Защо един сатанист търси любовта на бяла

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот WandaBlenda » 22 Фев 2006, 00:46

sesil човека просто явно е сранна птица.Има такива особняци дето не се вписват в никакви рамки и действат по някакъв техен си кодекс на честа.Какво толкова.Тук проблема не е в него а в теб.Ти си заинтригувана,поласкана и леко развълнувана от вниманието:)Което е естествено.Няма жена която да не се ласкае от проявено специално внимание:)Но се колебаеш какво да правиш.Кофти работа е изневиделица да се окажеш на кръстопът :) Просто вземи решение.Знам 4е е лесно да гледаш от страни и да даваш съвети.Със сигурност ситуацията в която си е по-многопластова и има фактори които в твоите о4и правят парадигмата ти нерешима.Но дай си сметка дали не задаваш този въпрос само за да намериш оправдание на решението което дълбоко в себе си вече си взела.Иди виж се с него пък после каквото сабя покаже :mrgreen:
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 22 Фев 2006, 01:32

AZA написа:Въх .. леко , че тавана е ниско и лесно се удряме в него ...

Излез навън, в небето няма как да се удариш! :wink:
Сесил ,разликата между песимиста и оптимиста е,че един песимист каквото и решение да вземе при даден избор или дилема ,го смята предварително за неизбежно грешно,а оптимиста за правилно.
А истината е ,че няма как това да се знае със сигурност.
Парадокса е,че и двамата са прави.
sesil написа:Може би всяка една жена би се уплашила когато разбере, че духа, който винаги й е помагал в кризисни моменти е на реален човек от плът и кръв

Съжалявам ,но твърдение от типа на това не мога да взема насериозно. Може би грешката е в мен. Може би ми е твърде сложно да осъзная, че е възможно някой да контролира състоянието ти и емоциите ти, освен ти самата. Дори докторите се обезсмислят, ако човек познава добре себе си и знае кое е добре за него и кое не.
Хора като тези се хранят с невежеството на другите и то ги потдържа живи и то ги прави това,което са. В противен случай биха били нещо друго.
Този човек е типичен пример за това...
Смятах че мога да помогна за това да се опиташ да повярваш в собствените си сили и вътрешния си глас. Смятал съм грешно ...
Няма и да преча icon_salut
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот sesil » 22 Фев 2006, 07:23

Смятам, че мога да направя разлика кога става въпрос за самолечение и кога друг ми е спасил кожата, кога нещо което виждам е реално и кога плод на моето въображение, поне за мен има голяма отчетлива разлика, колкото и да съм в началото на пътя.

А относно решението, да всъщност съм го взела и той е съгласен с него, но въпреки че чрез него отхвърлям любовта му не му пречи и дори не се засяга от това, което ми е най-странното от цялата история.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 22 Фев 2006, 08:14

Хм...
Любимият ми герой в любимата ми книга бе казал:"Аз правя това, което искам, или ми е приятно, или това, което смятам за правилно. това ме прави добър."

Смятам, че това е и което кара него да продължава.
Сангвинари, хората не са зли по природа. Те не са зли дори и тогава, когато използват "зли" похвати. Та нима едно тигърче, което напада кошута е зло? Не, то просто иска да се нахрани. Е, сщото е и с някои хора.
Ще подкрепя мнението, че човек понякога просто има нужда да се грижи за някого.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот ekaya » 22 Фев 2006, 09:27

Как мислиш Сесил, дали е по-плашещо невидимото присъствие и подкрепа или видимото на присъстващия приятел. Това ли е, което те притеснява... или факта, че твоите нужди могат да бъдат погрешно изтълкувани и разбрани... последиците от това плашещи и именно поради различното възприятие на "тъмен" и "бял"... недоразумение при разбирането винаги може да има, винаги от хората, които все пак не сме ние... защото гледаме през различни очи...
Ти ли го призова или сам той дойде? Тръгни от този въпрос
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sesil » 22 Фев 2006, 09:49

С невидимото присъствие съм свикнала, то ми е познато, приятно, а видимото малко ме обърква, защото все се налага да обяснявам какво имам в предвид и все да разбирам, че дефакто съм разбрана правилно преди да успея аз самата да формулирам за себе си какво точно имам предвид. Това ме плаши, че някой може да ме познава по-добре, отколкото аз самата.
Последна промяна sesil на 09 Мар 2006, 13:02, променена общо 1 път
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 22 Фев 2006, 09:51

ами любовта,между мъж и жена е над различията,над полярности
те.въобще не е учудващо и удивително.познавам много такива слу
чаи.виж,при приятелски отношения това не знам дали е възможно,
поне не при всички хора.не подценявай все пак и влиянието на
хормоните:))
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот sesil » 22 Фев 2006, 10:32

Именно от влиянието на хормоните се притеснявам при една среща, макар че след вчера, тя може и да не се състои.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 22 Фев 2006, 13:52

Хм...
Сесил, аз на твое място бих бил щастлив от факта, че го има.
Ариец, не винаги всичко опира до любовта мъж<=>жена. Ти каза, че си се заел да проучваш "сродните души".

Ето малко инфо, което е, според мен, точно по случая. На всеки се полага по едно същество, което да го закриля. Някои никога не го осъзнават, някои никога не успяват да влязат в контакт с него.
Ти, драга Сесил, си го призовала. Сега, грешно е да се смята, че това създание е задължително да е астрал. То може да притежава фзическо тяло. И е истинско щастие, ако имаш шанса да се запознаеш с него. Ако знаеш, че ще е винаги там, когато имаш нужда от него. Това би бил един ИСТИНСКИ приятел. И няма значение далие "тъмен" или "светъл". Историята познава не само ангели хранители, но и демони акива. ^_^

Не бива да се плашиш, драга Сесил, че те познава по-добре от теб самата. Това е нормално. Та той усеща какво чувстваш, какво мислиш (не, не чете мисли казах:"усеща"). Това е вид емпатия. Просто м/у вас има изградена силна (енергийна/ментална)възка.

И след това, което сподели, започвам да си мисля, че той е точно това. Той е този, който е бил избран/си избрала/е избрал да бъде твой пазител и закрилник. И ти трябва да си щастлива от факта, че го има. И да не се плашиш твърде много. Макар една среща да би довела до някакви последствия, ти не знаеш какви. Може да са положителни. Но самия факт, че вече поддържаш контакт с него, означава, че връзката е затворена, че вече сте обвързани дори още по-силно.

Да се върна само към поста на Ариеца за малко. Ариец, не всичко е хормони. Приятелските отношения не са изключени. Помня един случай, когато една близка моя приятелка за малко да умре. Просто нящо я изтегли от тялото й и се опита да я дръпне отвъд ръба на живота. И помня, че нейното гадже тогава, който беше достатъчно силен за да я издърпа обратно, реши просто да премине заедно с нея. Е прощавай, но тогава се наложи ние, приятелите им, да ги гоним и да ги връщаме. Ей богу, тогава открих, че хората са удивително странни твари. ТЯ ни благодари. И му се спона, че не се е и опитал да я спаси. А неговите първи думи бяха:"Защо ме върнахте?". Е, диржахме на него. Затова го върнахме. Не от любов, а от обич.

Та в случая- понякога платоническата, едностранната и дори просто силната приятелска обич са по-важни от споделената любов. Понякога приятелите се разбират по-добре, когато са приятели, отколкото когато са влюбени. И мисля, че той го осъзнава. Иначе щеше да поиска и своя дял любов в замяна. И нямаше да е толкова безкорисен. И щеше да пази само Сесил.

Мамкаму, получи се дълъг пост... Имам нужда от кафе.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 22 Фев 2006, 14:24

ChaoS маняяяк ей ся ме изкефи аватарчето ти. Мноо як цвят ма що е жена?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 22 Фев 2006, 14:37

Отровна, не е по темата, но... КАрай да върви.
Не е жена.
Мъж е.
Един пич от една японска група, която се казва Dir En Grey.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот ekaya » 22 Фев 2006, 15:01

Айде и аз не по темата... понеже е в аниме стил, а там белезите са малко размити при двата пола, защото основния критерий е "красотата", изразена по определен начин... а то и при мангата е същото. Как да ти обясна получава се нещо средно между уни и метро, но познавачите определено различават половете и възрастта :) Като се замисля това в Джапан си е цяла култура
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 22 Фев 2006, 15:38

Е.

Но стига сме се отклонявали от темата, а?

Поизън, следващия път ако искаш да ми кажеш, че вадя готин аватар или каквото и да било от сорта- има лични съобщения за цела. ^_^ :P
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот BolgArian » 22 Фев 2006, 17:52

Че защо не?:) Няма добро и зло, няма значение абсолютно нищо, когато двама се обичат...А и какво от това? И сатанизма е изкуствено създадена религия и "бялото" не е винаги бяло...
Българи-Болг Арий-Божествени Арийци
Аватар
BolgArian

Мнениеот sanguinary » 23 Фев 2006, 08:03

BolgArian написа:Че защо не?:) Няма добро и зло, няма значение абсолютно нищо, когато двама се обичат...А и какво от това? И сатанизма е изкуствено създадена религия и "бялото" не е винаги бяло...

И любовта много често е изкуствено създадена и любовта много рядко е любов... Толкова много неща наричаме любов, че сякаш вече
забравихме какво е.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот BolgArian » 23 Фев 2006, 08:16

Да..за съжаление, в днешния свят е така...Но всяко правило си има изключения...Можеби тези хора са това изключение...

Но имам чувстовото, че въпреки всичко тук се критикува сатанизма..Защо мислите, че Сатанистите непременно са някакви зли и черни магьосници??? Напротив, те са хора , които живеят живота си по своите си правила, за което ги уважавам. Аз самият започнах като Сатанист, по Лавейската традиция. Сатанизма проповядва свобода на мисълта и съзнанието, но това не е култ към злото, описано в Библията, затова казвам, че е изкуствена религия.( има разлика между Сатанисти и Дяволопоклонници. Вторите мен ако питате сами си затъват в собствените злини.) Само по себе си Сатан означава "противник", а сатанистите са противници на това, което не съвпада с техните желания. Всеки човек трябва да се бори до край за това, на което държи. Според мен, Сатанизма е подходяща основа за един начинаещ магьосник, но когато напреднеш започва все да не ти достига нещо и да търсиш нови висоти.

А и между другото, никъде в Сатанинска Библия не пише да не се обвързваш с "бял" ! Напротив, подкрепя се свободата на избор в любовта! Такаче какъв е проблема? icon_color
Българи-Болг Арий-Божествени Арийци
Аватар
BolgArian

Мнениеот sesil » 23 Фев 2006, 08:33

Та в случая- понякога платоническата, едностранната и дори просто силната приятелска обич са по-важни от споделената любов. Понякога приятелите се разбират по-добре, когато са приятели, отколкото когато са влюбени. И мисля, че той го осъзнава. Иначе щеше да поиска и своя дял любов в замяна. И нямаше да е толкова безкорисен. И щеше да пази само Сесил.

Ами не помня да съм казала, че любовта му е платонична. :oops: Само че не сме се виждали реално, ама това не пречи по принцип за нали се сещате :oops:
Последна промяна sesil на 09 Мар 2006, 13:03, променена общо 1 път
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 23 Фев 2006, 08:36

BolgArian написа:...а сатанистите са противници на това, което не съвпада с техните желания.

Значи всяка жива твар е сатанист според думите ти?
Не съм чел сатанистката библия.
Едно уточнение - има малка разлика между сатанист и антихрист.
За антихриста не е задължително да служи на "конкуренцията" ,дори може да си позволи да е атеист и въпреки всичко да е анти.
При сатанистите има много поза и прекалено много гласност.
А сигурен ли си,че не се забраняват на сатанистите отношения с момиче предано на християнската вяра? Аз защото не съм.
Поне за по-известните ордени зная, че помисъл за романтична връзка с която и да било довежда минимум до отлъчка по особено унизителен начин.
Възможно е и да бъркам :roll:
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот ekaya » 23 Фев 2006, 09:01

съгласна съм, че всеки е противник на това, което не съвпада с желанията му, но явно има и друго в допълнение, което би те определило като сатанист... срува ми се, че тук простата дедукция и индукция не са достатъчни, за да бъде направен този извод
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 23 Фев 2006, 09:03

sanguinary! Ами ако си луд , фанатизиран сатанист...и се дадеш някви дрисльовци - "жреци" да ти диктуват живота, може и така да стане...Сатанизмът е култ към себе си и собственото си благо. На който не му харесва, си е негов проблем. Аз лично ненавиждам разни сбирщини на идиоти, които колят животни, мацат се с кръв и изнасилват девственици. Аз съм философски тип. Можеби въпросния сатанист от темата е бил точно такъв! 8)

СЕСИЛ!!! Ама ти ли си въпросната 'бяла"??? Пожелавам ти вечно щастие и не ги слушай тия дето ти бъркат в мозъка! Гледайте си кефа и 5 пари да не давате кой какъв е! Помнете , че преди всичко сте хора и се обичате!!! icon_occasion
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор