Илюминати и Сатаната

Тук могат да се постват различни проучвания на народните вярвания за демоните, практики за призоваване на Демон, както и Гримуари свързани с демонологичната практика.

Модератор: rain

Мнениеот Lord Voldemor » 10 Яну 2013, 22:57

Cath написа:Жалко за огромното време, което си прекарал в изучаване на история
?
Тази тъй категорична констатация-на каква аргументация се крепи?Че нали именно защото толкова съм задълбал в историческата материя-оттам и богатството на данни!!!
Въпросът е,че само запознатостта с описанието събития(много често преднамерено преиначавани и фалшифицирани)не разкрива истинското състояние на нещата.Защото въпросната ,,история'' преднамерено акцентира в/у едни събития,но се пропуска упоменаването на определени опровержения,т.е така се прави,че от един исторически процес читателят достига до манипулирана позиция на ,,знание''.Тази едностранчивост води до пропускане на пълният смисъл на случилото се.
Н-р германците често са разглеждани от лаиците като тогавашен източник на зло,в смисъл инициативата на Германия за избухването на двете световни войни.Едно дори най-бегло запознаване с историята на този народ обаче,разкрива друга причнност-че тази мощна държава е била систематично дестабилизирана-основно от нейния съсед Франция-чрез поддържането на постоянна политическа разпокъсаност на 300 отделни държавички.30-годишната война м/у франция и австрсийките Хабсбурги осъществила се в/у германски територии води до такова изтребление сред месните,че след Вестфалския мирен договор от 1648 год. Германия-по изцяло чужда вина,вместо да просперира чрез наличните си ресурси,е извадена за 200 год от арената на световните събития,а демографското и възстановяване отнема цели 100 год.Това прави Германия след обединението и в държава,закъсняла в надпреварата за овладяването на колониални теротории-основен източник за могъществото на другите западно-европейски страни.Това е една от отобосновките и в борбата за ,,жизнено пространство''(проф.Хаусхофер,създателят на геополитическата наука).
Това е само един бегъл пример-а такива могат да се дават безброй-каква представа и отношение се създава чрез едностранчивото ,,запознаване'' с историческата фактология.
Зад причните се крият Причини,а подобно на руска матрьошка Причните ни отвеждат неминуемо към все по-фината Прининност,оказвана от окултните нива на съществуванието.Проучването на само следствията не разкриват автентичният им Произход.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот Cath » 11 Яну 2013, 11:06

Lord Voldemor написа:Тази тъй категорична констатация-на каква аргументация се крепи? Че нали именно защото толкова съм задълбал в историческата материя-оттам и богатството на данни!!!


На факта, че аз също се занимавам с науката история, както и с археология. За да твърдиш нещата, които цитирах в предния си пост, явно не си чак толкова "задълбал в историческата материя". Казвам го, за да може, ако някой прочете написаното от теб, да не го приеме веднага за чиста монета.

Хубаво е за пореден път да обърна внимание, че окултизма не е пенкилер и не винаги можем да уплътним твърденията си с него.

Сега ще те помоля да прехвърлим разговора си на ЛС, защото като модератори е редно сами да даваме положителен пример и сами да спазваме правилата на форума, които не са много толерантни към СПАМ или offtopic коментарите. :roll:
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот Lord Njarlathotep » 12 Яну 2013, 17:46

Илюминатите нямат общо със сатанизма...
Те биват заклеймени от християнската църква като еретици, защото са били учени които примерно вярвали в сферичността на земята.. или пък че тя се върти около слънцето..
А според Католическата църква.. земята е била плоска и център на вселената...
И не им се нрави някой да ги оспорва...
Илюминатите са се наричали себе си Просветени...
Група от учени.. (подобни на Да Винчи примерно)
Цялото им мистифициране е благодарение на католическата църква...
А дали съществуват до днес... няма как да се знае със сигурност... но аз бих заподозрял водещите учени в момента...
Но най-окултното за тях би трябвало да е квантовата физика
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 410
Регистриран на: 19 Юни 2008, 14:36
Местоположение: Р’ЛЙЕХ

Мнениеот petroslav » 05 Фев 2013, 02:25

Лорд навсякаде илюминати ги свързват със сатанизъм заради символиката. Окото е най-популярното, което е лого на десетки компании свъразни с 13те кръвни линии на илюминати или чиито активи са в банките им. Лорд първо викаш че египетските жредци били свързани с илюминати, а накрая че най окултното е квантовата физика при тях не те разбрах накрая с това което искаш да кажеш. Викаш, че нямали душа. Как разумно същество няма да има душа неразбирам.
Аватар
petroslav
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 21
Регистриран на: 03 Мар 2009, 14:23

Мнениеот Lord Njarlathotep » 06 Фев 2013, 03:43

Къде ги свързвам с египетските жреци...
И бтв.. Окото е част от масонската символика...
Нека правим разлика между Масони и Илюминати...
Илюминатите са били учени и философи
Масоните са били зидари...
Но това е форум за магия.. а не за световни конспирации...
Ако толкова искаш да вярваш, че Илюминатите са сатанисти... ок... вярвай го...
Но имай предвид, че според някои течения на кат. църква всички които не са християни... са сатанисти... дори атеистите...
И между другото... можеш ли да дефинирашсъществуването на душата?
Всички емоций произлизат от електронни импулси... дори така любимата на всички магесници любов...
В тях няма нищо митично... или душевно...
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 410
Регистриран на: 19 Юни 2008, 14:36
Местоположение: Р’ЛЙЕХ

Мнениеот petroslav » 06 Фев 2013, 05:45

душа = безкрайното съзнание което ние представляваме
Аватар
petroslav
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 21
Регистриран на: 03 Мар 2009, 14:23

Мнениеот Balamir » 05 Сеп 2015, 09:27

Lord Voldemor написа:[quote="Cath"Н-р германците често са разглеждани от лаиците като тогавашен източник на зло,в смисъл инициативата на Германия за избухването на двете световни войни.Едно дори най-бегло запознаване с историята на този народ обаче,разкрива друга причнност-че тази мощна държава е била систематично дестабилизирана-основно от нейния съсед Франция-


Voldemor, прочетох мненията ти в тая тема и съм напълно съгласен с това, което пишеш (мислиш), с изключение на това (което съм цитирал)! Според мен Германия е систематично дестабилизирана не от своя съсед Франция, а от слугите на Сатана - Илюминати! Въпреки че държавата Франция (пък и не само тя) действитилво е била използвана като оръжие в невидимата ръка на задкулисните Кукловоди! Сега съм сигурен, че ако случайно Cath прочете това, би реагирала така: ,,ама кви Илюминати, те нали са създадени от Адам Вайсхаут чак през 1776 г.", :) ! Но истината е съвсем друга, Илюминати (както казваш и ти) манипулират събитията в тоя свят и упражняват своята власт и контрол над хората от хиляди години! Всъщност Илюминати водят началото си от първото тайно общество на тази планета - ,,Братството на Змията", създадено в Месопотамия - Шумер и Древен Вавилон!
Аватар
Balamir
 
Мнения: 4
Регистриран на: 21 Авг 2015, 12:09

Мнениеот Lustre4108 » 01 Юли 2022, 16:16

Илюминати са общество, създадено преди няколко века в Бавария. Било е група от хора с идеалистични цели, а именно да събират знания из областта на естествените науки и някои езотерични- като алхимията(по това време магия и наука не са били противопоставяни една на друга) и да просвещават хората. Смятали са, че точно така ще ги спасят от обскурантизма - контрола на държавата и официалната религия. Основателите на въпросното общество са били двама - Адам Вайсхаупт и Барон Фон Книге. Адам Вайсхаупт е бил рационалист и хуманист по убеждения. Сямтал е, че човек не се бил раждал лош(не е учил криминалистика, психология, психиатрия и генетика), а лош го правили държавните институции. Как ли пък не! Открито е ненавиждал мистиците - розенкройцери, кабалисти, екзорцисти, смятал ги е за "хора с объркан и налудничав разум". Според някои слухове, впоследствие това негово разбиране се променя, но те не са потвърдени(а именно, че е учил в Египет Херметизъм). Не е било такова положението с Барон Фон Книге - той вече е бил мистик, розенкройцер и може би теософ. Той създава организацията, ритуалите и степените на обществото, от които то е имало нужда, за да функционира, както и да обозначава себе си. И Вайсхаупт, и Книге са били масони, но Вайсхаупт се разочарова.

Що се касае до това, дали Илюминати имат нещо общо със сатанизма, това е едно голямо недоразумение. Те не са били религиозен орден, въпреки, че там са присъствали мистични разбирания. "Луцифер" означава носител на светлината, за каквито те са се имали. И оттам идва объркването - по-правилно би било, ако си бяха сложили името "Прометеисти". Прозвището "луциферианци" днес използват определена група атеисти, материалисти, скептици, рационалисти и неолиберали. Илюминатите не са много далеч от тях, даже на моменти трудно се разграничават. И илюминатите, и атеистите/рационалистите използват като свой символ бухала.

Това, че са били антирелигиозно и антидържавно настроени, са си навлякли много врагове. Не помня името на онзи абат, който става основател на конспиративните теории за тях и започва да ги обвинява в какво ли не.

За разлика от масоните, които приемат само мъже в техните редици, Илюминати приемат и жени. И за добро или зло, точно това им изиграва лош номер. Отношенията вътре в ордена са били доста повече от "братски" - прерастват в сапунена опера. И поради това, сами започват да се тормозят, млатят, предават едни други, което става основа на края им.

Звучи примамлива и интересна идея, че оцелелите илюминати откриват наистина някаква тайна(научна? езотерична? или и двете?) и потъват в неизвестност. Все пак, тя си остава недоказана - както и това, че Вайсхаупт впоследствие става окултист. Видни илюминати са били Гьоте и близък роднина на Карл Густав Юнг. И двамата са били окултисти и учени.

Накратко, от това, което се знае за Илюминати, те са били хора с много свободно време и наивни хуманисти, които си мислили, че ще направят света по-добър. Не са били първите, не са били и последните.

Приказките, че Илюминати съществуват от началото на света едва ли не и го управляват по деструктивен, античовешки начин са или приказки на болни мозъци, или на тарикати - социални инженери, които целят създаване на такъв елит, който да управлява света. Така или иначе, подобни приказки привличат хора с разнообразна психопатология, на които се внушава, че са борци срещу тъмните сили. Познавал съм много хора, които са твърдяли, че са ги виждали и са ги преследвали лично за да ги унищожат или "да им отровят живота". Най-нелепото е, че точно Илюминати са искали да спасят света от обскурантизма, в който шизофреници, невежи, конспиратори всъщност ги обвиняват.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 190
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Предишна

Назад към Демонология

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 10 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 10 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта