Смъртта-блаженство или наказание?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот runner413 » 15 Окт 2007, 21:49

Ами аз и да искам немога да ти отговоря!Зададе ми много сложен въпрос.:)
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот The_Last_Angel » 15 Окт 2007, 22:09

Поне за мен няма да е никаква загуба. И без това в живота ми няма нищо смислено. Никой не ме обича, на никой няма да му направи впечатление ако изчезна... така, че ако ще умирам - готова съм!
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 15 Окт 2007, 22:22

Много ви се радвам на готик стиловете на съществуване, но за да ти има нещо смислено в живота, можеш да си го дефинираш и да го направиш след това. На въпроса (името на темата)-нито едно от двете, смъртта е толкова естествена колкото самото създаване на живот и процеса на проявлението му (зачеване и раждане). Природата е устроена така, само хората искат да търсят смисъл и да категоризират ад, рай, добро, лошо (това е повтаряно и обяснено в много теми). Въпросната светлина е самия живот, който напуска обвивката си (тялото). Хората са живот, както всичко наоколо е живот. Ако се замислите ще установите, че не мозъка ви, сърцето или въздуха, който дишате ви прави живи, а именно самия живот, протичащ през вас. Когато този живот се освободи (в момента на смъртта на физическото тяло), то се появява въпросното сияние. Тъй като никоя енергия не изчезва, а само се трансформира, то това се случва и със енергията живот. Версиите за задгробния живот са прекалено много и може би години няма да стигнат на един човек да се запознае с всички и да ги проучи обстойно. Истината е, че все още никой не се е върнал да каже има ли нещо и ако да какво е то. Тунелите, бялата светлина, безтегловността, блаженството, за което разказват някои хора според науката се дължат на химични процеси в мозъка. Ако ви е толкова интересна темата от чисто художествена кинематографична гледна точка може да гледате Flatliners, в него става дума точно за това.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 16 Окт 2007, 08:36

Поне за мен няма да е никаква загуба. И без това в живота ми няма нищо смислено. Никой не ме обича, на никой няма да му направи впечатление ако изчезна... така, че ако ще умирам - готова съм!

Мен ако питаш това са думи на един отчаян и депресиран човек.Смъртта не е решение на проблемите , а и какво те кара да мислиш че щом на земята не си постигнала нищо това ще се промени в "задгробния живот"?!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Gebo » 16 Окт 2007, 11:32

...драги...типове...потрес е да чета вашите "Велики" разсъждения за смъртта...и вие се имате за магьосници....магове...някакъв по-виш вид същества от "масата"...нека задам няколко въпроса:
1защо умираш???
2къде отиваш като умреш???
3в момента има ли това значение???

и дами и господа ето ви отговорите:
1Защото така си поискал.(или друг го е искал)
2Където поискаш!
3НЕ!

Ако ви е толкоз зор да узнаете-отивате на 15тия етаж и "Политате" към отговора!
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 16 Окт 2007, 11:52

Това са едни от най-примитивните разсъждения които бях чел!А и от къде ти доиде до акъла че се имаме за нещо повече от всеки друг човек?!Ако ти се имаш за нещо такова значи трябва отново да си помислиш!!!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот The_Last_Angel » 16 Окт 2007, 13:45

Ако си чел "Закон на силата" (две страници, намира се в интернет) щеше да знаеш, че не се мислим за по-велики защото всички сме равни. Ама така е като някои хора се мислят за вещи без и два реда да са прочели по въпроса. Отнася се към Gebo
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 16 Окт 2007, 14:43

Gebo-сега ни кажи три причина да се смятаме за по-велики , по-добри и по-стойностни от останалите няколко милиарда човека на тази планета!
А относно отговора ти на третия въпрос който зададе , защо да няма значение как ще умреш???!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 16 Окт 2007, 16:28

На въпроса ще се съглася напълно със Stanislava и ще добавя че освен стреса от новото и непознатото има и ужасна мъка за това че вътре в утробата човекът е бил чисто съществуване . Там той е бил просветен . Ако почувства глад например то той бива задоволен преди да го е почувствал . Всички нужди и блаженства били на лице преди да са поискани . Това е раят . Не е приятно да те вадят от рая :)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот runner413 » 16 Окт 2007, 20:37

Ако под "чисто съществуване" какво трябва да разбираме?Живот без грехове ли?
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Gebo » 16 Окт 2007, 20:41

драги ми смехурко ,зима стана вече...
еми виж ся ,Рънъре, от всичко което избиса не видях и дума оборваща казаното от мен а само жалки опити за защита на егото ти...и освен това не съм длъжен да ти давам обяснения за каквото и да било!
Последен Ангел-не съм чел "еди какво си"...не за друго а защото хм...не ми е потрябвало...казвайки всички сме равни може да се има предвид много неща...защото всяка частица енергия тръгва от 1 място -да, но можеш ли да се наречеш психически равна с 1 хлебарка?
препоръка: недей да се доверяваш на книгите! те са направени за опитни хора които могат да разберат написаното без да се заплетът в текста...което е много възможно...това че си прочел 100 книги не те издига...издига те това че си осмислил 1 ;)

с уважение:Емил от Льонеберя
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 16 Окт 2007, 20:46

Драги...Гебо.... не мисля че си се родил научен на това, което знаеш. Това е форум за магия, и в него има както напреднали, така и начинаещи. Събираме се тук за да си помагаме и обменяме опит и знания, а не да се правим на "велики", а тези, които задават въпроси да се "прости червеи". Като не ти харесва темата - не пиши. Ако искаш да помогнеш - направи го. Или замълчи...
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Gebo » 16 Окт 2007, 21:00

архимикус...приемам укора ти...с 1 изключение
та ето и това което мога да кажа аз в подкрепа на изписаното от мен до сега:
смъртта никога не е била край...
след кат са гътнеш (което не е много важно как става)ако си имал силен дух(енергия) правиш точно каквото поискаш:
ако си бил добър христянин (примерно) и си спазвал "Божиите закони"
(ЧИИ???) и си вярвал силно , че ще отидеш на място наречено рай ...ти точно там ще попаднеш(или поне духа ти :) )
но това е прекалено тъпо, защо???защото таквиз души попаднали на таквизи места се застояват много много време...а както ни е известно застоя е най отвратителното нещо на тоз свет...липса на развитие...закучване на ситуацията или както си поискате...по-мъдрите обаче...могат да продължат развитието си прераждайки се (примерно) преминавайки на друго ниво и тн...и когато преценят че няма какво да усвоят повече отиват при голямото "Нищо" и изчезват...и после нови таквизи идват да се учат...проспетитет и деградация братче...тфа е!
а защо може да се каже че мага е по-"нещо" от чиляка...от мъгила ако щеш...ми... това може да е ...начин да се каже че душата на мага е по напреднала в развитието си от тази на мъгъла...примерно?!?
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shedinko » 16 Окт 2007, 21:02

Зависи от гледната точка,а колкото до тези които се задоволяват с идеята "АД<=>РАЙ" и "Къде отиват самоубийците" препоръчвам Данте Алигиери, "Божествена Комедия"
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shedinko » 16 Окт 2007, 21:04

щях да забравя също http://www.4degreez.com/misc/dante-inferno-test.mv проверете си за кой кръг на ада сте
п.п. линка е зет от калдата
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 16 Окт 2007, 21:04

Gebo-не съм тук за да оборвам глупавите теи и изцепки на всички в този форум.Тук съм за да се уча и да обменям опит и информация , а не като теб да се опитвам да повдигна самочуствието си(което както съдя от плямпанията ти няма особенно покритие).Въпреки всичко аз продължавам да искам отговор от теб на въпроса "защо се смяташ за нещо повече от останалите хора?".И я ми кажи какво си осмислил като нищо не си прочел?!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот FireSun's Viking » 16 Окт 2007, 21:20

Ад и Рай са размити понятия...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkMagicMaster » 17 Окт 2007, 05:30

За мен смърта е блаженство да речем че това е като завръщане у дома защото душата няма нищо общо с физическия свят.Дори да имаш семейство то за мен е свързано само с физическото тяло не и с душата затова с тях без тях ми е се тая.
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 17 Окт 2007, 08:46

А ето и още един въпрос който възникна в тази тема и тои е :"Има ли значение за вас как ще умрете?".
Аз лично смятам че това е важно!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот The_Last_Angel » 17 Окт 2007, 08:57

Runner413 имаш доста... мъдро мислене за възраст. Докато Gebo още си мисли "Аз стига да поискам мога да стана много, много...". Просто да речем, че не е пораснал. Та по темата - Както каза FireSun's Viking "Ад и Рай са размити понятия...". Никой не знае къде ще отиде след края. Може да е добро, а може и да е лошо място. Все съм си мислила, че там горе (или долу) може да има корупция както на земята и да си бил лош пък да те пратят при добрите. Самата истина обаче е, че щом умреш те зариват два метра под земята и те ядят червеи. Знам, че тук меко си противореча, но си е вярно. Пък и щом никой не се е върнал от там значи не е чак толкова зле.

П.П. - И Gebo книгите са наистина много важни. Аз съм осмислила всички книги, които съм прочела, а ти и една не си отворил така, че НЕ МЕ УЧИ!
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор