Съновници

Ако знаете символи, които можете да тълкувате - споделете ги с нас. Тълкуването на нашите сънища, може да ни помогне в трудните и безизходни моменти от живота ни...

Модератор: Raya

Мнениеот Wizard » 11 Сеп 2005, 09:43

Така е, не всеки може да разбира какво му говори определен сън. Сънят обикновено трябва да се тълкува, да се изследват сънищата и едва тогава човек, като добие определен стил на разпознаване, ще може вече сам да се справя с разпознаването на символите в съня си.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот In_darkness » 11 Сеп 2005, 15:41

Не съм много съгласна. icon_angel :) Подсъзнанието , свръхсъзнанието или както там се нарича като говори лично на някого го прави така , че някойто да разбира поне бегло. И различните неща говорят различно на хората.

:mrgreen: Съгласна съм , че не винаги се разбира ясно посланието, обаче обикновено се рабира. Познавам човек, който не може да е по далече от съновници и тълкования и въпреки това получава предупреждения от време на време/за близки хора/, верни в доста голяма степен.Никога не и е трябвал съновник. бтв. не говорим за човек с особени дарби и качества в окултната сфера. Веднъж и разчитахме един сън в който тя разбра че и двете и племменници са болни. От съновника тълкованието нямаше никва връзка с истината, беше нещо тип предателство , сватба и сумата и глупости.

Освен това смятам , че използването на чужди системи от символи във въпросния контакт не е особено препоръчително защото насажда символи и допълнително обърква контакта. В този смисъл - по добре със собствени сили да се действа. Като нещо е наистина важно и наистина ти идва като послание ще го разбереш, поне при мен и доста мои познати е така. icon_flowerface
After the darkness comes the light
Аватар
In_darkness
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 32
Регистриран на: 26 Сеп 2004, 17:11
Местоположение: the darkest night

Мнениеот Wizard » 11 Сеп 2005, 18:26

Все пак повтаряш моите думи, но по твой собствен начин-;)
Значи когато човек спи, неговото Супер его е с отслабени функции и това е времето, в което може да се пропука неговата защита. Тогава човек НЕ си налага никакви задръжки и може свободно да пропуска през своето съзнание всички мисли, картини или идеи, които му идват на ум, обикновено през деня, но поради въздействието на Супер егото си, той ги отхвърля или си ги забранява.
Сънищата могат да бъдат Достъпни, но пак повтарям, не всеки може да ги "разчете" правилно. Психологията и в частност психотерапията (Юнгианската) би могла да помогне на хора, желаещи да открият себе си, чрез своите сънища и асоциации.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот In_darkness » 11 Сеп 2005, 19:27

......... :)да може. Всъщност аз не съм сигурна дали подобен подход е полезен и затова споря icon_angel :
Wizard написа:Сънищата могат да бъдат Достъпни, но пак повтарям, не всеки може да ги "разчете" правилно. Психологията и в частност психотерапията (Юнгианската) би могла да помогне на хора, желаещи да открият себе си, чрез своите сънища и асоциации.

Честно казно смятам , че е по добре въпросните хора все пак да разчитат на себе си при интерпретацията и сами да си махат бариерите, ако нещо е чак толкова важно ще ги достигне. Все пак символите не са толкова универсални, по лесно е да си общуваш директно с близка на теб система и освен това да не ровиш като гламав в книжки. А за премахване на въпросните бариери има много други начини, не е задължитлно да се минава през методите на юнг, всъщност аз съм за по окултния подход...:mrgreen:

бтв. - абсолютно вън от контекста - ти смяташ ли че е вярна тезата, че когато достатъчен брой хора еволюират до определено ниво и остналите хора- развиващи се в съвсем друга посока в даден момент биха еволюирали до същото ниво? icon_flowerface
After the darkness comes the light
Аватар
In_darkness
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 32
Регистриран на: 26 Сеп 2004, 17:11
Местоположение: the darkest night

Мнениеот Wizard » 12 Сеп 2005, 15:27

In_darkness написа:бтв. - абсолютно вън от контекста - ти смяташ ли че е вярна тезата, че когато достатъчен брой хора еволюират до определено ниво и остналите хора - развиващи се в съвсем друга посока в даден момент биха еволюирали до същото ниво? icon_flowerface


Това е така, защото хората еволюирали на ниво, което е по-високо ще дърпат останалите по "стълбата". Не може да е по друг начин, защото онези "недоразвитите" - просто ще бъдат премахнати.
Това го казвам като принципа за надделяването на цялото над единицата. icon_flowerface
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот In_darkness » 12 Сеп 2005, 21:23

Интересно, не се бях замисляла...Мерси icon_angel_4 icon_flowerface
After the darkness comes the light
Аватар
In_darkness
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 32
Регистриран на: 26 Сеп 2004, 17:11
Местоположение: the darkest night

Мнениеот Bloody Alibis » 02 Фев 2006, 15:45

ето ви линк към един доста добър съновник и аз съм на мнение че съновници все пак трябват забелязваш няколко елемента в даден сън прооверяваш ги а след това ги навързваш с останалите неща от съня разчитайки на интуиция и първоначални асоциации :)

http://download.bg/prg_download.php?id=21066
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 234
Регистриран на: 06 Ное 2005, 11:33
Местоположение: Sofia

Мнениеот Cath » 19 Мар 2006, 16:46

реално погледнато всеки символ в съня е строго индивидуален, макар че съм склонна да се съглася с идеята, че има архетипни образи, които са еднакви за всички. но... например змията е много спорна в случая. например хора, които изпитват неописуем ужас от змии ще я възприемат за лошо предзнаменование, докато има хора които обичат змии. също така змията се свързва и с уробороса, който за мен е един много красив символ. бях чела някога някъде :) , че змията е символ на жената като цяло (...не в онзи смисъл...), като се прави връзката със земята по която тя се влачи, т.е. дълбоката и връзка със земята и следователно с Майката.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот Lunohod » 19 Мар 2006, 17:49

Е да ама като я настъпиш по опашката може да те убие...при това без да пита дали е нарочно...Пък и не мисля ,че на змията и "дреме" дали е мразена или не е ,тя принадлежи към по висши мъдрости,до които стигат малцина...Онези които са спечелили ,не се страхуват ...и други ще намерят ...това което са търсили..."Тя разрешава всички загадки"
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот Cath » 19 Мар 2006, 20:47

говоря за змията като символ, а не за нейното физическо проявление.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот AryanSun » 19 Мар 2006, 21:29

Cath написа:говоря за змията като символ, а не за нейното физическо проявление.


В сънищата често се асоциира със сексуалните инстинкти,жела
ния и...кундалини(какъв сън само съхувах след едно много мощ
но събуждане на тази енергия!:)).
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 925
Регистриран на: 10 Юни 2005, 16:50

Мнениеот Poison » 25 Мар 2006, 17:19

Кви глупости. Абе кат няма никво значение дали те е страх или не от змии. Като я сънуваш означава едно и също пък съновник хич не ти трябва. Тва са си пренасяни от бабите "правила" нещо като легендите и ако ги помниш аджаба. Змията пък с жената няма общо. поне според мен. Тва си е чиста злоба.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот Cath » 26 Мар 2006, 01:55

Poison, драга, има някои неща, които би трябвало да знаеш за комуникацията между хората. на първо място много е важно преди да кажеш нещо, в случая да коментираш нещо, да се замислиш по въпроса, а не да изстреляш първото изречение, което ти дойде на ум. на второ място, специално в областта на магията, можеш да отвориш малко съзнанието си поне малко. този твой тип мислене е може би най-голямата ти грешка в тази област. на трето място - в една дискусия, каквито са темите по форумите, не е ни най-малко подходящо да използваш изрази от типа "кви глупости". не можеш да отричаш нещо при положение, че явно дори не си направила и опит да го допуснеш до съзнанието си и да го обмислиш. друго важно нещо при общуването е да формулираш изреченията си така, че да не се налага да се разкодират от четящите ги. обърканите ти изречения водят до извода, че явно и ти си объркана. по твоята логика какъв символ на силата може да е орела например...
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот Poison » 26 Мар 2006, 15:38

Ми Кат не съм объркана и не е нужно разкодиране и такива глупости. Все пак тва е форум а не доклад по история. но аз свързвам змията с това и така смятам. Ся орела освен че е сила или мъдрост може да е и свобода. Тва е прабългарски тотем. незнам за кво ми го пишеш ама май наистина се считаш за даскал. Ма мойто момиче не можеш да си такъв щото и ти имаш много хляб да папкаш!
Ааа и змията и на картите така зе тълкува - злоба, лицемерие, някви отрицателни хави като отровата например. може и да греша ма както и да е.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот Persa » 26 Мар 2006, 16:27

Мила Кат, мисля, че с горния пост просто си си изгубила времето... Имам една любима поговорка - Когато някой е глупав, то това е задълго... А... и още една имам - Никога не спори с глупака - хората може да не разберат разликата...
Поздрав
Аватар
Persa
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 128
Регистриран на: 23 Юни 2005, 07:10

Мнениеот jambi5 » 18 Май 2023, 14:17

Този е много добър съновник, има и тълкуване от потребители - съновник ЛИНК
Аватар
jambi5
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Май 2023, 14:14

Предишна

Назад към Съновник

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта