Здравейте

Тъй като съм чел, че Азраел е ангелът на смъртта; последният, който ще умре и че той е "онзи с косата", в мен се зародиха няколко въпроса. Наистина ли е така? Защото ако е така излиза, че цялата тази представа със скелета с качулка дето държи коса и служи на злото, е лъжа. В смисъл, ако е ангел, значи е близък до Бог (даже някъде четох, че бил вторият след него). Но един пич от друг форум бе казал, че Азраел е всъщност Анунаки и че бил паднал ангел като Луцифер и затова смъртта била част към злите сили - отново противоречие с всички други източници, които съм чел. Откъде идва това различие? Каква е истината - ангел ли е или демон, лош ли е или добър (тоест иска ли да навреди на призовалия го или не). Също така хората, които бяха инвокирали/евокирали твърдяха, че бил четирилик и с хиляди криле и очи и езици по тялото, колкото са хората на земята, а пък един твърдеше, че му се явил като черен рицар - някой от вас инвокирал/евокирал ли го е, за да каже от първа ръка подробности за този ангел. С каква цел се инвокира/евокира, с какво може да помогне, какво иска в замяна и какво трябва да се направи, за да откликне на желанието ня някого да го призове??? Нали няма да му вземе душата??? Другото, което ме интересува е наистина ли трябва да премахнеш първо страха си от смъртта, за да дойде - да спиш по гробища, крипти, с мъртъвци????? Изглежда ми опасно и противно. Много ме интересуват ангелите и бих ги предпочел за евокация пред демоните, стига да са добронамерени. Бих искал да пробвам с Азраел, но не знам дали не е опасно. Затова пуснах тази тема. Ще се радвам да ми отговорите на въпросите, благодаря