Здравейте на всички,
Заинтригувах се от твоята тема Румилко. Само като видях заглавието ме засърбя ръката да се намеся и аз в тази тема. Тази тема за доверието, ми е тема която изследвам от доста дълго време. Първо, интересно ми е защо си мислиш, че с магия можеш да върнеш доверието на тоя човек за когото питаш. Ако се опитваш чрез магия да си го върнеш, струва ми се че не само няма да успееш, а можеш да причиниш и вреда на себе си. Но от друга страна като човек можеш да направиш доста за да възвърнеш доверието му. Защото доверието е едно от най-важните неща във взаимоотношенията с другите. Как се изгражда доверието? Трудно! И трудно се възвръща! Но не е невъзможно. Може да си възвърнеш доверието на твоя човек, като анализираш ситуацията и видиш къде е твоята грешка. И отидеш при него и му кажеш чисто просто, че си човешко същество и ти се случва да правиш и ти грешки. И да го помолиш за прошка. Имаше една интересна случка в древния текст наречен Библия. И с риск да ми скочат на нож, че посочвам точно тоя текст, ще ти кажа че там Исус казваше нещо такова: "Който се чувства безгрешен нека първи да хвърли камъка върху грешника" И естествено никой не посмял да хвърли камъка, защото всички ние грешим. Така, че ако твоя човек те обича и държи на теб, ще може да те разбере и да ти прости. В края на краищата и той е човешко същество и той греши. Доверието може да се възвърне само с добро отношение и признаване на собствените грешки и с голяма доза вглеждане вътре в себе си. А и доверието се изгражда в хода на човешките взаимоотношения. Ако двете страни са отворени към диалог, какъвто и да е бил проблема, той може да бъде разрешен и доверието да се върне по чисто практичен и човешки начин. И за това не ти трябва магия, а подход към хората. Спирам до тук, защото не искам да разводнявам темата ти. Ако някой може да те насочи към магия, и така да си оправиш проблема, нека да каже. Аз ти писах от чисто човешка гледна точка. Мисля си, че проблема с доверието се корени в нашите подходи един към друг и способността ни да се поставим на мястото на другия човек.