Касети не съм си купувала, може би не бих си купила, но преди около година се сдобих с една книга, която се оказа изключително полезна. Става дума за
"Автохипноза" на Уилям Хюит. Авторът е много известен в областта на хипнотерапията. Книгата включва текстове, които трябва да бъдат записани на касета, като се споменава изрично, че много важен фактор е по време на упражнението да чуваш собствения си глас. Когато си купих въпросната книга, го направих преди всичко заради влечението си към психологията като наука и любопитството ми относно хипнозата. Нямах никаква представа колко ефикасни и полезни ще се окажат всъщност упражненията, дадени вътре. Авторът твърди, че за да се постигне желаната промяна в подсъзнанието (съответно и във физическия свят), трябва записите да се слушат ежедневно в продължение на десетина дни. Но аз провеждах само по един сеанс и желаният ефект не закъсняваше. Като се замисля си давам сметка, че това може би се дължи на факта, че връзката между съзнанието и подсъзнанието ми е била стеснена в резултат на различните медитации и упражнения, които съм правила. Но може и да греша. Във всеки случай беше изключително забавно и вълнуващо. Все се каня пак да се позанимавам с книжката и съм убедена, че няма да е загуба на време.