от MrFaust » 25 Окт 2007, 22:49
" Най-скъпото на човека е ЖИВОТЪТ . Той му се дава само веднъж и човек трябва да го изживее така , че да не му е мъчително и болно за безцелно пропилените години , да не го гори позорът на подло и дребнаво минало , а когато умира да може да каже: целият си живот и всичките си сили отдадох на най-хубавото в света ... " Николай Островски , из " Как се каляваше стоманата "
Когато обаче човек постигне нещо наистина значимо, наистина красиво в своя живот неотменно идва момента , когато друг човек ще се опита да разруши всичко това , съграждано с години , с много любов и всеотдайност ... Човекът е като готин , когато види нещо красиво , нещо светло нещо стойностно , той го сгазва и унищожава , ако съзре човек по - стойностен от него - ще го оплюе , ще го стъпче и всячески ще се стреми единствено да го съсипе ... Точно тези хора , стъпкани , заради красотата на своите мечти , чийто труд на целия им живот е безвъзвратно унищожен , най-често стават самоубийци , поради простата причина , че перспективите пред тях вече ги няма , а когато човек няма перспективи , той не живее , той просто съществува ... Наричате самоубийците с най-позорни епитети , разбира се , та нали са именно хора далеч по-стойностни в повечето случай от самите вас , нали трябва да продължите да тъпчите , да газите върху красивото , да отнемете не просто пътеводната светлина , смисъла на живота им , но и самия им живот .... А именно тук в такъм форум , чието мото е : Ние НЕ сме като Другите , би трябвало да е по-различно , защото човек освен , че всячески се стреми да стъпче всяка красота , той мрази и различните със същата ярост и непримиримост ...
Да познавам лично хора правили опити да отнемат живота си ; не , не съм от тях и не , не подкрепям самоубийството , но като привърженик на идеологията на хуманизма ( която всъщност е една утопия в повечето случаи ) се стремя да не осъждам действията на тези , хора а да ги разбера , стремя се преди да ги запклеймя да се запитам , какво всъщност съм направил лично аз за да им помогна да не стигат дотам и направил ли съм всичко по силите си ... и ако не съм , що за човек съм самия аз , човек ли съм или поредното готин тъпчещо върху красотата , гажещо най-безсъвестно по мечтите на дръгите за да издигна и постигна собствените си мечти ...
" Бидейки беден ,
аз имам само своите мечти ...
Аз положих мечтите си в твоите нозе .
Стъпвай леко ...
Защото вървиш по моите мечти .. "
Йейтс ...
с уважение: MrFaust
In hoc signo vinces