Как да постигнем успех в начинанията

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Мнениеот avanabil » 26 Мар 2008, 22:48

При цялото разнообразие на характерите им, хората, постигнали успех имат нещо общо – нещо, което липсва на неудачниците. Това е увереността в себе си и в собствената им значимост. Увереността, основана на умението да променят себе си и собствения си живот и да преодолеят капризите на съдбата. Винаги и във всичко те се стараят да победят. Именно този сбор от качества ги правят щастливци, именно те им помагат да излязат победители във всяка една ситуация.
Успехът е много важен и е погрешно да се мисли, че той не може да бъде заплануван. Може да се създаде вътрешна нагласа, която да привлече поредица от благоприятни обстоятелства в живота на всеки.
Първото, което трябва да се направи, е да си дадете отговор на въпроса, колко важен е за вас желания резултат. Ако нямате усещането, че можете да поемете пълната отговорност, за всичко, което този резултат би ви донесъл, тогава няма да успеете в начинанието, колкото и да го желаете.
Ако сте напълно убедени, тогава трябва да се концентирарте върху целта и да напишете на празен лист хартия 40 последователни пъти вашето желание.
Ако направите това с лекота, значи вие действително сте близо до осъществяването на целта, тъй като искрено го желаете.
Докато пишете желанието си, трябва да се съсредоточите във всяка буква и да вниквате в смисъла на думите. Това не трябва да се пише механично и неосъзнато.
Вероятно в момента на писане ще почувствате умора, отегчение или ще ви се насълзят очите и ще започнете да се прозявате. Това са сигурни сигнали, че от вас започват да се изчистват психологическите прегради, пречещи на желанието ви да се осъществи.
Сега е време да примамите късмета към живота си.
За целта трябва да придобиете увереност в себе си за изпълнението на желаната цел. За това ще ви помогне следното психологическо упражнение.
Разделете лист хартия на три вертикални колони:
- в първата колона напишете всички ваши качества, които ви правят успешна личност и ви дават
преимущества пред другите;
- във втората колона напишете сферата на приложение на тези ваши качества – къде бихте ги
проявили по най - успешния начин;
- в третата колона напишете това, което сте постигнали благодарение на вашите преимущества;

След това се отпуснете, затворете очи и се постарайте да се концентрирате върху същността на всяка една колона поотделно. Не след дълго подсъзнанието ще ви подскаже отговорите за вашите таланти.
В този момент не анализирайте нищо, нито го подлагайте на съмнение. Просто получавайте информацията от подсъзнанието и се старайте да я запомняте. Когато този процес приключи, отворете очи и бързо запишете всичко, което сте почувствали.
След това, на база получените характеристики попълнете останалите две колони.
Отново се концентрирайте върху първата колона. Приемете, че тези качества вие вече ги притежавате. Почувствайте се силни и преуспяващи с тях. Допуснете в себе си усещането за успех. Повторете си, колкото пъти е необходимо, че вие сте постигнали целта си, благодарение на вашия притежаван талант. Скоро ще усетите прилив на огромна сила, енергия и радост в душата и тялото си.
Добре е тези две упражнения да се направят девет последователни дни.
Ще почувствате силна увереност и непоколебимост във вътрешния си потенциал, който ще ви гарантира единствено успех във всичко, което пожелаете.

За тези, които по-трудно биха настроили себе си на вълните на успеха, може след тези две упражнения да пристъпят и към едно трето:

На празен лист хартия да изпишат в продължение на 10 пъти трите си имена и целта, към която се стремят. Но това трябва да се пише в първо, второ и трето лице, единствено число. Например:

“Аз, Ева Иванова Димитрова, издържах успешно изпита си по химия /получих желаното повишение!”
“ Ти, Ева Иванова Димитрова, издържа успешно изпита си!”
“ Тя, Ева Иванова Димитрова, издържа успешно изпита си!”

Това е упражнение, което може да се прави колкото пъти пожелаете. Няма странични ефекти, а успеха е гарантиран, дори и да изглежда трудоемко на пръв поглед.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот be » 26 Мар 2008, 23:17

Забелязах, че си може би една от малцината тук, която пише точно и ясно, и най-вече достъпно.

Постваш много заинтригуващи и потребни теми, и притова ги пишеш по подходящ за всеки начин . ( не визирам само тази тема )

Вече съм ти фен icon_eusa_dance

Благодаря много за информацията :)

С уважение бе
Аватар
be
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 26 Мар 2008, 23:37

be написа:Забелязах, че си може би една от малцината тук, която пише точно и ясно, и най-вече достъпно.

Постваш много заинтригуващи и потребни теми, и притова ги пишеш по подходящ за всеки начин . ( не визирам само тази тема )

С уважение бе

Радвам се, дано това да ти послужи, както на теб, така и на всички, които се нуждаят от стимул в определен момент. Затова сега ще си позволя да споделя личен опит от тази практика. Преди няколко години имах наистина много важен изпит - кандидатствах за работа. На изпита имаше поне 60 човека, борещи се за 8 места. Наред с подготовката, върху която хвърлих куп усилия, направих и тези упражнения, но в продължение на 9 вечери наблегнах на последното. Текста, който записах звучеше така: "Аз, ....., се представих БЛЕСТЯЩО на предстоящия изпит!....и т.н.
Само след два дни разбрах, че съм в челната тройка /на второ място/...направо не вярвах, при положение, че бях така отчаяна и обезсърчена в мига, в който видях още 59 човека край себе си..... Само след няколко месеца, на една оперативка, моята началничка каза: "Спомням си това момиче, тя се представи Блестящо на изпита..." Използва точно моята дума "БЛЕСТЯЩО"....Направо замръзнах от учудване :)
Искам да кажа, че това е работа с различните нива на подсъзнанието, в което се съдържа потенциала за всичко, което искаме да ни се случи или от което се страхуваме.
Затова, нека да е първото!!! :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот FeVox » 29 Мар 2008, 07:15

be написа:Забелязах, че си може би една от малцината тук, която пише точно и ясно, и най-вече достъпно.

С уважение бе

На същото мнение съм!:)
Информацията ,която предоставяш е много полезна-поне за мен!
Продължавай в същия дух!
Поздрави
Аватар
FeVox
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black » 29 Мар 2008, 16:06

Отново съм впечатлен от avanabil.Това рядко се случва.Явно си посяла и други желания към подсъзнанието си,за това каква да си и как да те възприемат околните.Изключително подредени мисли и ясно съзнание,много успешно посяванв на мисли,думата мисля ,че е възхищение.
Ето и мой съвет...
Силата на утвърждаване на мисли е буквално неограничена когато това е направено по правилния начин.Когато изявите намерение и се оформя желанието го оформете така,че да не съдържа отрицателни форми като "няма" ,"не искам" и прочие.Внимателно съставяйте желанието,кратко и ясно и възможно най подробно.
"Не искам да се проваля" се преобразува в "Искам да успея"
"Няма да се разболея" се преобразува в "Винаги ще съм здрав"
Подсъзнанието пропуска отрицанието (не ,няма ,никога и т.н.) и кодира сърцевината на желанието.Ако утвърждаваме "Не искам да се провалям" ,то съзнанието запечатва само "искам да се провалям".Ползвайте само позитивно изградени желания.
Ето някой някой утвърждения който са се ползвали от голям брой хора от целия свят,бключително и мен и са давали и продължават да дават много добри резултати:
"Всеки ден в всяко отношение положението става все по-дбро и по-добро."
"Моето могъщо подсъзнание е мой партньор в постинането на успеха."
Всяка сутрин и вечер ги повтаряйте по 5 минути,нищо не губите само може да спечелите.Бъдете търпеливи и ще усетите резултатите скоро.
Има много изпитани техники за всичко което пожелаете и по нататък бих ги споделил ако има интерес.Успех!
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sasho 142 » 29 Мар 2008, 19:01

Black написа:Отново съм впечатлен от avanabil.Това рядко се случва.Явно си посяла и други желания към подсъзнанието си,за това каква да си и как да те възприемат околните.Изключително подредени мисли и ясно съзнание,много успешно посяванв на мисли,думата мисля ,че е възхищение.
Ето и мой съвет...
Силата на утвърждаване на мисли е буквално неограничена когато това е направено по правилния начин.Когато изявите намерение и се оформя желанието го оформете така,че да не съдържа отрицателни форми като "няма" ,"не искам" и прочие.Внимателно съставяйте желанието,кратко и ясно и възможно най подробно.
"Не искам да се проваля" се преобразува в "Искам да успея"
"Няма да се разболея" се преобразува в "Винаги ще съм здрав"
Подсъзнанието пропуска отрицанието (не ,няма ,никога и т.н.) и кодира сърцевината на желанието.Ако утвърждаваме "Не искам да се провалям" ,то съзнанието запечатва само "искам да се провалям".Ползвайте само позитивно изградени желания.
Ето някой някой утвърждения който са се ползвали от голям брой хора от целия свят,бключително и мен и са давали и продължават да дават много добри резултати:
"Всеки ден в всяко отношение положението става все по-дбро и по-добро."
"Моето могъщо подсъзнание е мой партньор в постинането на успеха."
Всяка сутрин и вечер ги повтаряйте по 5 минути,нищо не губите само може да спечелите.Бъдете търпеливи и ще усетите резултатите скоро.
Има много изпитани техники за всичко което пожелаете и по нататък бих ги споделил ако има интерес.Успех!

И защо подсъзнанието трябва да пропуска отрицанието, звучи много нелогично. Пълен и празен, едното е отрицание, но не мисля, че подсъзнанието ще го пропусне.Както празен е обратното на пълен, така и не искам е обратното на искам.Когато формулирам такима мисли "не" работи при мен.Ако разглеждаш не + израз като цяло и си го представиш като нещо различно от положителното се получава.Пък и не всичко отрицателно може да бъде представено положително.
.
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black » 29 Мар 2008, 19:18

Това са факти след наблюдения,не са моя измислица за да се правя на инересен.Всичко може да бъде представено по начина който описах,само трябва да се обмисли добре.Както написах нищо не губите може само да спечелите ако опитате.
Подсъзнанието може всичко-Джон Кехоу(тук е описано)
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот mandragorko » 29 Мар 2008, 19:21

sasho 142,донякъде нещата,да не кажа изобщо,се формулират наистина до желанието,не да използваме отрицанието,а само да го осмислим и пренастроим към положитен заряд...според една теория,всичко което мислим носи енергия,изричайки го гласно,то се зарежда,изстрелва и съответно реализира на материално ниво-има легенда,че съществува свят,паралелен на нашия,който се създава и развива в момента на нашите мисли,думи и действия...от нас зависи,как ще изглежда този свят-отрицанието съществува само и единствено за да можем да направим сравнение на нещата на материална основа,защото в духовната сравнението се разглежда като (д)ефект,от който няма нужда...
...отрицанието е вид неприемане,тоест създава се почва за дебалансиране на нещата и разрушение на основите,върху които се изгражда всичко,което искаме или смятаме за редно/правилно/красиво/силно/здраво...неприемането е проява на Его,враг номер едно на всичко към което се стреми един мислещ,разумен,силен и духовно изчистен човек,желаещ да се се докосне до съвършенството и тайнството на живота и неговата магия...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 29 Мар 2008, 19:42

Всъщност важна е емоцията, а не толкова самата мисъл, емоцията е първична и тя е пряк посредник между съзнанието и подсъзнанието. Ако човек мисли за това, което НЕ желае, той все пак мисли за това - и с мисълта и емоционалния й заряд го привлича. Затова и казват, че подсъзнанието не приема частицата НЕ - всъщност, то отчита само обекта на мислите и чувствата ни. Твърдението "Аз съм здрав" е свързано с представата за здраве, а твърденито "Аз не съм болен" - с представата за болест.

Другото важно нещо е, което се отнася и за молитвата, е да изразяваме желанието си като вече случило се. Ако сме болни, ако искаме да оздравеем, твърдението ни да бъде "Аз съм здрав", "Аз укрепвам здравето си", а не "Аз се излекувам". Ако се молим за здраве, молитвата да бъде не "Господи, дай ми здраве", а "Господи, благодаря ти, че ми даваш здраве" (условно, разбира се; за мен лично няма по-ефективна молитва от молитвата без думи).
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Black » 29 Мар 2008, 20:49

venus абсолютно вярно е всичко,точно това мисля и аз,нямам абсолютно нищо какво повече да допълня към коментара ти:)
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 29 Мар 2008, 22:52

Black написа:venus абсолютно вярно е всичко,точно това мисля и аз,нямам абсолютно нищо какво повече да допълня към коментара ти:)

Благодаря на всички, които се включиха по темата с толкова интересни мнения. А аз ще добавя нещо по повод на позитивното мислене:
Премахването на старите и погрешни мисловни модели и настройването на подсъзнанието към положителните нагласи става за 21 дена. Доказано е, че това е оптималния физически отрязък от време, необходим за постигането на първите ефекти при системна работа в тази насока.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот venus » 30 Мар 2008, 06:27

avanabil написа:Премахването на старите и погрешни мисловни модели и настройването на подсъзнанието към положителните нагласи става за 21 дена. Доказано е, че това е оптималния физически отрязък от време, необходим за постигането на първите ефекти при системна работа в тази насока.

И моят опит показва това.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Black » 30 Мар 2008, 06:40

Мойте наблюдения са други,всеки успява с различе успех.Някой нямат волята,други търпението,всеки го прави за различно време.Пък и истински значимите и важни резултати и успехи мисля ,че си проличават чак след два три месеца и тогава настъпва истинското уверение,че сме променили успешно модела си на мислене.Посяването на погрешни и отрицателни мисли години наред си казва думата.
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 30 Мар 2008, 07:28

Имах предвид първите резултати, при мен са необходими около 2-3 седмици. А иначе с времето, при съзнателна работа, новите модели на мислене и поведение се стабилизират и започва и реална промяна на света към нас.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Black » 30 Мар 2008, 13:45

Отказвам да коментирам по-нататък,щом не ти се струва редно не го прави.Продължавай както си знаеш,освен това не претендирам ,че знам всичките тайни на ПОДСЪЗНАНИЕТО ,не на съзнанието.Колкото и да спорим,аз винаги ще съм с убеждението ,че подсъзнанието действа на (малко или много) по различен принцип от съзнанието.Освен мойте наблюдеия и разсъждения върху това споделям и тези на огромен брой хора,като се позовавам на не един източник на тази информация.Имаш различно мнение от мойто,разбирам го и го уважавам,то има своя логика и има причина да го поддържаш,но както казах нищо не пречи да упиташ.Спирам и да предоставям нови методи и начии след като ще бъдат пренебрегнати.
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот winters » 10 Авг 2008, 17:32

Има ефект, това е повече от ясно за мен. Имах някакви притеснения и напрежение около конкретна житейска ситуация. Благодарение на точното изпълнение на предписоните по-горе техники усетих успокояване и увереност в себе си още към 2-рата, 3-тата седмица. Пиша много старателно утвържденията, с удоволствие, не ми тежат, вярвам в метода. Някои конкретни житейски ситуации около мен бааавничко но категорично се насочиха към позитивни тенденции. Даже нямам търпение да почна нови утвърждавания. В даден момент губя интерес към вече утвърдените желания, явно са се заредили в програмата на Вселената :) Изобщо нещата са готини. Все още остават отделни моменти на раздразнение или негативни мисли, но се боря срещу тях храбро. До 1-2 месеца живот и здраве ще докладвам какво става. Нещо в мен говори, че се докосваме до една от най-значимите Тайни на света, до някаква Свръхреволюция в съзнанието ни.
Аватар
winters
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот paparosko » 10 Авг 2008, 18:47

Black,

Поддържам тезата ти за неограничените възможности на подсъзнанието и особено за Положителното Мислене!

Книгата на Джон Кехоу е възхитителна не само заради това, че всичко, което е описано в нея работи, а и заради факта, че чрез практикуване на написаното наистина можеш да усетиш скритите си тайнствени сили.

Мога да кажа, че за хората, занимаващи се с някакъв езотеричен метод на лечение тези "тайни" на подсъзнанието изобщо не са тайни, а една всекидневна практика.
И резултатите не идват както пишете обикновено след седмици или месеци, а понякога буквално на момента.

Както пише и Уейн Дайър в книгата си "Истинска магия", наистина животът на Човек представлява един непрестанен низ от магии, които много често представляват духовни решения на определени проблеми.

И нека да не забравяме Първия принцип на Херметизма - Светът е ментален!
Всичко зависи от Мисълта.
Мислите са творчески!

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 11 Авг 2008, 00:12

Като натура съм особено нерешителен човек. Винаги, за което и да се е отнасяло, било то изпит или каквото и да е състезание или надпревара, съм се чуствал не на мястото си. Факт е обаче, че не веднъж съм се класирал задоволително добре. Какво ще кажете за случаите, в които човек надминава очакванията си? По същата логика, какво може да се каже за онези, които са се представили далеч под тези очаквания? Ако това нещо работи, то изглежда има някаква тънкост, която бива пропускана.
Наскоро гледах "The Secret" и там се нищеха подобни теми. Интересно наистина. Интересно беше описанието на вселената , като духът от лампата, който изпълнява желанията ни. Щом я търкаш, значи вярваш.
Щом вярваш - значи е така и ще работи.
Ок, ясно, но тогава защо има разочарование? Очакваш нещо, смяташ го за вече свършен факт, убеден си в това, а накрая разбираш, че е точно обратното.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 11 Авг 2008, 06:20

sanguinary написа:Наскоро гледах "The Secret" и там се нищеха подобни теми. Интересно наистина. Интересно беше описанието на вселената , като духът от лампата, който изпълнява желанията ни. Щом я търкаш, значи вярваш.
Щом вярваш - значи е така и ще работи.
Ок, ясно, но тогава защо има разочарование? Очакваш нещо, смяташ го за вече свършен факт, убеден си в това, а накрая разбираш, че е точно обратното.

Точно като духът от лампата, ама съвсем точно. Само трябва да знаеш как да използваш лампата - а именно, да си пожелаеш и да оставиш нещата да се случват, да спреш да мислиш, да се чудиш, да контролираш. Затова не е странно, че си имал успехи, когато си се отказвал да се бориш за тях - точно това е тайната, според мен.

Аз като твърде решителен човек все гледам да държа нещата под контрол и в повечето случаи успявам, само в най-важните не, както си му е реда. Много Важните Неща по правило се случват по този начин - очакваш, смяташ го за свършен факт, вярваш, напираш, фуфкаш-пуфкаш а то - хоп! и се пукне като балон. Опитваш се да оправиш положението, а то става все по-зле. Накрая, останал без сили, се предаваш и си казваш - супер си му на това желание. Спираш да го мислиш, а то след месец-два те изненада :)

Светът е ментален и мислите са творчески и от известно време, откакто го осъзнах, се чувствам като в страната на чудесата. Само да си помисля нещо - и то започва да се случва. Е да, понякога е несъвместимо с моментното състояние на нещата и животът ти забива напряко през ливадите и черните пътища с дупките, за да разбереш след време, че те е довел точно до желанието ти... ама се чувстваш малко разбит и вече съвсем не си на мнение, че имаш нужда от това. Вероятно и това е замисълът на нашия създател - какво по-добре може да ни научи от болката, свързана с изпълнението на собствените ни желания?

Преди време с моя приятел си мечтаехме за това да имаме собствена къща някъде далеч от цивилизацията, обсъждахме детайлите - бяхме стигнали до прозорци и врати... В един момент толкова се вживяхме в идеята, че казах - но какво чакаме? Той обаче е нерешителен човек и почна да се чуди. Бях малко разочарована, пожелах си да е по-решителен, да побързаме с това. Явно Вселената само това е чакала, защото без никаква логична причина отношенията ни се влошиха и всичко свърши буквално за 2-3 седмици. Пострадах, поптръшках се и си казах - това е положението, животът продължава. И познайте какво се случи :) В живота ми се появи мъж, който идеално изпълняваше всички условия от мето желание - решителен, амбициозен, много влюбен, със собствен бизнес в Германия, но родом от Италия, а там, на брега на морето какво мислите? Точно къщата, която виждах в мечтите си - гледах снимките и не вярвах на очите си. Малко ми дойде в повече това сбъднато желание и амбиците на човека, който искаше всичко и веднага, и си казах - стоп, стоп, задръж малко. И какво се случи? Появи се още един човек - от същия град в Германия, притежател на фирма с международна известност, родом от Италия, с прекрасно имение на брега на Средиземно море, в най-баровската част на Италия... по-умерен като характер, по-търпелив и още по-влюбен. На втората среща ми каза: "Аз съм сигурен, че ти си жената на живота ми и искам да се оженя за теб и да имаме поне 2 деца от теб".

Иронията е, че с човека, който загубих, бих живяла и в палатка. И явно светът ни е така устроен, че да ни предоставя всичко пожелано от нас, за да се убедим сами, че нямаме нужда от него.

Така че, умната с вълшебната лампа :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот winters » 13 Авг 2008, 17:36

Работя много старателно и методично, силно съм впечатлен от метода с ежедневното писане на утвърждаванията, чувствам осезателна промяна в себе си, начина по който се усещам, мисленето ми. Някак се успокоих, добих увереност в нещата, които ме вълнуват. Много искам да чуя мнения и споделен опит. Успех на всички, много сте готини :)
Аватар
winters
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор