Аз си мисля друго. Така или иначе и вещерът и магьосникът изследват магията и я практикуват. Но аз приемам така нещата- разликата е откъде взимат познанието си. Вещерът би следвало да се учи от природата, не от учители, звездни същества и т.н. Вещерът общува с природата, изучава я и по този начин изучава магията, от наблюденията и изследванията си научава да използва магията и научава законите и. Магьосникът пък се обръща към доста по- абстрактни извори на знание- било то космоса, демонични или ангелски светове и т.н. и от там изучава законите на магията. От там може би се появяват разликите в целите- вещера по тази логика би трябвало да е заинтересован повече от приложните магически изкуства- тези които ще доведат до по- ясно видими резултати- чародейство(независимо с цел лечение или проклятие), предпазване на природата, закрила, защита и т.н. От тази гледна точка пък магьосникът би бил по- заинтересован в разширяване на кръгозора си, по- задълбочено "картографиране" на световете, които посещава и търсенето на по- всеобхватни и всеприложими изводи. Иначе предполагам, че с напредъка на практиката двата типа практикуващи стигат до сходни моменти и все повече и повече границите в определенията се размиват, вещерите започват да ползват похвати на магьосниците и обратното. А всъщност какво значение има титлата? Има ли чак такова значение как ъв етикет ще си лепнеш или ще ти лепнат околните? А и има ли смисъл- всеки си има свое определени какво е да си вещер или магьосник. Да се опитваш да се вписваш в критериите на един или друг за "вещер"(примерно) си мисля, че само те отвлича от практиката и от целите, които си си поставил(или са били поставени пред теб).