Използване на кристали за сънища и проекции

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Назад към Окултни Статии

Мнениеот Nemezius » 28 Сеп 2010, 21:00

Разговаряйки с една позната, си припомних, че има кристали, които могат да подпомогнат работата със сънища и осъзнаването им като цяло. По принцип идеите тук са две:
• Използване на камъни и кристали, стимулиращи осъзнаването на сънищата/проекциите- използване за катализатори
• Използването им като банка за влагане на сънищата/проекциите- в смисъл, употреба с цел влагане на сънуваните сънища(осъзнаването, спомените от тях) в самия кристал и изтегляне на спомените в по-късен момент- идеята е добра, особено ако не искате да губите време сутрин да си спомните сънищата или пък просто нямате време, защото закъснявате или ще закъснеете за работа(и сетне защо нося такъв кристал с мен )

За която и от двете идеи да използваме кристалите, методиката е горе-долу еднаква:
1. Избиране на подходящ за целта кристал
2. Изчистване на кристала
3. Зареждане, програмиране и подръжка на кристала
4. Употреба
Къде ли ще са разликите за двете идеи?- В програмирането и употребата естествено

И да минем към същината, точка по точка:

1. Избор на подходящ кристал
За какво ще го използваме- ми за сънища. За тях най-подходящи са следните камъни и кристали:

Изображение
Авалонит (Синя халцедонова друза)
Помага при медитация и визуализация, успокоява и умиротворява, вдъхва чувство за сигурност.

Изображение
Аметист - бразилски или мексикански
Отваря съзнателния достъп до духовното тяло, ускорява духовното осъзнаване и събуждане. Вдъхва съзнание на нефизическите нива и светове. Помага при медитация; а също при безсъние, главоболие, изтрезняване и възстановяване след алкохолно отравяне.

Аметист - опушен
Внася духовна увереност във физическите нива и съзнателното познание, като същевременно предпазва от психични атаки.


Изображение
Аметрин
Подпомага психичното отваряне и развитие, астралната проекция, работата с духовните водачи, медитацията.


Изображение
Иолит (воден сапфир)
Деликатно отваря, извисява и разширява психичните способности; показва параметрите на личните психични способности и възможности. Помага на хората с голям потенциал, които правят първите си стъпки по духовния път, насърчава и закриля психичните изследвания. Повишава любознателността и постиженията, напътства човека в началните етапи на духовното израстване.


Изображение
Слюда
Подобрява психичната способност за визуализация, повишава способността да виждаме многобройните пластове на ситуацията от духовна гледна точка и да разграничим действителността от илюзията.


Изображение
Хризоберил (котешко око)
Създава способността да виждаме като котка - нещата, които убягват на хората; извиква видения от други светове, измерения и планети; развива психичното зрение. Подпомага сънуването и ясновидските сънища. Улеснява извънтелесните пътувания.


Аз лично съм работил в тази насока с аметист(с розов и с опушен съм работил, макар втория да е повече за защита, но все пак помага доста и в тази насока) и котешко око- и двата са доста добър избор, като аз лично бих препоръчал най-силно употребата на котешко око за работа със сънища- усеща се много добре. Също така може да се замислите и да го комбинирате със сапфир(или с воден, или с червен, който се среща доста рядко)- тези сапфири повишават степента на осъзнаване в доста голяма степен, а са и добър избор по втората идея- могат да съхраняват голямо количество енергия в себе си(вложените спомени са си енергия все пак), почти толкова добре, колкото и белия(кристален, прозрачен) кварц.

Та, избрахме си кристал, сега да минем към следващата част...

2. Изчистване на кристала
Каквото и да си говорим, това си е важна част, особено ако сте си купили сега кръстала- пипан е от различни хора, стоял е на едно място с (обикновено) изнервените продавачки и т.н. и т.н. и е попил тези наслоявания.
Има множество ефективни начини за очистване на кристалите и скъпоценните камъни. Ако не разпо¬лагате с други средства, просто ги прокарайте под течаща студена вода. (Това е най-слабо ефективният метод.) Винаги ползвайте студена, вода, тъй като ня-кои кристали се натрошават от досега с топлината, и ги оставяйте под водната струя за няколко минути. Ако камъкът има връх, както е при планинския кристал, той трябва да сочи към канала, докато водата го облива. Не пречиствайте камъните от вида на халита под течаща вода - минералът (кристалчета сол) ще се разтвори.\nСолта на практика е най-общоприетото и вероят¬но най-силното средство за очистване на кристали. Препоръчвам я за първоначалното очистване на нови камъни и за моментите, когато камъкът е претоварен с негативна енергия или болка(особено ако е използван за лекуване- повечето имaт и такива свойства все пак). Солта може да се използва разтворена във вода или в чист вид. За да приготвите солена вода, смесете в стъклена чаша или керамична купа една супена лъжица сол със студена вода. Не използвайте пластмасови или метални съдове. Поставете камъни¬те, които искате да очистите, в разтвора и ги оставете да престоят няколко часа или цялата нощ. Силно претоварените камъни изискват по-дълго изкисване. Ако искате да използвате солта в сух вид, сипете морска сол в стъклена чаша или керамичен съд и заровете камъните в нея. Оставете ги да престоят така няколко часа или цяла нощ.
Кристалите и скъпоценните камъни могат да се пречистват и с помощта на различни билки. Билките се ползват в изсушен вид или се изгарят като благовоние. Камъните могат да се заравят в изсушени билки като розов цвят, градински чай, кедрови листа или тамян. Процесът е подобен на използването на морска сол. Пречистването с розов цвят трае по-дълго, но зарежда камъните и кристалите с прекрасна нежна енергия. Розовият кварц и кунцитът придобиват нес¬равними свойства след очистване с розов цвят. Изсушеният градински чай и кедровият лист са по-силни растения, така че пречистването с тях е ефективно, но все пак отнема повече време отколкото с морска сол.
Когато билките се изгарят и скъпоценните камъни се прекарват през техния дим Опушването и окадяването с градински чай или кедър е много ефективен начин за очистване и пречистване на кристали и лечебни камъни. Самото окадяване е много добър метод за енергийно очист¬ване и самолечение.
Моят любим начин за очистване на камъни е под пирамида. Пирамидата може да е направена от стъкло, мед, пластмаса или картон, важното е пропорциите й да са правилни. Пирамидите очистват камъните по-бавно от морската сол, но не разяждат кордата на герданите и не патинират среброто. Не водят до обезцветяване на камъните, както пряката слънчева светлина. Повечето камъни се очистват за една нощ под пирамидата, макар че на прекомерно използваните им трябва повече време.
Такам... прочистихме кристала- сега да го заредим/програмираме...

3. Зареждане и програмиране на кристала

След като изберете и очистите вашия кристал, трябва да го посветите и програ-мирате. Това е съвсем прост процес. Вземете камъка в ръка или го докоснете, ако е твърде голям за държане, и почувствайте неговата енергия. При току-що очистените камъни енергията ще бъде по-силна и още по-привлекателна отпреди. Когато доловите тази енергия и я оцените, поискайте тихо да се свържете със самия кристал и енергията му. \nКристалът вече е зареден с енергия- ами сега какво? Ми как какво- нали трябва да го програмираме Как става това? Лесно Помислете за какво ще ползвате кристала- за катализатор, който да стимулира осъзнаването на сънищата и развиването на това умение, или за „тефтерче”, в което да се записват спомените от осъзнатите сънища? Или и за двете? Това последното най-вече при използване на посочените по-горе сапфири- аметистите и котешкото око не задържат толкова енергия, така че ще трябва да вадите спомените всеки ден от тях, иначе ще се претоварят! Знаете за какво ще ползвате даден кристал- помислете си го, оставете мисълта да ви изпълни и, когато това стане- вложете я в кристала. Едно заявяване на волята никога не е излишно- просто кажете „Така да бъде!”, „Да бъде моята воля” или нещо подобно- каквото ви дойде на сърце. И с това приключихме и тази част... да, бе, да- а профилактиката? Ми това е ясно- пазете кристалите си да не се замърсяват енергийно, а когато това стане- ги чистете. Аз лично препоръчвам за често употребявани кристали(разбирайте „ежедневно, многократно употребявани”)- да се чистят всеки ден. Ако се чистят редовнo- и половин-един час престой в солена вода ще са достатъчни. Предвид и че ще се ползват за сънища и няма да ги изнасяте от вас(да де, освен ако няма да отсъмвате някъде другаде, ама това вече си е лично ), няма да се замърсяват толкоа, че да ги чистите всеки ден, но поне 2 пъти седмично е желателно да се почистват кристалите.\nИ сега вече приключихме и по тази точка... ами сега:

4. Употреба
Имаме кристал, изчистен е и е програмиран- остава само да го ползваме. Как? Ами.... май се повтарям, но отговорът пак е „Лесно”. Просто кристалът трябва да е до вас когато ще работите със сънища- било на врата, било под възглавницата, било на нощното шкафче- важното е да е наблизо, или поне да е в същата стая(в кръга на шегата- малко неловко става като отсъмнеш в чуждо легло и ти зададат въпрос в стил „Ама ‘що/как така спиш с медальона си?”- иди че обяснявай). При навлизане в състояние, си спомнете, че кристалът е до вас, почувствайте енергията му и как ви въздейства и ви помага и тогава си навлезте в състояние/сън. Да, това е употребата на катализаторите- не е трудно, нали? Как обаче стои въпросът с банките за спомени? Ами... почти по същия начин- разликата е само в малкото програмиране на самите вас преди да заспите. Преди да навлезете, след акто почувствате кристала, поискайте и вярвайте в резултата, че спомен за сънищата ще се отпечата и в кристала и по-късно ще можете да го изтеглите от там. Нима е толкова сложно да си помислите „сега заспивам....(бла-бла-бла)... и в кристала ми ще се запази спомен за всички мои сънища и ще мога да ги изтегля от него, когато поискам”? Ако е сложно да си помислите нещо- ЗА КАКВО ПО(Д) ЯГОДИТЕ ГО ЧЕТЕТЕ ТОВА(това пак си е в кръга на шегата- да не се обиди някой пък сега, макар че ако не можехме да мислим- надали щяхме да работим и със сънища)

Ами... това беше от мен за употребата на кристали при работа със сънища. Ако има нещо неясно- питайте; ако имате друга информация- давайте я насам; Мнения, коментари, препоръки- бе давайте ги и тях, какво чакате?!

---------
Автор: Nemezius, Всички права запазени!
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот StellaMorgana » 29 Сеп 2010, 06:18

Nemezius, чудесно написано наистина, благодаря. Имам само един въпрос, надявам се да не е супер глупав. Кои кристали са по - подходящи за катализатори при проекция (не точно осъзнато сънуване)? И на колко време следва да бъдат пречиствани (ясно, че би било добре да е всеки ден, имам предвид колко е максимума), тъй като едва ли се налага да "запазват" информация за проекциите. Дори не знам дали формулирам правилно въпроса си, надявам се да става ясно какво имам предвид.
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 142
Регистриран на: 17 Дек 2009, 18:13

Мнениеот Nemezius » 29 Сеп 2010, 15:45

StellaMorgana написа:Nemezius, чудесно написано наистина, благодаря. Имам само един въпрос, надявам се да не е супер глупав. Кои кристали са по - подходящи за катализатори при проекция (не точно осъзнато сънуване)? И на колко време следва да бъдат пречиствани (ясно, че би било добре да е всеки ден, имам предвид колко е максимума), тъй като едва ли се налага да "запазват" информация за проекциите. Дори не знам дали формулирам правилно въпроса си, надявам се да става ясно какво имам предвид.


1. "Банките" за складиране на информация е нещо, което съм пропуснал да премахна от тази статия- все пак я писах преди доста време и да, именно за развиване на ОС. Нека оставим тази тема настрана.
2.При кристали за сънища замърсяването е много малко, така че се чистят тогава, когато усетим, че има нужда от това. Като цяло, веднъж на две седмици би било достатъчно в повечето случаи. Само да не се забравя, че слюдата е трудна за физическо чистене и полиране, тъй като се рони.
3. Да се уговорим, че проектирането е с различни тела, което автоматично означава и различни кристали. Ако говорим за най-разпространеното като практика, а именно астралното проектиране, то тогава добър избор биха Аметрин, Иолит и Цитрин.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот Cath » 29 Сеп 2010, 18:58

Наистина полезна информация - Браво!
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 676
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот Mason » 01 Окт 2010, 06:15

А как извличаш сънищата от кристала?
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 295
Регистриран на: 04 Юли 2008, 10:34

Мнениеот Arhimikus » 01 Окт 2010, 16:56

Браво Нем! Изчерпателна и полезна информация. Абсолютно наложителна като основа!
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор
 
Мнения: 803
Регистриран на: 29 Ное 2005, 17:14
Местоположение: Сливен

Мнениеот Nemezius » 01 Окт 2010, 17:58

Благодаря за положителните оценки, Кат, Архи- знам, че не мога да заместя Галина в тази област и познанията ми са доста ограничени, но се старая :) Темата остава винаги отворена за идеи и допълнения.

@Mason: Както споменах по-горе, това е част, която съм пропуснал да махна от статията, така че предпочитам да не я обсъждам- всеки намира свой начин за постигане на това, тъй като емпатията и психограметрията са прекалено индивидуални, за да бъдат вкарани в рамката "стъпка-по-стъпка".

Написаната статия дава информация за програмиране и употреба на кристали с най-общо предназначение, така че, предполагам, може да бъде повдигната като "Важна" от модераторите на този раздел, ако преценят.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum


Назад към Окултни Статии

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта