Същнотта на магията, поне една част, се крие в мозъка
както знаем, мозъка може да направи с тялото абсолютно всичко - от това да накара човек да върви мили, да не се дехидратира, да вижда по - добре до това да си вдига телесната температура и да предизвика събития, които ... изглеждат като съвпадения, знаете какво имам предвид
Виждайки нещо, мозъка абсолютно подсъзнателно - вродено - генетично - разчита известни фактори - ако видя човек веднага мозъка ми ще разчете езика на тялото му, който е невероятно сложен и ще имам подсъзнателно мнение за него, дали да се страхувам, дали да се държа доминантно и тн. (вижте книгата на Алан и Барбара Пийз за езика на тялото, там това нещо е подплатено с научни доказателства) По същия начин, логически свързва събития и реално човек подсъзнателно знае какво е най - вероятно да стане, дали нещо му е угодно, често дори прави графа "полезно" и графа "вредно" . Като военните например, абсолютно систематично мислене, което прави рядко грешки от недоглеждане. Човек просто трябва да стигне до това ниво на мислене, което се губи по пътя към развитата второсигнална система.
това леко отклонение беше нужно за да се разбере, че ритуала за релаксация не е нищо повече, освен мозъчно "втълпяване", че нещо влияе на тялото. Не знам дали се изразявам ясно, но мозъка може да излекува и разболее тялото ви за дни. Визуализацията, що се отнася до нас самите, е чиста вродена психология. Хипнозата също е психологически метод, чрез който второсигналната система се отдръпва от съзнанието. както каза човека по - горе, това е стазис на мозъка, чрез който ние вършим своята работа.
Магията е наука, която не е осмислена, но е съвсем реална - така, както химията и физиката. Понякога няма научно обяснение за нея - но тя е факт, просто човека има още път да извърви, докато разбере великолепието, разнообразието и ... как да се изразя - невероятно красивата сложност на устройтвото на вселената. Надявам се да ме разбрахте, просто съм първа смяна и ми се спи

Живейте с чест!