Демони - размисли

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот MaurDragon » 19 Дек 2010, 12:50

Cath, аз не твърдя, че фигурата, която съм видяла, е 15- измерна, друг го написа...

Това беше излишно. Лил,ако не си забелязала, Кат го е написала в мъжки род и въпросът ѝ бе насочен по- скоро към Нярлатхотеп.

Нашата вселена е 3-мерна, а не 4- измерна- това го твърдя.

Ти го твърдиш,но видеото над теб твърди друго. Предпочитам да се доверя на квантовата физика, отколкото на теб, макар че първото все още ми звучи като научна фантастика. На човечеството още му е рано за подобни открития.
А,да, към Икспириънс: благодаря,че го сподели. изгледах го с интерес,въпреки че половината от значението му ми се изгуби в пространството О.о

Не сме произлезли от маймуните, дарвинизмът вече е отречен.

Как, от кого, кога?
Сигурно от prof. Walter J. Veith. Всички креационисти го отричат, нормално е. Никой не иска да вярва, че е възникнал по стечение на обстоятелствата.

By the way, демонът приличаше на холограма, не беше "плътен".

Е,ние тук издирваме плътен демон, значи твоят е менте.
Witch is magic
Аватар
MaurDragon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lord Voldemor » 19 Дек 2010, 13:39

Колко измерна е ,,фигурата'' на демон-или подобно същество-тук говорим за интерферентни вълни,корелиращи в среда и условия,за които дори и квантовата физика не е достатъчно абстрактна да обгърне.Всъщност,самия Нилс Бор признава,че това че наблюдаваме и описваме разни с ъ с т о я н и я на електричеството н-р,съвсем не озмачава,че РАЗБИРАМЕ какво виждаме и се опитваме да опишем.Трудна задача като се има предвид,че всеки протон във Вселената е уникален.
Моят подход включва като основа отчитането на непознатото,т.е знанието за това какво НЕ се знае.Получава се даден контур,нали?Над този въпрос със сигурност има какво да размисли човек.
Кат,никъде не съм споменавал за Дарвиновата еволюция(всъщност първите 2 аспекта от теорията му са верни,с изключения на третия,откъдето и основно произтича погрешната,,маймунската'' история).
Ако обаче имаш някакви съмнения,че несъзнателното(инстинктивно) поведение на днешния човек не е един архаичен отломък-как да си обясним страха и производното му табуиране(явяващо се неизбежна функция)на всичко,което е НОВО?Най-древният страх(,,какво шумоли в храстите,ще го ям ли,или то мен ще яде'')т.е страха от неизвестното все още е упорито вграден в мозъка.И това не е единственото ,,наследство'',което трябва да премине през прехода от соматотомично към церебротонично.
Съответно-споменавал съм го на мн. места из форума-какво виждаш-плътен демон,рогат или с хиляда ръце-получената картина е резултат единствено от индивидуалното взаимодействие протичащо при контакта м/у магьосника и призованата същност.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот SoFarAway » 20 Дек 2010, 17:35

Изписахте две страници, отворихте няколко офтопика, някои се огелпиха много в термините, които използват и е неясно как тълкуват и не се разбра видели ли сте демон или както там му е името на това чудо на чудесата по този начин по който ви попитаха?
SoFarAway
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот lil » 20 Дек 2010, 18:43

Към Мавъра-Дракон:
Като издирваш "плътен" демон, отиди в астрала- там са толкова плътни, колкото и ти. Можеш дори да ги пипнеш, ако ти позволят.
Като ми правиш забележки, първо прочети това, което съм цитирала.
Към Толкова Далечната- ти защо не отговори по темата, ами търсиш сметка на другите?
И това "чудо на чудесата" си съществува, както съществуваш ти.
Аватар
lil
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот SoFarAway » 20 Дек 2010, 20:53

Поне се старай "Госпожице" като ще превеждаш никовете, да ги превеждаш правилно, няма нужда да ми сменяш пола така съм си добре, аз ще отговоря за себе си не! И откъде знаеш, чe съществувам?
Последна промяна SoFarAway на 20 Дек 2010, 21:02, променена общо 2 пъти
SoFarAway
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Cath » 20 Дек 2010, 20:55

lil не мисля, че сме на женския пазар, за да си държим такъв тон, смятам, че всички сме зрели хора и можем да си имаме уважението един на друг. Ако ли не - има лични съобщения, за да се джафкаме. Колкото до дискусията, аз мисля, че тя върви що-годе добре. Ако не забелязваш темата е "Демони-размисли" - всички това правим.

Наистина, хора, дайте едно хубаво определение за демон? Така, както всеки го разбира.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот MaurDragon » 22 Дек 2010, 10:47

Лил,аз съм адски-мега-хипер обидена заради обръщението ти към мен,хахах.
И,да,прочетох мненията на всички много внимателно и ,когато правя "забележка"(но това за мен не е забележка,а обяснение и провокация,за да се завърже все пак някаква дискусия по дадена тема,защото зададох въпросИ,на които така и не получих отговор...), съм убедена в това,което казвам.
Казах вече мнението си за демоните. Хипотезата ми е основана на английското: ''I fight my own deamons''.
И съм съгласна абсолютно с Волдемор - всичко е такова,каквото ние самите му позволяваме да е.
Към Толкова Далечната- ти защо не отговори по темата, ами търсиш сметка на другите?

А ти за какво му търсиш сметка,че не е отговорил? О.о Може би просто не му се занимава с глупости... Както и да е.
Чакам си отговора на въпроса ми за дарвинизма и креационизма на ЛС,моля :)
Witch is magic
Аватар
MaurDragon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот SalviaDivinorum » 18 Мар 2011, 10:49

Интересна тема..
Какво значи "I fight my own demons"? Да наречеш този израз "английското" е просто смешно.
Миларепа е казал: "What appears as a demon, what is called a demon, what is recognized as a demon exists in human being himself and disappears with him." Но.. той е бил способен да се пребори с тях, да ги види и най-важното - да ги осъзнае. Всеки от може да види демона, да се бори с него. Някои от нас не са готови, някои просто не могат да проникнат в значението на тези думи. Да можеш да погледнеш себе си от високо е това, което ти трябва за да разбереш природата си. Тогава няма да съществуват такива въпроси, които определят илюзорните сетива и усещания. Сократ май е имал точно това предвид..
Ако пък разглеждаме демонът като дух или божество, изобщо като нещо отделно, непроизводно на човешката същност, тогава въпросът за това дали сме виждали "плътен" такъв се самоотрича още при самото му задаване. Всяко нещо съществуващо в астрала или като цяло в друго измерение, не може да се прояви в нашето измерение проектирано в материална форма. Можем да усетим присъствието на астрално същество, да го видим, но със сигурност няма да е с едно от петте сетива на тялото ни. Те са създадени да различават материалното, а не духовното.
До тук не видях определение на "демон", само загадки. Всеки може да си отговори, стига обаче първо да се изясни със самия себе си какво означава въпросът му.
Вярвам, че голяма част от хората във форума много добре знаят значението на думата и разбират смисъла й, просто не им се задълбочаваше в отговорите на такъв неуместен въпрос. Харесаха ми контрите на безсмислените въпроси и отговори ;) Добра тактика да накараш мозъчето да се размърда.. Забелязах обаче, че децата (не визирам никого индивидуално) се объркаха от терминологията и вместо да потърсят отговорите в себе си, започнаха да търсят в гугъл..
Успех :)
Аватар
SalviaDivinorum

Мнениеот Cath » 23 Мар 2011, 10:36

Не виждам какво му е смешното да наречеш английски израз "английски", за разлика от това да цитираш тибетски мъдрец на английски в български форум, опитвайки се да омаловажиш английската логика.

Но от горното мнение можем да си направим логичното заключение, което изобщо на никой не му направи впечатление до сега - отговор на въпроса "какво е демон?" търсим в контекста на коя религия, вярване или магическа система? Защото няма как да се даде конкретен отговор, ако не уточним тази "дребна" подробност. :wink:
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор