Искам да попитам нещо?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот runner413 » 23 Сеп 2007, 14:31

КВИНТЕСЕНЦИЯ-Най-важното от същността , повтарящото се.
2-Истор. Петият и най-съществен елемент на телата.
Така определението е извадено от тълковен речник.И айде сега някои да ми каже каква е всъщност тази негова "скрита" намерена сила щото аз не разбрах!:Р
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Shedinko » 23 Сеп 2007, 14:37

Преди да му дам отговор проверих :
Квинтесенция (ефир) е най-високият слой на въздуха; най-тънката пета стихия в алхимията (петият елемент).

Терминът се използва в античната и средновековната природо-филосовия, физика и алхимия. Синонимна дума е терминът «петата стихия», «петото тяло», «петото най-просто тяло»), «петата същност», «квинтесенция».

Поначало терминът ефир, се използва в античната гръцка митология със значение „най-високият, най-тънък, прозрачен слой на въздуха, дишан от боговете“.

Емпедокъл създава учение за четирите стихийни елемента - вода, земя, огън и въздух. Аристотел добавя "най-тънката" пета стихия - ефир, противопоставен на останалите четири.

Четирите стихии, които съставят подлунния свят, извършват движение по хоризонтала и вертикала и могат да се преобразуват една в друга. Небесните тела, които се намират в космоса на нивото на Луната и над (надлунния свят), се състоят от ефир(квинтесенция), който е вечен и не се "превръща" в други стихии.

Квинтесенция като отделен термин [редактиране]
Терминът «квинтесенция» по-късно придобива и самостоятелно значение. Според Парацелз квинтесенцията е най-тънката субстанция въобще. Екстракт от всички елементи. Някой определят квинтесенцията като светкавица! Тя не е светкавица, а нещата от нея! Квинтесенцията може да съживи(да даде живот)на неща! Квинтесенцията е петия елемент!

Взето от „http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F_%28%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%80%29“.
П.п.
Мойто мнение беше базирано на идеята да се усъвършенства използвайки ги.
Аз не съм мъ зазал че това е неговата скрита сила.Идеята ми беше че след като е казал ,че го влече да се занимава с четирите стихийни елемента да го прави.
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Rose_redd » 19 Ное 2007, 19:15

Съгласна съм с Shedinko..но тъй като никой не го спомена- като седиш и тренираш телекинеза без успех..не мислиш ли ,че не това е "силата ти"..защо не опиташ и други практики - света на магията предлага толкова много възможности които не изискват да можеш да местиш слон с поглед.. notworthy
EyeS oN Me - MinD On YoU
Аватар
Rose_redd
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 20 Ное 2007, 10:04

Rose_redd - За теб нещата отиват като в комиксите и супер героите . Един има някаква сила и е идеален в нея но няма абсолютно никаква нотка от силата на друг супер герой . Нещата не стоят така .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Rose_redd » 20 Ное 2007, 17:36

Ами всъшност исках да му кажа да не се ограничава само с телекинезата а да опита и нещо друго (или много други) неща..ама явно не съм го казала като хората blob8
ПП: B-L-O-T моята представа за нещата е точно обратната ама карай..
EyeS oN Me - MinD On YoU
Аватар
Rose_redd
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот The_Last_Angel » 20 Ное 2007, 18:23

[font=Comic Sans MS]Не ти нея, а тя теб ще намери. Имай търпение :wink: [/font]
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към Въпроси