Физическо безсмъртие-постижима цел или глупава прищявка

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Постижимо ли е ?

Да, но не ми е цел.
5
26%
Да и би било добре да го постигна!
6
32%
Не ,това е недостижима и глупава цел на заблудени хора!
5
26%
Не
3
16%

Общо гласове : 19

Мнениеот Gebo » 25 Окт 2007, 21:27

Дали има нужда от физическо безсмъртие?Необходимостта и целенасочеността към него глупост ли са или разумен ход към достигането до великото Знание?Да бъдеш или да не бъдеш???
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 25 Окт 2007, 21:30

Я стига!Безсмъртие-на кой му е притрябвало.Ще изкараш на този свят 200-300 години и тотално ще ти омръзне и после какво-ами нищо безсмъртен си няма изход или път за бягство!
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот FireSun's Viking » 25 Окт 2007, 21:32

Много филми гледате...
Ако някой ми даде качествен отговор - "Защо ти е безмъртие?"
Ще му кажа, че е мъдрец....
Druido
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Gebo » 25 Окт 2007, 21:33

а какво ще кажеш за хилядолетните изследвания на алхимиците...мислиш ли ,че не са помислили за това?
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 25 Окт 2007, 21:35

Fire Sun - Мъдрец ще е този задал въпроса . :)
Gebo - Алхимиците са алхимици а не мъдреци . И да , не са помислили за това цялостно . Може да са мислили но повече са чувствали . Хората бъркат трезвата мисъл с емоцията на която са се отдали в този момент .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот FireSun's Viking » 25 Окт 2007, 21:39

Гебо - а защо мислиш, че са помислили ?
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Gebo » 25 Окт 2007, 21:40

тук си прав...НО...все пак като казваш алхимици не назоваваш група от 15-20 човека а много много народ...
за другото съм напълно съгласен...
за другите ...има защо за си безсмъртен...стига да знаеш отговора :)
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот The_Last_Angel » 25 Окт 2007, 21:43

Тук вече B-L-O-T е прав. Но като цяло и на мен би ми се искало никога да не остарея и умра.
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Gebo » 25 Окт 2007, 21:44

The_Last_Angel написа:Тук вече B-L-O-T е прав. Но като цяло и на мен би ми се искало никога да не остарея и умра.

ЗАЩО???е големият въпрос...какво ще постигнеш за себе си?
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lanukio » 25 Окт 2007, 21:53

Ако няма смърт-т.е. всички хора са безсмъртни, постигнали са заветната мечта, то тогава къде остава живота. Човешкия ум е устроен да прави разлика между нещата-плюс и минус, студено и топло, добро и зло, живот и смърт, сън и бодърстване. И в следващия момент понятието 'смърт' изчезва. Е как ще разбереш, че си жив ако не можеш да умреш? Същия въпрос като как ще разбереш, че сънуваш ако никога не се събудиш?
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Gebo » 25 Окт 2007, 21:56

никога не е ставало дума за всички...обаче замисли се..има плюс , има минус...има и 0...има раждане има и смърт...а нулата къде отива ?
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 25 Окт 2007, 22:23

Gebo написа:Дали има нужда от физическо безсмъртие?Необходимостта и целенасочеността към него глупост ли са или разумен ход към достигането до великото Знание?Да бъдеш или да не бъдеш???

Мислиш ли, че до "Великото Знание" може и трябва да се достигне в рамките само на едно съществуване, за да се стремим към него с цената на разум или глупост?
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Lanukio » 25 Окт 2007, 22:34

Може би нулата отива в просветлението. Нали това е целта на дерзаенето ни тук. Противоположностите се унищожават-стават нула. Тя е изначало и цел, а може би излобщо не е . Като я намеря ще споделя :wink: Но да не се отклонявам от темата-не ме кефи да съм вечна, ще ми стане скучно, няма тръпка и ще ме домързи даже повече, отколкото сега ме мързи. И да, има начин за постигане-напий се или се надрусай качествено и си безсмъртен :mrgreen: (надявам се да няма луди, които да се навиват да пробват, но ако има не забравяйте да ме поканите да споделим безсмъртието).
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот The_Last_Angel » 25 Окт 2007, 22:35

А какво ще постигна, като умра? Два квадрата вовеки веков? Безсмъртието си има своите плюсове. Ще видиш това което другите няма.

Това е скромното ми гражданско мнение :mrgreen:
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот MrFaust » 25 Окт 2007, 22:59

Безсмъртието освен че си има своите плюсове си има и своята цена ... В първите 200 - 300 - 1000 години дори , ще е може би и най-вероятно като благодат , тъй като човек ще може да постигне всеки свой стремеж ... Но по-насетне ? ... Коато останеш без мечти за изпълнение , когато изпратиш толкова много обичани хора , а ти си все още тук ... Тогава , какъв ще бъде тогава смисъла на това вековечно съществуване и няма ли от то да се превърне в една своеобразна присъда ...

P.S. Препоръчвам да прочетете " Сънят " на Джулиан Бърнс или да отидете на театър и да изгледате едноименните монолози по тази страхотна повест , това би ви накарало да се замисите и да разберете най-добре какво искам да ви кажа ( а и в комбинация с това ще получите и едно незабравимо естетическо преживяване ) ...

С уважение: MrFaust
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 26 Окт 2007, 07:09

Нека ви разкажа една история по темата :

Според индусите горе на небето властвал Индира (богът на слънцето) . Там било пълно с красиви жени и мъже и безмсъртието царяло . Най-красивата от тях поискала разрешението на Индира да слезе на земята и да се влюби . Индира я попитл :
- Защо ?
- Искам да сляза и да се влюбя . Тук цари безсмъртие и няма любов . Не може да съществува . При смъртните хора може да се изживее любов защото те са обаятелни . Тук мъжете са по-красиви но са безмъртни . Не притежават обаяние . Всъщност те са мъртви .

Когато хората станат безсмъртни те ще започнат да искат и да се самоубият . Та това е безмислена идея . Човек често не може да преценява добре такива "големи идеи" . Той си мисли "ей така както си живея да си живея за винаги" . Това е много неправилно . Не бива да мислиш за това как ще живееш във вечността (безсмъртен) спрямо сегашният си живот .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Gebo » 26 Окт 2007, 08:05

много вярно казано :)
а ако имаш причина да останеш по-дълго?
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 26 Окт 2007, 10:23

За какво му е на човек безсмъртие на физическото тяло, като душата и духът му са безсмъртни? Ако имаш причина да останеш по-дълго според мен ще останеш :)
В тази тема можем да изкажем само догадки и предположения, не можем да говорим обективно по темата, защото очевидно никой от нас не е постигнал физическо безсмъртие. А може би да си безсмъртен физически е много по-готино отколкото да живееш някакви си 80-90 години... Според мен трябва да се погледне и от двете страни на медала, а не само от странта на смъртните. И все пак ще изкжем само предположения, без факти.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот demonic » 26 Окт 2007, 10:43

физическо бесмъртие това е пълна глупост тялото е просто една обвижка която след време се износва и изхабява а пък и за какво ти е не е важно тялото а душата а тя така или иначе си е безсмъртна
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 26 Окт 2007, 11:16

Като подкрепя мненията ,че физическото безсмъртие е безмислено при положение ,че духът е....
А някой замислил ли се е ,че дори и безсмъртни пак ще изпитвате болка?!?Физическа болка,духовна болка!?! Не е ли по добре "да се връщаме от начало за да си научим грешките (и поправим) от колкото n години да правим грешки,и да пропуснем следващото стъпало от развитието.
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор