от dekovbg » 26 Мар 2011, 00:04
Въпреки че още съм едва в началото и почти нищо не разбирам и не мога да говоря от опит, защото нямам почти никакъв, но дори и да имам опит не мисля, че ще е от значение за когото и да било, тъй като съм на мнение че реалността (каквато и да е тя) за всеки е различна и дори да съм убеден в нещо че 100% е така, за други може да е напълно обратното. Но би трябвало за всички да действат едни и същи закони, например ако идеята на Зеланд за дуалистичното огледало е в сила, то тогава много трябва да внимаваме как възприемаме света, защото ще бъде точно такъв, какъвто ние си го сътворим. Също така той пише, че сме господари на съдбата си и можем да я управляваме, но според мен нещо липсва в цялата работа или не съм го разбрал правилно. Например, ако дефинираме "съдба" като нещо, което ни е писано, че трябва да се случи или че със сигурност ще се случи, не виждам как това може да се промени, но ако автора има предвид начина, по който да изживеем съдбата си (сегашния си живот), тогава съм на мнение, че можем да си изберем вариант, който най-много ни харесва. Също така, щом душата ни знае какво иска и трябва да се вслушаме в нея, защото тя знае отговорите, то аз това го разбирам по следния начин - че в нея е кодирана самата ни цел и може би всичко останало.
Wizard казваш, че не ние избираме родителите си. От къде си толкова сигурен? В книгата "Космически навигатор" Гал Едем Сасон казва, че преди да се родим ние избираме по какъв начин да изживеем живота си, като избираме в кои области да имаме повече талант, при кои родители да се родим, какви препятствия да преживеем, с какво да се сблъскаме в живота и т.н. Това всичко уж можем да го разберем от астрологичната ни карта, но до колко е истина и можем да му вярваме - не знам. Като го пиша това, не казвам че е точно така, просто допускам и тази възможност. Въпреки че вярвам на всичко и в същото време на нищо, не твърдя че нещо е така или не е така. Лично аз предпочитам да знам че нещо е точно така, както си мисля че е, от колкото да вярвам че може би е така и да се съмнявам. Зеланд дава пример с ябълка: когато хвърлим ябълката напред ние знаем че тя ще падне на земята, не се съмняваме в това. От скоро чета книгата "Завръщането на окултизма" на Авесалом Подводни и от там горе-долу си мисля че разбрах какво означава събирателна точка. От нея също зависят много неща. В зависимост от положението и един може да знае, че ябълката ще падне на земята, но някой друг, с различно положение на събирателната точка, може да знае, че ябълката може и да не падне...
Все още не съм много наясно какво точно означава Егрегор, тъй като съм едва в началото на книгата, но доколкото съм разбрал до момента тези същества на 99% контролират живота ни, а ние сме нещо като проводник. И какво се получава в крайна сметка? Първо четеш, че ти контролираш живота си, после се появяват някакви си същества наречени Егрегори, които се оказва че те контролират събитията в живота ти и с колко по-висш егрегор си се свързвал толкова по-ясна ти е ситуацията и по-леко преминава живота ти. Но замисляйки се, контролират може би не е правилната дума, може би вършейки си работата чрез нас ни дават напътствия и колко сме по-послушни толкова е по-добра връзката ни с тях и живота ни протича по-лесно, но да не забравяме и фината седморка, която се опитва да ни отклони от пътя и да прекъсне връзката ни с егрегора.
Дали нещо ни контролира или не, лично на мен все още не ми е известно, знам само че ние преживяваме живота си, ние го живеем, ние го чувстваме и ние изпитваме най-различни емоции - тъга, гняв, радост и т.н. Мисля че е в наш интерес, ако сме наясно как да бъдем максимално освободени от негативни чувства, емоции, мисли, но все пак всеки се интересува от различни неща в живота.
Ще ви помоля да ме извините, ако това, което съм написал е малко неразбрано и несвързано, но в главата ми е малко каша и не мога да свържа мислите си.
Ако някой е по-наясно с егрегорите и любовта ще ви помоля да ми пишете, ако нямате нищо против да ми помогнете да си изясня някои неща.