Руни,знаци или просто драскулки?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот cant_smile » 19 Яну 2008, 11:26

Доста отдавна си купих медальон с череп.Не е нищо особено,просто една от онези дрънкулки с минимална стойност.Но наскоро забелязах,че по черепа има гравирани някакви знаци.Понеже си нямам и понятие от руни,реших да попитам вас.Не ме мислете за параноичка,прекрасно знам че има 99% вероятност знаците да не значат нищо.Но все пак реших да попитам,за да съм абсолютно сигурна.Ще опитам да ви опиша знаците.

Така...първия е нещо като хикс.По средата,там където се пресичат двете линии,има кръгче.Четирите края на пресечените линии също завършват с кръгчета. Следващият знак прилича на корона.За основа има хоризонтална линия,в чиито два края има вертикални чертички,насочени нагоре.По средата на основата също има вертикална линия нагоре,по-дълга от двете крайни.Двете крайни вертикални линийки са с раздвоени краища,а средната,най-дългата с доста голямо кръгче.Последният знак е най-странен.Малко прилича не йероглиф.Вляво има драсната линийка,а вдясно нещо като обърнато наляво С.Дъга,огъната наляво,ако така ви е по-лесно.Над дъгата има драсната още една къса линия.Е,можете ли да ми помогнете?
Аватар
cant_smile
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FlagrantSemper » 19 Яну 2008, 13:30

Нещо келтско май май
Аватар
FlagrantSemper
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот cant_smile » 19 Яну 2008, 14:05

Ако можеш и да ми го преведеш,цена няма да имаш... icon_salut
Аватар
cant_smile
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 19 Яну 2008, 14:14

cant_smile написа:Ако можеш и да ми го преведеш,цена няма да имаш... icon_salut

Добре де, не можеш ли да ги нарисуваш или снимаш тези знаци? Знаеш ли колко е трудно така да получиш адекватен отговор. На мен лично ми приличат на руни, но единия от символите ми наподобява "Знака на съдбата" /примерно/. Може да са знаци от някоя магическа азбука - а те никак не са малко. Съществуват толкова много духовни учения, които разполагат с богат арсенал от символи и стилизирани образи.... Айде нещо по-образно и конкретно да кажеш
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Nemezius » 19 Яну 2008, 14:21

по описанието- определено НЕ са руни... или поне не и скандинавски... всеки от символите се доближава до определени силволи, които съм виждал, но не са същите... най-вероятно са просто декорации, направени с цел "да изглежда по готино"- едва ли някой ще се хване да влага сили и енергия за да зарежда знаци на серийно произведените дранкулки, които се продават за по 1-2 лева...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот ilusia » 19 Яну 2008, 14:25

Според мен също не са руни , не и познатите ми до момента
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот cant_smile » 19 Яну 2008, 14:46

Ъм,бих искала да ги снимам,но са доста малки,почти незабележими.Все пак ви благодаря много за отговорите. icon_thanks Може би наистина са декорация.Иначе самия череп е много ясно изработен,като миниатюрна отливка е,но тези драсканици не се виждат добре.Благодаря ви отново.
I was born in hell
Аватар
cant_smile
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 21 Яну 2008, 17:54

И все пак ако успееш да ги нарисуваш и да ги качиш тук ще е добре за да ги видим.
Аватар
EliKarim
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор