Така, тук не смятам да ви дам какво да изпълните стъпка по стъпка, тъй като на мен ми отне огромно количество време да намеря тази информация и да постигна това ниво на познание на смърттаи аспектите, свързани с нея, а просто ще ви кажа основната философия на некромасерите, тъй като напоследък забелязвам огромен интерес към това изкуство.
Първо ще започна с митовете относно този вид магия:
1) Некромансерството е една от най-мрачните религии, известни на човека.
- ЛЪЖА. Първо- некромансерството не е религия. Втроро, то е просто инструмент- зависи от човека, който го използва, дали ще е за добри или лоши цели. Това е все едно убиец да обвинява оръжието си, че е виновно.
2) Некромансерите следят за баланса, между материялния и нематериялния свят.
- Наполовина вярно, наполовина грешно. Некромансерите изучават смърта, съществата от света на мъртвите (духове, а и самите обитатели на света на мъртвите), както и начините да доближат някого до смърта (проклятия и т.н.). Само от самите хора зависи дали ще вършат това за добро или за зло на другите.
3) Некромансерите се доближават до смърта все повече и повече със всяко заклинания и проклятие.
- Според мен това е вярно, но е само теория. Понеже за да общува човек със духове и др. той трябва да даде малко от своята жизнена сила на духа, за да може да контактуват на едно ниво. Душата, от своя страна, дава на човек това, което ние наричаме смърт и така го доближава до света на мъртвите. След много подобни размени човек започва да живее наполовина в света на мъртвите и наполовина в материалния свят. Това положение се нарича лич (lich) форма и е Светият Граал за всеки некромансер.
П.С. Тази информация е усвоена от много книги и сайтове, най-вече благодарение на този сайт :
http://www23.brinkster.com/falcis/
Искрено благодаря на създателя му, тъй като този сайт ми помогна много. Надявам се и на вас да помогне - там има по-обширна информация относно това, за което говоря аз. Аз, всъщност, правя превод на този сайт и добавям по нещо от мен - information corruption (за това ще спомена по- късно). После ще продължа темата, тъй като ме заболяха пръстите