Въпрос

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот The_Last_Angel » 25 Окт 2007, 13:56

Исках да ви попитам какво е мнението ви за самоубийците по принцип?
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shedinko » 25 Окт 2007, 14:46

нормални хора на които им те дошло нещо в повече и са намерили единствения изход в края на живота
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот МагНаско » 25 Окт 2007, 15:39

В доста от случаите обсебени или хора с психични отклонения. или пълни загубеняци които търсят вината в другите а не поглеждат своите грешки.
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkMagicMaster » 25 Окт 2007, 15:58

Това са най-големите слабаци които не могат да се справят с проблемите си затова си теглат куршума.Такива боклуците не требе да има...
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот The_Last_Angel » 25 Окт 2007, 16:03

Е не ви ли става малко мъчно? От една страна са слаби, но от друга може да има нещо, което ги е накарало да си теглят куршума, нещо много сериозно.
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 25 Окт 2007, 16:18

За мен това са си напълно нормални хора , на които им е дошло твърде много страданието в живота им!Нищо повече....или по-малко.
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот DarkMagicMaster » 25 Окт 2007, 16:48

Без съжаления тва са си отрепки които са слаби психически и в двата смисъла и не могат да се замислят какво във всъщност правят на тезо които ги обичат.На мен лично ич ми нее...Си трошат главата с тях без тях файдата е същата...
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот DarkAngel666 » 25 Окт 2007, 17:27

А каква е разликата между убиец и самоубиец? А ходенето всекидневно до ресторант за бързо хранене, тютюнопушенето, алкохолизмът, замърсяването на околната среда, употребата на сместа, която се получава при смесване на оцетна киселина и морфин, имаща доста голямо ниво на физическо пристрастяване... Има една думичка... толерантност.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот The_Last_Angel » 25 Окт 2007, 17:35

DarkAngel666 Някои хора... добре де аз :mrgreen: не съм чак толкова умна та.... ще поясниш ли? :roll:
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 25 Окт 2007, 17:47

Маг Наско, в доста от случаите това са напълно нормални, но по-чувствители подрастващи, които търпят психически, а понякога и физически малтретиращите ги връстници, които избиват комплексите си върху всичко наоколо. И понеже 'обсебените' според теб мислят, че те са виновни за това, защото нямат самочувствие или търсят себе си и се чувстват ненормални решават, че е по-добре за света да се махат от него (може да е увредено мислене, но те не го знаят и това определено не ги прави душевноболни). DarkMagic, понякога въпросните самоубиици имат по-силна психика от тия около тях, но на момент тя поддава и се стига до необмислени решения. Повечето хора не се замислят какво причиняват на околните и близките си когато ги лъжат, изоставят и използват, насилват, бият, подиграват им се. Ако това ги класифицира като отрепки, то света е населяван главно от отрепки.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkAngel666 » 25 Окт 2007, 17:59

толерантност - търпимост, свобода, веротърпимост, либералност, човечност, свобода на действие, волност, широта;

Това се учи от живота, не от книга. Ако си чувал и едно малко "разказче" за една пещера, разказано от Платон. Майкъл Мур също е направил филми с подобна тематика. Е, не точно за гореспомената дума, но за "живота".

А в Афганистан, ако не знаеш, отглеждат доста малко по особен вид мак. Да речем, че от него отделят опиум, който минава през редица филтрации, за да се отдели морфин, след това му се добавя оцетна киселина и се образува вещество наречено хероин. Техниката за производство на метамфетамин е още по лесна... става с обикновени хапчета за настинка. И още много подобни...
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 25 Окт 2007, 21:15

Самоубийците са другата крайност на вкопчилите се в живота . Тези хора просто са се вкопчили във смъртта . Нито едни от двата вида хора не живят пълноценно . И двата вида хора не знаят как да живеят .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот runner413 » 25 Окт 2007, 21:20

Какво толкова имате против самоубииците?!И те са хора като всички останали , само че с не чак толкова силна воля за живот.
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот FireSun's Viking » 25 Окт 2007, 21:25

Хората, които се опитват да сложат край на живота, са главно матерялни хора или прекалено влюбчиви. Когато матерялният човек или прекалено емоционално влюбеният, загуби това на което държи най - много, психиката му неиздържа. Следствие на това той рухва, неможе да се изправи (или по скоро неиска да приеме реалността) и намира най краткият път - "Началото на нов път"...
Мнението ми е, че това са хора с прекалено много слабости (силните чувства също са слабост). Да им се помага или не, е прекалено индивидуално. При мен небудяти грам съжеление .... слабостите на хората нетрябва да се удосояват с никакви чуства, даже и внимание.
Безразлично ми е към тях...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 25 Окт 2007, 21:31

Прави ми впечатление че вие обсъждате повече причините които да ги довели до там а не "какви хора са" . Причини за всичко много . Няма нужда от изреждането им макар и в по-мащабен вид .
Почти всички хора са се вкопчили в живота . Минаването в крайностите е нормално нещо и за това ви се струват толкова нормални както се каза в няколко поста . Всъщност почти всички хора са като тях разцентровани .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот FireSun's Viking » 25 Окт 2007, 21:36

Важна е причинно следствената връзка, довела ги до това състояние.
Живеем в матерялен свят - затова сме матерялни - нямаме избор щом сме сред хората ...
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот The_Last_Angel » 25 Окт 2007, 21:46

Познавате ли някой правил опит за самоуийство? Някой не успял де... :mrgreen:
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот stanislava » 25 Окт 2007, 21:55

Да познавам-нагълта се с хапчета заради момче,ама като и е писано да е с него-спасиха я.Сега са семейство.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 25 Окт 2007, 22:01

Аз да, но какво общо има ?
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот MrFaust » 25 Окт 2007, 22:49

" Най-скъпото на човека е ЖИВОТЪТ . Той му се дава само веднъж и човек трябва да го изживее така , че да не му е мъчително и болно за безцелно пропилените години , да не го гори позорът на подло и дребнаво минало , а когато умира да може да каже: целият си живот и всичките си сили отдадох на най-хубавото в света ... " Николай Островски , из " Как се каляваше стоманата "

Когато обаче човек постигне нещо наистина значимо, наистина красиво в своя живот неотменно идва момента , когато друг човек ще се опита да разруши всичко това , съграждано с години , с много любов и всеотдайност ... Човекът е като готин , когато види нещо красиво , нещо светло нещо стойностно , той го сгазва и унищожава , ако съзре човек по - стойностен от него - ще го оплюе , ще го стъпче и всячески ще се стреми единствено да го съсипе ... Точно тези хора , стъпкани , заради красотата на своите мечти , чийто труд на целия им живот е безвъзвратно унищожен , най-често стават самоубийци , поради простата причина , че перспективите пред тях вече ги няма , а когато човек няма перспективи , той не живее , той просто съществува ... Наричате самоубийците с най-позорни епитети , разбира се , та нали са именно хора далеч по-стойностни в повечето случай от самите вас , нали трябва да продължите да тъпчите , да газите върху красивото , да отнемете не просто пътеводната светлина , смисъла на живота им , но и самия им живот .... А именно тук в такъм форум , чието мото е : Ние НЕ сме като Другите , би трябвало да е по-различно , защото човек освен , че всячески се стреми да стъпче всяка красота , той мрази и различните със същата ярост и непримиримост ...
Да познавам лично хора правили опити да отнемат живота си ; не , не съм от тях и не , не подкрепям самоубийството , но като привърженик на идеологията на хуманизма ( която всъщност е една утопия в повечето случаи ) се стремя да не осъждам действията на тези , хора а да ги разбера , стремя се преди да ги запклеймя да се запитам , какво всъщност съм направил лично аз за да им помогна да не стигат дотам и направил ли съм всичко по силите си ... и ако не съм , що за човек съм самия аз , човек ли съм или поредното готин тъпчещо върху красотата , гажещо най-безсъвестно по мечтите на дръгите за да издигна и постигна собствените си мечти ...

" Бидейки беден ,
аз имам само своите мечти ...
Аз положих мечтите си в твоите нозе .
Стъпвай леко ...
Защото вървиш по моите мечти .. "

Йейтс ...

с уважение: MrFaust
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Следваща