Каква е разликата?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот The_Last_Angel » 13 Ное 2006, 22:54

Искам да ви питам каква е разликата между ВЕЩЕР И МАГЬОСНИК?
Просто не ми е ясно.
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 14 Ное 2006, 10:48

аз свързвам вещиците , вещерите с хора , който се занимават с котлета , билки , магиики и дребни неща.
Магьосник , магьосница - древни сили , висша магия... нещо такова ... :roll:
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 14 Ное 2006, 19:39

Аз викам - Вещер човек който се занимава с уика
магьосник - човек който се занимава с магия
Вещера е и магьосник . . .
Това казвам аз
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот DragonFire » 15 Ное 2006, 10:31

Аз си мисля друго. Така или иначе и вещерът и магьосникът изследват магията и я практикуват. Но аз приемам така нещата- разликата е откъде взимат познанието си. Вещерът би следвало да се учи от природата, не от учители, звездни същества и т.н. Вещерът общува с природата, изучава я и по този начин изучава магията, от наблюденията и изследванията си научава да използва магията и научава законите и. Магьосникът пък се обръща към доста по- абстрактни извори на знание- било то космоса, демонични или ангелски светове и т.н. и от там изучава законите на магията. От там може би се появяват разликите в целите- вещера по тази логика би трябвало да е заинтересован повече от приложните магически изкуства- тези които ще доведат до по- ясно видими резултати- чародейство(независимо с цел лечение или проклятие), предпазване на природата, закрила, защита и т.н. От тази гледна точка пък магьосникът би бил по- заинтересован в разширяване на кръгозора си, по- задълбочено "картографиране" на световете, които посещава и търсенето на по- всеобхватни и всеприложими изводи. Иначе предполагам, че с напредъка на практиката двата типа практикуващи стигат до сходни моменти и все повече и повече границите в определенията се размиват, вещерите започват да ползват похвати на магьосниците и обратното. А всъщност какво значение има титлата? Има ли чак такова значение как ъв етикет ще си лепнеш или ще ти лепнат околните? А и има ли смисъл- всеки си има свое определени какво е да си вещер или магьосник. Да се опитваш да се вписваш в критериите на един или друг за "вещер"(примерно) си мисля, че само те отвлича от практиката и от целите, които си си поставил(или са били поставени пред теб). :)
Нищо вярно- всичко позволено
Аватар
DragonFire
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор