Аудиодиск с релаксация и психотерапия

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Бихте ли си купили аудиодиск за психотерапия и релаксация ?

да
6
60%
не
3
30%
може би за близък
1
10%

Общо гласове : 10

Мнениеот Звездичка » 05 Дек 2005, 17:49

Касети не съм си купувала, може би не бих си купила, но преди около година се сдобих с една книга, която се оказа изключително полезна. Става дума за "Автохипноза" на Уилям Хюит. Авторът е много известен в областта на хипнотерапията. Книгата включва текстове, които трябва да бъдат записани на касета, като се споменава изрично, че много важен фактор е по време на упражнението да чуваш собствения си глас. Когато си купих въпросната книга, го направих преди всичко заради влечението си към психологията като наука и любопитството ми относно хипнозата. Нямах никаква представа колко ефикасни и полезни ще се окажат всъщност упражненията, дадени вътре. Авторът твърди, че за да се постигне желаната промяна в подсъзнанието (съответно и във физическия свят), трябва записите да се слушат ежедневно в продължение на десетина дни. Но аз провеждах само по един сеанс и желаният ефект не закъсняваше. Като се замисля си давам сметка, че това може би се дължи на факта, че връзката между съзнанието и подсъзнанието ми е била стеснена в резултат на различните медитации и упражнения, които съм правила. Но може и да греша. Във всеки случай беше изключително забавно и вълнуващо. Все се каня пак да се позанимавам с книжката и съм убедена, че няма да е загуба на време. :wink:
Iehi Aour.
Аватар
Звездичка
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 05 Дек 2005, 20:11

Хипнозата е добър метод ,ако се прилага от добър специалист...иначе си е само замазване на проблемите и нали се сещате после как избива.При всички случаи трябва да се комбинира с други психологични похвати(като например дълбинна психоанализа), за да не се получи само лош експеримент с лоши последици.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот psihea_veronika » 05 Дек 2005, 20:35

Луноход. Горе анкетата не е за хипноза а точно за психотерапия. Правете разлика моля ви между хипнотерапия и психотерапия.Замислете се за разликата в тези 2 думи.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 05 Дек 2005, 20:55

Хм...
Това с дисковете за релаксация е основна идея в повечето албуми на групата Енигма.
Тях доста хора си ги купуват.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Звездичка » 05 Дек 2005, 21:01

Да, но все пак хипнозата е метод, използван в психотерапията, макар да намира приложение и в други насоки.

Аз споменах хипнозата, по-конкретно автохипнозата чрез аудиозапис, като начин за психопромяна. Не знаех, че темата е строго определена в рамките на психотерапията, затова те моля да ме извиниш. :wink:
Iehi Aour.
Аватар
Звездичка
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор