Въпросче

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Darkss » 17 Юли 2019, 16:26

Има ли все още активни потребители в този форум,които влизат от време на време да проверят какво се случва?Ако има такива-нека пишат,можем да го посъживим малко :)
We are that we are!
Аватар
Darkss
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 48
Регистриран на: 18 Юли 2014, 19:00
Местоположение: Лом,България

Мнениеот Cath » 29 Сеп 2019, 14:20

Аз влизам. През година - две. Поглеждам, че нищо не става, евентуално пиша по някое мнение и пак излизам. В общи линии социалните мрежи убиха форумите.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот wanderer » 30 Сеп 2019, 17:31

Cath написа: В общи линии социалните мрежи убиха форумите.


Самата истина за съжаление.
От няколко години вече положението е такова с форумите, всички са се юрнали по социалните мрежи /аз не чак толкова/.
Аватар
wanderer
 
Мнения: 6
Регистриран на: 31 Окт 2016, 14:44

Мнениеот Lustre4108 » 09 Окт 2019, 17:18

Що се касае до социалните мрежи - не са чак такава сила, каквато някои я мислят. Има свестни окултни и магически страници и групи(някои от тях на организации) но за мое учудване, те са на френски, а не английски език. Всичко англо-говорящо(като фейсбук групи) в повечето случаи е много зле. Даже мисля, че в САЩ, Англия и други англо-говорящи страни магията някак отслабва и се губи. Тия групи са говорилня: нещо като групи за взаимопомощ("зле ми е, заряза ме гаджето, моля, изпратете ми положителна енергийка, либоф и светлина"), разни псевдомагии в стил Силвър Рейвън Шит и пр.

Но това не значи, че няма блогове на английски език за магия и окултизъм, които да са изключително стойностни. Мога доста да изброя, ако някой се интересува. Някои от тях имат и форуми.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 184
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот eight » 11 Окт 2019, 19:05

Lustre4108 написа:
Мога доста да изброя, ако някой се интересува.


Ще ми е от полза със сигурност ако споделиш някои качествени на английски.
Аватар
eight
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Сеп 2015, 22:07

Мнениеот wanderer » 12 Окт 2019, 11:30

Да, ще е хубаво да посочиш сайтове/блогове, които имаш предвид. Както на английски, така и на френски език /малко съм го позабравил, но все пак още разбирам немалко неща/.
Аватар
wanderer
 
Мнения: 6
Регистриран на: 31 Окт 2016, 14:44

Мнениеот Lustre4108 » 22 Ное 2019, 11:54

Малко несистематизирано, но ето някои:

[url]4=http://www.flyingthehedge.com/2018/01/hedge-riding-series-what-is-hedge-riding.html] Flying the Hedge[/url] - Хедж уичкрафта е много силно течение във традиционния уичкрафт. Има нордическа основа. Да не се бърка с на Силвър Рейвън Шит глупостите. Нейното е Hedge witchcraft. Това е Hedge Riding.

[url]4=https://www.magicalrecipesonline.com/] Магически рецепти онлайн[/url] - тук има доста добри спелове, сравнително сериозен уикански блог. Може и повече, обаче, според мен.

Jardin Alchimique - Алхимичната градина. Доста интересен и приятен сайт, писан е от белгийци. Става дума за алхимия, базирана на растения(спрагирии, палингенезии и пр). Предлагат курсове. Имат и доста вкусни рецепти за шампанското на феите и пр.

https://www.facebook.com/ORDRE-ISIAQUE-DE-LA-MYRIAM-Fraternit%C3%A9-Th%C3%A9rapeuthique-et-Magique-FTMM-212288605506359/ - това е много интересен окултен орден, създаден в Италия. Занимават се с кабала, розенкройцерство, алхимия и работят с Египетски и Шумерски богове. Преди Златната Зора е.

The AZoth Ritual всички трябва да признаем, че алхимията е фундаментална за езотериката, но ни липсват познания в областта.

Лейди Алтеа - друг блог за традиционен уичкрафт.

Засега тези. Другите като ги "изкопая", ще ги постна, просто не знам къде са.

Другите блогове, които имам предвид, не предлагат готова, а платена информация и, евентуално, посвещения, уроци, курсове. Не ги поствам, за да не прозвучи като реклама. То и тези по-горе си предлагат най-различни продукти, в което няма лошо, но има и доста информация.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 184
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот Lustre4108 » 22 Ное 2019, 12:11

Magick.me- звучи малко като Magical Me на Хари Потър. Ако не ви се иска да се свързвате с ИОТ, ето друг вариант да изучавате хаос магия. Има свободна информация и нелоши курсове. Лично аз не си падам по това направление.

Ultraculture - това е другия блог на въпросния автор за Хаос магия, алтернативна култура и пр.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 184
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот Lustre4108 » 01 Фев 2022, 18:53

Горещо препоръчвам книгите по Церемониална магия(Ангелска), на авторът Damon Brand - "72 Angels of Magic", "Archangels of Magic", "Magical protection", "Angels of Alchemy", "Success magic". До ден днешен не са ме разочаровали и рядко нещата не успяват. Това, което е ценно в неговите книги е различен от досега известният подход към церемониалните практики. Няма нелепи олтари, идиотски инструменти, дрипи като монашески раса и прочие извращения. А, няма и нелепа попщина, молитви, молебени и други подобни простотии, с които сме свикнали покрай Златната Зора и пр. Дори от запалени свещи няма нужда. За да призовете някой ангел, архангел или да направите ангелски ритуал ви трябва самата книга и в някои случаи, определени диаграми, които се отпечатват и ламинират. Лично аз оприличавам подходът на този автор и неговите колеги Adam Blackthorne, Zanna Blaise and Gordon Winterfield малко на Д-р Стрейндж. Част от подхода е да се сканират с поглед различни диаграми, изписани на иврит, след което се изписват на астрално ниво. Авторите имат блог, поствам го тук:

A Gallery Of Magic

Имам повечето им книги на pdf. Но все пак, точно там е работата, че е по-добре да ги поръчате от Амазон. Защото за ритуалът ви трябват именно те- всичко е вътре в книгите.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 184
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот Lustre4108 » 01 Фев 2022, 19:21

Малко информация за всяка от книгите:


The 72 Angels of Magic е първата книга, която ми попадна от авторите. И която ми помогна да премина през редица житейски трудности през тия три години и да реша проблеми, които бях отписал като решими. Има подробна информация за всеки един от 72та ангела - за защита, за успех в бизнеса, печелене на пари, взимане на изпити, за развитие на магическите способности, за получаване на отговори на житейски и мистични въпроси, за намиране на любов, за предизвикване на любов у някого, за защита и атака към негодници, за творческо вдъхновение и какво ли още не. Всеки един ритуал се прави 11 дена.

Същото мога да кажа за Archangels of Magic. В нея има ритуали за спешни, тежки случаи, методи за ин и евокация на ангелите(без нелепи словоизлияния), лечение на болести.

The Magical Protection е книга, която се занимава със изграждане на енергийна защита с помощта на ангели. Има един голям Майсторски ритуал, който се прави 33 дена, както и други ритуали, които служат за защита от какво ли не(като например защита на бизнеса, защита от деструктивни хора и психопати и пр).

Angels of Alchemy е, така да се каже, психологическа магия - нещата работят на психологическо ниво, целта е вътрешна трансформация с цел постигане на нещо си, което не се отнася до външния свят - като например спасение от бърн аут, умора, депресия, получаване на прозрения, видения, развиване на качества, работа с мотивацията и пр.

Success magic е доста сложна система - служи за успех, но не в "дадено дело"(както е при 72 Ангела на Магията), а нещо по принцип. Успех в кариерата, успех в магията, успех в спортните постижения и пр. Не за нещо конкретно, а в дадена област. Базирана е на Еноховата система и не е отделни ритуали, а е поредица от такива, които водят до нужните процеси, събития и вътрешни трансформации, нужни за успех в избраното направление.

И преди съм се занимавал с ангели, но никога не съм имал тези резултати. Да не говоря, че свързването с тези същества дава невероятно красиви преживявания. Системата не изисква да се промениш, да станеш набожен, още по-малко ще насажда извращения като троични закони, лудости от типа, че "не бива да си служиш с магията за собствена изгода", и, че "каквото поискаш с магия, ще го заплатиш скъпо". Дори има ангели, които лекуват от подобни мозъчни увреди и заблуди и могат да помогнат, ако ви измъчват подобни съмнения. Имам и доста от книгите на другите автори(някои от тях специализират и в "тъмната" страна, работа с демони, гоетични и други, както и магически атаки с ангели, може да разгледате блога), които още по-горещо водят война с подобни заблуди.

Виждал съм и други книги на автори(различни от тези, за които пиша тук), пишещи за церемониална магия и това, което радва е, че предлагат нова рамка на окултно и магическо мислене, доста по-свежа от тази, която беше наложена от най-различни болни мозъци, представящи се за вещи и посветени - започвайки от Блавадска и завършвайки с всички знайни и незнайни величия от Английските окултистки ордени, като ОТО, Златна Зора, ИОТ, Лавей и компания и пр. Кой знае, може би се задава нова ера в окултизма, доста по-чиста, разумна, недогматична и най-вече, ефективна.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 184
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16


Назад към Въпроси

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта