Символична смърт и погребение?

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот ice_dark » 17 Апр 2005, 15:14

какъв е този ритуал символична смърт и погребение как се прави
Аватар
ice_dark

Мнениеот nikoj » 17 Апр 2005, 18:55

Потърси инфо в някоя книга по хаос магия. Там се описва това състояние. Чрез постигането му можеш да правиш черни магии. Другата цел е да се избавиш от страха от смъртта.
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 18 Апр 2005, 09:51

"Убиваш" старото си аз..и се "раждаш" нов...Но незнам точно как се прави...Християните го правят с покръстването...Старото аз остава в морето...и излиза новото..ама аз съм луциферианка...Нии просто пишем договори...ще потърся...
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 20 Апр 2005, 15:58

Нищо не разбарх пак от цялата работа за умиране и раждане icon_angry
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Necrolatry » 28 Апр 2005, 13:30

Убиваш" старото си аз..и се "раждаш" нов...Но незнам точно как се прави...Християните го правят с покръстването...Старото аз остава в морето...и излиза новото..ама аз съм луциферианка...Нии просто пишем договори...ще потърся...

Дам Дам (имаше една песен на Ози казваше се Dreamer Dreamer и ти си така) Луцефирианка тва пък кво треа да значи нещо прайте със луци а хехехехеххехе
И само да питам кви договори (САтаната=Луцифер (християнска глупост ня която тя вярва) Ла Вей беше казал (ще цитирам по памет)
Че нещо като договори със сатанчо няма.
Дам аз не съм Сатанист но по добре знам че със него не се подписват договори (уау май се изложих пред Голямата Дъщеря на Луци)
Хаххахахахахаха още е по зле и от гледна точка на християнството (каквато е наистина) ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАААААААААААААААААА
Аватар
Necrolatry

Мнениеот DarthSidious » 13 Окт 2005, 00:29

Точно Антон ЛаВей беше казал, че самите ритуали сами по себе си са нищо, но хората имат нужда от тях, заради тържествения миг и тръпката. В такъв случай подписването на договор с няколко капки кръв и изгарянето му в черно (червено) кандило (свещ) не е съвсем безсмислено.
Ave Satanas
Аватар
DarthSidious
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 13 Окт 2005, 05:32

Такам...
Първо- Не се смейте на Луциферианците. Ако щете вярвайте- има и такъв клон от састанистката църква. А щом е клон на църква, значи е свързано с религия и вярвания. А не мисля, че имаме право да се подиграваме на хората заради вярванията и убежденията им. Ако ще да се кланят на бога Дафи Дък и да му принасят в жертва рисунки на Бъгс Бъни!

Сега по темата.

Ритуалното погребение е само вариация на това, в което се състои ритуала всъщност. Той даже не е точно магически, защото идеята му е да закодираш в подсъзнанието си някаква радикална промяна в себе си. Така на пример аз неколкократно съм го изпълнявал по други начини- с клетви, с медитация, с правилният начин да се обърнеш към себе си в момент в който си достигнал предела си на изтощение... Енергоконтрола ((ей к'ва думичка само, а?)) само помагха да се достигнат резултатите по-бързо. ((освен ако не молиш някой дух да извърши промяната вместо теб. И това е вариант))

Такам... След това- договори със Сатаната(Или Лучифер или както там си избрал да го наричаш) МОГАТ да бъдат подписвани. Просто цената им е огромна. Иначе даже ритуалите за подписване на такива договори действат.

Сидиъс, ЛаВей е удивителн прав- ние наистина ползваме ритуалите само за да настроим съзнанието си да борави по подходящия начин с енергията и да извърши конкретна дейност... Но, да ти кажа, някои същества просто си падат по това да ги призовават чрез ритуал- чувстват се почитани и уважавани.

*поглежда Некролатри, вади една рисунка на Бъгс, пали я и се моли Дафи да се намеси*

*започва да се търкаля по пода, гърчейки се от смях*
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот deimos » 16 Окт 2005, 18:08

Такам... След това- договори със Сатаната(Или Лучифер или както там си избрал да го наричаш) МОГАТ да бъдат подписвани. Просто цената им е огромна. Иначе даже ритуалите за подписване на такива договори действат.

цената е колко? колко голяма е цената и какво можеш да искаш за нея? колко струва продажбата на душата и какви последици има за нея това? винаги ми е било интересно какво мога да получа срещу душата си, тъй като за мен май няма голяма стойност :oops:
Аватар
deimos

Мнениеот DarthSidious » 16 Окт 2005, 22:11

Цената е такава, каквато САМ(А) си я определиш. Това е... Ако очакваш адски мъки, бъди сигурен(а), че точно това ще те сполети. Въпрос на настройка.
Ave Satanas
Аватар
DarthSidious
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот TrueLies » 17 Окт 2005, 01:17

Сидиъс,Хаос,съгласен съм с вас по отношение на ритуалите.Искам да добавя само,че освен за преживяване на върховния момент,те изпълняват и друга изключително важна роля - те осъществяват връзката със собственото ни подсъзнание и символите в тях служат за канализиране на енергията му.Като се говори за ритуали това не бива да се пренебрегва.
I need to read between the lines
Аватар
TrueLies

Мнениеот deimos » 17 Окт 2005, 08:43

@DarthSidious би ли обяснил по-подробно за продажбата на душата, започнах живо да се интересувам от това :) 10х
Аватар
deimos

Мнениеот DarthSidious » 17 Окт 2005, 20:28

За каква продажба става дума? Това не е 1 кило картофи, които всеки може да си купи от Женския пазар. Става дума за вярвания и лични възгледи. Всеки си е намерил своята истина. Ако си решил, че Сатан/Луцифер е истинския Бог, просто го почиташ, останалото е един малък ритуал, който можеш сам да си извършиш и с който тържествено заявяваш пред себе си, както и пред Този, в когото вярваш, че ще му бъдеш верен и ще го признаваш във всеки един момент от живота си. Има си аналог в християнството, а именно - кръщенето. Няма нищо зловещо и страшно, няма продажба в буквалния смисъл, заричаш се и толкова!
Друг е въпросът, че някои са притеснени, заради тъмния имидж, който има Сатан/Луцифер и си самовнушават, че ги чака нещо страшно. А внушиш ли си опасността, все едно вече си я предизвикал.
Ave Satanas
Аватар
DarthSidious
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus_NA » 17 Окт 2005, 22:50

Говорите по въпроса, някой лично пробвал ли е нещо такова???
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 18 Окт 2005, 06:57

Аз лично не. Но имам приятели, които членуват в сатанинската църква. Едното лапе даже сключи брак в нея. Халката му е готина- сребърна, с пентаграмка и надпис "Hail Satan".
Общо взето си е нормално, живеещо човешко същество, ВЪПРЕКИ ритуалите на които се е подлагал за да се инициира и т.н.
И си знае, че като умре ще ври в еди-си-кой-си казан. И това не му пречи. Даже напротив.
Освен това остави у мен добри чувства спрямо сатанистите. Де що сатанист познавам има по-голяма търпимост спрямо другите религии от всеки християнин.
Но от друга страна, те са под мотото:"Бог е един, останалото са просто имена."
::вдига рамене::
Толкова по въпроса за "продажбата на душата". Хлапетата са си свестни. Само малко по-свободни откъм скрупули и задръжки.

Но аз скоро такова нещо няма да направя. Душата си е моя и нямам намерение да я вричам за вечни времена на друг, освен на себе си... Или максимум на любимото същество.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarthSidious » 19 Окт 2005, 02:02

Аз.
И не бих казал, че съм пробвал, а че го направих. Какво точно - няма значение...
Не боли, няма страшни дяволи и мирис на сяра, никой не ми поставя ултиматуми и т.н. Просто така си ги разбирам нещата. И независимо, че за мен Добро и Зло са съвсем условни понятия, според представите на хората за добро и зло минавам за добър човек.
ChaoS, толкова много верни неща в един постинг май до сега не бях виждал. И за търпимостта, и за свободата... за всичко! Поздрави!
Ave Satanas
Аватар
DarthSidious
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот debika » 19 Окт 2005, 07:37

добре де,а има ли друг смисъл тази работа с обричането освен засвидетелстване на вярност и преклонение?получаваш ли нещо в замяна (както е разпространено) или го правиш за собствено удовлетворение?
Цената е такава, каквато САМ(А) си я определиш. Това е... Ако очакваш адски мъки, бъди сигурен(а), че точно това ще те сполети. Въпрос на настройка.

а ако очаквам богатство и щастие?или си има някакъв лимит?ти лично какво получи и какво даде в замяна,ако искаш да споделиш разбира се?
Аватар
debika
Модератор

Мнениеот ChaoS » 19 Окт 2005, 08:49

Мерси отново, Сидиъс!

Не знам, Дебика, какво ще ти отговори той, но вярвам, че и тук, както и във всичко останало, лимитът са собствените ти възможности.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarthSidious » 20 Окт 2005, 02:22

debika написа:а ако очаквам богатство и щастие?или си има някакъв лимит?ти лично какво получи и какво даде в замяна,ако искаш да споделиш разбира се?

Очаквам да стана Император на галактиката и да унищожа джедаите :P
Шегичка.

Нищо конкретно не очаквам, не съм го направил, защото съм бил отчаян или съм имал проблеми. Стига ми да знам, че ако ми се наложи има на кого да се осланям. Защото аз вярвам наистина в тези неща.
Ave Satanas
Аватар
DarthSidious
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 22 Окт 2005, 16:34

Това е по-скоро част от ритуал,по-специално за самопосвещение.
Първия ми ритуал за самопосвещение в Уика включваше такива
елементи:

Самопосвещение в Уика по Жанет и Стюарт Фарар

Има един друг ритуал-Ритуалът на Танатерос.Тези,които са го
изпълнявали са го правили "доста символично"-частта със смърт-
та се е изпълнявала с увиване във бинтове(като мумия!) и полага-
не в истински ковчег.Целта му е била постигане на сексуално-
смъртен гнозис.Много е дълъг и ще ми отнеме много време за да
го публикувам.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 08 Окт 2006, 19:29

Чудесно Ариецо, но в един ритуал говориш за символична смърт на друг човек...как се прави това, без да нараниш самият човек ?Предварително благодаря...
Mell

Следваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор