Защо ме гледат като луд?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Марио » 02 Фев 2005, 20:10

През тази година от живота си разбрах много неща както за света около мене,така и за самия себе си.Целта ми е да науча колкото се може повече,но успоредно с това може би исках и да отворя очите и на другите.В момента ходя на училище и през последните месеци написах голям брой есета по най различни теми,като например прераждането,смъртта,свободата,различието и т.н.От вътре ми дойде това желание да си изкажа мнението пред другите хора в тези области.Може би целта ми беше до известна степен да им отворя очите,да ги накарам да погледнат на живота от друг ъгъл,да ги отделя от простото им ежедневие,да им отворя вратите до истинското знание.Резултатите обаче бяха катастрофални...Никой не ме разбра,или по-точно може би,никой не искаше да ме разбере.Незнам точно каква е причината,сигурно неискаха да се отворят за нещо по-различно от обикновенното,явно неискаха да проникнат зад колисите на обикновеното.В крайна сметка останах неразбран...Те просто си мислехе,че се правя на интересен,мислят ме дори за малко "чалнат".Мисля,че се уверих какво гласи аксиомата:"Да знаеш,да искаш,да направиш и да мълчиш."
Какво мислите вие,толкова ли е лошо,човек да си каже мнението,толкова ли е лошо,че искам да помогна и на другите хора да разберат света.Къде сбърках...
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот some_spirit@ » 02 Фев 2005, 20:17

и какво от това, не си единствен с този проблем, просто си свиркай и не позволявай на този проблем да те обсеби. Приеми , че някой така иска да бъде положението с този проблем.
some_spirit@

Мнениеот Marta » 03 Фев 2005, 00:01

HELLclan, това, което разказваш, съм го видяла при много, много хора и даже си мисля, че е закономерен етап от Пътя. Когато човек научи, разбере някои неща, изпитва силно желание да сподели с другите, да им отвори очите. А хората не разбират и дори реагират негативно. Това е нормално. Те просто не са готови за това.

На следващия етап човек разбира, че няма нужда да променя другите. Те рано или късно ще стигнат до там, но ще стигнат със свой темп, тогава, когато им дойде времето. Това насила не може да се случи.
Аз си имам едно правило: може да се помогне само на човек, който е готов да му бъде помогнато. А за това по думите недей да съдиш - може да казват, че искат помощ или знание, а бурно да ги отхвърлят. Значи не са готови и не го осъзнават.

Опитай се да развиеш приемане и търпение към другите. Повярвай, че те рано или късно ще стигнат до същите тези идеи, но им трябва повече време.
Това не значи да се затвориш в себе си и пред никого нищо да не казваш. Опитай лекичко и ако човекът поддава, значи е готов, ако не - дай му време.

HELLclan написа:Какво мислите вие,толкова ли е лошо,човек да си каже мнението,толкова ли е лошо,че искам да помогна и на другите хора да разберат света.Къде сбърках...

Разбира се, че е чудесно, че искаш да им помогнеш. :smile: Но си пропуснал да направиш първата крачка - да ги разбереш ти тях. :smile:
Аватар
Marta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vault » 03 Фев 2005, 00:34

HELLclan хубаво е, че искаш да помагаш на другите, не взимай присърце това, че не са те разбрали, но занапред помагай на този който поиска помощ ;)!!! Така, най-малкото ште си спестиш много главоболия и излишно разочерование, не го мисли, продължавай напред, случва се ;)
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 03 Фев 2005, 13:59

Дам мисля,че сте прави.Занапред ще се опитвам да помогам само на тези,които поискат помощ.Няма я да си тровя живота заради тях,кат неискат ме слушат няма да им говоря и това е. ;)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот fly^spirit » 03 Фев 2005, 14:01

Истината може да бъде така желана ,но и така нежелана.В природата на човека е да се стреми към нея.Поне така мисля аз.Но тази истина,HELLclan, може да разбие техния свят.По лесно е сякаш да си затвориш очи.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mixael » 03 Фев 2005, 18:48

Ако кажеш на човек истината и той не готов да я приеме,за него това си остава лъжа.Човек чува това което иска.Ако ти кажа че от теб ще стане велик магьосник ще го приемеш,ако ти кажа че няма,ще се направиш на разсеян(тоя какво разбира)ще си кажеш наум,и ще си отминеш.Така е и с другите когато им кажеш истината ,те не са готови да я приемат,защото така им се иска.А после дори след години ,те ще си кажат"е ее тоя беше прав"а може и вобще да не го кажат.Всеки с разбиранията си.Така че както казваш,вобще не се занимавай , ;) по добре е и за двете страни.
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 03 Фев 2005, 22:33

Ами много от нас (визирам част от участниците в този форум) често са неразбрани, въпреки желанието си да бъдат. Всичко написано по-горе въобще не ме изненадва. Мисля, че съм минала по този път. icon_blob1
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Mixael » 03 Фев 2005, 23:35

Ще има и още ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Rion » 07 Мар 2006, 16:00

От опит знам,че всичко свързано с магията трябва да се пази в тайна....е като нямаше кой да ми го каже...изпитах омразата и презрението на хората...и пътят винаги е един и същ...първо се интересуват от теб...а после....но както и да е след време нещата утихват а ти се научаваш да си държиш езика зад зъбите...:)
Аватар
Rion
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 07 Мар 2006, 18:58

Rion написа:От опит знам,че всичко свързано с магията трябва да се пази в тайна....е като нямаше кой да ми го каже...изпитах омразата и презрението на хората...и пътят винаги е един и същ...първо се интересуват от теб...а после....но както и да е след време нещата утихват а ти се научаваш да си държиш езика зад зъбите...:)

Или иначе казано гледат те кат луд, щот си луд... хаха :))
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Rion » 07 Мар 2006, 19:38

По принцип всеки "нормален" си живее в неговия си затворен свят и не иска да проумее истинската същност на живота...интересува се само от простите житейски неща и като срещне субект от моя вид нормално е да ме помисли за луд...:)
Но какво сме виновни ние за тяхното неразбиране...щом искат да ни мислят за луди...ние сме отворили вратите на вишето познание....а нормалните...ако им е добре да седят в тъмната,мрачна стая на ежедневието....проблемът си остава техен!
Аватар
Rion
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Trismegist » 07 Мар 2006, 19:45

Ееееее ами нали за тва сме се събрали тука в края на краищата.Щото сме си свои хора.

В живота на всеки човек или по пътя на всяка душа идва един момент на събуждане и желание за познание.Този момент идва,чак след като сме яли много бой,защото уви не постъпваме,като мъдри хора а просто като умни и се налага първо да грешим,за да си вземаме поука.

И аз имах тези проблеми малеее.Колко упорит бях и колко се борех с хората около мен,за да се опитам да им отворя очите за някои неща.Или поне да ме разберат,защото не смятам,че вечно трябва да се крия от тях-нали най-добрата защита е контраатаката.

Та крайното време идва,когато истината ще бъде наложена,щът или нещът хората.Има си някои звездни цикли,които определят темпото на учебния процес на Земята.
Който не може да се съобрази или вмести в тях-никой не го питал готов ли е или не за прехода.Кво е правил досега.

Ама винаги е било така.Не само с вещите-просто винаги научната мисъл,духовните прозрения и истини,са били,като отрова за сладкия мироглед на обществеността.И не защото истината е лоша-не!
Тя е такава,само ако не си готов за нея.
Ето при смъртта се срещаме с истината,но уви повечето хора все не са готови за нея-умират в мъка и страх от неизвестното.
египтяните поне са се готвили за нея още приживе,та и книга са си имали затова.

Ето пример:Вече има алтернативни заместители на петрола,които са по-екологични и икономични,но как ще се отрази това на петролните империи-нали няма да им се нрави това изобретение.Значи не са се потготвили за това явление-не са се приспособили и трябва да преживеят голяма криза.

Или в казармата-ако бягаш най-бързо от сроя-няма ли да те намразят затова,че заради тебе ще вдигнат нормата на всички.

Да имаш тези знания и мъдрост съвсем не е леко,защото е неизбежно да не влезеш в конфликт с околния свят и да се чувстваш неразбран и самотен.
този път е труден-трудно е да си пионер и да пориш въздуха на другите,това са задачки само за силните духове.

Какво мога да кажа,когато обществото отхвърля точно тези хора,които го извеждат напред.Някой много чел или много целеустремено се занимавал с някаква дейност,изкарвайки в отречение.Цепи се и му го нацепват,а истината е,че точно тези хора са извели човечеството напред,борейки се за някаква истина,откривайки нещо велико.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот AryanSun » 07 Мар 2006, 20:20

Доста болна тема,но такъв е животът.Някои хора са затворени
за тези неща.Ако ще да видят жив дракон,няма да приемат реал
ността на тези неща.Мои познати са ми споделяли,че са ходили при
ясновидец,който всичко им познал и остават във възторг,но след
среме когато се повдигне пак тази тема,отричат всичко.Колкото и
да настоявам,те са настоятелни,а започна ли да нахалствам(как
така ще отричат нещо,което те сами са твърдяли преди),започват
да викат,да изпадат в истерия...типичното поведение,описано от
Питър Карол.А в България има доста мощен антиокултен егрегор,
който е създаден от комунизма(но това е друга,доста неприятна,
но интересна тема).

Уви,зная няколко случая,при които т.нар. мъгъли отиват в глупостта
си твърде далеч.Един мой познат като започва да се занимава с
тези неща,баща му побеснява,пребива го от бой,викал като луд
(а моя познат наблегна на това,че "лицето му било много изкривено")
а после го завел при психиатър.Е,психиатърът бил разбран човек,
но...неприятностите у моя познат не спрели.

Но този елемент с "изкривеното лице" ми прави особено впечатле
ние.Защото,когато съм имал кофти късмета или глупостта да споде
ля с какво се занимавам,но там,където не трябва,аз също съм
видял подобни реакции-широкоотворени блестящи очи,изкривени
устни ъгли,потрепващи челюсти...жалка,грозна гледка.

Кой е по-луд,не знам!

Има и хора,разбира се,които са интелигентни,не страдат от умстве
но ограничение като някои(при това са лекари!!!)пред които съм
споделял с какво се занимавам и са се държали съвсем нормално.

Определено за подобни истории не е виновен страхът от неизвест
ното.Просто на окултистите се гледа по начин,подобен на гейовете
и "всяккви други издънки".

Известно е,че светът се управлява от три "мафии"-тази на евреите
масоните и хомосексуалистите.Каква е причината това да е така?При масоните има силни братски отношения в ложите.Когато един масон има проблем,другите му помагат с каквото могат.

Гейовете са същата работа.Просто са адски привързани едни към
други.Може да са презирани от обществото,но са формирали нещо
като огромен съюз и ако си гей,доста врати са ти отворени.

За евреите нещата стоят така от много време,просто исторически
предпоставки има за това.

Привързаността е едно такова нещо и взаимопомощта.Другото е
обединение под един общ знак.За масоните това е тяхната филосо
фия.За гейовете-сексуалната им ориентация.За евреите-тяхната
религия и етнос.

Крайно време е и ние да предприемем нещо по въпроса.Тогава,какво
то и да е отношението към магьосниците,ще се налага да се съобра
зяват с нас.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Vendetta » 07 Мар 2006, 20:35

По темата . Гледат те като луд понеже не си им го дал както е трябвало. Намери начини да се утвърдиш в обществото в което си и чакай ТЪРПЕЛИВО (ако искаш разбира се) и никой няма да те смята за луд. Пък всеки си върви по пътЯ и си разбира некой неща.. що трее се вживяваме в ролята на месии просветляващи масите ? (и аз съм страдал от тва спокс) Пък може и да не е така :)
Тихо !!
Аватар
Vendetta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Trismegist » 07 Мар 2006, 21:16

Ами не ства въпрос да бъдем самозвани.Но
За съжаляние няма такова учебно заведение или институция,
която да определя кой е достоен или доказал дадено ниво.

Едно време това е била църквата,която е определяла кой може да е наместник на Бога,но тогава това квалифициране е било пълен провал имайки предвид несъвършенството на комисиите.

Все пак,си има някои истини,за които собствения ни съдник
може да прецени,че са такива.Естествено после идва и проверката и това е резултатът.

И там е работата,че като се стигне до проверката,много не дават положителни резултати,което се отразява на рейтинга на Заслужилите.

Да така или инъче-рано или късно,ще се осъществи едно обединение
между хора,като нас.Но наистина затова е нужно едно определено ниво на съзнание.Не всеки е зрял за да осъзнае необхдимостта си от обединение с другите.
Защото истината за мен е,че това е единствения изход за всяка душа.
Никой не може да съществува без другите и неговата съдба вечно е свързана с тях.Неговото щастие също!
Едно обединение не трябва да се основава само от прагматична гледна точка,за да е здраво има само един единствен начин и това
е осъзнаването за цялостност между всички негови членове.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 07 Мар 2006, 22:39

Ееееее ами нали за тва сме се събрали тука в края на краищата.Щото сме си свои хора.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Добре дошли в лудницата.
Аз отдавна съм на принципа: Не съм луда да разказвам с какво се занимавам.Защото ще ме вземат за луда :)
Но хората около мен няма начин да не усетят наклонностите и интересите ми.Има си хиляди дребни признаци.Но откакто не разказвам на никой какво ме вълнува се появи нова реакция.Когато си трая те се побъркват от любопитство.И започват да ме питат за това онова.Аз отговарям с половин уста естествено.А в случаите когато не съм осведомена за нещо и най-честно си призная че не знам нищо по въпроса,хората си мислят че знам но нарочно не казвам поради някаква си магическа тайна :mrgreen: Стига се до парадокса че всички си мислят че знам много и кой знае какво умея :roll: Само аз си знам 4е съм на4инаеща.Ама върви разправяй че нямаш сестра :mrgreen:
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 07 Мар 2006, 23:41

WandaBlenda, споделям мнението ти...само дето и любопитството в повечето хора ме дразни понякога. Мисля че в магията многото приказки са излишни! :wink:
Нали сте чували за правилото: Знай, Смей, Искай, Мълчи! Харесва ми.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот sanguinary » 08 Мар 2006, 05:22

Истински учител може да бъде само човек с истински знания.
Съвременните учители са... айде за тях друг път.
Когато откриете дадена истина, не бъдете толкова сигурни в нейната абсолютност, защото такова животно ,като абсолютна стойност няма, съответно и абсолютна истина няма.
Не дръжте на това да "отваряте очите" на околните. Това е повече от нелепо и така се поставяте в ситуация, в която могат да ви се надсмеят. Истината идва не при този, който ще я проповядва ,а при този, който ще я използва по правилния начин.
Проповедници бол, месии под път и над път. Те мислят същото за вас, че сте заблудени и нещете да приемете истината в сърцата си.
Не сте ли съгласни с това,че поведение от типа "всичко мога, всичко знам" е типично за днес?
Някой беше казал "колкото хора има по света- толкова са и истините".
Всеки с неговата си истина. А най-правилно ,поне според мен е - всеки с неговата си заблуда,защото истината е една ,за всичко и за всеки и който я знае, знае че е невъзможно тя да бъде казана във форум или написана на книга ,нито изобразена по някакъв начин.
Той ще знае, че мъдростта отива само при онзи,чието сърце е отворено за нея. Мъдростта не идва на хапки.
И не бива да се бърка мъдростта със знанието. Сухи знания всеки може да натрупа, но ако няма мъдрост да ги използва... те се превръщат в изгубено време и тежест... Все едно да положите усилия и да вземете една торба ,да отидете и да я напълните с камъни, след което да я носите цял живот и на края да я хвърлите в езерото.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Princess » 08 Мар 2006, 07:36

То всеки е прав за себе си и има своя истина. Ако се опиташ да разбереш тяхната гледна точка, може би те ще разберат твойта. Ако наистина искаш това, за да те разберат трябва да им говориш на техния език.
Аватар
Princess
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор