Ами честно да ти кажа, и аз доникъде не съм стигнал с контрол над пламъци. По принцип и абсолютно никакви упражнения не съм правил де, но каквото имам като умение ми е само от визуализация и енергиен контрол. Мога да увеличавам температурата на тялото си много значително, до степен че между пръстите ми усещам струи горещт въздух. И бъркам в тигана с гола ръка, без да се изгоря.

Ако след 6 месеца сериозно занимаване нямаш разултат... най-вероятно нещо не се спогаждаш с темпераментността на елемента огън. Не че разбирам толкова много, но по мое мнение, трябва човек да разбира същността на елемента които изучава и емоционално да е в хармония с него. Ако емоционално се държиш като вода, на добър час да научиш пирокинеза. Ако си се захванал с това само за да мяташ огнени топки, смятай че никога няма да успееш. Физическата манифестация на елемент е много лично нещо, обикновенно свързано и с нивото на духовно развитие на индивида. Ако се напъваш напук, най-много да се самозапалиш. Номера е не само да правиш огън и т.н. а и да не те изгори жив.