Епилепсия

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот Mell » 15 Ное 2006, 19:52

Вижте, вече не зная да ви
имам ли, да ви нямам ли доверие...
Ама и към вас се обръщам, ако някой
може да помогне... Естествено, че няма да си водя
детето да при измислени магове и екстрасенси....
Моля тези с рекламите..."всичко церя" да не отговарят.
Ако някой наистина има идея как да помогна на дъщеря си,
да пише...
Mell

Мнениеот WandaBlenda » 16 Ное 2006, 05:51

Mell това е болест която принципно не се лекува,но може да се задържи развитието и така 4е положението на пациента да не се влошава.Първо върви при добър специалист-лекар да предпи6е ле4ение с лекарства.Освен това трябва да се спазва стриктно режим.Детето да не гледа телевизия пове4е от 4ас,да не седи пред компютър дълго време.Да не ходи на кино.Никакъв шоколад или кафе.Забранени са всякакви дейности и храни които предизвикват възбуда, и съответно може да предизвика активиране на огнищата в мозъка.И много сън.Детето трябва да спи минимум 10-12 часа на ден.Огнището представлява място, където мозъ4ната кора и мозъка се допират и това предизвиква припадъците.Ако не става дума за епилепсия а само за еписимптоматика(тоест има само приближаване на мозъ4ната кора до мозъка но не и контакт) верояртноста да не се образува огнище е голяма.Много зависи доколко родителя стриктно ще следи за спазване на режима.Надявам се детето ти да не е в напреднала фаза на болеста и ти желая успех.Не се предавай.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sesil » 16 Ное 2006, 09:20

Сигурна ли е диагнозата? В смисъл точно епилепсия или е друго епи... При епилепсията припадъците са чести, като под чести се разбира по няколко на ден, с конвулсии на крайниците. Важно е да не си глътне езика и винаги болния разбира кога идва пристъпа, познава го дали като чува музика, или нещо като полъх, просто минути преди самия припадък се случва едно и също, и се разпознава, веднага ляга дори на пода, за да не си удари главата. Лекарствата подтискат симптомите и намалят припадъците, но се взимат до края на живота. За да се получават през здравната каса на по-ниски цени детето трябва да се заведе в психо-диспансера, знаеш какво означава това.

При това избора на "лечение" трябва да е точен и прецизен - или народна медицина, или лекарства - двете не бива да се смесват в никакъв случай.

Говори с детето си - какво е ставало преди самите припадъци, как се е чувствало и с хората които са ги видяли - ако няма гърч на ръцете и краката, ако детето има някакви спомени от самия припадък със сигурност без да съм лекар мога да твърдя, че не става дума за епилепсия. Просто съм минала по този път като дете. Припадъците в моето семейство са нещо естествено и се предават на всяко поколение, като се "израстват" в пубертета.

А прабаба ми е излекувала баба ми с една проста рецепта - от 9 кладенеца вода, с малко мърморене върху нея я е окъпала. Същото лечение приложи и на мен, макар че родителите ми бяха прекалено скептични и 10 години ходих по доктори с ЕЕГ- та на всеки 3 месеца, заради епиконвулсио, макар че диагнозата не била съвсем точна, ама нямало такава за моите припадъци. Но и дете, кой ще го чуе. След лечението на прабаба ми припадъците спряха, но и лечението на докторите вече бе започнало и естествено - това е от лекарствата.

Режима също е много важен, както и съня както е казала Уанда, но пък стандартното лекарство за епилепсиите е фенобарбитал, а той приспива, но и човек се пристрастява към него - прочети за барбитуратите - водят се наркотични вещества, а той е от тяхната група.

Когато станах на 16 казах баста - спрях си сама лекарствата въпреки всички предупреждения на докторите колко опасно е това и как болестта ще се върне след години като ги заместих с йога, разделно хранене и правилното дишане на йогите, но пък майка ми продължи да си ме води на ЕЕГ по старата схема и тогава лекуващия ми лекар каза, че оздравявам и скоро ще започнем да намаляме лекарствата, като самото спиране ще продължи поне 2 години. На 19 обаче ме излови че не пия лекарствата и аз й признах всичко, тогава и спря да ме води на ЕЕГ-та. Тази година обаче имах 4 припадъка - причините си ми бяха ясни, но за да се успокоят всички покрай мен отидих отново на ЕЕГ. Заключението на докторката беше, че няма и следа от прекарано преди време епиконвулсио, но ако искам тези състояния да спрат може да ми сложи такава диагноза и да ми изпише лекарства като аз си избера дали да минава през здравната каса и да ме заведат в психото или да си ги плащам и да ходя на частно при нея да ми ги изписва всеки месец със специалната рецепта. Естествено отказъх.

Припадъци могат да се получат и от ниско кръвно, силни миризми, обезводняване.

Попитай детето си дали понякога се е чувствало в безтегловност, дали е имало чувството че лети, дали е имало случаи когато все едно е вървяло като през вода и е виждало въздуха през който уж се движи като многоцветна река и движенията му са били трудни, дали на гости са му идвали "невидими" приятели с които си приказва.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот TheDarkQueen » 16 Ное 2006, 10:39

Хах, тема като за менл Мен също ме водят епилептичка само, защото не знаят какво ми е, а получавам припадаци.
Колко годишно е детето ти, защото тези припадаци могат да се получат от прекалено натоварване и нерви, от гладуване...
Mell, а ти трябва да се успокоиш и да не третираш детето си като болно. Предполатам какво е за една майка да види детето си в такова състояние. Моите родители, макар да са ме видяли припаднала само при един от пристъпите ми, всяка вечер ме сънуват така, както и останалите, които са ме виждали. Както се изрази един приятел - тогава не ме е чувствал жива, не съм била там...
Аз вече не вярвам на лекари - причини, колкото щете. Забраните след "диагнозата ми" бяха хиляди - никакъв компютър, никаква телевизия, никакво кафе, цигари, алкохол,да не се разхождам на силна слънчева светлина, никакъв плаж, как само ми позволиха да дишам не знам!
Sesil е права педи припадаците винаги се усеща, че ще стане нещо. на мен ми причерняма само за момент, след което всичко започва да се върти и не усещам нищо - нито дали седя или съм изправена, не чувам нищо друго освен моите думи, които обикновено са - Не ми е добре.
Аз съща ходя на ЕЕГ, но наистина не съм сигурна доколко може да му се вярва, защото обикновено, когато ти го правят си под някакво напрежение, притесняваш се от резултатите и така нататък. ЕЕГ-тата на мен ми ги правят в болницата на Четвърти километър в София. Е повярвайте няма как ЕЕГ-то да не отчете някакви отклонения Само докато чакаш виждаш такива картинки, че да изтръпнеш и да се чудиш как по-бързо да изчезнеш от там.
Mell, давай повече течности на детето си - много лимонов сок и много чай от шипка. И се въоръжи с железни нерви и не показвай негативните си емоции пред детето, защото действа убийствено, повярвай.
Iciane gonomes ego nom!
Аватар
TheDarkQueen

Мнениеот ilusia » 16 Ное 2006, 13:01

Mell мила не искам да се правя на доктор или на много рабираща - в никой случай. Честно казано за епилепсията знам само онова което ВандаБленда написа.
Но съм имала и диагноза епилепсия и други диагнози... и нищо от това не е вярно.
Припадах , губех зрение , виеше ми се свят , губех равновесие , причерняваше ми и умирах от болки в главата , повръщах всяко болкоуспокояващо...
тръгнах по какви ли не изследвания скенереи , очни еег та какво ли още не...
Невролози , лекари очни... никой не можа да разбере какво ми е. Тъй , че защо не опиташ да потърсиш второ мнение ? Или дори трето ако се налага
Детето ти е във възраст , в която хормоните бушуват ужасно силно....Всичко може да се дължи на някакъв стрес , мъка или дори месечно неразположение. Не казвам да си заровиш главата в пясъка и да кажеш " не нищо й няма" но недей да се паникьосваш и отчайваш .
Потърси и други мнения....
Надявам се , че всичко ще бъда наред. Вярвам го мила
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 16 Ное 2006, 17:54

Mell, преди години ми попадна една добра книга на Луйз Хей- "Излекувай живота си". От личен опит мога да кажа че има доста верно неща в нея, най-вече самата философия че болестите ни се основават на внушения. Направих кратка справка за евентуалните причини....

Епилепсия

Вероятна причина:
Усещане че сте преследван. Отхвърляне на живота. Усещане за голяма борба. Насилие над самоя себе си.

Нов мисловен модел:
Избирам да виждам живота като вечен и изпълнен с радост. Аз съм вечен, радостен и спокоен.

Мелл, замисли се дали наистина не е така. Пробвай да й възцействаш по този начин, да й внушиш точно този модел и да видиш резултатите.

П.С: не очаквай това да е панацея и да помогне за 5 минути, за да се приеме новия модел е нужно време...

Успех и най-добри пожелания,
Немезиус
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 16 Ное 2006, 19:29

От вънка не може да се помогне или трябва някой наистина силен но сред нас я има 2ма я няма такъв . В смисъл да премахнат блокажите които епилептиците имат но и това не дава шанс . МЕЛ - точно нещо няма да чуеш , но потърси големите имена тук в този форум .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот bastet » 17 Ное 2006, 09:43

Опитай наистина с Рейки. Защо не се запишете и двете на курс - ще си помагате взаимно. Не знам колко е голяма дъщеря ти, но с такава болест ще трябва да бъде много силна и да се бори много. Ти само можеш да я подкрепяш. Успех и поддържай надежда в себе си и в нея!
любопитството погубва котката, но възторгът от наученото я връща към живот
Аватар
bastet
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mell » 17 Ное 2006, 19:01

Много благодаря на всички, които ми отговориха
във всяко едно мнение намерих по нещо ценно.
И естествено подкрепата, която ми оказвате е
много важна за мен. В такъв момент и една добра
дума прави чудо. Искам само да споделя, защото
се интересувате, че дъщеря ми е на 15.
TheDarkQueen точно в Свети Наум на 4-ти
километър й правеха изследванията. Днес вече
приключиха и диагнозата е симптоматична епилепсия.
Изписаха й Депакин. Като прочетох упътването, щях да
си глътна езика. Много е силно това лекарство, но естествено
го взех и от утре започва да го пие. Сесил, защо мислиш,
че не трябва да се смесва народната с обичайната
медицина ?Иска ми се да й помогна по някакъв начин, но естествено
не смея да не й давам лекарството. Nemezius мойто дете мисли
твърде положително. Специално й дадох да прочете твоето мнение,
дано помогне. WandaBlenda вече ти писах на лична, наистина
ще се вслушам в съвета ти.
ilusia, BLOT_heretic,PollyMolly, bastet и всички които ми отговорихте
БЛАГОДАРЯ !!!
Mell

Мнениеот alistar » 17 Ное 2006, 23:34

Мила Мел.рабирам те преекрасно-15 години съм бил по болници с диагноза"Десностранен моторен джаксън" т.е. не точно епилепсия,но все пак припадъци. Сега за лекарствата... освен да направят детето ти "спящо"- не мисля,че бих постигнали нещо повече....Там е работата,че и лекарите не знаят нищо за тази болест-нарична в древноста "Божествената болест" Имам 2 идеи обаче... В една книга от Людмила Ким се споменава рецепта с която бабата на Ким лекувала епилепсия. Ставаше дума за "новородени малки полски мишлета,разтворени в силна ракия и се пиеха някакви капки от това. Имам книгата -ще потърся и ще го постна. Друго: преди 2-3 години гледах филм по ТВ-американски беше, за много тежък случай на Епилепсия. Накрая заведоха детето при някакъв специалист,който спря пристъпите му за 2 седмици само със стриктна ДИЕТА! Даваха даже адреса на клиниката във филма! Ако говориш английски- опитай да потърсиш- няма начин да няма сайт! Ако не- тук все някой ще се заеме да го издири! И аз бих опитал,но с английския съм меко казано зле!:( Другите лекари от филма отричаха това лечение с диетата,но накрая на филма изнесоха данни с много голям процент успешно излекувани,а останалите просто спазваха диетата и не получаваха пристъпи. Знам,че звучи налудничаво да стане само с диета,но аз съм гълтал хапове и "Луминал" и "Стазепин" и ефекта винаги е бил временен- даже си мислех,че след ефекта състоянието ми се влошаваше...Да не говорим,че бях започнал да не мога да се изразявам-просто думите излитаха от главата ми....Желая ти успех и вярвам,че ще намериш начин! Търси клиниката!!! Има една клиника по неврохирургия в Искрец,това е край Своге-на професор Карагьозов-там на времето бяха най-добрите специалисти!!! Карагьозов е оперирал Фидел Кастро! Синът му също бил добър- Стария Карагьозов едва ли е още между нас...
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 17 Ное 2006, 23:42

Потърси книгите на Мирзакарим Норбеков!! Той обяснява,че човешкият организъм е "съвършения компютър",който умее да се лекува сам! Просто трябва да се чувстваш щастлив! Толкова усмоихнат и щастлив,както в най-ранно детство...Едно 5 годишно дете е съвсем здраво-Норбеков има 88% ако не ме лъже паметта излекувани безднадеждно ракови болни с метода си! едната му книга се казва"Опита на един глупак" Още се срещат по книжните пазари,ако ги няма- попитай за издателството и отиди направо там! Успех!
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sesil » 18 Ное 2006, 20:38

Извинявай, явно не съм се изразила добре, професора, който на времето провеждаше лечението в същата тази болница каза пред мен на родителите ми да изберат един от двата начина, защото в никакъв случай не трябва да се смесват. Вероятно е визирал билколечението, преди 20 г под народна медицина това се разбираше.

И наистина обърни внимание на диетата - не за друго, но аз самата когато зарязах лекарствата си направих своя лична избирайки от съветите на Дънов и Блаватска /от Агни йога/, комбинирани с дишането на йогите следвайки интуицията си.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 18 Ное 2006, 20:38

Здравей мили Алистар и благодаря,
въпреки, че онова с мишките ме остави без
думи :) Аз започнах много да чета и също попаднах
на диетата за която ми говориш, казва се кетогенна
диета, но проблемът е че май си е строго индивидуална
и някой трябва да направи програма специално за даден
човек. Иначе идеята е да се приемат много мазнини,
което заставя организма да изгаря мазнини, вместо глюкоза.
А филмът мисля, че беше с Мерил Стрип и наистина е по
действителен случай. За клиниката в Искрец от теб го чувам,
не ми е много далече и наистина ще ида да проверя.
Mell

Мнениеот Mell » 18 Ное 2006, 20:41

Мила sesil би ли разказала
по подробно каква диета си избрала
и каква практика.
Mell

Мнениеот alistar » 18 Ное 2006, 20:54

Да Мел- диетата е индивидуална,но си струва да се опита а клиниката в Искрец-там са много клиники- тази е последната най-горе -на края на пътя след резиднецията на Фердинанд-но с питане...:) За мишлетата беше сериозно-като знам какво е,нищо не би било гадно ако има ефект... Само не знам дали тези клиники още ги има- говоря ти за преди 20 години,но се надявам още да работят- дано не са ги превърнали в платени паркинги и бинго-зали..Но не ми се вярва- това бяха по-скоро санаториуми за силните на деня по онова време...
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 18 Ное 2006, 21:00

А колкото до ЕЕГ...все още са малко специалистите,които биха видели нещо смислено в електро-енце-фалограмата....Винаги има някакви отклонения и винаги гледат умно резултатите...Единственият ,който съм виждал да умее да чете от ЕЕГ-като казвам умее-аз тогава бях хлапе,но той ми каза какво съм си мислел дори....та това беше доцент Аврамов от същата клиника в Искрец-сигурно вече е професор,ако не е в чужбина....Беше млад тогава,така че вярвам,че още практикува...
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Gargamel » 30 Май 2007, 20:43

Mell написа:Вижте, вече не зная да ви
имам ли, да ви нямам ли доверие...
Ама и към вас се обръщам, ако някой
може да помогне... Естествено, че няма да си водя
детето да при измислени магове и екстрасенси....
Моля тези с рекламите..."всичко церя" да не отговарят.
Ако някой наистина има идея как да помогна на дъщеря си,
да пише...

icon_angel Здравей!Разбирам тревогата ти.Най-добре първо уточни диагнозата ,защото има много видове епилепсия и епилептични еквиваленти.Причините също са различни.Травма ,тумор ,или "генуинна" епилепсия.Ако детето ти няма така нареченият Grand mall/голям припадък/ възможно е нещата да не са толкова черни ,колкото ти изглеждат.Някои видове от малките припадъци с подходящо лечение изчезват с израстването на детето.Но и търсенето на добър невролог е решаващо в случая.Като малка сестра ми имаше един вид от малките припадъци ,който объркаха с друг и след изписването на лекарството нещата се усложниха.Майка ми я заведе в София ,установиха друг вид малък припадък, смениха лечението и нещата отшумяха.Намери добър специалист който да разчете ЕЕГ-то ,ако искаш направи магнитен резонанс .А иначе наистина си права-не бързай с екстрасенсите.Но сигурно няма да ти навреди ако отидеш на Кръстова гора на 14.09 /Кръстов ден-всъщност се преспива в нощта срещу празника -виж в някоя църква-те организират такива поклонения/,или пък-на Баба теке ли се казваше ,не си спомням вече.Там ходят и мосюлмани и християни. И все пак -път към изцелението е вярата в него.Без нея ,не знам дали самите места ще помогнат. icon_bye
Алоха!
Аватар
Gargamel
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор