Доверие

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот Rumiko » 18 Яну 2007, 21:12

Добър вечер. Надявам се тук да има някои които да може да ми помогне.
Понеже загубих доверието на човек на когото страшно много държа искам да ви питам дали можете да ми кажете нещо, с което да си възвърна отново изгубеното му доверие или той да се върне при мен. Много ви моля да ми помогнете.
Благодаря ви предварително.
Аватар
Rumiko

Мнениеот AryanSun » 18 Яну 2007, 21:20

Изгубил си приятел и искаш да си го върнеш?Ако използването
на магия за връщане на любов е нещо меко казано нелоялно,
то какво остава да върнеш приятелство...да върнеш доверие?
Мислиш ли че използването на подобен чийт е нещо достойно
за доверие?Мислиш ли,че самият факт,че го искаш те прави
добър приятел?
aryansunforums
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот mark » 18 Яну 2007, 21:22

Аватар
mark

Мнениеот lucia » 18 Яну 2007, 22:36

Aryansun до известна степен магията е освобождаване от обществените догми и изказвания от типа на какво ТРЯБВА и какво не трябва да правим. Една от наи- големите спирачки за развитието е наложеният стериотип. Щом на Rumiko му се прави магия нека я прави, все пак форумите са направени за обмяна на опит, а не за морални поучения. На морал всеки втори може да те научи, но при магията нещата стоят по различен начин :)
Аватар
lucia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот galina_dim » 19 Яну 2007, 06:03

Румико, ще те нашамаря персонално! Това, което искаш да постигнеш, няма нищо общо с магията и ти го знаеш. Обещавам ти, ако усетя магически неща в онези отношения, за които говориш, ще те държа отговорна. Не ми отваряи работа. Ще пием едно кафе двете и ще поговорим надълго. Не се тикай в сферата на окултното, за да си оправиш отношенията. Тоеа не става така и ти добре го знаеш.
Прегръдки и повече разум.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Dorian » 19 Яну 2007, 06:49

lucia написа:На морал всеки втори може да те научи, но при магията нещата стоят по различен начин :)

и как точно стоят по друг начин?
не се заяждам, любопитно ми е.
имам други впечатления...
An'ye Harm None Do what Ye Wilt
Walk on the Sun
Аватар
Dorian

Мнениеот ilusia » 19 Яну 2007, 09:03

Dorian написа:
lucia написа:На морал всеки втори може да те научи, но при магията нещата стоят по различен начин :)

и как точно стоят по друг начин?
не се заяждам, любопитно ми е.
имам други впечатления...
An'ye Harm None Do what Ye Wilt

аз мисля , че на магия малко могат да се научат .... но на морал - никой ;)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cath » 19 Яну 2007, 10:30

може илюзия, има си цяла наука за това, наричат я ЕТИКА.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот ilusia » 19 Яну 2007, 10:46

Cath написа:може илюзия, има си цяла наука за това, наричат я ЕТИКА.

м дам права си... и все пак. Или го имаш или не... то да се учиш да бъдеш човек не е лена работа.
Хайде няма да спамя повече - съжалявам ;)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот lucia » 19 Яну 2007, 13:32

Всъщност под морал имах впредвид привидния морал, който няма място в магията.

Ilusia лесно е да бъдеш и да живееш като човек, по- трудното е да се отърсиш от човешките навици и да живееш като маг, щото ако беше толкова лесно всеки щеше да се бие в гърдите и да вика "Аз съм магьосник". Знаеш ли какво ми казаха преди време- че няма нищо по- жалко от това някой да се нарече магьосник!
Малко се отклоних от темата сори
Аватар
lucia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ekaya » 19 Яну 2007, 14:11

Rumiko, няма да ти обяснявам и аз колко ненужна е магията в този случай.

Lucia, интересно ще ми бъде да разшириш размишленията си, нищо че не е по темата – отвори нова. Концепцията не звучи зле – за тема де.
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arian Star » 19 Яну 2007, 20:33

Здравейте на всички,

Заинтригувах се от твоята тема Румилко. Само като видях заглавието ме засърбя ръката да се намеся и аз в тази тема. Тази тема за доверието, ми е тема която изследвам от доста дълго време. Първо, интересно ми е защо си мислиш, че с магия можеш да върнеш доверието на тоя човек за когото питаш. Ако се опитваш чрез магия да си го върнеш, струва ми се че не само няма да успееш, а можеш да причиниш и вреда на себе си. Но от друга страна като човек можеш да направиш доста за да възвърнеш доверието му. Защото доверието е едно от най-важните неща във взаимоотношенията с другите. Как се изгражда доверието? Трудно! И трудно се възвръща! Но не е невъзможно. Може да си възвърнеш доверието на твоя човек, като анализираш ситуацията и видиш къде е твоята грешка. И отидеш при него и му кажеш чисто просто, че си човешко същество и ти се случва да правиш и ти грешки. И да го помолиш за прошка. Имаше една интересна случка в древния текст наречен Библия. И с риск да ми скочат на нож, че посочвам точно тоя текст, ще ти кажа че там Исус казваше нещо такова: "Който се чувства безгрешен нека първи да хвърли камъка върху грешника" И естествено никой не посмял да хвърли камъка, защото всички ние грешим. Така, че ако твоя човек те обича и държи на теб, ще може да те разбере и да ти прости. В края на краищата и той е човешко същество и той греши. Доверието може да се възвърне само с добро отношение и признаване на собствените грешки и с голяма доза вглеждане вътре в себе си. А и доверието се изгражда в хода на човешките взаимоотношения. Ако двете страни са отворени към диалог, какъвто и да е бил проблема, той може да бъде разрешен и доверието да се върне по чисто практичен и човешки начин. И за това не ти трябва магия, а подход към хората. Спирам до тук, защото не искам да разводнявам темата ти. Ако някой може да те насочи към магия, и така да си оправиш проблема, нека да каже. Аз ти писах от чисто човешка гледна точка. Мисля си, че проблема с доверието се корени в нашите подходи един към друг и способността ни да се поставим на мястото на другия човек. icon_flowerface
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор