Асмодей и Белиал?

Тук могат да се постват различни проучвания на народните вярвания за демоните, практики за призоваване на Демон, както и Гримуари свързани с демонологичната практика.

Модератор: rain

Мнениеот Poison » 23 Окт 2005, 15:41

Кои са и за какво се призовават? Могат ли да ме наранят трайно и фатално? :oops: :roll: :roll: :roll:
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот vasago__ » 23 Окт 2005, 21:53

е отровната някак си не разбирам защо точно искаш да знаеш всичките тия неща които питаш тук.можеш ли да ни обесниш мотивите.Евентуално ако са основателни може и да получиш отговори на твоите въпроси.
Allay Fortission Allynsen Roa!
Аватар
vasago__
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 25
Регистриран на: 12 Окт 2005, 19:51

Мнениеот EliKarim » 23 Окт 2005, 23:11

Васаго е прав, сподели защо се интересуваш за да ти се даде най-добрият съвет. Възможно е да сгрешиш в действията си по-нататък, това е сложна материя..... :wink:

Belial
Това наистина е звярът, крал на Ада, един от главните. Белиал управлява осемдесет легиона на демони. Демонът на лъжите. Всъщност 'beli ya'al,' означава “без стойност”. Може да бъде открит и като Beliar или Beriael . Незнам защо ти е, но това е един от най-трудно контролираните демони, един от най-силните. Изобразяван е като красив ангел седнал в кожена колесница теглена от бълващи огън дракони. Той е високо в йерархията, един от четиримата, които са затворени в месингов съд от Соломон( с много силна магия). Останалите трима съответно са BILETH, ASMODAY и GAAP.
Понякога белиял е призоваван за да помогне при други операции за призоваване на самия Дявол (ако мога така да се изразя,тъй като имам друга представа за силата на злото). Задължително обаче за да бъде призован са нужни жертвопринушения, множество предлагания на какво ли не… Той отговаря с изключително приятен глас, тон …това е много измамно и дори не трябва да се вслушвате в гласа му. Много е трудно да се контролира Белиал, той почти винаги успява да измами всеки дръзнал да го безспокои. Ако все пак той бъде заложен да се подчинява може да ви достави най-нужното обкръжение, услуги, предпочитания дори и близки…. За него е писал и Агрипа, доста подробно.

ASMODEUS
Асмодей също е един от главните. Той е изобразяван като доста противоречиво създание с три глави. Стои високо в йерархията (от персийската митология). Управлява 72 легиона на армията на AMAYMON. В персийските записки за него пише че е паднал ангел, лош джин. В някои апокрифи той е описван като любовник…. Той е един от затворените от Соломон, помощник за изграждането на храма, често помощник на краля. Негови последователиса притежавали пръстени с гравирани планетни символи. Ако бъде успешно призован, той би те научил на идкуството да ставаш невидим, на най-различни науки, както и да ти покаже скрити съкровища, богатсва.
" ASMODEUS изгаря от желанието да изкушава мъже с обещания и разкош и е принцът на безпътни жени."
Отблъсква го миризмата на риба.


http://ummo.cc/webpage107.html

http://ummo.cc/webpage115.html
Аватар
EliKarim
Модератор
 
Мнения: 781
Регистриран на: 24 Сеп 2004, 19:57

Мнениеот Arhimikus_NA » 24 Окт 2005, 03:16

Скъпа Пойзън, не мисля че тези т.нар. "демони" ще ти послужат на този етап за нещо. Приеми го като приятелски съвет, не се занимавай засега със тях.
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 286
Регистриран на: 01 Яну 1970, 00:00

Мнениеот Poison » 24 Окт 2005, 10:05

Добре, кажете ми какви могат да са последствията? Решила съм да опитам с призоваването. Според мен ритуалът или ще е успешен и ще се отзоват, или въобще няма да стане.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот Druida » 24 Окт 2005, 14:34

... а, може и да не останеш жива.
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 70
Регистриран на: 26 Мар 2005, 20:19

Мнениеот till_it_sleeps » 24 Окт 2005, 15:18

да, и аз смятам, че човек трябва да има НАИСТИНА ДОБРА подготовка, преди да се хвърли да изпълнява сериозни ритуали. май повечето сме на такова мнение.
проблема според мен идва оттам, че доста от хората тук (не изключвам и себе си в това число) нямат понятие какво точно означава да си напреднал-личната преценка рядко е трезва.
за това ако може някой, който е правил тези ритуали и има опита, да обясни на останалите какви качества се изисква да се изградят, преди да се захванат с по-интересната част. (Уизард :) ?)
аз ще дам две от себе си-вътрешна стабилност и изкореняване на егоизма.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 301
Регистриран на: 03 Апр 2005, 17:27

Мнениеот Wizard » 24 Окт 2005, 16:24

till_it_sleeps написа:.....за това ако може някой, който е правил тези ритуали и има опита, да обясни на останалите какви качества се изисква да се изградят, преди да се захванат с по-интересната част. (Уизард :) ?)
аз ще дам две от себе си - вътрешна стабилност и изкореняване на егоизма.


:wink:
Мога да кажа от своя гледна точка, какво би трябвало да се изисква на първо време. 1) Ако имате страх от призоваването на демони.... просто се откажете!!! 2) По принци няма определен момент за това, кога човек е необходимо да започне с практикуването на магическите ритуали. 3) Демони - не си "играйте" да призовавате, ако не сте на ясно "как става", как се призовава и как се отпращат. 4) Ако нещо объркате (а това в началото си е просто задължително!), добре ще е да имате "някой", който ще Ви помогне да се измъкнете почти невредим, от блатото в което ще се натъкнете след призоваването на някой демон от висшата йерархия.

Мисля, че това е достатъчно като съвет. Но най-важното си остава - за да се научите правилно да призовавате демони - просто трябва да се обърнете към учител на който това му е ясно!, най образно казано.

По въпроса за Белиал.... той ми е любимеца, шеф е на моята орда :wink: Хубаво е, че отворихте тема за него, той обича да се говори за него и да бъде обсъждан. icon_thanks

За тези, които ще се решат да призовават демони, НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ да призовавате висши демони, тренирайте се с по-слабите, по-безопасно ще бъде за вас самите.

Не казвам, че ще умрете или пък нещо подобно... просто живота Ви изведнъж може да се обърне надолу с главата....




Druido
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот EliKarim » 24 Окт 2005, 17:12

Уизард, абсолютно си прав. Това се опитвам да намекна винаги, когато става въпрос за демони и евокация...

Бих искала да допълня от свой опит. Да, важно е да бъде преодолян страхът. Това е важно, защото страх от демони или от неизвестното около тях може да ви навлече огромни неприятности. Но все пак, преодоляването на страха в момент на призоваване е от полза. Това леко "омаломощава"някои демони, които биха искали да усетят страха ви.
Тил, права си че е важна вътрешната стабилност. Но за егоизма, не съм много съгласна. Самото призоваване е един вид "егоизъм"...тук имам друго мнение на въпроса. :wink:

Пойзън, ти така и не каза защо е нужно да призоваваш висшите?
Аватар
EliKarim
Модератор
 
Мнения: 781
Регистриран на: 24 Сеп 2004, 19:57

Мнениеот Poison » 25 Окт 2005, 15:59

Ами демонологията ме влече. това е нещо като преоткриване на себе си. Мисля, че искам да започна с призоваване и не бях наясно че са едни от големите в йерархията въпреки че четох малко.
Незнам дали ще е опасно.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот EliKarim » 25 Окт 2005, 17:56

Дали да рискуваш или не, това е изцяло твое решение. Опасно е и то много. Не ти препоръчвам да се захващаш с демонология ако си сама и няма някой по-опитен от когото да се научиш или да те защитава. Не е лесно да се захванеш сама и да постигнеш това което искаш без да си изпатиш...
Въобще не ти препоръчвам ако не си призовавала до сега, да започваш с тези демони. Това може да бъде фатална грешка.
Аватар
EliKarim
Модератор
 
Мнения: 781
Регистриран на: 24 Сеп 2004, 19:57

Мнениеот DarthSidious » 26 Окт 2005, 04:16

Който го е страх изобщо да не започва, колкото и да се мисли за велик магьосник. Уважение към тъмните сили трябва, а не страх.
Ave Satanas
Аватар
DarthSidious
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 20
Регистриран на: 12 Окт 2005, 22:06
Местоположение: София

Мнениеот Shadow Mage » 27 Окт 2005, 16:44

Poison, по какво разбра че те влече демонологията :)?
И защо точно с тези демони искаш да започнеш? Според мен когато евокираш даден "демон" е добре да знаеш за какво можеш да го ползваш и за какво не и оттам да си подбереш кой от всичките да повикаш ;-)
Иначе наистина по добре е да забравиш за всякакъв страх по време на евокацията - просто страха ти ще се използва от тях срещу теб. И трябва да внимаваш с мислите, които може да се появят по време на евокацията ;-). Проверявай дали наистина са твой, че да няма изненади ;-)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 327
Регистриран на: 19 Фев 2005, 15:17
Местоположение: Sliven

Мнениеот Druida » 27 Окт 2005, 19:35

По-добре е първо да се прочете и приложи Свещената магия на Абрамелин Мага
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 70
Регистриран на: 26 Мар 2005, 20:19

Мнениеот Arhimikus_NA » 27 Окт 2005, 21:02

Хееххехеехеххе, не юркайте момичето с Абрамелин. Първо, тя не е момче и второ, няма 25 години.... и трето... едва ли ще може да си набави всички тези неща, които се изискват в тази система.
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 286
Регистриран на: 01 Яну 1970, 00:00

Мнениеот vasago__ » 27 Окт 2005, 21:41

отровна някой ден ще ти напиша какви точно ще да са последствията след призоваването на въпросните господа.Сигурен съм че няма да успееш в ритуалите... но въпреки всичко успех в инвокацията....:)
Allay Fortission Allynsen Roa!
Аватар
vasago__
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 25
Регистриран на: 12 Окт 2005, 19:51

Мнениеот Druida » 28 Окт 2005, 14:31

Системата на Абрамелин е тежка, но работеща. В противен случай ако все пак наистина успее да Евокира, а надявам се не да Инвокира висшите принцове на мрака, едва ли ще оцелее физически.

В повечето случаи се явяват техни слуги или други блуждаещи духове, с които би имала повече късмет за оцеляване.

Късмет
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 70
Регистриран на: 26 Мар 2005, 20:19

Мнениеот Poison » 29 Окт 2005, 11:08

Абрамелин е призовавал демони ли или само така съм разбрала?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот Stalik » 29 Окт 2005, 12:05

Poison написа:Абрамелин е призовавал демони ли или само така съм разбрала?

Абра-Мелин Мага е мистична фигура, автор на книгата "Книга за свещената магия на Абра-Мелин магьосника, както е предадена от Авраам Евреина на неговия син Ламех". Казват че бил аписана през 15 век, но други твърдят, че е от 18 в. По същество тя е гримоар, преведен от Макгрегър Мадърс от френски. Но това бил превод от оригиналния староеврейски на Авраам (или поне така се твърди). Знаеш надявам се поне гримоар какво е...

И аз ще те посъветвам да не се занимаваш на този етап с евокации, още повеч с инвокации. Очевидно не си запозната и последствията могат да бъдат фатални. Мисля че достатъчно много хора те предупредиха вече. А начинаещ да призовава Асмодей и Белиал си е живо безумие!
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 104
Регистриран на: 16 Окт 2005, 09:59
Местоположение: София

Мнениеот Vrania Volosia » 29 Окт 2005, 12:57

Е стига бе...блата, смърт...какви са тия работи? Как може да смятате, че каквото и да е било духовно същество може да ви навреди??? Те са си просто отделни създания, чиято структора не е като нашата...Аз съм на принципа на уважението и приятелството...Се пак трябва вазимна изгода...Например, аз така се спогодих с моя най-добър приятел демон (Феникс) , че той винаги си идва като пожелае, говорим си, помага ми, в замяна аз съм му "верна дружка"...Абе не е лесно за обяснение...Просто не се страхувайте от тях! Колкото са опасни демоните, толкова са опасни и ангелите! Цаката е да не ги ядосваш, без да можеш после да се защитиш....
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 225
Регистриран на: 11 Апр 2005, 19:54

Следваща

Назад към Демонология

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 45 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 45 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 25 Апр 2024, 19:08 е имало общо 565 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 45 госта