противовъзпалително и съдосвиващо действие. Знам, че най-често се използва в медицината за инхалация при възпалителни заболявания на гърлото при транхеити, бронхити, абцес и гангрена на белия дроб вътрешно: отхрачващо и дезинфекциращо при хронични бронхити външно: за промиване на гнойни рани, абцеси, флегмони, промивки и т.н. до колкото знам на евкалипта е ценна и дървесината.

И все пак пойзън има много литература на тази тема. Търси!
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Poison » 18 Яну 2006, 11:10

Ау мерси Ели. Точно за това ми трябват, за мазила за кожата. Някви козметични работи. Супер. Чудя се дали тези аромати се използват в ритуали? Има ли такива ритуали дето са задължително с някви ароматни вещества?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 18 Яну 2006, 19:36

Разбира се че има. Магията при шаманите например почти не минава без някакво горене на трева, опушване с нея и .т.н. В някои вещерски ритуали пък много често се използва сяра... използват се различни масла и т.н. Самата миризма на восък или парафин при палене на свещ или кандило също биха могли да са от значение. Зависи какво ти трябва и за каква цел. Просто понякога се чудя как да отговоря, като не поставяш конкретно питане.
За евкалипта, бадема и липата незнам да участват в ритуал, не се сещам, но това не е изключено разбира се.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот WandaBlenda » 18 Яну 2006, 22:21

Poison от някъде го свалих това но не помня ве4е от къде.Не е то4но по темата ама виж там нещо може да ти свърши работа.

Глог - използвал се за изчистване на римските храмове от отрицателна енергия. Запалете клонки в новия си дом или в стая, в която има болни.
Дъб - желъдите се ползват за привличане на пари. Подарък от дъб носи щастие.
Ела - символ на безсмъртие. Използва се в ритуали, свързани с кармата и реинкарнация.
Калина - листата и плодовете на калината, ползвани като масла и благовония, увеличават психическата сила и способността за предсказване. Клонки от калина предпазват дома от мълнии и пожари.
Ябълка - дървото на Афродита. Използва се в любовната магия. При срязване на ябълката на две половини семената образуват пантаграма.

Камшиче - Защита и магическа сила,непробудно спане.

Ангелика - Ангеликата е свързана с покровителството на ангелите, особено Архангел Михаил.
Има ефект срещу чародейството, заклинанията и злите духове,използват се дръжките и листата.

Анасон - нансонът е билка,която пази от урочасване, семената се използват за правене на
тамян и торбички с ароматен прах.

Асафотида - известна е още като Храна на боговете или Дяволски тор. Когато гори,
тя излъчва изключително зловонен мирис, използва се за приготвянето на прогонващ или
нищожаващ тамян, но никога в затворено пространство, използва се смолата, получена от
корените на билката

Босилек- Смята се за пречистващ и оздравителен. Името му идва от базилиск, митично създание,
което можело да убива с поглед. В древността растението било свързвано със скорпионите;
считало се, че стръкче босилек, поставено в гърне се превръщало в скорпион. Според
поверието дори помирисването на босилек водели до появата на скорпион в мозъка.Растението
има дезенфикциращ ефект.Прочиства и освежава въздуха. Използват се листата и стъблото му.

Дафиново дърво - използва се при прогонването на духове, има прочистващ ефект, помага
при борба срещу психическа атака,закриля при премахване на проклятие.

бензое - има натисептично и пречистващо действие, смолата му се използва за приготвяне на
пречистващ и предпазващ тамян

омайниче - помага срещу зли духове, някога е било засаждано в църковните дворове или се е
носело закачено около шията като муска против "страшни видения", Считало се, че тази билка
прогонва дяволите и кошмарите. помага срещу психическа атака, исползва се цялата билка.

бял очеболец(петолистник) - увеличава силата и мощта на муските и заклинанията,използва се
цялото растение.

детелина (червена) - детелината се използва за увеличаване на мощта на добрите заклинания и
добрите намерения,подпомага чародействата,използват се цветчетата.

здравец - използва се при прогонване на духове, при разваляне на магии и заклинания и при
психическа самозащита.използват се изсушените му листа и коренища.

копър - против чародейство,за разваляне на магии, използват се семената му

бъз - бъзът предпазва от магии,прогонва зли духове и предотвратява психически атаки,винаги
искайте разрешение от растението преди да откъснете листата,кората или цветовете от него.
По този начин оказвате уважение на Майката на бъзовия храст, която живее в него. Важно е
също така и да съобщите защо се нуждаете от щедрите и дарове,използват се всички части от
растението.

чесън - защита от зли сили и магии,психически вампири,гори се стрит на прах.

джинджифил - при водене на психически сражения,пречиства,използва се коренът му

исоп - пречиства,използва се цялото растение

люляк - носи мир и спокойстиве,използва се цялото растение

глухарче - предпазва,използва се коренът,листата,стеблото и семето

риган - мир и хармония,закриля животните използва се цялата билка,

мащерка - носи късмет и премахва отрицателни енергии,закриля, дава сили и кураж.

маргарита - защитава и предпазва от всичко лошо

див пелин - защитава, предпазва от зли духове и влияния,предпазва от нападения на диви
животни,разваля заклинания,употребява се цялата билка

коприва - използва се при прогонване на духове,разваляне на магии и заклинания,полезна
при водене на психически сражения,използва се цялата билка и семената

пачули - използва се в екзорсизма,спихическата самозащита и спихическите сражения,ползват
се листата му.

борови игли - закрилят,прочистват,при защита от психическа атака

розмарин - прочиства,защитава и укрепва,притежава голяма мощ като съставна част на някакво
благовоние.използват се листата му.

седефче - седефчето е билка,която притежава изключителна сила и се използва както при
атака така и при отбрана срещу магически сили,:"седефче за скръб", използват се листата му

градински чай - предпазва от лоши обстоятелства и зли влияния,пази от отровни мисли,
използват се листата му

валериан - носи мир,предотвратява нападения и бой,успокоява,защитава домашните животни,
използва се коренът му

върбинка - билка с изключителна магическа сила, използва се в ритуалите за усилване на
мощта на различни процедури,предпазва от психическа атака под формата на кошмари,придава
допълнителна сила на магии и заклинания,употребяват се листата и стъблата.

пелин - могъща билка защитаваща от зловредни влияния,считало се,че пази от дракони и от
диви животни,закриля от психическа атака,използват се листата и стъблата

бял равнец - увеличава мощта и силата на заклинания и магии,закриля,използва се за
разваляне на магии и зложелателства,използват се листата и цветовете му.
Последна промяна WandaBlenda на 19 Яну 2006, 06:53, променена общо 1 път
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 19 Яну 2006, 00:46

Много благодаря Wanda :)
Както се казва - каквото повикало - такова се обадило ;)

Искам само да добавя, че е добре да поискате разрешение от растението не само при бъза, но и при останалите. По този начин растението не оттегля жизнените си сили при откъсване/отрязване на съответната част от него :)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Назад към Билки - Лекуване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор