Защо ме гледат като луд?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот EliKarim » 08 Мар 2006, 08:13

sanguinary написа:Не дръжте на това да "отваряте очите" на околните. Това е повече от нелепо и така се поставяте в ситуация, в която могат да ви се надсмеят. .

icon_eusa_clap sanguinary, обзели са те реалистични мисли! Абсолютно си прав и не се сдържах да не напиша нещо.
Тези твои мисли ме зарадваха, защото съм безкрайно разочарована от от хорски реакции... Абсолютно си прав и мисля че това е много много важно не само за съвремието ни. И в древността са приемали така "по-различните" или тези които "отварят очите"...

sanguinary написа:И не бива да се бърка мъдростта със знанието. Сухи знания всеки може да натрупа, но ако няма мъдрост да ги използва... те се превръщат в изгубено време и тежест...

Абсолютно! В главата ми се лутат доста примери. Много точно казано!!!
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Vrania Volosia » 08 Мар 2006, 08:51

МАРИО, и на мен са ми се случвали такива проблеми и пак мис е случват...:( няма как да убедя никой в правотата си, защото нямам доказателства, а никой не вярва на едно 17-годишно дете, което е минало през много глупости и накрая е осъзнало нещо, защото имаше кой да го побутне!
За протокола..в този форум не съм излагала идеите и както каза, тоя който ме "побутна", по-добре никой нищо да не знае...каквото аз знам, знаете го и сички вие, но не си спомняте! Дано си спомните преди света да е рухнал!!!
Сега пак Слънчевия Ариец ще ме прекъсне...2012...не е 2012!!! Ама това си е друг проблем...
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот erhan » 08 Мар 2006, 09:55

Здравейте,както казвате на всеки се е случвало да го гледат така, като чили е шантав.Да шушукат зад гьрба ти и да те гледат така че все едно ще ги здьвчеш и ще ги исплюеш. icon_blob1 И както казва Wanda Blenda щом спреш да говориш те пьк тогава им става най интересно.Хората ни мислят за някькви извьнземни а не за хора които знаят по спецялни неща от останалите.Приятели запомнете ние не сме едни от всичките ние сме едни от малкото.
Аватар
erhan
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 08 Мар 2006, 13:55

ХЕХЕХЕХЕ!!!
Чета и се чудя...
Някои от вас смятат това, че ви гледат като луди за... Странно... Защо?
Мен ично още от хлапе ме гледат така. По множество причини. Още от преди да започна да се занимавам с магия.
Защо се чудите, че хората не възприемат това, което е откъснато от собствения им взор, това, от което се страхуват. От векове магията е смятана за "зла", "мръсна", "опасна"... Какво очаквате тогава да си мислят хората? Науката има дава обясненията, които търсят и ги засипва с "абсолют". Хората имат нужда да са сигурни в знанието, корто получават. И науката им осигурява тази сигурност.
Похвални са всички тези мнения, които дадоха логично обяснение на "феномена на отхвърлянето".
Както казах- обществото се страхува от това, оето не разбира. От неизвестното. И знам, че всеки един от нас- също. Ние просто сме по-отворени към някои идеи и сме склонни да поемем риска свързан с тях. И това е.
А и... да те гледат като луд си има и своите плюсове- не ти обръщат особено внимание, не забелязват някои неща... Не ти се месят и те оставят на спокойствие.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 02 Апр 2006, 10:58

А друг е въпроса, че мнозина си въобразявт ,че ги гледат като луди.
Изказването на chaos ме подсети, където подчерта,че от дете го гледат така. Даже смея да твърдя, че в повечето случаи е самовнушение. Всеки се смята за различен и особен и това е така.
Всеки ,особено от тук, осъжда строго невъзможността на останалите да приемат някой с неговите различия, а самите вие правите същото,понеже и вие по същия начин отказвате да ги разберете и да приемете поведението им и възгледите им поне за допустими. По този начин се държите точно като тях. Ако поне за малко спрете да следите погледите върху себе си под лупа и се замислите за своя, може би ще откриете много неща за себе си.
AryanSun написа:Колкото повече злоба,завист и страх излъчва някой,толкова по-
голямо е неговото безсилие.Аз правих грешката да се опитвам да
ги накарам да ме приемат,да ме разберат...а се оказва,както един
приятел се изрази,да възприемам себе си от гледна точка на запла
хата,която съм за такива хора.Страхливците не стават за приятели.

Ариец, добре е казано, но не е ли е правилно човек първо да се замисли за това, дали видяното от него в хората не е огледален негов образ. Аз трудно разпознавам злобата и завистта, но това е защото са ми чужди. Разпознавам благосклонността и доверието, колкото и рядко да се срещат. Те са тези, които заслужават внимание, а не проявленията на помията. Безразличието измива всичко и обезсмиля всеки акт на неприязън или зломислие. Иначе казано - не допускайте хорската отрова да ви обсеби. Не говорете за тях, а за тези, които ви карат да се чуствате добре и ви карат да се чуствате значими.
Така смятам аз.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот AryanSun » 02 Апр 2006, 11:23

Sanguinary така би трябвало да е,но за съжаление окултното съв
сем не е единственият повод да те гледат като луд.Винаги,когато
си по-особен,когато търсиш неща,които заобикалящата те социал
на действителност не ти предлага,те гледат или с подозрение,недо
верие или омраза.

Не искам да говоря лични примери от биографията ми,но е така.
На мен също ми беше трудно да разпознавам злобата,неразбира
нето,вярвах в доброто у хората...до момента,в който преживях
доста болезнени моменти.И взех решение,че с магия или не,ще
събудя злото у мен,т.нар. Тъмна страна(без да премахвам "Светла
та").Всеки човек има и от двете,но често едната от двете е в латен
тно,сънно състояние.

Чели ли сте "Парижката Света Богородица" на Виктор Юго?Имаше
един чудесен пример със Квазимодо,който се скрива в църквата и
вижда светиите и демоните.И едните и другите са му приятели.Свет
ците го благославят,а адските чудовища го закрилят.Защо да отхвър
ляме едните или другите?
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Rocsana » 02 Апр 2006, 19:16

MaRiO написа:През тази година от живота си разбрах много неща както за света около мене,така и за самия себе си.Целта ми е да науча колкото се може повече,но успоредно с това може би исках и да отворя очите и на другите.В момента ходя на училище и през последните месеци написах голям брой есета по най различни теми,като например прераждането,смъртта,свободата,различието и т.н.От вътре ми дойде това желание да си изкажа мнението пред другите хора в тези области.Може би целта ми беше до известна степен да им отворя очите,да ги накарам да погледнат на живота от друг ъгъл,да ги отделя от простото им ежедневие,да им отворя вратите до истинското знание.Резултатите обаче бяха катастрофални...Никой не ме разбра,или по-точно може би,никой не искаше да ме разбере.Незнам точно каква е причината,сигурно неискаха да се отворят за нещо по-различно от обикновенното,явно неискаха да проникнат зад колисите на обикновеното.В крайна сметка останах неразбран...Те просто си мислехе,че се правя на интересен,мислят ме дори за малко "чалнат".Мисля,че се уверих какво гласи аксиомата:"Да знаеш,да искаш,да направиш и да мълчиш."
Какво мислите вие,толкова ли е лошо,човек да си каже мнението,толкова ли е лошо,че искам да помогна и на другите хора да разберат света.Къде сбърках...

При всеки от нас идва момент когато искаме да споделим с другите знанието си, но няма смисъл. Устните на познанието са затворени освен за ушите на разбирането...древна херметическа поговорка много вярна в този случай :) Непосветените не разбират много неща и е болезнено да не срещаш разбиране, но има и други като теб и мисля че вече си го разбрал
Sailea
Аватар
Rocsana
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Persa » 03 Апр 2006, 09:05

А защо ни е нужно разбирането на тези, които не искат да разберат...
И аз от дете се чувствам по-различна, и първоначално много страдах от това и се чудех какво не ми е наред... сега се радвам, защото като повечето от вас, разбрах, че това е истина и дар, и не на всеки е дадено да се роди с отворени сетива...
Бъдете благословени!
Аватар
Persa
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Rocsana » 03 Апр 2006, 20:21

Именно ;) минава време докато престнеш да се стремиш да си КАТО другите и да започнеш да искаш да си РАЗЛИЧЕН от тях
Sailea
Аватар
Rocsana
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот hekata_ehnaton » 04 Апр 2006, 01:42

Rocsana написа:Именно ;) минава време докато престнеш да се стремиш да си КАТО другите и да започнеш да искаш да си РАЗЛИЧЕН от тях

Точно така - цял живот съм искал да съм като другите - когато съм бил бебе, със говорел с разни летящи фенери, когато бях малко хлапе, бях дебел и мечтаех да съм слаб, сега пак съм Различен, защото съм гей и защото се занимавам с магия - това е нещо като изпитание - колкото повече искаш да си част от масите, а не си предназначен за това, толкова повече различност ти се дава...
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 04 Апр 2006, 06:54

Хех! В едно анимационно филмече (The Cramp Twins) едно семейство имаше следния принцип-"This Item Insults Us, Because It's Different, So It Has To Be Destroyed". Не мислите ли, че каквото и развитие да претърпява обществото, все още има ТВЪРДЕ много хора, които следват(съзнателно или не) тази максима? Не се ли бори по-голямата част от нас, заедно с много хора, които са просто "другомислещи" именно срещу нея?
Хех, започвам да си мисля, че херменевтите са били прави като са задали термина "Хоризонт на предразсъдъците".

п.с.: За тези, които не знаят- херменевтиката е течение в Литературознанието, което е смятало, че повечето неща се дължат на предразсъдъци. Занимавали са се основно с древни текстове, защото са вярвали (напълно право), че предразсъдъците и обичаите от миналото са оформили нашите.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 04 Апр 2006, 10:25

А само да добавя.. Мнението ми в начало е от доста отдавна...

Вече не ме гледат като луд, спокойно:) Човек освен всичко друго, трябва да се научи да може да се слива с околните, а не само да изпъква.
Правилно е, когато са казали хората, че едно от най-важните неща е да мълчиш.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 04 Апр 2006, 13:14

MaRiO написа:А само да добавя.. Мнението ми в начало е от доста отдавна...

Вече не ме гледат като луд, спокойно:) Човек освен всичко друго, трябва да се научи да може да се слива с околните, а не само да изпъква.
Правилно е, когато са казали хората, че едно от най-важните неща е да мълчиш.

А ето,че не закъсня и лошата новина.
Относно психологията на масите не ми се говори, а и тук повечето неща си ги знаете ,но на теория.
Сливането с дадена социална среда, каста, секта, сдружение или каквото и да е ,дори и това ,за което ти говориш изтрива човека като индивид.
И да, правилно... няма да те гледат като луд повече и няма да ти пречи този "тъй-непоносим факт":)
Сигурен съм че се чустваш по-добре така,но на каква цена?
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 04 Апр 2006, 13:49

Не ме разбра :)

Казвам просто, че човек не винаги трябва да показва истинското си лице пред света. Различните биват отритвани и отричани, обществото непризнава различните.

Окултизмът те прави гъвкав, кара те да погледнеш на нещата от различн ъгъл. Но е погрешно да се затваряш в рамки на ограничение, независимо какви са. Човек трябва да изтисква максималното от обстоятелствата които го ограждат.

За да може да се манипулира нещо, то трябва да станеш част от него.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Daron`Malakian » 04 Апр 2006, 14:04

Не си луд,човече,просто хората са с такива промити мозъци,че не приемат друго мнение,освен това дадено им от "горе" в системата.Уникалните и свободни хора винаги са считани за луди,защото нормален за лудия е луд...пиши си есетата и да не ти пука.
На мен като ми кажат,че съм луд викам "Ами да,шизофренията прави живота по-интересен" :)
Аватар
Daron`Malakian
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 04 Апр 2006, 19:35

Хехе!
Имаше на времето една друга песен... В нея се пееше:"Всички сме луди".

Я сега дружно да се хванем и да разясним на моя беден, изтерзан и жаден за сън мозък какво значи "нормален" и какво "луд", защото за мен тези понятия явно се раминават с тези на хората около мен и е крайно време да събера повече мнения по въпроса... Да не говорим, че наистина "нормален за лудия е луд", а за мене всъщност почти никой не е луд... но и никой не е нормален.

Или не, момент... Защо по-добре не зарежем тая тема вече? Не се ли изчерпа? ако продължаваме в същия дух след точно два поста вече ще сме започнали да се потаряме, че и потретваме. ^_^ Освен ако не измислите някое по-различно гледище, та да видим нещата и под друг ъгъл.

ето, поне един от вас може ли да докажа, че е луд и има причина да го гледат като такъв със доводите на другите... Или пък със своите собствени доводи, с които обяснява защо не е?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Bloody Alibis » 04 Апр 2006, 19:53

Не мисля че трябва да знаеш да мълчиш,според мен по-скоро трябва да знаеш пред кого и какво да говориш не и да мълчиш,аз затова не разнасям навсякъде с какво се занимавам ...може всички да знаят че гледам на карти и на мен ми доставя удоволсвие да помагам ако мога на околните с това,но за това че се занимавам сериозно с окултизъм знаят смао най близките ми приятели и семейството
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот hekata_ehnaton » 05 Апр 2006, 02:34

Когато майак ми ме хвана да чета този форум, ме изтика от компютъра и 4 часа не ми позволи да седна на него - изчете всичко,което има за билките - тя е изключително надарена билкарка и лекува с аура, цялото ми семейство притежава подобни способности - контакти с отвъдното, поглед в бъдещето, свръхчувствителност... Дали е шантаво? Когато цял живот живееш с магиятаоколо теб, като естествена форма на развитие, то тогава започваш да усещаш света попо-различен начин...
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 05 Апр 2006, 13:55

Лично АЗ ще се радвам, ако майка ти се регистрира във форума и ни разкаже нещо повече, относно билките и ритуали с тях!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот hekata_ehnaton » 05 Апр 2006, 18:26

Тя не знае ритуали, а коя билка за какво се използва и каква болежка лекува - тя не се осъзнава като маг, а и не харесва да й се казва, че е точно това - но всичко, което прави го прави инстинктивно и подсъзнателно...
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор