от Shedinko » 23 Сеп 2007, 14:37
Преди да му дам отговор проверих :
Квинтесенция (ефир) е най-високият слой на въздуха; най-тънката пета стихия в алхимията (петият елемент).
Терминът се използва в античната и средновековната природо-филосовия, физика и алхимия. Синонимна дума е терминът «петата стихия», «петото тяло», «петото най-просто тяло»), «петата същност», «квинтесенция».
Поначало терминът ефир, се използва в античната гръцка митология със значение „най-високият, най-тънък, прозрачен слой на въздуха, дишан от боговете“.
Емпедокъл създава учение за четирите стихийни елемента - вода, земя, огън и въздух. Аристотел добавя "най-тънката" пета стихия - ефир, противопоставен на останалите четири.
Четирите стихии, които съставят подлунния свят, извършват движение по хоризонтала и вертикала и могат да се преобразуват една в друга. Небесните тела, които се намират в космоса на нивото на Луната и над (надлунния свят), се състоят от ефир(квинтесенция), който е вечен и не се "превръща" в други стихии.
Квинтесенция като отделен термин [редактиране]
Терминът «квинтесенция» по-късно придобива и самостоятелно значение. Според Парацелз квинтесенцията е най-тънката субстанция въобще. Екстракт от всички елементи. Някой определят квинтесенцията като светкавица! Тя не е светкавица, а нещата от нея! Квинтесенцията може да съживи(да даде живот)на неща! Квинтесенцията е петия елемент!
Взето от „http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F_%28%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%80%29“.
П.п.
Мойто мнение беше базирано на идеята да се усъвършенства използвайки ги.
Аз не съм мъ зазал че това е неговата скрита сила.Идеята ми беше че след като е казал ,че го влече да се занимава с четирите стихийни елемента да го прави.
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)